Keresés

Részletes keresés

n0ri Creative Commons License 2002.04.19 0 0 22
komolyan gondoljátok, hogy nem kell nekünk exportálni?
Előzmény: Törölt nick (19)
topik Creative Commons License 2002.04.19 0 0 21
Erdekes! Milyen keves a balos hozzaszolo. Maga Medgyessy beirhatna ebbe a topikba, hogy "Tuggya, kedves topiknyito, a tenyek makacs dolgok..."
orosz_hussalata Creative Commons License 2002.04.19 0 0 20
Az SZDSZ vezetői már régen tudják, hogy elvesztették hitelüket mint rendszerváltó párt. Szekerüket VÉGLEG az állampárt új jelmezbe bújt képviselőihez kötötték a hatalom lehulló morzsáira ácsingózva. Kérdés, hogy a SZABAD demokrata szavazók meddig meddig veszik be ezt a dumát. Demszkáj ámokfutása polgármesterként, az igen gyakran cserélődő pártvezérek (kérdés mi volt az elmúlt két évben foci szövetségi kapitány, vagy szdsz pártelnök) jól demonstrálják a szűk elit hatalomért folytatott harcát.
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.19 0 0 19
Ehhez csak hozzatenni tudok.
Az eros forint annak a termelonek jo, aki hazai piacra dolgozik kulfoldi forrasokkal. Ez a reteg pedig sokkal nagyobb, mint a haza forrasokbol kulfoldre szallitok. Minden szempontbol.
Uzemanyagot pl. gyakorlatilag mindenki hasznal a termelesi folyamatahoz.
Meg a fodrasz is
Az eros forintnak igen nagy szerepe van az inflacio alacsony szintjen tartasaban. Meg egy kicsit kellene faragni belole, es ebbol a szempontbol rendben vagyunk.

A forint arfolyamat egyebkent a piac alakitotta ki. Ha mestersegesen leertekelik, akkor feleslegesen beavatkoznak a penzpiaci muveletekbe oly modon, hogy abbol megint csak ertek es vagyonvesztessel kerulunk ki.

Előzmény: topik (17)
Santoro Creative Commons License 2002.04.19 0 0 18
"Ez az szdsz nem az az szdsz, amelyik '90-ben 21 %-ot kapott...
"

Mert ez a Fidesz az a Fidesz aki 90 ben 9% ot kapott??

Előzmény: Eperhab (16)
topik Creative Commons License 2002.04.19 0 0 17
nOri!

Te ertesz ehhez a terulethez? Kmolyan gondolod, hogy jo az ha az MNB folyamatosan beavatkozik a forint gyengitese erdekeben (Medgyessy mondta)? Kell-e nekunk beszukitett arfolymasav? (ezt is M. vetette fel tegnap az Aktualisban) mikor az ERM II. rendszernek mar megfelelunk es ez egy kotelezo lepcso az EMU elott?
A kulfoldi befektetok kb 1100 milliard forintnyi allamkotvenyt birtokolnak, szerinted orulni fognak ha elkezdik a forintot mestersegesen gyengiteni? Ha ok elkezdenek eladni, akkor a jelenlegi kamatszintek jelentosen megemelkednek.

Az inflacio jelentosebb karokat okoz annal a bevetelkiesesnel amit az exportorok szenvednek el. A versenykepessegunk egyik legjobb meg mindig a tersegben, mivel hosszu eveken keresztul a csuszo leertekeles megakadalyozta a Ft erosodeset. De mar akkor mindenki a savnyitasra spekulalt es jelentos nyomasd alatt volt az MNB. Ezt akarjuk megint?
Nem az egyedi exportort kell nezni, hanem a komplex makrogazdasagi folyamatot. ha ennek merlege pozitiv, akkor rendben van, esetleg lehet kompenzalni azokat a csoportokat akit negativan erintenek az intezkedesek.

Előzmény: n0ri (14)
Eperhab Creative Commons License 2002.04.19 0 0 16
Ja, a Bálint, aki csak nevében magyar, megmondta, hogy az a lényeg, hogy leváltsák a kormányt. Tehát nem az ország, a haza, a nemzet érdeke a fontos, hanem, hogy leváltsák a kormányt, kerül, amibe kerül. Hatalom kell a vagyonhoz...
Ez az szdsz nem az az szdsz, amelyik '90-ben 21 %-ot kapott...
Korábban szdsz-szavazó ismerőseim, barátaim hányak, ha egy szdsz-est látnak a képernyőn...

