Keresés

Részletes keresés

jazzcool1,2 Creative Commons License 2016.03.09 0 1 820

A numbeo.com-on mindent megtalálsz 

Előzmény: tibi7601 (819)
tibi7601 Creative Commons License 2016.03.09 0 0 819

Köszönöm,már ez is nagy segítség!!!!

Előzmény: The_Rible (818)
The_Rible Creative Commons License 2016.03.09 0 0 818

Élelmiszerek

De szerintem mindent megtalálsz a neten, hadd ne mi gyűtjsük össze neked.

Előzmény: tibi7601 (817)
tibi7601 Creative Commons License 2016.03.09 0 0 817

Sziasztok!Nem tudom mennyire aktív most ez a fórum.Árakról érdeklődnék. Pl. alapvető élelmiszerek,ásványvíz,kávé,éttermi árak,busz,vonat közlekedés,hotelek és egyéb szállás lehetőségek. Adelaide környékével szemezgetek. Még nagyon kezdő vagyok,turistaként utaznék Ausztráliába,minimum 1 hónapra. Köszönök minden infót!

jazzcool1,2 Creative Commons License 2016.02.21 0 0 816

így van legközelebb :-) sajnálom, hogy nem korábban figyeltem fel erre a topikra, mert kb 10x voltam Sydneyben :-)

Sydney szerintem fantasztikus város, látszólag a világ végén van, de amikor ott vagyok, akkor olyan, mintha a világ közepe lenne:-) ez az új mágneskártya pedig klassz találmány, turisták remekül kihasználhatják, ahogy néztem, még a Blue Mountainre is jó. 

Előzmény: moonwalkr (815)
moonwalkr Creative Commons License 2016.02.21 0 0 815

Köszi, bár időközben már haza is értünk az utazásról. Szerencsére mindent könnyen megoldottunk (Manly sajnos kimaradt, mert éppen aznap volt "esőnap", amikorra azt terveztük és ez volt az utolsó nap Sydney-ben, ezért nem volt már másnap, hogy újra próbálkozzunk. De majd legközelebb:)

Előzmény: jazzcool1,2 (813)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2016.02.20 0 0 814

most látom, januártól már csak okoskártya van: https://www.opal.com.au/

Előzmény: jazzcool1,2 (813)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2016.02.20 0 0 813

gondolom most is létezik a red travel pass, olyat érdemes venni, és az mindenre jó, a legtöbb ferry-re. amúgy ha az ember elfárad a csavargásban, pihenésképpen is érdemes valamerre elhajózni és vissza a Circular Quaybe. Manlybe is klassz áthajózni és ott csavarogni, meg klassz partja is van fürdésre.

Előzmény: moonwalkr (808)
moonwalkr Creative Commons License 2016.01.26 0 0 812

A neten keresgélve 16-17 AUD a vonatjegy fejenként, míg a taxiárakra 45-55 AUD-t ír, azaz a vonat így olcsóbbra jön ki, bár tény, hogy nem eget rengető a különbség

Előzmény: The_Rible (811)
The_Rible Creative Commons License 2016.01.25 0 0 811

Nincs friss információm, de azt gondolom nem változott a helyzet ez elmúlt években.

Kiépítették a vonatcsatlakozást a reptérig, de az utolsó x km-es szakaszt magánbefektetők építették meg. Ezen a szakaszon csillagászati összegbe kerül(t) a jegy, és nem érvényes rá a sydney-i tömegközlekedési heti jegy. Szerintem ez lehet a kérdésed mögött, mert ezt hívják úgy, hogy Sydney Airport Station Access Fee.

Kb. ugyanannyiba került korábban a taxi a belvárosba, mint ezzel a drága vonatjeggyel bejutni, most nem vagyok képben a mostani árakkal.

