Keresés

Részletes keresés

Don Valentino Creative Commons License 2004.12.06 0 0 25
De. Nem tudtam elbliccelni az érettaségi tablós képet, pedig mindent megtettem, hogy elszabotáljam, de nem hagyták.
Előzmény: Tibó (24)
Tibó Creative Commons License 2004.12.06 0 0 24
De te nem kerultel fel a falra mi? :D
Előzmény: Don Valentino (23)
Don Valentino Creative Commons License 2004.12.06 0 0 23
Én ugyanabba az áltiskbe, meg ugyanabba a gimibe jártam, mindkét helyen a folyosó büszkeségfala sulykolta az arcomba az arcát.
Előzmény: rács1 (22)
rács1 Creative Commons License 2004.12.04 0 0 22

Tisztelt Don,nem kevered Mádi Lacit és Mádi Zolit.

Laci ha jól tudom a FIDESZBEN politizál,Zoli a színházigazgató.

Amúgy lehetséges,hogy tévedek.

Előzmény: Don Valentino (21)
Don Valentino Creative Commons License 2004.12.04 0 0 21
Szóval ugye mint kiderült a Vígszínhát igazgatója éppen.
csitti Creative Commons License 2004.04.03 0 0 20
szólni kéne már neki, hogy szóljon már a weinerbergeréknek, hogy nehogy már belefeccoljanak ötmilliárd pénzet egy tiszavasvári téglagyárba a lakáspiac további növekedésében bízva!

hiszen itt döglik megfele minden, főleg itten keleten!

Hű! De visszafogott vagyok!

(papci! ne haragudj...)

Papci Creative Commons License 2004.04.01 0 0 19
:-)))
Előzmény: krix_krax (18)
krix_krax Creative Commons License 2004.03.30 0 0 18
"...a teljesítményemmel kapcsolatban eddig soha panaszt nem hallottam."

Arra a teljesítményre, melyet lacika nyújt nem is lehet panaszkodni. A nullát mindenki elfogadja. :))

Valamelyik reggel láttam nyilatkozni a Nap-Keltében. Élmény volt! Inkább átkapcsoltam az RTL éppen akkor induló reklámblokkjára.
A PH értéknek legalább van mondanivalója. :))

Előzmény: TanárSegéd (17)
TanárSegéd Creative Commons License 2004.03.20 0 0 17
Vérfrissítés -A FIDESZ leváltja a 2002-es mandátumvesztőket

Példátlan mértékű cserére készül a Fidesz: a következő országgyűlési választásokon a körzetek csaknem felében új jelöltet indít. Aki kormányzati pozícióból elveszítette a mandátumát, nem kap lehetőséget; akkor sem, ha Balsay Istvánnak, Répássy Róbertnek vagy Németh Zsoltnak hívják.
2004-03-19 23:47:17

A 2002-es parlamenti tablón még mindenki mosolyog. Mára egyre több képviselőnek komorul el az arca, miután kiderült, hogy akár politikai karrierjük végét is jelentheti a 2002-es egyéni választóköri fiaskó. A Fidesz máris megkezdte 2006-os felkészülését; 176 egyéni választókerületi tanácsot állítanak fel, mindegyik élére külön elnök kerül.

Választókerületi elnök - ez az önmagában unalmas szókapcsolat tartja izgalomban hetek óta a Fidesz képviselőit. Az elnököknek van ugyanis a legnagyobb esélyük arra, hogy 2006-ban egyéni képviselőjelöltként induljanak. Bár a pozíció nincs bebetonozva, hiszen a kinevezés bármikor visszavonható, az elnökök mégis körön belül érezhetik magukat. Míg azok a jelenlegi képviselők, akik nem kaptak ilyen megbízatást, csak a később felosztandó listás helyek megszerzésében reménykedhetnek.

Áthúzott nevek

A szabály egyszerű: aki kormányzati pozícióból képtelen volt hozni választókerületét, azt lecserélik. Az elnök személyére helyben tesznek javaslatot, a végső szót azonban Orbán Viktor mondja ki. A pártelnök pedig sorra nemet mond a bukott képviselőjelöltekre, még akkor is, ha majd’ másfél évtizedes munka áll mögöttük.

