Keresés

Részletes keresés

gitana19 Creative Commons License 2002.05.11 0 0 68
Azért egz "Bocs"-ot elvártam volna tőled, alfredoo, ha olyan mindig korrekt vagy...Más szemében a szálkát...(De ha nincs szálka, akkor is csinálunk?!)
Előzmény: gitana19 (67)
gitana19 Creative Commons License 2002.05.04 0 0 67
ENSZ:Korai Izraelbe békefenntartókat küldeni, mert nincs béke. (Bocsi, nem szó szerinti az idézet.) Szóval, ha nincs béke, akkor mi van? Csak nem háború/hadi állapot?
Előzmény: alfredoo (61)
alfredoo Creative Commons License 2002.04.24 0 0 66
gorcsev

latod topikok mennek jonnek. pont mint a kormanyok.

ugylatszik vannak megelhetesi politikusok (az osszes) valasztasi malacok es valasztasi nickek. elfaradnak aztan tobbet nem irnak. meg vannak sertve. az orszagnak nem a jo fele gyozott. az orszagnak (egyelore) a rosszabbik fele van tobbsegben. igy hat nem beszelunk, faradtak vagyunk. majd ha megvigasztalnak. akkor esetleg szoba allunk.... most szenvedunk....

Előzmény: Gorcsev (65)
Gorcsev Creative Commons License 2002.04.21 0 0 65
alfredoo:
"ugyanezeket tudom, ugyanezeket mondtam"
Látom, de kerültük 1mást :))

Fidélia:
"elnézést kérek,hogy a mostani elemzésedet nem folytatom"
Nem is kell, nem elemzés (nem vagyok én gazdasági szakember), csak 1 kis pontosítás. Persze ha többet tudsz, kíváncsian várom...

Fidélia Creative Commons License 2002.04.21 0 0 64
Kedves Gorcsev!

Tőled is elnézést kérek,hogy a mostani elemzésedet nem folytatom,de nagyon fáradt vagyok!
Pihenésre csak holnap kerül sor,úgyhogy a választások végéig csak ilyen tőmondatos hozzászóló maradok!De azért itt vagyok.:O)

üdv F

Előzmény: Gorcsev (58)
Fidélia Creative Commons License 2002.04.21 0 0 63
alfredoo

Köszönöm,hogy ilyen részletesen,és valóban mindenre kiterjedően válaszoltál,minden egyes mondatomra:O)

A végével kezdem:Igen nagyon hosszú voltál!:O)

De köszönöm,mert végülis Te egy másik szempontból nézve elemezted,ugyanezt a témát.

Azt nem állítom hogy meggyőztél,de bármilyen demagógnak tűnik tőlem,tényleg szeretem meghallgatni az értelmes érveléseket.
Igaz most Fideszileg elég elfogult vagyok,lehet hogy nem ez a jó,de szocializmushoz már lényegesen több ideig volt "szerencsém"ezért inkább maradnék a kevésbé rossznál.

A jobboldal hibáit egyébként elég reálisan látom,de náluk még mindíg több a reményem egy rugalmas korrekcióra,az elmaradt dolgok pótlására,és a jó kezdeményezésk folytatására.
Azt hogy a hibákat is látom,azért ezeknek a felsorolását nem ide az indexre tartogatom,megteszik azt helyettem a kedves "ellenfelek".

Azért se haragudj,hogy most egyszere próbálom összefoglalni mind a két írásod válaszát,mert nagyon fáradt vagyok.
Ugyanez vonatkozik arra,hogy miért nem megyek végig minden sorodon tételesen.

Ezzel a betelefonálós kérdéseddel,egy picit megleptél,sőt nem is picit,nagyon!
Soha nem volt stílusom,de megköszönném ha elmondanád hogy egyáltalán miért vagy ilyen véleménnyel rólam?

