Ilyenformán egy fasiszta és kommunista diktatúra között semmi különbség nincs.
Az egyetlen különbség hogy egymás jelképeit, a másik létét alapból elutasítják hálózatilag, annak ellenére hogy személyekben is jelentős átfedés van (volt) az ideológián túl.
Lehet hogy nem ertesz vele egyet de egy jogallamban be kell tartanod.
En is sok torvennyel nem ertek egyet de azert megis betartom oket.
A kormanynak meg foleg kutya kotelessege.
Egyebkent, SZVSZ nagyon helyes hogy vannak(2/3 torvenyek). Sehol sem szokas mondjuk az alkotmanyt mindennap modositgatni.
Pont ezek vedenek meg attol hogy mondjuk az MSZP modositja az alkotmanyt mondjuk igy:
"A MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG ALKOTMÁNYA
A nagy Szovjetunió fegyveres ereje felszabadította országunkat a
német fasiszták igája alól, szétzúzta a földesurak és nagyt?kések népellenes államhatalmát, megnyitotta dolgozó
népünk el?tt a demokratikus fejl?dés útját. A régi rend urai és védelmez?i
ellen vívott kemény.... "
Vagy a FIDESZ modnjuk igy:
"A MAGYAR KIRALYSAG ALKOTMÁNYA
A Magyar Kiralysagban minden hatalom a Polgarok elcsapata a FIDESZ-MPP kezeben osszpontosul....."
itt biztosan nem jutunk közös nevezőre mert én alapból nem értek egyet a 2/3-os törvények létezésével(ez egyébként a Németh kormány egyik utolsó ajándéka)
Akkor a tüntére, amit bejelnettek, a tüntetés napja elött vonta vissza Kuncze az engedélyt, hogy már ne lehessen új helyszint találni (speceil erröl egy KUncze levél is elökerült anank idején). Sokakat már nem is lehetet értesiteni. Pongrácz Gergely az egyik szónok lett volna. Ött bilincsbe verték mert nem tete le a magyar zászlót és ezt engedély nélküli tüntetésnek minösitették. Aztán még sikerült egy rendörautónak a földön is végig vonszolnia.
Forrást most nem bányások, mert menenm kell az OSC-fradi vizilabda meccsre. De lehet, hogy mások itt megteszik helyettem.
a történet röviden:egy Ausztráliában élő magyar felismerte egykori vallatóját,beperelte mire a biróság információt kért a belügyminisztertől...
azt most nem ugrik be,hogy mikor volt de megkeresem és elküldöm mail-ben
szerintem ha egy kormány él a parlamenti többségével attol még nem antidemokratikus
OV-nem milyen ügyben kellett volna feljelentést tennie?
a vizsgálobizottságok elszabotálása valoban öngól volt(mert szerintem nem derült volna ki semmi sem,ha volt valami ha nem)
Ebben sok igazseg van, es tobbek kozott, ezert is ruhellem az MSZP -t.
Viszont mint mar irtam, a tettek azt mutatjak, hogy (eddig) sokkal demokratikusabban viselkedtek mint a FIDESZ az utobbi 4 evben. Ismetlem, ez nagyon szomoru.
98 ban az SZDSZ re szavaztam, de nem voltam elkeseredve mikor a FIDESZ kerult hatalomra. Azt gondoltam, hogy most majd egy europai konzervativ partkent fognak viselkedni.
Csalodnom kellett. Pedig nagyon nagy kar ertuk. Magyarorszagnak szuksege van europai stilusu konzervativ alternativara. Meg akkor is ha en pont liberalis vagyok.
szerintem az szdsz-mszp kormánynak eszébe sem jutott,hogy nem maradnak hatalmon,és a törvény az ellenzékre vonatkozolag nem volt teljes(mit érdekelte öket)
más,arrol mi a véleményed,hogy a Kuncze kiadott egy igazolást mely szerint az ÁVH nem végzett kinnvallatást mert az törvénytelen volt?
Igen ebben egyetertunk,
azonban en a kulonbseget ott latom, hogy amikor napirendre kerult pl. a Tocsik ugy, Horn Gyula feljelentest tett, es vizsgalatot inditott.
"Hát ki nem tartotta meg a népszavazást földügyben?"
Nem ertettem vele egyet, de ez itt nem jo erv mivel a FIDESZ sem nagyon jeleskedett a nepszavazasok kiirasaban, tehat eddig egyenlo.
"Ki telepedett rá az összes újságra a Postabankon keresztül." Ez legalabbis vitathato. Az irott sajto 94-98 szabad minositest kapott a nemzetkozi szervezetektol, raadasul, en ugy emlekszem hogy senki sem tiltotta be a konzervativ lapokat.
Hogy nem vettek oket a polgarok, annak talan a szinvonalban kellene keresni az okat.
"A kuncze rendörök kiket si vertek meg politikai nézeteik miatt " Kiket? Erre nem emlekszem, de meseld el. Ha igaz, akkor helytelen volt.
"Bauer képviselö ur, miért akarat korlátozni az azonnali kérdések lehetöségét ?" Korlatoztak? Akkor mirol beszelunk?
"Aztán azt hiszed, hogy azt a BOkros csomagot demokratikusan, választás eredményeként kaptuk "
Igen azt hiszem. '94 A szabad es demokratikus valasztasokon a polgarok abszolult tobbsege a Szocialliberalis kormanynak szavazott bizlamat, vagyis rabizta a kovetkezo 4 evre az orszagot. Abszolult legitim kormany volt (A polgarok 2/3 tamogatta oket.)
Raadasul komoly szukseg is volt a stabilizaciora, de ebbe most ne menjunk bele mert OFF.
Tehat, meg mindig ott tartunk, hogy osszesegeben a torvenyben eloirtaknal tobb jogostvanya volt 94-98 ban az ellenzeknek, mig 98-02 ben, meg a torvenyben eloirtakat is elszabotalta a FIDESZ.
a politika és a korrupcio sajnos egyutt jár,94-98 is voltak törvénysértések(pl.postabank,a légierő lengyelországi gyakorlata az OGY engedélye nélkül) a lényeg szerintem az,hogy most olyan emberek oktatnak ki demokráciábol akik KOLLABORÁNSOK voltak
Nme tudok ugrálni sem a sok beirás, sem a témák közt. Nekem ugy látszik, hoyg obstrukciós szándékkal az ellenzék akadályozta a média kuratorium felállitását. Maradjunk most enmél. Ne gyere a MIéppel, mert már röhögögörcsöt kapok az állandó miéppel való mumusozástól.