A szövetséggé alakuláskor kevesen hitték, hogy ez az elv érvényesülhet, hiszen emiatt a nagy neveket sorban kellene kihúzni az egyéni indulók közül. A fővárosban mindössze két egyéni mandátum jutott fideszes politikusnak, Pokorni Zoltánon kívül csak Nagy Gábor Tamás tudott győzni. (A polgári erők másik két budapesti egyéni mandátumát a Fideszszel együtt induló MDF-esek szerezték, Balsai István és Csapody Miklós révén.) A 32 fővárosi egyéni választókerületből 28-ban vereséget szenvedtek a polgári jelöltek, pedig a Fidesz nagyágyúk sorát indította el. Az ősfideszesek közül kikapott Deutsch Tamás egykori sportminiszter, Rockenbauer Zoltán exkultuszminiszter, Németh Zsolt volt külügyi államtitkár (utóbbit Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője gyűrte le). A kezdetektől a Fővárosi Önkormányzatban dolgozó Tirts Tamás Kökény Mihállyal szemben maradt alul, de a vesztesek között volt Rogán Antal, Sasvári Szilárd, Illés Zoltán, Őry Csaba, Glattfelder Béla és Simicskó István, hogy csak néhány nevet említsünk.

A párt vidéken jobban szerepelt, ám sokakat meglepett, hogy Répássy Róbert kikapott Miskolcon, vagy Székesfehérvár egykori polgármestere, Balsay István nem tudott egyéni mandátumot szerezni. Nem tartozott az örömhírek közé az sem, hogy Keller László, a későbbi "feljelentésügyi" államtitkár Budaörsön megelőzte Selmeczi Gabriellát, a párt legismertebb politikusnőjét. Ezek után nehéz volt elhinni, hogy Orbán Viktor tartja magát az elképzeléséhez, és valóban úgy dönt, hogy Répássy Róberttől Németh Zsolton át Rockenbauer Zoltánig visszavonja a csatársorból legismertebb neveit.

Pedig lapzártánkkor nagyon is úgy tetszik, hogy ez fog bekövetkezni. A 176 egyéni körzetből döntés addigra mintegy 150-ről született, és ezek felében új név szerepel az élen. Bár a legforróbb budapesti körzetekben még javában folynak az egyeztetések (a március 27-i szövetségi gyűlésig szeretnék az összes döntést meghozni), a Heti Válasz megbízható forrásból úgy értesült: nagyon erős a pártelnök elhatározása, hogy az elvet következetesen végigviszi. Csak ott tesz kivételt, ahol a választókerület adottsága miatt eleve lehetetlen nyerni. Így például Rogán Antalt - aki a XX. kerületben már az első fordulóban kikapott - a Belvárosban (Rubovszky György korábbi körzetében, várhatóan Pető Iván ellenében) indítják. A másik kivételezett Fónagy János volt közlekedési miniszter, aki Ózd helyett Angyalföldön kap lehetőséget (itt Weszelovszky Zoltán volt a 2002-es jelölt). Rátonyi Gábor, Zugló polgármestere is indulhat, noha 2002 tavaszán veszített, ám ősszel az önkormányzati választáson befutott. Könnyen lehet, hogy ezzel a kivételek végére is érünk.

Konfliktusos feladat

Vidéken a helyzet nyugodtabb, mivel az ott megszerezhető 144 egyéni mandátumból 92-t a polgári pártok nyertek el. Nagy vesztesek azért a vidéki Magyarországon is vannak. A 2002-es eredmény miatt nem kap lehetőséget az újbóli indulásra Répássy Róbert, a Fidesz egyik legtöbbet szereplő politikusa. "Gyakran hárul rám az ütőember szerepkör, konfliktusos feladatot látok el a pártban" - nyilatkozta lapunknak Répássy. "Nem ellenemre való, hogy a korábbi körzetemben, Miskolcon egy ismert helyi közéleti szereplő, Pelczné dr. Gáll Ildikó korábbi polgármesterjelölt induljon. Tőlem az elnök úr azt várja el, hogy az országos politikában és a frakciómunkában segítsem a pártot, ezért listás képviselő leszek" - mondta a politikus a Heti Válasznak.