Előzmény: alfredoo (57)
tobi626 Creative Commons License 2002.04.21 0 0 62
Ez bizony nem szép!
alfredoo Creative Commons License 2002.04.21 0 0 61
gitana19

egyetertek veled sok mindenben.

azert a szohasznalat elegge egyedi. europaban meg nem hallottam hasznalnio. hadijelentes az hadijelentes. haboruban szoktak hasznalni. es nem egyetlen radioban. akkor mindenutt ezt mondjak. szerintem valami oka van. nem tudom mi de valami oka van.

vagy mondjak azt hogy hadijelentes a sas kocsmabol. vagy hadijelentes olah lakas kornyekerol. szerintem celzatos.

peldaul lehetne igy.

izrael. lelottek ket kodobalo palesztin fiatalt.

tel aviv.

felrobbantotta magat egy ongyilkos merenylo.

ez a hadijelentes a kozel keletrol ez nekem mast mond.

es ha palesztinabol kozlik hogy letartoztattak 4 merenylot az nem a hadijelentes....

szvsz.

de ha nem geci akkor nem geci. akkor ezt a gyakorlatot kellene minden medianak kovetnie. mert igy viszont az osszes tobbi media geci.

Előzmény: gitana19 (60)
gitana19 Creative Commons License 2002.04.21 0 0 60
Valóban, a Közel-Keleten a legteljesebb béke uralkodik. Igazad van. Tökéletes. Szerintem fallal kéne körbevenni, és mindkét oldalnak fegyvereket beadni. Ha ki akakrják nyírni egymást ill. magukat, szívük joga. Csak azt tartom abnormálisnak, hogy egy zsidó-muzulmán vallásháború keresztény templomot fenyeget. Hogy őrült arab és zsidó politikusok miatt békeszerető arab és zsidó civilek halnak meg nep mint nap. Hogy beteglelkű arab és zsidó felnűttek miatt az ártatlan arab és zsidó gyerekek szenvednek. Szerintem ebben a "haditudósítások"-ban semmi antiszemita nincs. Cinizmus, az van. De könyörgök, közel harminc éve viszálykodás, gyilkolás folyik ott. Közelebb van a háborúhoz, mint a békéhez.
Előzmény: alfredoo (36)
alfredoo Creative Commons License 2002.04.21 0 0 59
gorcsev

ugyanezeket tudom, ugyanezeket mondtam.

de ebben az orszagban egy ember mondja es sejteti az igazat a tobbiek azt mantrazzak.

es mint tudjuk ez mukodik.

na majd elvalik...

Előzmény: Gorcsev (58)
Gorcsev Creative Commons License 2002.04.21 0 0 58
No, hogy legalább nagyjából tudjuk is, miről beszélünk, hadd tegyek hozzá néhány dolgot! (Nem teljesen pontos infok, csak ami innen-onnan megragadt...)

Fidélia:
" a kereskedelmi tv-k milliárdos nagyságrendű adótartozása ugyanúgy a mi zsebünkből van kivéve"
Ezt így nem mondanám. Ha jól emlékszem, itt arról van szó, hogy a nem kis összegű koncessziós díjat részletekben fizetik. Ez nem is lenne gond, csakhogy a díj áfáját egyszerre akarják velük befizettetni. Ez a megoldás (mármint hogy az áfa elválik a tényleges fizetéstől) több pénzügyi konstrukciónál (hitelek, lízing, előleg) előfordulhat, önmagában semmi rendkívüli nincs benne. Szóval a vita itt azon megy, hogy be kell-e (kellett volna-e) az egész összeg áfáját fizetni rögtön az elején, vagy csak a részletek fizetésekor a megfelelő részt.

scenic6:
"Azt tudom hogy a slagerradió log valamivel az allamnak es perben is vannak emiatt. Végul is eluthetném egy poénnal hogy par ilyen ceget vett Kaya Ibrahim akinek nem tartozasa van hanem mar lenullaztak az apehnem vesztesegkent."
Tudtommal a slágernél az a probléma, hogy az induláskor kalkuláltak egy bizonyos piaccal (hallgatottság->hirdetési bevétel), aminek alapján megállapodtak a koncessziós díjban(?). Ezekután viszont a piac lényegesen módosult (több országos adó lett, mint amiről szó volt, asszem), ezért akarják módosítani a k. díjat. Abban -szerintem- igazuk van, hogy addig nem fizetik be, mer' az már tuti bukott pénz lenne.

