Ebben neked totál igazad van. Gond akkor támad, ha a demokráciát diktatúrák lelkes működtetői akarják gyakorolni... Ilyenkor bele-belecsúszik egy-két homokszem a gépezetbe.
A demokrácia, legalábbis számomra, nem csak azt jelenti, hogy az ajtóra ki van írva, hogy ez itt a demokrácia, hanem akik tartalommal megtöltik, azoknak is demokratáknak kell lenniük
Az a mocsok Danubiusz ma már másodszor játsza le Pressertől a "Nagy Utazást" s ezzel emlékezteti őket a Torgyán féle utazásokra (amik viszont szerintünk kedves barátaink nagyon hasznosak és költségkímélőek voltak).Ez nem fair kampányszünetbe!Milyen számot kell hívni :))))))
Tényleg elég egyoldalú ez a "demokrácia" vonal: felhívtam őket, hogy szvsz a Gallup sérti a kampánycsendet, mikor szombaton is küldi a masszív ... vezetést mutató közvéleménykutatásait, és csak annyit tudtak mondani, hogy szerintük meg nem.
Szal a demokrácia nagy dolog, lehet vele okosan élni, meg visszaélni.
Mivel elvi képtelenség, hogy > 5 milla szavazat leadásánál és összeszámolásánál ne vétsenek hibákat, mármikor lehet balhézni, meg megtalált 2 szavazatokat véres kardként hurcolászva trombitálni.
Csakhogy:
a, szoros konkrét eredmény esetén a törvény erejénél fogva kötelező az ujraszámolás.
b, ha valakire rávernek 3500 voksot mondjuk, és az illető kontra "talál" 3 vitatható szavazatot, meg 87 adag 6.45 órás keltü tibicsokit ezért a választói akarat meghamisítását emlegeti az SzVSz önmagából csinál paprikajancsit.
szoval amikor egy kormany az altala rendezett valasztasokon felallit egy ilyen intezmeny mint "demokracia vonal" hogy legyen hova bejelentest tenni a polgaroknak...
Hetfon telefonalni fogok jol. Azt fogom mondani, hogy engem senki nem agitalt a szavazohelyseg bejaratanal. Lepecseteltek a szavazolapot. Nem cerizaval huztam be az x-t, hanem tollal. Nem akartak megvesztegetni gulyaslevessel. Ket szokevel sem. Es kulonben is, ennyire gazos modon nem kellene ragaszkodni a hatalomhoz.
Az Országos Választási Iroda Választási Információs Szolgálatot (VISZ) működtet, amelynek alapvető feladata az adatszolgáltatás, valamint a választópolgárok, a sajtó, a külföldi és hazai érdeklődők és a politikai pártok tájékoztatása jogi kérdésekben.
Az érdeklődők a telefonon, telefaxon, e-mail-en vagy levélben feltett kérdésekre lehetőség szerint azonnal vagy 1-2 napon belül választ kaphatnak.
A VISZ az alábbi helyen és időben érhető el: személyesen: hétfőtől csütörtökig: 8.30-16.30, pénteken: 8.30-14.00, a BM Duna Palota épületében (Budapest V., Zrínyi u. 5.).
Szerintem ez arra való, hogy felvilágosítást adjanak. Tehát aki nem tudja, hogy mit kell tenni, az felhívja és a demokrácia vonalat, és a vonal másik végén szépen elmondják, hogy ilyenkor a törvényes eszköz, ami nem más mint a VB-nek bejelenteni és jegyzőkönyvet felvenni. Nem erről van szó? Semmi másra nem nagyon használható egy ilyen vonal. Pokorni is azt mondta, hogy ez egy láncszem a VB és a polgárok között, akik nem tudják mit kell tenni ilyenkor. Ha számolják és regisztrálják a hívások tartalmát ls a bejelentések mivoltát, azzal szerintem (legalábbis egy jogállamban) semmire sem mennek. Ugyanis ha valaki lát valami szabálytalant, majd felhívja a vonalat és utána nem jegyzőkönyvezik a VB-n, az olyan mintha nem is látta volna, hiszen kamu is lehet akár.
Remélem nem sértettem kampánycsendet. Nem az volt célom, hanem elejét venni a felelőtlenségeknek...
Itt nálunk fideszesek hajnali 1óra körül MSZP-s plakátokat szaggattak a kijelölt ragasztóhelyekről.
Megvan a kocsijuk rendszáma is.
Szerinted tegyek bejelentést ezekre a számokra?
Minden olyan választókerületet be fogok jelenteni, mint gyanúst, ahol a jobboldal győzött. Veszek tíz telefonkártyát, beköltözöm egy nyilvános fülkébe és sorra hívom a demokráciavonalat, követelve a szavazatok újraszámlálását. És természetesen rögzíteni fogom a beszélgetéseket, majd ezeket a felvételeket a kereskedelmi médiumok rendelkezésére bocsájtom.
Úgy, hogy az ORTT-hez utasítottak.
Megkérdeztem a Demokrácia vonalon, hogy a demokrácia nem sérül ilyen esetben? A választást nem befolyásolja egy ilyen propaganda műsor a KÖZszolgálatban? Ők ezzel nem foglalkoznak, ORTT az illetékes.
Csak akkor érdemes telefonálni, ha balos atrocitásokról van.
Pl telefonáltam a tegnapi kampányműsor ügyében, ez nem érdekli őket, ez nem befolyásolja választás tisztaságát.