Előzmény: moonwalkr (810)
moonwalkr Creative Commons License 2016.01.25 0 0 810

Köszi,

És arról lehet valamit tudni, hogy mi az az OPAL rendszer a jegyeknél? A reptérről vlaó bejutást nézegettem és találtam is egész jó vonatjáratot, amihez viteldíjak is tartoztak, de nagyon furcsálltam az árszabásokat: a viteldíj 2,94 AUD, de van mellé egy 13 AUD "állomás belépő díj", ez mi a fene? Úgy néztem, hogy ez az OPAL valamilyen elektronikus/kártyás rendszer, de van esetleg valami egyszerűbb is, amivel simán csak bemegyünk a reptérről a központba és nem kell kártyát váltani hozzá, meg hasonló cécó?

Előzmény: The_Rible (809)
The_Rible Creative Commons License 2016.01.25 0 0 809

busz Circular Quay-ig, onnan hajó Watson's Baybe (gondolom erre gondoltál), vagy az öböl bármely pontjára.

Bondi beach: vonat Bondi Junctionig, onnan busz, vagy mehetsz végig busszal CQ-ből. Vonatra pl. a Wynyardon is fel tudsz szállni a city-ben, de lehet, hogy neked a Townhall vagy Central közelebb van.

cheers

Előzmény: moonwalkr (808)
moonwalkr Creative Commons License 2016.01.25 0 0 808

Sziasztok,

A Sydbey-beli közlekedési lehetőségekről szeretnék kérdezni. Központi helyen fogunk megszállni (a Hyde Park és a Darling Harbour között). Onnan milyen tömegközlekedés van (ha van egyáltalán) pl. Bondi Beach-re, vagy Watson Baybe, vagy akár a Sydney Harbor National Parkba?

Előzmény: Bejca xx (807)
Bejca xx Creative Commons License 2015.10.17 0 0 807

Rendben!Köszi a választ!

II. RogerWilco Creative Commons License 2015.10.16 0 0 806

Sajnos nincs időm vissza olvasgatni

Sajnos nincs időnk írogatni

Előzmény: Bejca xx (805)
Bejca xx Creative Commons License 2015.10.15 0 0 805

Sziasztok! Januárban megyek nyaralni Ausztráliába!Sajnos nincs időm vissza olvasgatni.A kèrdésem az lenne hogy Melbournbe és Sydneybe megyek kb hány napot szánjak ezekre a városokra ha nem szeretnék muzomokba menni csak a nevezetességek egy kis strand állatkert ha lehet olyan amiben megfoghatò néhány?Köszi

the-boyfalva Creative Commons License 2015.04.05 0 0 804

?????  Éve még ingyenes volt .....Itt sem olvasok változásról

https://www.travelvisaaustralia.com/en/e_visitor_visa/?mxid=06DFC55DC2634157/australian%20visa%20for%20hungarians/41013155211/0//e/7B566E50E378550B407100FBA7F6EC38/c&gclid=CjwKEAjwuoOpBRCSy6yQm66J1g8SJABrXW48eSQhnkyKtBXeBofIP-4Fa1EQnAvD6hRo9_Zd8jZ6BBoCzgTw_wcB

Előzmény: Törölt nick (803)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.31 0 0 803

megszűnt az ingyen turista vízum Ausztráliába?

berny4 Creative Commons License 2014.02.03 0 0 802

Sziasztok!

Az idén tervbe vettük hogy megpróbálkozunk Ausztráliával .budapesti fiatal pár vagyunk,2 gyerköccel ez év közepére terveztük.(lBrisbane,Cairns..).

Szívesen vennénk azok jelentkezését akik hasonlóan tervezik vagy esetleg már kint is vannak.

Osszuk meg tapasztalatainkat,infomációinkat.Segítsük egymást, így talán  könnyebb lesz az indulás :)

Törölt nick Creative Commons License 2013.12.17 0 0 801

Elárazott Budapest-Ausztrália repjegyek 165.000,-Ft-tól  (Sydney, Melbourne, Brisbane, Perth).