Fidélia:
"A nagytőke hatásánál,nekem ott vannak a kétségeim,hogy mi marad belőlük az országban?"
Azér' ez elég demagóg duma, ha nem haragszol! (Nem állítom, hogy a tiéd :))
Egy nagyobb cég foglalkoztat több tíz, több száz, némelyik több ezer embert. Ezeknek ugye nem kell mn. segély, de ez a legkisebb tétel. Kapnak fizetést (ált. nem is rosszat), ebből pengetnek tb-t/szja-t, a cég szintén befizeti utánuk a (sem %-ban, sem volumenben) nem kevés járulékot. Lassan letelik az iparűzési és társasági adókra kapott kedvezményük (ami nélkül nem biztos, hogy idejöttek volna), ezután ugrásszerűen meg fog nőni a fizetendőjük. Mi a gond? Az, hogy ami még megmaradt, azt hazaviszik? Hát még szép! Gondolná vki, hogy a németek majd csak azért gründolnak 1 Deutsche Telekom-ot, hogy a magyar államot támogathassák? Nemá'... Ja, és a komolyabbak még ennek a maradéknak 1 jelentős részét is visszaforgatják, beruházzák, itt, nálunk! Mit gondolsz, hogyan állnánk telefonvonalakkal, ha a Matáv csak saját erejéből küszködött volna? Én pontosan nem tudom, de abban biztos vagyok, hogy sokkal sz@rabbul... (Vagy mondhatnám az energetikai szektort is, amikről ugye nagyon megy most a szájtépés, csak azt nem mondta senki, hogy ott is miből csinálnánk a beruházásokat!!??) Persze, nem szabad ész nélkül elkótyavetyélni a dolgokat, de vegyük tudomásul, hogy saját erőből csak még jobban lemaradni tudnánk...

Szóval ezek az ügyek azért nem egészen az a kategória, mint mikor a Roggyössze Kft. ügyvezetője megpattan a Bahamákra a szállítói + az apeh elől az aktuális bevétellel...

Ps: még1* mondom, a fenti dolgok tájékoztató jellegűek, emlékezetből írtam, nem néztem utánuk, ha vki pontosabban tudja, nyugodtan javítsa ki!

alfredoo Creative Commons License 2002.04.21 0 0 57
fidelia

ezeket irod es probalok valaszolni sajat eszem szerint:

"A nagytőke hatásánál,nekem ott vannak a kétségeim,hogy mi marad belőlük az országban?
Miért ne lehetne azt a privatizációt elkerülni,hogy a szükséges hazai gázfogyasztást ne importtal kelljen megoldani?
Egy másik topicban mikor a tőzsde került szóba,még régebben valaki azt írta.
"Mert tessék mondani ez ugy most ezentúl úgy lesz,hogy Palotás áll sorba a piacon csirke far-hátért,a kisnyugdíjas meg tolakszik a tőzsdén?"
Miért jó ha a földek külföldi kézben lesznek?
Ebben az egészben is csak az a kérdés hogy mi az igazi haszna ennek a nafűgytőkének,csak a klientúra és saját zseb,vagy esetleg nekünk átlagembereknek is jut valami jó belőle?"

nagytoke hatasai mi marad az orszagban? regen kiprobaltuk hogy kizartuk nagytoket, kistoket, idegen toket, magyar toket. nem volt jo. szingapurban mindenfele toket befogadtak. nem mondjak hogy rossz lenne. sot, szemelyes tapasztalataim szerint azt mondjak hogy nem rossz.

privatizacio elkerulese es gazimport. nem osszefuggo dolgok. adott egy vilagpiaci ar. adott egy belfoldon kialakult ar. ezeket kell kovetni. ha mas rendszert kovetunk pazarlashoz vezet. pazarlas nem jo. ha az olcso magyar gazzal latjuk el a kisfogyasztokat penzt dobunk ki az ablakon. azt a gazt jugoszlaviaban dragabb penzert el lehet adni. az ittteni kisfogyasztok egy reszet pedig tamogatjuk pedig ESETLEG neki kellene az allamot es masokat tamogatni. havi 1 millio forintot kereso ugyvedeket tamogathatunk. termeszetesen a szegenyeket tamogatni kell. de nem szeretnek tamogatni mindenfele demagog jelszavakkal havi 1 millio forintot kereso ugyvedeket. vagy masokat. magyarorszagon nagyon sokan vannak akik ilyen vagy olyan modon havi egymillio forintot keresnek. vagy ennyi jovedelmuk van. toke vagy munka jovedelmuk. miert tartanak igenyt tamogatasra? ez korrekt? barmilyen tamogatasra. szepen csendben meghuzodnak es tamogattatjak magukat. utana hajlandok adni a nyugdijas szuleknek tamogatast. a nyugdijas szulek hozsannaznak!

