Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Swtrooper Creative Commons License 2020.08.18 0 0 180

3. kerületi vizsgabiztosoknak kell adni borítékot?

Törölt nick Creative Commons License 2019.06.28 0 0 179

Megyek 5.jére is. :DDD Tóth autósiskolánál vagyok

Anne 83 Creative Commons License 2019.06.28 0 0 178

Köszönöm segítségedet.

Előzmény: Tapaszfy25 (177)
Tapaszfy25 Creative Commons License 2019.06.21 0 1 177

Youtube keresőbe írd be , hogy Hídi Gábor oktató. Rengeteg hasznos videója van, teljes vezetési órát is felvett.Tőle minimum annyit tanultam ingyen,mint a fizetett oktatómtól. 

Az első vezetési órám olyan volt,hogy télen este 6kor irány Csaba belváros, párhuzamos közlekedés,karácsonyi nyüzsiben Tesco parkolóba jobbra hátra parkolás.Mindezt úgy,hogy semmit se magyarázott el,hogy melyik kapcsoló micsoda,mit hogy nyomkodjak.Természetesnek vette,hogy mindent tudok...Gázpedál nyomkodás nekem is volt.Egyszer rászóltam,kezét szét tárta.azóta nem csinálta.Olyan huszon óra környékén szólt,hogy lenne kb 2,5 3 hét múlva egy vizsga hely számomra. Azt még korainak éreztem,és nemet mondtam rá.pedig többször is rákérdezett.Eleve úgy terveztem,hogy veszek plusz órákat.Zsebre fizettem.Ezeket az órákat már nem kellett aláírnom :))Sőtt.. Amikor odaadtam neki a pénzt még ajtót is nyitott nekem,mint valami úrnak szokás.Az állam leesett tőle. Aztán hivatalosan 30 órából,elsőre hibátlanul levizsgáztam.

Előzmény: Anne 83 (176)
Anne 83 Creative Commons License 2019.06.21 0 0 176

Az én esetemben az a baj, hogy nem voltam körültekintő. Én teljesen nulláról kezdtem és örültem, hogy meg tudtam valamit csinálni vagyis azt hittem én csinálom. Kb. a 15 óra környékén éreztem azt, hogy az oktatóm nyomkodja a pedált, de akárhányszor megjegyeztem mindig az volt, hogy letagadta.Beletörődtem, mert nem gondoltam, hogy  válthatok főleg, hogy én egy összegben befizettem.(itt nem szokás visszaadni-pedig nem is olcsó iskolát választottam-ezt csak gondolom,hisz sehol sem szeretik visszaadni)Szóval én vizsgán jöttem rá, hogy amit igenis éreztem az valós volt- nagyon pocsék érzés volt vizsgán tanulni az autó használatot. Tapasztalat szerzésnek jó volt, csak kicsit úgy érzem nem ezért fizettem és én a 29 órán felül 13 pótórát vettem. Nem értem miért jó, ha ő is nyomkodja a pedált, de mindegy ezzel így jártam csak nagyon kellemetlen és ha most átmegyek máshoz felmérik mit tudok és kezdhetem elölről és ez így már dupla költség. Mikor elmondtam a páromnak, hogy nem kell gázpedált nyomni a parkoláshoz (tolatásnál), megkérdezte, hogy miért ki fogja nyomni? Tehát nekem ilyen tapasztalatom van ill. parton elindulásnál nem kell kézifék sem. Esetleg neked is így oktatták? Kezdőként ezeket, hogy szűröd ki?

Előzmény: Tapaszfy25 (175)
Tapaszfy25 Creative Commons License 2019.06.21 0 0 175

Normális iskola a fel nem használt órák árát visszafizeti.Oktató cserénél meg nincs plusz költség,hiszen nem az oktatónak fizetsz,hanem az iskolának.Az oktató csak alkalmazott,alvállalkozó.

Előzmény: Anne 83 (174)
Anne 83 Creative Commons License 2019.06.21 0 0 174

Ez való igaz, ha nincs megelégedve a tanuló akkor mehet más oktatóhoz csak akkor ez dupla költséggel jár.

Előzmény: Tapaszfy25 (173)
Tapaszfy25 Creative Commons License 2019.06.20 0 0 173

Ha a tanuló nincs megelégedve a pénzéért kapott szolgáltatással kérhet másik oktatót,átmehet másik iskolába.

Motor lefulladásért csak hibavonal jár.ismerek olyan valakit,aki 3szor fulladt le,az még belefért,de negyedjére már nem. 

Széles , lakótelepi úton vezetési órákon 40nél jobban soha nem mentem,Mindössze egyszer szolt az oktatóm,hogy picit mehetnék gyorsabban. Vizsgán pont az az utat húztam. 35el mentem csak.senkit nem érdekelt.