Nem szállhat ringbe Mádi László sem, aki Nyíregyházán vesztett mandátumot, miután nem bírt Csabai Lászlónéval, a város szocialista polgármesterével. Az ősfideszes Mádi az első szabadon választott parlamentben is képviselő volt, 2006-ban viszont nagy valószínűséggel egyéni mandátum nélkül marad. "Nyugodt vagyok, a munkámmal foglalkozom, a teljesítményemmel kapcsolatban eddig soha panaszt nem hallottam" - nyilatkozta lapunknak. "Valószínű, hogy egyéniben nem indulok; nem tudom, mi lesz a listával, ez még nem lezárt történet" - állítja.

Balsay István, Székesfehérvár egykori polgármestere sem kap lehetőséget egyéni mandátumszerzésre - a választóköri elnök egy harmincéves jogász, a Fidelitas alelnöke, Cser-Palkovics András lett. "Tudomásul vettem. Ez olyan, mint a szerelem, nem lehet erőltetni - vallja Balsay. - Nem nőtt hozzám a parlamenti szék, a helyi közéletből jöttem, nem esik nehezemre visszatérni. Véghezvittem valamit, amit kevesen mondhatnak el magukról. Hűséges maradok a Fideszhez."

Ősfideszesnek számít az 1990-es parlamentben már a Fidesz padsoraiban helyet foglaló Frajna Imre is, aki az előző ciklusban a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára is volt. Kétszer egymás után meggyőző fölénnyel hozta a körzetét, mégsem jelölik egyéniben. Így Frajna Imre az egyetlen a 2002-es győzők közül, aki a jelenlegi állás szerint nem kap lehetőséget az újraindulásra. Pilisvörösvárott Gulyás Dénes operaénekest indítják helyette. "Eléggé meglepődtem, de a párt elnöke a helyi közösségek szervezésében agilisabb, helyben lakó személyt keresett e célra" - nyilatkozta lapunknak Frajna. A népszerű művész az európai parlamenti választást tekinti első politikai próbatételének - ha körzete ezen sikeresen túljut, vállalja a 2006-os megmérettetést, ha nem, levonja a következtetéseket, és visszalép.

A 2006-os választásokon a Fidesz frontemberévé válhat Tatabánya 2002- ben függetlenként indult polgármestere is. Bencsik János különös politikai karriert futott be: 1990 óta vezeti a várost, 1998-ban SZDSZ-listán került a parlamentbe, majd hevesen bírálta a pártját, és mandátumát is visszaadta. Könnyű dolga nem lesz, mert a szocialisták tatabányai nyertese, Schwartz Tibor 2002- ben a szavazatok 70 százalékát kapta meg. Nagy visszatérőként említik Páva Zsoltot, aki 1994 és 1998 között Pécs polgármestere volt. Az egyetemi városban a polgári pártok egyetlen képviselői helyet sem tudtak szerezni 2002-ben, ezért most mindkét jelöltjüket lecserélik.

Kilépett a pártból

A változások feszültséggel járnak. Tatán a fideszes polgármester, Hetényi Tamás ki is lépett a pártból, mert nem értett egyet azzal, hogy a 2002-ben egyébként alulmaradt Ruchti Róbert helyett Michl Józsefet, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség helyi elnökét, a zsámbéki Apor Vilmos Katolikus Főiskola főtitkárát jelölték választókerületi elnöknek. Navracsics Tibor, Orbán Viktor kabinetfőnöke azt mondja, őt nem az lepte meg, hogy feszültségpontok alakultak ki, inkább az, hogy csak ilyen kevés helyen. "Sokkal többre számítottam. Hihetetlen intelligenciával éli meg a Fidesz a tagság bővülését és a frontemberek cserélődését" - állítja.

Forrás: Heti Válasz

Anonymus User Creative Commons License 2002.06.14 0 0 16
No a kálmánházi polgármester aztán végképp nem tényező. Nézd meg a Futárt, ott van Orbán körül az összes talpnyaló, de Laci sehol. Lehet nem szóltak neki, vagy elkésett, vagy átállt :)))
Előzmény: dejo (15)
dejo Creative Commons License 2002.06.14 0 0 15
Nekem nem is hiányzik, de Naményban ott volt. Láttam valamelyik TV-ben.
Jobb dolga most nincsen ott liheg a nagyvezír mellet.
Meg Kálmánházának elintézett némi aprópénzt. Egy millkát erre, egymilkát arra. Az utolsó polgárikormány-határozatokat még jól fektette be, készűlve az őszi választásra. Ezzel is támogatva hű csatlósát a kálmánházi polgármestert.
Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.14 0 0 14
Abszolút eltűnt. Még a múlt heti közös vásárosnaményi fotókon sem látom. Pedig minden megyei képviselő, FIDESZ funkci ott nyalt Orbánnak.
timartom Creative Commons License 2002.05.06 0 0 13
Remélem végleg eltűnik a süllyesztőben. Ahogy a bizottsági üléseken is képviselte körzete és megyéje érdekeit, hát... Meg politikai államtitkárként is sok hasznunk volt belőle.