tozsdere. vannak szegenyek, vannak gazdagok vannak szegeny gazdagok. nehogy azt hidd hogy a tozsden ne lennenek kisnyugdijasok. nehogy azt hidd hogy kisnyugdijasok nem lakhatnak 100 millio forintot ero villakban. meg van az ellenkezoje is. olyan ritka hogy millios jovedelmekkel putriban laknanak. de az orszagnak jo ha magas a tozsde. az orszagnak jo ha jogbiztonsag van. az orszagnak jo ha nem birosagnak kell megitelnie hogy az allam az altala 5 ft-ra levitt reszvenyt megis 10000 ft-al fizesse ki. es nem 2000 hanem egy reszvenyre. az orszagnak nem jo ha az allampolgarok nagyon okosak (palotas) az allami alkalmazottak meg nagyon hulyek. es neha (biztos tudod) direkt nagyon hulyek. amikor az ugyesz ejti a vadat. akkor az ugyesz direkt nagyon hulye. 30000000 forintert en is lennek direkt nagyon hulye. amikor stadlert komolyan veszik hogy o tenyleg az utolso vacsoraert fizetett es szamolt el afakent 10000000 forintot akkor a birosag direkt nagyon hulyenek latszik. es az orszagnak rossz ha allami alkalmazottak direkt nagyon nagyon nagyon hulyek. a kicsit hulye nalam elfer. legalabbis itt es most es ma.

nem irtad de a gyes. azt mondtak hogy elvettek a szocik meg elveszik a gyest. megint hulyenek neznek. 10%-tol vettek el es vennek el (illetve most mar nem is mernek elvenni) a gyest. ugye egy kis kulonbseg. a foldek kulfoldi kezben. attol hogy el lehet ESETLEG adni attol azert nem kell eladni. a reszvenyt sem KELL eladni. a reszvenyt miert nem feltik. olcso reszvenyt spekulans toke felvasarol. ha jo buli a fold akkor lesz ra magyar vevo is. nekem mindegy milyen kezben van. jo kezben legyen. a fold itt marad. ha jo kezben van es hasznot hajt nekunk hajtja a hasznot. a tiltast meg mindig kikerulik. van eleg magyar allampolgar aki proxikent hajlando a nevet adni foldvasarlashoz. es akkor jobb? persze hogy jobb a magyar erzelmu magyar kez. hat akkor legyen. dobjuk ossze a penzt. de szolamokkal nem lehet operalni. dobjuk ossze a penzt. erre is meg az olimpiara is. mert ingyen nincs semmi. ezt meg anyukam mondta. legfeljebb halasztott fizetes van.

nagytokebol mi a haszon. hat az hogy munkalehetoseg van. hat az hogy kitagul a vilag. el lehet menni kulfoldre is dolgozni, megtanulni hogy kell, ezaltal a berszinvonal is magasabb lesz itt mert munkaerohiany lesz es fejlodik az orszag. ugye az fontos lenne hogy magyar ember tudjon befektetni nyugaton meg keleten. csak ide ne jojjon senki. vagy azt is tiltsuk meg hogy magyar ember kivigye a penzet? talan inkabb osztonozni kellene. es ha egyetertes van es beke van akkor todul ide a penz. akkor tenyleg lehet valogatni. addig inkabb fikazni lehet. ezerrel. tizezerrel, szazezerrel. egeszen addig amig szepen bekesen bele nem tudunk fulladni a sajat szarunka. amig ANNYIRA kell a hatalom hogy a polgarhaboru sem draga erte. lasd jugoszlavia. ugye nem kell nekunk jugoszlavia? ugye jo nekunk itt. a bekes magyarorszagon. ahol az emberek egymasra mosolyognak. es nem csak a kokardasok. es nemcsak a kokardatlanok....

ugye hosszu voltam?