Ahány város,ahány vizsgabiztos , annyi szokás.valakinél belefér komolyabb hiba,valakinél meg ha fejre állsz ,akkor is bukta lesz. Ez sajnos ilyen.

Előzmény: Anne 83 (172)
Anne 83 Creative Commons License 2019.06.20 0 0 172

Kedves aaaa0022!

(Szintén Miskolc) Nem tudom máshol hogyan megy, de az biztos, hogy ahol én vagyok ott a következő a szitu. Adott 560km amit ha elérsz akkor mehetsz forgalmi vizsgára. Na most ezt a 29 óra alatt állítólag lehetetlen megoldani, ezért fizettem 5 pótórát, hogy meglegyen a kötelező km. Mivel a vizsgára vártam 1 hónapot így fizettem 13 pótórát, hogy ne legyek vezetés nélkül vizsgáig.(a sajátunkon igyekszem gyakorolni kisebb sikerrel)Lám jön a vizsga napja, ahol rájövök, hogy semmit sem tudok szinte, mert ami eddig ment az most mégsem, mert az én oktatóm egy rendkívül jó ember folyamatosan nyomja helyettem a pedálokat így kapok egy hamis képet, s ha szólok ne nyomja a pedált akkor még hülyének is néz mellé, hogy ő nem csinál ilyet. Szóval én a forgalmi vizsgámon kezdtem el tanulni a tanulóautót, amitől kicsit pipa lettem. S való igaz, hogy ennyi buktatás mellett visszajárhatna a pénz, de én nem vagyok biztos, hogy csak a vizsgadíj, mert én úgy gondolom, hogy hibalapnak megfelelően a tanfolyamból járna vissza. Pl. elindulásnál lefullad vagy megállásnál lefullad- kérdem én kinek a hibája, hogy ezt az alapvető dolgot nem képes egy oktató megtanítani? Nálam az hiba pont volt, hogy túl lassú vagyok- vajon kinek a hibája mikor úgy tanított az oktató, hogy max.45-tel mehettem, mondván pocsék az út és én akárhányszor gázt nyomtam ő annyiszor féket.Tehát én a hibalapnak megfelelően a tanfolyam forgalmi árából adatnám vissza az összeget és az oktatókat is teljesítmény arányosan fizetném (elégedettség-forgalmi vizsga alapon) és kedves aaa0022 nincs olyan, hogy belf.., mert azért íratkoztál be,hogy tanítsanak ezek szerint nálad is csak a pénzt emelték fel,de ez Miskolc itt így szokás sajnos.Nem tudom jelenleg mennyi egy jogsi eléréséig a pénzösszeg, de azt tudom, hogy nekem eddig 268600Ft és még vár rám egy 2.vizsga,amihez tuti akar pótórákat.

 

Fillmore Creative Commons License 2019.06.16 0 0 171

Tudod 2013 vagy 2014 előtt még ha valakinek lejárt a két év, volt fél éve arra hogy csináljon egy újabb sikeres kresz vizsgát és ezzel meghosszabbította még két évvel a vizsga érvényességét, és így nem vesztek el a levezetett órái sem, csak ezt akkor eltörölték. De ez is gyakorlatilag csak szórakozás volt a tanulókkal, más országot nem tudsz nekem mondani ahol elévül a kreszviszga. Amerikában úgy van tudtommal, hogy ha háromszor megbuksz a forgalmin akkor újra kell csinálnod az elméletet, de az elmélet sem olyan hogy annyiszor fizesd ki ahányszor nem sikerül, hanem a számítógép újraindítja a programot és próbálkozhatsz ameddig akarsz. Ez a kreszvizsga elévülés teljesen indokolatlan. Ugyebár ha megvan a jogsid húsz év után se nézi senki hogy mennyit vezettél meg hogy mire emlékszel, ezzel az egésszel csak a tanulókkal sz*rakodnak.

Előzmény: Vassoni (170)
Vassoni Creative Commons License 2019.06.13 0 0 170

Azért találta ki valami vadbarom mert ha valaki leteszi a kresz vizsgát de nem "használja" mivel nem vesz részt vezetőként a közlekedésben annak 2 év után olyan mértékben kophat meg a megszerzett tudása, hogy veszélyes lehet a többi közlekedőre. Akár rád is. Gondolom nálad is más lenne a vélemény ha mondjuk egy idióta tele verne egy kereszteződésben és utána arra hivatkozna hogy "bocs de már elfelejtettem, hogy ilyen helyzetben kinek is van elsőbbsége..." Ha érvényes nyelvvizsga dokumentummal mégsem beszélsz pl. angolul gyakorlatilag nem veszélyeztetsz senki mást, maximum neked gáz, hogy papírod van de mégsem beszélsz az adott idegen nyelven..... azért kicsit más kávéház ...