Előzmény: Zsiger (1)
Santoro Creative Commons License 2002.04.19 0 0 15
Mert szerinted kinek van oka kétségbeesésre.
Az ellenzéknek: max ülnek még 4 évet ott ahol most vannak, attól ők nem lesznek kétségbeesve.

Kormány: azert azt beláthatod hogy sokkal több okuk van a kétségbeesésre mint bárki másnak.

Előzmény: nr4tw (11)
n0ri Creative Commons License 2002.04.19 0 0 14
Annak a termelőnek, aki hazai alapanyagból exportra termel, kifejezetten rossz, mert a kapott dollárjáért kevesebb forintot kap, veszteséges lesz a cég, a kisember kevesebb bért kap vagy elbocsátják, de neki jó az erQs forint?!? Gondolkozz már!!!!
zsuzska72 Creative Commons License 2002.04.19 0 0 13
Medgyesit Ne! Mert nem tudja mire használják.Beszél beszél elhatárolódik,stb. De a sorok között ott az igazság.Tegnap a 1/2 8-as hiradóban mondotta vala: Nem kell erős forint,mert az nem jó ennek-annak. És én kérdezem: Kinek jó az infláció? Kisembereknem nem! Csak arra jó ,hogy az inflációval ellehet venni azt amit oly nagylelküen osztogatnak, és akkor az ember úgy jár mint a mesében kapott is meg nem is. Vigyázzon midenki mert most a mesék világa jön!
topik Creative Commons License 2002.04.19 0 0 12
"OK. Es ez ismeros (nem szoszerinti idezet)"

Ez nem idezet volt, ezert hasznaltam harmadik szemelyt: "nem engedtek meg neki..." A sajat szavaimmal probaltam visszaadni a cikket, mert nem talaltam meg el. formaban.

Előzmény: Törölt nick (7)
nr4tw Creative Commons License 2002.04.19 0 0 11
Frappáns replika volt. Talán kár volt mást remélnem.
Előzmény: Santoro (8)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.19 0 0 9
tudod, akkor még sok liberális volt az Szdszben. Ezek a liberálisok most már a miépben, a fideszben és az mdfben vannak. Az Szdszben a körömletépők, a puafajkások, a március 15. ellen tüntető vérvörös baloldaliak maradtak már csak, akik Kádárt is balról előzték volna...
Előzmény: polites (2)
Santoro Creative Commons License 2002.04.19 0 0 8
A válasz : Fidesz
Előzmény: nr4tw (4)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.19 0 0 7
OK. Es ez ismeros (nem szoszerinti idezet)

a kisgazdaparttal soha, semmilyen korulmenyek, semmilyen egyuttmukodest nem tartunk elkepzelhetonek.

(Valaki idezz mar pontosan, ezt OV mondta az elso paralmenti ciklusban, ha jol emlekszem).

Előzmény: Subiaco (5)
RudY Creative Commons License 2002.04.19 0 0 6
Subiaco Creative Commons License 2002.04.19 0 0 5
Szabad demokraták: Medgyessyt ne!
2002. április 19. (7. oldal)