Előzmény: Fidélia (50)
alfredoo Creative Commons License 2002.04.21 0 0 56
fidelia

ott tartunk hogy szivesen dumalnek veled. pedig eddig az elolvasottak alapjan nem ez volt a velemenyem. nem szoktal neha vagy ritkan radiokba betelefonozni?

ez a dumalnek ez nem annyira komoly mert az inkognito az tok jo. majdnem annyira jo mint kovetkezmeny nelkuli fikazas. azert a fikazas jobb es a legjobb, azt gondolom tudod mi...

az altalad felvetett kerdesekre nem tudok reagalni. van egy olyan erzesem hogy vezetoink mindig a szukseges es lehetseges megoldas kozul az akkor eppen optimalisat valasztjak. meg van egy masik erzesem hogy vezetoink a szukseges es lehetseges megoldasok kozul a nekik legoptimalisabbat valasztjak. de sajnos annyira vagyok hulye hogy minidig a legutolso dumat veszem be. ha es amikor ez a duma nem bantoan es nyilvanvaloan hazug es ellentmond a tenyeknek. legutolso ilyen felhorgadasom az azota meg es ki nem magyarazott kossuth teri lüge volt. pedig azt is igertem hogy ha valaki bizonyitekokat mutat be reszemrol hajlando vagyok a fideszre szavazni. es orban viktor valaszolt hogy EGY emberen is mulhat az orszag sorsa. de bizonyitekokat nem csatolt. pedig tenyleg elhinnem. akar az 5 milliot is elhinnem. de bizonyitekokat kertem mert egy irtozatos, demagog, atvero, pr es meg nem tudom miket mondjak hazugsag. a nep (es a nep kozott pici cuncifredi) abszolut hulyenek tekintese. csak egy ilyen konkret dolgot mutattak meg volna baloldalrol. ahol nem fidesz kozlemeny mondta volna ki hogy a tv-k ezt a HELYES szamot alkalmazzak. ahol nem fidesz kozlemeny mondta volna ki hogy koverlaszlo NEM mondta ezt. aztan kiderult hogy azt mondta. ahol nem hagytak volna abba az olimpiazast. ami pr-nek jo egyebkent hulyeseg. hidd el fidelia jobban at tudom elni hogy valaki valamit ellop mert szuksege van ra (valasztasi vagy csalad vagy akarmilyen celra). de hogy szemembe nezzen egy rokonszenves videki fiatalember es a szemembe hazudjon. azt sem megerteni sem elfogadni NEM TUDOM.

es a videk nepet budapest nepe ellen USZITANI. magyarokat magyarok ellen. sem megerteni sem elfogadni NEM TUDOM. ez magyarazza meg valaki hogy nem ez tortenik.

Előzmény: Fidélia (50)
scenic6 Creative Commons License 2002.04.21 0 0 55
Elemzok szerint a legkozszolgalatibb musorokat most is a kereskedelmi tvk csinaljak. Sokkal partatlanabbak mint a klasszikus kozszolgalati tv. De ha nem ! Akkor sem kerhetsz rajtuk szamon semmit. VAn egy szerzodesuk hogy milyen tipusu musorokat milyen aranyban kell sugarozniuk egyebkent megbuntetik oket. Az is le van irva hogy mennyi kozszolgalatisagot kell nekik vallalni. Sajnos ma a magyar kozszolgalati tévék nem tudjak betolteni feladatukat. Nincs pénz, nincs nezhető musor, nincs nézettseg, nincs reklambevetel, nincs semmi ...
Előzmény: csoro (54)
csoro Creative Commons License 2002.04.21 0 0 54
Sokszor leírtuk már, de minduntalan újra meg kell tennünk:
Vajon jó-e az, hogy közszolgálatiságot kérünk számon az állami tv-ken, rádiókon, és ugyanezt nem kérjük számon a kereskedelmin?

Mert ha így teszünk, akkor a kereskedelmi tv-k mögött álló tőke érdekei szerint készült műsorok fogják eldönteni a választást.