Előzmény: Fillmore (152)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.05 0 1 169

Én Miskolcon megyek 4.jére most. Ne mondja nekem senki, hogy nem az oktató hibája jó én is balfasz vagyok de 45 óra alatt nem tudott felhozni egy normális szintre...mindig leszarta az egészet

Tapaszfy25 Creative Commons License 2019.05.25 0 2 168

Ebből nem lesz semmi.Elég fura lenne,ha pl a vizsgázó benéz egy STOP táblát, átmegy egy piros jelzésen stb, és ezért fizessen a biztos? Neki hatalmas a felelősége. ha ilyeneket átengedne,nem szívesen találkoznék velük. Az más kérdés,hogy vannak olyan biztosok,hiába mész végig hibátlanul úgyis talál valami indokot a buktatásra. Azt én biztosan tudom,hogy itt Csabán ki van adva a parancs: 2 vizsgázóból 1et buktatni kell.

Előzmény: Törölt nick (166)
Törölt nick Creative Commons License 2019.05.24 0 2 167
Törölt nick Creative Commons License 2019.05.24 0 2 166

Kiegészítés : 

 

Sokat javulna a forgalmi vizsgák sikerességi aránya, ha sikertelen vizsga esetén az autós iskola és a vizsgabiztos a vizsga óra díját köteles lenne az ügyfélnek visszafizetni..

 

 

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2019.05.24 0 2 165

Sziasztok

 

Szombathelyen sem jobb a helyzet, az emberek 50-70%-a sikertelen forgalmi vizsgát tesz.

Ha nem vezetsz nagyon jól, vagy nincs rokon / ismerős, vagy nem tudod megvenni, akkor nagy eséllyel csak a pénzed dobod ki az ablakon.

Kétszer vizsgáztam mindkétszer ugyanazon hiba miatt kaszáltak el, az időből is kifutottam, mehetnék újra kresz vizsgára (köszönöm nem).

A jelenlegi rendszer egy szubjektív, túlbonyolított, lehúzos katyvasz.

A cél pedig az ügyfél kifosztása, hiszen ezek az emberek a te pénzedből élnek.

 

Ezt az úthálózatot nem ennyi autó és nem ennyi ember számára tervezték, túl sok az ember, túl sok az autó, ezért van annyi baleset az utakon.

 

 

 :/

Tapaszfy25 Creative Commons License 2019.04.26 0 2 164

4 bukás után már csak egy esélyed maradt. Ha az sem sikerül,akkor irány Pest. Kötelező alkalmassági vizsgálat számítógép előtt.

Az én oktatóm is taxisnak nézett. A csúcs az volt mikor megálltunk,és mondta,hogy mindjárt jön.1 óra múlva jött csak :) Csak annyit mondott,hogy bocsánat.De becsületből felajánlott egy plusz órát helyette vasárnap reggel kihalt utakon :) nagyon nem volt mindegy,hogy a péntek délutáni csúcsba tudok vezetni,vagy nulla forgalomba .

itt Csabán ki van adva a parancs,hogy minden 2. vizsgázót meg kell buktatni. 

Előzmény: Spencer H. (163)
Spencer H. Creative Commons License 2019.04.25 0 2 163

Undorító, ami Pécsen megy. Csak tudnám kit kell megkenni. Nem vagyok fogyatékos, minden vizsgám elsőre sikerült. Kresz hibapont nélkül. Az 1. oktatót lecseréltem, mert telefonált, csomagot szállítottunk ki, családját látogatta, taxisnak nézett, oktatni semmit, csak üvöltözött. Nem tudom az ő keze van e benne de 4-jére vágtak meg. Olyan kísérőszöveggel, hogy nem azért, mert nem tudok vezetni, jó a technikám is...stb. Mindegy, ha van rajtam sapka azért, ha nincs azért. Felháborító, hogy Baranyában ez folyik!!! Olyan érzésem van mindegy mit csinálok nem tetszik a pofám és kész. Az oktatóm is mondta, hogy nagyon sajnálja, mert tudok vezetni. És ha 5-ször is egy bunkót fogok ki, nem néz semmit,ha nem vagyok szimpi megbuktat. Menjek át másik megyébe? Sokan Nagyatádra járnak csak vizsgázni. Ez hogy működik?

