Eléggé valószínűtlen(nincsenek adtaaim, csak a tapasztalatomra hagyatkozom), hogy az Érd-Aliga és a mostani 21km + a műtárgyak, stb összesen került volna 31MRD-ba.
Ha tudsz pontos adatokat(melyeknek jelenleg híján vagyok), számold ki lécci csak úgy nagy vonalakban, hogy mennyi volt most 1km autópálya !
Másnak nem tűnt fel, hogy egyszerűen nem igaz a címben szereplő állítás ugyanis nem a 20 kilométeres szakasz került 35 mrd-ba, hanem eddig összesen ennyit fordítottak az M7-es munkákra. Olvassátok el az első hozzászólásomat.
"több mint harminc év után Magyarországon ismét új autópálya szakaszon közlekedhetnek az autósok" Mondta az avató miniszter pénteken, akkor nem tudta mit avat? Biztosan nem szóltak neki....
Az autópálya szakasz kész van vagy nincs, az nem lehet vitás. Ami elkészült az egy fél autópálya, a másik fele már húsz éve kész és felújítása most kezdődött. Tegnap szambáztam rajta nyolcvanas és hatvanas táblák erdejében. Autópályának majd a felújítás alatti szakasz elkészülte után lesz használható. Most autóút.
hi
kampány ide kampány oda az autópálya pedig nincs teljesen kész, hacsak de. 11h.-óta meg nem csinálták, most jöttem végig rajta és hiányos az biza.....
szerencsére ökörsütés jelei nem voltak....
Akkor a kérdésem az lenne, hogy szerinted az 12-es érdesitett homokaszfalt kopóréteg alatt a földmü tömörségének Proctor-értéke mennyiben játszik szerepet, hogyha figyelembevesszük a víztartalom eloszlásának Weibull-közelítését.
Csak nem az a bajod,hogy ezen az uton nem 100Ft egy jilóméter?Az M 7-est meg jobb ha nem emlegetjük,mert annál szarabb autópálya még nem épült a világon.
Nem lepett meg a dolog. Nyolc évveé ezelőtt is volt ünnepélyes átadás a kormány utolsó napjaiban. Akkor még ökörsütés is volt. És az sem volt kész. Ez már csak így megy.
Gondolom te is az indexen olvastad a cikket. Éppen most küldtem a szereksztőségnek helyreigazítási kérést. Idemásolom mit írtam:
Tisztelt Szerkesztőség,
Az Átadták az M7-es új szakaszát című cikkük kiemelt része (A tervezettnél egy héttel korábban, pénteken átadták az M7-es autópálya új, 21 kilométeres szakaszát, amely 31,8 milliárd forintba került. ) azt sugallja, hogy a 21 kilométeres szakasz 31 milliárdba került, holott aztán a cikkből kiderül, hogy ebben az árban egy csomó más munka is benne van (- A tavaly márciusban elkezdett munkálatok során felújították az Érd és Balatonaliga közötti szakaszt még 2001-ben, Székesfehérvár és Érd között a bal pályán kiépítettek egy harmadik sávot Budapest felé, valamint kicserélték a vízelvezető rendszert, és felújítottak 108 hidat, illetve aluljárót - közölte a szóvivő. A fenti munkálatokra 31,8 milliárd forintot költöttek.).
A cikk ilyem módon finoman szólva inkorrekt tényeket sugall. Kérem a helyreigazítást.
Az M7-es atadott 21 km-es szakaszarol van szo ami tobb mint 35 milliardba kerul, nincs is teljesen kesz es mar minosegi kifogasok merultek fel vele szemben.
Mielott barki, barmire gyanakodna, szeretnem megemliteni, hogy az epito ceg kepviseloje es a kormany tagja szerint is a heten tortent atadasnak semmi koze a valasztasokhoz, hanem csak arrol van szo, hogy hamarabb at tudtak adni az autopalyat, mint korabban gondoltak. Ezt az ervelest elfogadva, ugy gondolom a tema a kampanycsend megsertese nelkul vitathato - felteve, hogy barkit is erdekel.