Jelenleg a médiumok döntő többsége a baloldali (??), ill. internacionális tőke (ld. Marxot) befolyása alatt áll.

Tehát egyik szemünk csukva, a másik nyitva? Ez fél vakság, kéremszépen!

Előzmény: repeant (12)
scenic6 Creative Commons License 2002.04.21 0 0 53
A nagytőke hatásánál,nekem ott vannak a kétségeim,hogy mi marad belőlük az országban?

Gondolj bele ha te lennel a nagytokes akkor mit tennel ? Hogy nez az ki hogy pénzt lehet ide hozni de vinni nem.

Előzmény: Fidélia (50)
scenic6 Creative Commons License 2002.04.21 0 0 52
12 éves fidesz uralom alatt Szolnokon mi mar nagyon varnank azt a nagytokes tarsadalmat aki betenné oda a labat es hozna egy kis munkalehetoseget a varosba. Esetleg az is jottett volna hogy ha a Dr. Orbánné Dr. Lévai Anikó családjára való tekintettel oda is huztak volna egy autoutat ( nelegyunk telhetetlenek) mert akkor nem tartana ott a terseg ahol tart. De sajna ugy nez ki Alcsut jobban fejlődött mint szolnok. Pedig az is a csaladban van ...
Előzmény: Fidélia (50)
Fidélia Creative Commons License 2002.04.21 0 0 51
Már megint bocs a hülye írási hibáimért,de egy picit fáradt vagyok:(O
Előzmény: Fidélia (50)
Fidélia Creative Commons License 2002.04.21 0 0 50
alfredoo

Ha a Pannon dolog igaz akkor vegyük úgy hogy majdnem egyetérünk.
Már fonolgatás tárgyává tettem.hogy belehallgatok.

Most félretéve a Pannont.

A nagytőke hatásánál,nekem ott vannak a kétségeim,hogy mi marad belőlük az országban?
Miért ne lehetne azt a privatizációt elkerülni,hogy a szükséges hazai gázfogyasztást ne importtal kelljen megoldani?
Egy másik topicban mikor a tőzsde került szóba,még régebben valaki azt írta.
"Mert tessék mondani ez ugy most ezentúl úgy lesz,hogy Palotás áll sorba a piacon csirke far-hátért,a kisnyugdíjas meg tolakszik a tőzsdén?"
Miért jó ha a földek külföldi kézben lesznek?
Ebben az egészben is csak az a kérdés hogy mi az igazi haszna ennek a nafűgytőkének,csak a klientúra és saját zseb,vagy esetleg nekünk átlagembereknek is jut valami jó belőle?

Előzmény: alfredoo (48)
jegec Creative Commons License 2002.04.21 0 0 49
Az ATV-n meg matiné hetihetes ment.
Az aztán tényleg durva volt.
Amikor azt taglalták, hogy az ő szüleik, nagyszüleik milyen szegények voltak.
Meg amikor Farkasházy arról beszélt, hogy szeretne megint főszerkesztő lenni.
Előzmény: repeant (-)
alfredoo Creative Commons License 2002.04.21 0 0 48
fidelia

ezert nem kellett volna kulon bocs.

raertel volna akkor amikor felhorgadtam volna hogy te szemet fidelia hogy mered ezt afrdoi-t irni amikor tudhatnad hogy ez azt jelenti hogy....

de semmi ilyet nem irtam es irtam volna...

pannonnal kapcsolatban felreertesz es a szarmazasod sem erdekel... legfeljebb hogy mint fidelia csinos fiatal no vagy az agyamban de hat ez is mindegy....

pannon radioban eleg lenne ha azt irnad hogy alfredoo ha igaz es ismetlem igaz amit irtal akkor ez tenyleg egy szemet, aljas goebbelsi modszer. ha meg nem igaz akkor alfredoo sajnos te vagy egy szemet aljas goebbelsi modszer. ez igy korrekt?