Tapaszfy25 Creative Commons License 2019.04.25 0 1 162

Ilyeneket neked senki sem fog elárulni.mert senki nem hülye. 40 évig meg kell őrizni a vizsga jegyzőkönyvet és ha kiderül valami turpisság 3 fős bizottság előtt kell újra vizsgázni,ami tuti bukta.

 

Előzmény: Flysky (161)
Flysky Creative Commons License 2019.04.24 0 0 161

Melyik autos iskola volt az? Esetleg az oktató neve? Emailben eltudod küldeni? 

Tapaszfy25 Creative Commons License 2019.04.23 0 1 160

Én csabai vagyok. Az oktatómnak fizettem számla nélkül plusz x órát.Őt sztem elég jól ismerik Csabán. és láss csodát elsőre átmentem a vizsgán,pedig olyan hibát csináltam,ami azonnali bukta lett volna.A vizsga után a oktatóm utána ment a biztosnak..

Előzmény: Flysky (159)
Flysky Creative Commons License 2019.04.09 0 1 159

Bkéscsaban kenhető autós iskola? 

 

Eszméletlen indokokkal buktatatnak forgalmin ( tul gyorsan indultam el zoldnel) ( nem erősen huztam be a kezifeker mikor bepakoltam) 

 

Eppen ezert egy olyan autós iskolát keresek ahol ha adok egy kis penzt az oktatónak vagy a vizsgabiztosnak akkor tuti az ügy !

Baba007 Creative Commons License 2018.09.11 0 0 158

Szia.Megkérdezhetem melyik megyében vizsgáztál?

Előzmény: Baloghne Varadi Brigitta (156)
Fillmore Creative Commons License 2018.05.04 0 1 157

Az egész jogosítvány sz*rakodás egy kizsebelés. Ennyi, ez az igazság.

Baloghne Varadi Brigitta Creative Commons License 2018.04.23 0 1 156

Ami itt folyik az nagyon gaz ma engem azert buktatot meg a vizsga biztos mert parkoloba nem talaltunk helyet parkolni es vissza tolatam hogy akkor ki fordulok a parkolobol de picit balra tartott az auto de eszre vettem pont akkor akartam meg alni es fordulni es e kozben meg se varta a vizsgabiztos hogy mit akarok sutogva mondott valamit en nem hallottam pontosan hogy mit is mondott es vissza kerdeztem tessek mit mondott ere o folenyesen jo szaljon ki az autobol csereljen helyet es meg bukott erre en csak meg nyelni se tudtam mi a isten baja van ennek a nonek marmint a vizsga biztosnak eleg szarul csinaljak a dolgukat ezt mar 2.csinalta meg velem a kedves holgy de panaszt tettem ra most mar eleg volt 

Fillmore Creative Commons License 2018.02.12 0 0 155

És miért, ha már egyszer megcsinálta? És ha valami betegség miatt csúszik ki a két évből, vagy valami önhibáján kívüli okból? Amúgy most néztem meg, Ausztriában is van valami családi modellhez hasonló dolog, de lehet nem magyar weboldalon kellene utánaolvasni, mert eléggé összevisszaságokat írnak. Állítólag 2003-ban vezették be. A belgáknál meg 30 euróból meglehet úszni a jogsit.

GABA76 Creative Commons License 2018.02.12 0 0 154

Ki mondta, hogy 2 évig érvényes a KRESZ vizsga? Az első sikeres KRESZ vizsgától számítva 2 éven belül be kell fejezni a járművezetői tanfolyamot. Ha ez sikerül, soha többé nem kell vizsgáznod KRESZ-ből, viszont ha 2 év alatt nem tudod befejezni nagyon helyes, hogy új tanfolyamot kell kezdened!

Előzmény: Fillmore (152)
Fillmore Creative Commons License 2018.02.12 0 0 153

Oké, nem az összes európai országban van már családi modell, de ahol nincs ott se az megy, hogy kicsikar egy halom plussz órát a tanulóból, aztán elviszi megbukni, aztán utána megint plussz órák megint bukás és ezt csinálja. Ausztriában például fix bérért dolgoznak.

Fillmore Creative Commons License 2018.02.11 0 0 152

Egyáltalán melyik vadbarom találta ki hogy csak két évig legyen érvényes a kreszvizsga? Ha valaki csinál egy nyelvvizsgát vagy bármi mást az se évül el soha, akkor se ha már mindent elfelejtett. Szánalmas ami itt megy.

Fillmore Creative Commons License 2018.02.11 0 0 151

Hát újításokra tényleg van szükség, lehetne kezdeni a vizsgák elévülhetőségének és a pávnak az eltörlésével. Mind a kettő teljesen abszurd és más országokban sem így működik. Ja, máshol oktatóból se kérnek az emberek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!