Keresés

Részletes keresés

smafu Creative Commons License 2009.12.28 0 0 69
A faizmus és a kommunizmus egymás szinonímái.

Ilyenformán egy fasiszta és kommunista diktatúra között semmi különbség nincs.

Az egyetlen különbség hogy egymás jelképeit, a másik létét alapból elutasítják hálózatilag, annak ellenére hogy személyekben is jelentős átfedés van (volt) az ideológián túl.
Előzmény: BISMARCK (-)
avatarfan Creative Commons License 2009.12.25 0 0 67
Van ám!
Platon Creative Commons License 2002.04.19 0 0 66
szia! :o)
Előzmény: BISMARCK (65)
BISMARCK Creative Commons License 2002.04.19 0 0 65
igen,de most mennem kell
ÜDV!
Előzmény: Platon (63)
BISMARCK Creative Commons License 2002.04.19 0 0 64
mennem kell
ÜDV!
Platon Creative Commons License 2002.04.19 0 0 63
Bocsi.

Lehet hogy nem ertesz vele egyet de egy jogallamban be kell tartanod.

En is sok torvennyel nem ertek egyet de azert megis betartom oket.

A kormanynak meg foleg kutya kotelessege.

Egyebkent, SZVSZ nagyon helyes hogy vannak(2/3 torvenyek). Sehol sem szokas mondjuk az alkotmanyt mindennap modositgatni.
Pont ezek vedenek meg attol hogy mondjuk az MSZP modositja az alkotmanyt mondjuk igy:

"A MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG ALKOTMÁNYA
A nagy Szovjetunió fegyveres ereje felszabadította országunkat a
német fasiszták igája alól, szétzúzta a földesurak és nagyt?kések népellenes államhatalmát, megnyitotta dolgozó
népünk el?tt a demokratikus fejl?dés útját. A régi rend urai és védelmez?i
ellen vívott kemény.... "

Vagy a FIDESZ modnjuk igy:

"A MAGYAR KIRALYSAG ALKOTMÁNYA

A Magyar Kiralysagban minden hatalom a Polgarok elcsapata a FIDESZ-MPP kezeben osszpontosul....."

Erted mire gondolok?

Előzmény: BISMARCK (62)
BISMARCK Creative Commons License 2002.04.19 0 0 62
itt biztosan nem jutunk közös nevezőre mert én alapból nem értek egyet a 2/3-os törvények létezésével(ez egyébként a Németh kormány egyik utolsó ajándéka)
Előzmény: Platon (61)
Platon Creative Commons License 2002.04.19 0 0 61
"..milyen ügyben kellett volna feljelentést tennie?"

Ezt most tenyleg komolyan kerdezed??????

"..ha egy kormány él a parlamenti többségével attol még nem antidemokratikus"

Igen igy van, azonban kulonbseg van az el, es a visszael kozott.

Ha valaki mondjuk semmibe vesz egy ket alkotmanybirosagi hatrozatot, ha valaki 2/3 os torvenyt egy felesbe bujtatva modosit, az bizony visszaeles.

Előzmény: BISMARCK (58)
Mercurius Creative Commons License 2002.04.19 0 0 60
Akkor a tüntére, amit bejelnettek, a tüntetés napja elött vonta vissza Kuncze az engedélyt, hogy már ne lehessen új helyszint találni (speceil erröl egy KUncze levél is elökerült anank idején). Sokakat már nem is lehetet értesiteni. Pongrácz Gergely az egyik szónok lett volna. Ött bilincsbe verték mert nem tete le a magyar zászlót és ezt engedély nélküli tüntetésnek minösitették. Aztán még sikerült egy rendörautónak a földön is végig vonszolnia.

Forrást most nem bányások, mert menenm kell az OSC-fradi vizilabda meccsre. De lehet, hogy mások itt megteszik helyettem.