irnek meg egy peldat. fikazzak(zuk) a nagytoket? hogy milyen stb stb. erre idejon a westel es a pannon. es egyidoben az aranyos kis vallalkozok meg nagyobbak is proxikon keresztul bekuldtek apro kis hajlektalanokat meg mindenfele urget es elofizettek. 3-4 het alatt szexvonalakon, kulfoldi hivasokon keresztul megkarositottak a cegeket 5-6 milliard forinttal. jobboldali es baloldali magyar ismetlem MAGYAR vallalkozok. es ugyanezen magyar vallalkozok egyes partjai fikazzak a nagytoket. a magyar rendorseg semmi hitelterdemlo eredmenyre nem jutott ekkora rablas ugyeben, a tarsasagok megszigoritottak a belepesi felteteleket....

es a partok egyresze fikazza a nagytoket. nem a kistoke altal megvasarolt rendorseget... nem am! hanem a nagytoket. a nep meg ezerrel tapsol es lehet hogy a szoveggel valasztast is lehet nyerni. fikaztak az aruhazat mert elkapott egy MAGYAR aruhazi tolvajt. egyebkent sokat elkapott mert sajnos ilyen lopos neppe valtunk. de nagyon jo volt az aruhazat fikazni. fikazni jo. ezerrrel a legjobb!!!!

Előzmény: Fidélia (47)
Fidélia Creative Commons License 2002.04.21 0 0 47
Bocs,alfredoo:O)
Előzmény: Fidélia (46)
Fidélia Creative Commons License 2002.04.21 0 0 46
alfrdoo

Én a pannont azért nem hallgatom mert nem érdekel hogy mit beszélnek.
Ha antiszemitizmusról van szó,akkor nekem is fel kéne háborodnom mert nálam is célba találnak.
Ez számomra nem hokimeccs,csak nem idegesítem magam ilyenekkel.
Amit meg nem hallgatok meg soha,arról miért kéne egy véleménnyel lennem azokkal akik meghallgatják?

Előzmény: alfredoo (42)
alfredoo Creative Commons License 2002.04.21 0 0 45
fidelia

meg korrektebb hangot meg inkabb koszonom...

nem ismerem ezt az adotartozast. ha meg van az nemcsak a kereskedelmi tv-ket (melyikeket???) minositi hanem nagyon nagy mertekben az apehot is. pont azert vannak a torvenyek es rendelkezesek hogy ilyen ne fordulhasson elo. ekkora merteku adotartozas (pont afa). emlekszel hogy tocsikot hogy megbuntettek? pedig fizikailag nem tudta befizetni, elszamolni az afat.

mindenesetre ezeket a dolgokat csinaltak es nagy allami tartozast halmoztak fel. az egesz rendszer ennek kivedesere iranyul. ezert kell sok sok millio tisztesseges embernek es vallalkozasnak ELORE befizetni az import afajat hogy ne lehessen csodbe vinni a ceget nagy osszegu tartozassal. tehat a mai magyar helyzet ugy nez ki hogyha erre valakinek lehetoseget adnak az az allam, az apeh hibaja es bune. hasonlo tema volt exisztencia hitel. magyarorszagon amit el lehet lopni azt az emberek ellopjak. az allamnak sajnos igy kell hozzaallnia.

ha es amennyiben ez a ker.tevek adotartozasa igaz lenne akkor hidd el hogy magyarorszag (a miep es a fidesz tevoleges egyuttmukodesevel) errol zengene. igy hat ketelkedem. amit meg csurkaek felhoztak hogy a koncesszios dijra elore kellene fizetni az egesz afat az egy picit necces. maximalisan igazsagtalan es a szerzodesek sem errol szoltak. ez a ker. tv. kerdes ENNYIRE ki van elezve.

latvan a sok csusztatast es hazugsagot egyaltalan nem indokolatlan hogy az emberben kialakul bizonyos foku elvakultsag.

pannon radio????