Állítom még a debreceni Kósa is többet segített Nyházának :(

Előzmény: Ébredés (-)
sz_zsuzsi Creative Commons License 2002.04.26 0 0 12
Tényleg, ki az a Mádi Laci?:-)

Te meg, Betyár drága, hagyd már, hogy legalább itt a neten kéjelegjek egy kicsit... bár nekem a kéjelgésről más fogalmaim vannak...:-)

Előzmény: Tibó (11)
Tibó Creative Commons License 2002.04.26 0 0 11
Pont most gondolkodtam azon, hogy át kéne nevezni a topicot, "Ki az a Mádi Laci?"-ra.
Egyébként meg ott kéjelgünk, ahol. Punktum. :p
Előzmény: Betyár (10)
Betyár Creative Commons License 2002.04.26 0 0 10
Muszáj zsuzsi&Tibó ebben a topicban kéjelegni, ahelyett, hogy szobrot állítanátok a levitézlett vitéz Mádi Lászlóról?
Tibó Creative Commons License 2002.04.26 0 0 9
Nagyon szivesen nagyon!
Előzmény: sz_zsuzsi (8)
sz_zsuzsi Creative Commons License 2002.04.26 0 0 8
Jajjj, de drága vagy, nagyon szépen köszönöm szépen!!!:-)))))))))))))
Előzmény: Tibó (7)
Tibó Creative Commons License 2002.04.26 0 0 7
Igy jártál, de Laci is lemaradt róla.
De lásd milyen jó fej vagyok, itt van az 1000.-ed:
Egyéál űrhajóstáplálékot, azt a pépes fajtát...:-))) Azt lehet középen is...:-)

Olyan finom salátát csináltam tegnap, mindenféle friss zöldségek, úgymint retek, paprika, uborka, újhagyma, és ez nyakon öntve joghurttal, imádom!!!:-)))
Tedd el jól!:)

Előzmény: sz_zsuzsi (6)
sz_zsuzsi Creative Commons License 2002.04.26 0 0 6
Jaj, lemaradtam a saját ezredik megszólalásomról, ez meg már az ezerhatodik volt... Megyek, szomorkodok emiatt egy kicsit...:-(
sz_zsuzsi Creative Commons License 2002.04.26 0 0 5
Láthatjuk még eleget, a parlamenti közvetítésekben, ott fog ülni még vagy 4 évig...
Előzmény: Betyár (4)
Betyár Creative Commons License 2002.04.26 0 0 4
Tényleg nem tűnt el. Archív felvételeken még mutatják a tévében.
Előzmény: tepoe (3)
tepoe Creative Commons License 2002.04.26 0 0 3
Én Pesten láttam a héten, nem tűnt el.
sz_zsuzsi Creative Commons License 2002.04.26 0 0 2
Hiába maradt alul Csabainével(val?) szemben Lacus, megyei listáról csak bejutott a parlamentbe...
Krokodil Hunter Creative Commons License 2002.04.21 0 0 1
Kémeiem jelentették, hogy kint volt a piacon, és az egyik kofával Csabainéról értekezett. Hogy jót, vagy rosszat mondott nem tudom.
Regös Bendegúz Creative Commons License 2002.04.20 0 0 0
Tegnap este ott járkált az m1-en, Orbán Viktor mögött.
Ébredés Creative Commons License 2002.04.19 0 0 topiknyitó
A választások első fordulója óta eltűnt Mádi Laci. Nem látni, nem nyilatkozik, nem ad át semmit, nem táncol egyetlen rendezvényen sem. Hova tűnt? Végleg elege lett a politikából? Ilyen csúfos vereség után nincs visszatérés?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!