Előzmény: Platon (46)
BISMARCK Creative Commons License 2002.04.19 0 0 59
a történet röviden:egy Ausztráliában élő magyar felismerte egykori vallatóját,beperelte mire a biróság információt kért a belügyminisztertől...
azt most nem ugrik be,hogy mikor volt de megkeresem és elküldöm mail-ben
Előzmény: Platon (57)
BISMARCK Creative Commons License 2002.04.19 0 0 58
szerintem ha egy kormány él a parlamenti többségével attol még nem antidemokratikus
OV-nem milyen ügyben kellett volna feljelentést tennie?
a vizsgálobizottságok elszabotálása valoban öngól volt(mert szerintem nem derült volna ki semmi sem,ha volt valami ha nem)
Előzmény: Platon (55)
Platon Creative Commons License 2002.04.19 0 0 57
Az hogy nem tudom elkepzelni.

Forras?

Előzmény: BISMARCK (53)
Platon Creative Commons License 2002.04.19 0 0 56
Olvastam.

Gaz.

De legalabb volt kihalgatas. Erted mire gondolok?

Előzmény: BISMARCK (54)
Platon Creative Commons License 2002.04.19 0 0 55
Ebben sok igazseg van, es tobbek kozott, ezert is ruhellem az MSZP -t.

Viszont mint mar irtam, a tettek azt mutatjak, hogy (eddig) sokkal demokratikusabban viselkedtek mint a FIDESZ az utobbi 4 evben. Ismetlem, ez nagyon szomoru.

98 ban az SZDSZ re szavaztam, de nem voltam elkeseredve mikor a FIDESZ kerult hatalomra. Azt gondoltam, hogy most majd egy europai konzervativ partkent fognak viselkedni.

Csalodnom kellett. Pedig nagyon nagy kar ertuk. Magyarorszagnak szuksege van europai stilusu konzervativ alternativara. Meg akkor is ha en pont liberalis vagyok.

Előzmény: BISMARCK (39)
BISMARCK Creative Commons License 2002.04.19 0 0 54
ez ügyben érdemes elolvasni az elsö kihallgatás jegyzőkönyvét
Előzmény: Platon (52)
BISMARCK Creative Commons License 2002.04.19 0 0 53
szerintem az szdsz-mszp kormánynak eszébe sem jutott,hogy nem maradnak hatalmon,és a törvény az ellenzékre vonatkozolag nem volt teljes(mit érdekelte öket)
más,arrol mi a véleményed,hogy a Kuncze kiadott egy igazolást mely szerint az ÁVH nem végzett kinnvallatást mert az törvénytelen volt?
Előzmény: Platon (50)
Platon Creative Commons License 2002.04.19 0 0 52
Igen ebben egyetertunk,
azonban en a kulonbseget ott latom, hogy amikor napirendre kerult pl. a Tocsik ugy, Horn Gyula feljelentest tett, es vizsgalatot inditott.

Orban Viktor hany feljelentest tett?

Előzmény: BISMARCK (41)
BISMARCK Creative Commons License 2002.04.19 0 0 51
ok,ezt meg én nem tudom de majd utána nézek
Előzmény: Platon (48)
Platon Creative Commons License 2002.04.19 0 0 50
Nem a torvennyel van a baj, hanem az alkalmazasaval.

Van egy olyan fogalom, hogy a jogalkoto szandeka.

A MIEP szabotalta el a vegrehajtast, Ader Janos pedig segedkezett benne. A MIEP meg is kapta a jutalmat erte.

Előzmény: BISMARCK (47)
BISMARCK Creative Commons License 2002.04.19 0 0 49
ugy keresd,hogy metész tüntetés
Előzmény: Platon (46)
Platon Creative Commons License 2002.04.19 0 0 48
Az a minosites 12 pontbol all ossze.
6 a Broadcasting (TV Radio)
6 az irott MEDIA

A koztv huzta le.
Az irott sajto szabad minositest kapott.

Ha a freedomhouse ertekeleset nezzuk.

Előzmény: BISMARCK (45)
BISMARCK Creative Commons License 2002.04.19 0 0 47
az erre vonatkozo törvény a 94-98 közötti idöszakban született
Előzmény: Platon (44)
Platon Creative Commons License 2002.04.19 0 0 46
:o)Kerlek.

Nagyon tudatlan vagyok, meseld el a reszleteket is.
Igerem en is utan fogok nezni, de legalabb egy osszefoglalot adj.

PS.