Előzmény: Fidélia (43)
scenic6 Creative Commons License 2002.04.21 0 0 44
Öcsémnek van nemi gyujtott hanganyaga a pannonradiobol. Az tetszett a legjobban hogy a zsidok nem is lettek apritva a II. Haboru alatt hanem egymast oltek azert hogy kevesebben legyenek es igy akkor jobban ossze tudnak tartani ...
Előzmény: alfredoo (42)
Fidélia Creative Commons License 2002.04.21 0 0 43
alfredoo

Egy picivel lejjebb,ha Te is elolvastál,leírtam,hogy én kitől tudom ezt a tartozást.
Valóban nem vagyok pénzügyi szakember,csak azért nem tudtam pontosabban kifejteni részletezve.
Attól még ez a dolog igaz,de elfogadom ha elmondod hogy miért nem így van.
Természetesen elfogult vagyok mint ahogyan itt az indexen szinte mindenki,ezt beismerem .Talán elvakult de az itteni viszonyokhoz képest még aránylag a legkevevésbé,de ezt is vállalom.
Általában akkor szoktam többet beleszólni a dolgokba ahol túl egyoldalú véleményeket érzek a hangulatból.
Ez volt a mai érzésem is,csak ezért mentem bele a tv-s részletekbe...

Mea culpa viszont,felejtsük el:O)

Előzmény: alfredoo (41)
alfredoo Creative Commons License 2002.04.21 0 0 42
fidelia

pannon radiorol.

ahhoz hogy azt ertekeld ami le van irva nem kell lelkes pannon radio hallgatonak lenni. legfeljebb irhatod azt hogy el nem hiszed amit en irok mert AZ lehetetlen. ilyet egy korrekt radioado nem csinalhat.

tudod mire emlekeztet a valaszod? david ibolya amikor kijelentette hogy nem ert a focihoz. jo kis zsidozas itt es ott erre david ibolya azt mondja sajnalom uraim a footballhoz nem ertek.

ugye jopofi?

de gondolom EZT a temat sem ismered igy nem akarsz velemenyt nyilvanitani...

Előzmény: Fidélia (39)
alfredoo Creative Commons License 2002.04.21 0 0 41
fidelia

valaszodat koszonom. a gyorsasagot kulon mert el kell mennem es azert vartam ra.

bizonyos hozzaszolasaidbol elvakultsagot lattam ezert irtam oda. sajnos bizonyos hozzaszolasaimbol nekem is elvakultsagot lehet kiolvasni. tehat ha elfogadod mea culpa.

a kerdesre viszont NEM valaszoltal. en ugy tudom hogy csak ezek a temak merultek fel amiket irtam. nem tudok konkret afa befizetesi kesedelmekrol. egyebkent a buntetokamatok folytan az allam (es ennek folytan az allampolgarok) szerintem kifezetten jol jarnak az ilyen kesedelmekkel. ha behajthatok. annyira buntetojelleguek a kesedelmi kamatok hogy az allam egy (nagy) reszuket el is szokta engedni ha peren kivuli megallapodast lehet elerni. az allammal szembeni mindenfele tartozast pedig jobb es baloldali cegek egyarant felhalmoznak igy ez nem oldalspecifikus. az mtv valoszinuleg nyero lenne ebben a versenyben. es neki meg el is engedtek 10 milliardos nagysagrendekben. evenkent. tehat????

Előzmény: Fidélia (39)
Fidélia Creative Commons License 2002.04.21 0 0 39
alfredoo
Tudomásom szerint az áfa tartozás nem befizetése adótartozás.
Tudomásom szerint ez így van ahogyan leírtam.
Mégegyszer hangsúlyoznám,hogy engem egy cseppet sem érdekelne ez az egész dolog,de ha ez így van akkor a kormányfikázás is az én pénzemből megy,nem csak a közszolgálati balosfikázás.
Még ez sem érdekelne ha nem egész nap azt hallgatnám,de csak egyoldalúan.
A pannonról azért nem tudok véleményt mondani mert életemben még soha egyetlen műsorát sem hallgattam.
Ugye azért megbocsátod nekem,hogy jó néhány itteni vélemény alapján nem vagyok hajlanó őket minősíteni,csak azért hogy látatlanban csatlakozzam?
A kedves zárszavadra meg annyit mondanék,hogy kár volt előre megjósolnod hogy elolvasok-e valamit vagy sem.Ha azt tartod normálisnak hogy ezt előre kijelented valakiről,akkor ne csodálkozz hogy talán nekem is kétségeim támadnak a te normális itélőképességed felől....
Előzmény: alfredoo (36)
m45 Creative Commons License 2002.04.21 0 0 38
Cserébe most Széchenyir?l van egy film, Hídember, stb... Ismét a nem bizonyítható, de igen kétséges kategória...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!