Megyeri Dávid
Talán nem napihír, de most mégis aktuálissá vált. Az SZDSZ parlamenti vezetője arra kéri a választópolgárokat, ne juttassák be Medgyessy Pétert az Országgyűlésbe. Nem akarták megengedni ugyan a számára, hogy felolvassa a magyar parlamentben azok névsorát, akiket szeretne távoltartani a demokratikus törvényhozástól, ám a Beszélő című folyóirat márciusi számában terjedelmes – és nem mellesleg: igen színvonalas – írásban tette közzé álláspontját és indokait. Cikkének címe: Isten Önökkel! Írását így fejezi be – s ezt ide másoljuk, hiszen megszívlelendő gondolatokat közvetíthet azoknak, akik még nem döntöttek véglegesen, milyen jövőt szánnak saját maguk, családjuk és az ország számára –: „Reméljük, most majd jobb lesz. Avval ijesztgettek bennünket, ha vége a bolsevik uralomnak (amely ha pocsék is, a legrosszabbtól megvéd bennünket), akkor Magyarországon kitör a fasizmus, a sovinizmus, az idegengyűlölet, a zűrzavar, az antiszemitizmus, felülkerekednek a szélsőjobboldali tekintélyuralmi törekvések. Már csak dacból, vagányságból is – cáfoljunk rájuk, honfitársak!”
Meglepő e nyilatkozat egy SZDSZ-es szellemi tekintély részéről. Igen, az! Igazak az általa elmondottak? Minden szava igaz!
Hogy mégis némi magyarázatra szorulnak a fenti sorok, s a felhívás, annak időbeli okai vannak. Igen, valóban az SZDSZ parlamenti vezetője írta, mondta mindezeket, szellemi potenciáját még ellenfelei is csak módjával kérdőjelezik meg. S valóban, mindenki olvashatja a Beszélő márciusi számában – még ennél is bővebben – az előbbieket.
Ám, hogy a dátumot nem precizíroztuk, annak is oka van, ám nincs módunk elhallgatni. 1990 márciusa, amikor e sorok íródtak, s Tamás Gáspár Miklóstól származnak, aki a Németh-kormány utolsó ülésnapjáról számolt be. Adózzunk tisztelettel TGM-nek, hogy volt bátorsága ezeket az igazságokat megfogalmazni már a Kádár-rendszer alkonyán, hisz tőle tudjuk: igazságait, mondatait soha sem a napi politikai érdekek vezérelték, azokat mindig időtálló szellemi tartalmakként vetette papírra.
Így számol be az ország házában történtekről: „Én mindenesetre felolvastam azok nevét, akik az alkotmány- és törvényellenes módszerekkel beszerzett adatokon alapuló jelentéseket megkapták, a Ház morajlása közepette. Megismétlem itt ezeket a neveket, sose feledje őket a nyájas olvasó; legyen ez azok névsora, akiket a demokratikus érzésű magyarság nem juttat be az új parlamentbe…” Ebben a lajstromban jutott kitüntető hely Horn Gyula, Németh Miklós, Nyers Rezső és más MSZMP-káderek mellett az akkori – utolsó pártállami – miniszterelnök-helyettesnek, az MSZMP politikai bizottsága tagjának.
TGM egy ideje már nem tagja az SZDSZ-nek, kilépett. Nincs már befolyása arra, hogy a párt jelenlegi elnöke – aki az önálló liberális út mellett tette le a garast – már az első fordulós szavazás végeredményének bejelentése előtt a telefon után nyúlt, az MSZP pártelnökét híva. Aki talán azért nem tudta rögtön felvenni a telefont, mert Thürmer Gyulát, a Munkáspárt elnökét kereste lázasan.
Tamás Gáspár Miklós már nincs az SZDSZ kötelékében. A második fordulóra állva maradt SZDSZ-es képviselőjelöltek, akiknek a visszaléptetéséről a fejük felett döntött a pártelit, még ott vannak. Hogy megszívlelik-e ők és szavazóik TGM felhívását – kölcsönvéve a fordulatot –, én nem tudom. Remélem, ők tudni fogják.

nr4tw Creative Commons License 2002.04.19 0 0 4
Zsiger:

"Most ezt a kormanyt le kell valtani !!!!"

Minden áron, nem? Ki a kétségbeesett, kérdem én.

Előzmény: Zsiger (1)
topik Creative Commons License 2002.04.19 0 0 3
A tortenelmi helyzet mas, az ember ugyanaz.
Előzmény: Zsiger (1)
polites Creative Commons License 2002.04.19 0 0 2
"Mas volt a tortenelmi helyzet akkor, es most is mas. "

Ha-ha-ha.

Az SZDSZ volt más! Vagy csak másnak álcázta magát?

Előzmény: Zsiger (1)
Zsiger Creative Commons License 2002.04.19 0 0 1
Mas volt a tortenelmi helyzet akkor, es most is mas.
Most ezt a kormanyt le kell valtani !!!!
Remelem sikerul !!!!
Előzmény: topik (-)
atipatibarátja Creative Commons License 2002.04.19 0 0 0
Hát nem 0!!!:))))
topik Creative Commons License 2002.04.19 0 0 topiknyitó
Az SZDSZ parlamenti vezetoje arra kéri a választópolgárokat, ne juttassak be Medgyessy Petert az Orszaggyulesbe. Nem akartak megengedni neki, hogy a magyar parlamenteben felolvassa azok nevsorat akiket tavol szeretne tartani a demokratikus torvenyhozastol, ezert ezt a Beszelo marciusi szamaban tette kozze. Ebben a lajstromban kitunteto hely jutott - Horn Gyula, Nemeth Miklos mellett - Medgyessy Peternek, az utolso partallami miniszterelnok-helyettesnek.

Szerzo: Tamas Gaspar Miklos, 1990 marciusa.

topik

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!