Egyebkent kormanytol fuggetlenul komly gondok vannak a magyar rendorseggel. Gyakorlatilag meg mindig a partallami reflexek szerint mukodik.

Előzmény: Mercurius (43)
BISMARCK Creative Commons License 2002.04.19 0 0 45
nem szabad minösitést kapott mert ez a három fokozatu skálán a legjobb minösités,hanem a középsöt kapták
Előzmény: Platon (42)
Platon Creative Commons License 2002.04.19 0 0 44
Nagyvonalu leszek, hagyjuk a media kuratorimokat.

Bar azt talan te sem gondolod komolyan hogy az MSZP, es az SZDSZ megszavazza hogy 4 helybol 2 a MIEPe ugye?

Meg mindig van ott sok minden, de tudok meg mondani ugyeket ha gondolod.

Előzmény: Mercurius (40)
Mercurius Creative Commons License 2002.04.19 0 0 43
""A kuncze rendörök kiket si vertek meg politikai nézeteik miatt " Kiket? Erre nem emlekszem, de meseld el. Ha igaz, akkor helytelen volt. "

Pl. Pongrácz Gergelyt.

Előzmény: Platon (42)
Platon Creative Commons License 2002.04.19 0 0 42
"Hát ki nem tartotta meg a népszavazást földügyben?"
Nem ertettem vele egyet, de ez itt nem jo erv mivel a FIDESZ sem nagyon jeleskedett a nepszavazasok kiirasaban, tehat eddig egyenlo.

"Ki telepedett rá az összes újságra a Postabankon keresztül." Ez legalabbis vitathato. Az irott sajto 94-98 szabad minositest kapott a nemzetkozi szervezetektol, raadasul, en ugy emlekszem hogy senki sem tiltotta be a konzervativ lapokat.
Hogy nem vettek oket a polgarok, annak talan a szinvonalban kellene keresni az okat.
"A kuncze rendörök kiket si vertek meg politikai nézeteik miatt " Kiket? Erre nem emlekszem, de meseld el. Ha igaz, akkor helytelen volt.

"Bauer képviselö ur, miért akarat korlátozni az azonnali kérdések lehetöségét ?" Korlatoztak? Akkor mirol beszelunk?

"Aztán azt hiszed, hogy azt a BOkros csomagot demokratikusan, választás eredményeként kaptuk "
Igen azt hiszem. '94 A szabad es demokratikus valasztasokon a polgarok abszolult tobbsege a Szocialliberalis kormanynak szavazott bizlamat, vagyis rabizta a kovetkezo 4 evre az orszagot. Abszolult legitim kormany volt (A polgarok 2/3 tamogatta oket.)

Raadasul komoly szukseg is volt a stabilizaciora, de ebbe most ne menjunk bele mert OFF.

Tehat, meg mindig ott tartunk, hogy osszesegeben a torvenyben eloirtaknal tobb jogostvanya volt 94-98 ban az ellenzeknek, mig 98-02 ben, meg a torvenyben eloirtakat is elszabotalta a FIDESZ.

Előzmény: Mercurius (37)
BISMARCK Creative Commons License 2002.04.19 0 0 41
a politika és a korrupcio sajnos egyutt jár,94-98 is voltak törvénysértések(pl.postabank,a légierő lengyelországi gyakorlata az OGY engedélye nélkül) a lényeg szerintem az,hogy most olyan emberek oktatnak ki demokráciábol akik KOLLABORÁNSOK voltak
Előzmény: Platon (38)
Mercurius Creative Commons License 2002.04.19 0 0 40
Nme tudok ugrálni sem a sok beirás, sem a témák közt. Nekem ugy látszik, hoyg obstrukciós szándékkal az ellenzék akadályozta a média kuratorium felállitását. Maradjunk most enmél. Ne gyere a MIéppel, mert már röhögögörcsöt kapok az állandó miéppel való mumusozástól.
Előzmény: Platon (38)
BISMARCK Creative Commons License 2002.04.19 0 0 39
azt probáltam leirni,hogy ha egy párt nem tart önvizsgálatot,nem szabadul meg a mult résztvevöitöl akkor nem lehet azt mondani,hogy nem ugyanaz
Előzmény: Platon (34)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!