Részletek:

http://www.holidaypirates.com/flights/error-fare-cheap-flights-to-australia-from-budapest-for-only-eur540-up-round-trip-incl-taxes

frimi Creative Commons License 2011.01.13 0 0 798

Hová lettek egyes Ausztrália szakértők?

Nero the real Creative Commons License 2010.08.28 0 0 797
Sziasztok! E'l ez a topic? Vannak itt Ausztraliaban regota elo magyarok?
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.29 0 0 796
Na igen, vannak akit nem hoznak lázba a távoli kúltúrák, de a Fészbukra már a hazatérés estéjén kikerülnek a hávájos fotók :)) Különben ha már egyszer rászánnám magamat hogy megint annyit repüljek, akkor már inkább Ausztrália mint Kína vagy Thaiföld, még ha drágább is...

És itt egy link az emlitett hírről: World's best job' man stung by tiny, lethal jellyfish
Előzmény: The_Rible (795)
The_Rible Creative Commons License 2010.07.29 0 0 795

Ne legyenek illúzióid. Thaiföldre Magyarországról általában nem a tájékozott, világra nyitott utazák járnak. Olvass bele a "Thaiföld hátizsákkal" című fórumba. Meg fogsz döbbenni. Kb. zőccséges-műkörmös páros milyen messze van a homokos part a szállodától típusú kérdéseivel van tele.

A back-pack utazásról (ami a topic címét adja ugye), valami olyan volt a  vélemény, hogy nem akarok utazni a "koszban".

A világ lejgobb állásának kihirdetésénél mi is arról beszéltünk a családon belül, hogy vajon tudja-e a fickó, hogy csak kezeslábasban tud majd fürödni? Azt nem hallottam, hogy meg is csípte egy.

Előzmény: Törölt nick (794)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.28 0 0 794
A filmben mutattak egy halálos-csípés térképet és ott Észak-Ausztráliától egészen a Bengáli Öbölig volt bepöttyözve az Egyenlítő mentén, plusz a Karib-tenger. Tehát elvileg ha valaki odakészül akkor minimális tájékozódással tudomást szerezhet róla és nem kell a helyi hatóságokban bíznia. (Amikor Egyiptomba, Kenyába mentem már itthon felkészülhettem hogy mire kell nagyon odafigyelni.) Más kérdés hogy nemrég még én is azt hittem hogy minden medúza békésen lebegő agyatlan tengeri kocsonya, erre tessék... :-D

Az meg a poén kategóriájában járta be a világsajtót hogy a nevezetes "Világ legjobb állását" elnyerő angol is nemrég irukandzsi-csipést szenvedett el a "munkahelyén".
Előzmény: The_Rible (793)
The_Rible Creative Commons License 2010.07.27 0 0 793

Javaslom, hogy mond el ezeket pl. a Thaiföld fórumon, ott ugyanis senki még csak nem is hallott ezekről a halálos veszélyekről.

Amikor felhívtam rá a figyelmet, mindenki csak bambán hallgatott.

Az a helyzet, hogy a thai és a térségbeli hatóságok eltusolják a haláleseteket. Szívinfarktust stb. állapítanak meg a halál okaként, így nincs is statisztikai adat ott, hogy mennyien halnak meg miattuk.

Előzmény: Törölt nick (792)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.27 0 0 792
Ma volt az Animal Planeten egy dokumentumfilm "Gyilkos medúzák" címen, és ebben főleg az általatok említett kockamedúzákról és az irukandzsiról volt szó. Habár voltak benne hatásvadász képsorok meg hangeffektusok, de azért így is nagyon érdekesen és részletesen mutatták be a kis dögöket egy ausztrál kutatópárnak köszönhetően. Hát ja, strandolni nem Queenslandbe kell menni, a búvárkodáshoz meg általában amúgy is be kell öltözni...
Előzmény: ath (787)
frimi Creative Commons License 2010.06.23 0 0 791

OFF. Inkább csak azért írok ide, hogy megpróbáljam, m űködik-e még a nickem?

ON.Ami viszont a tárgyszerűséget illeti, ides-tova az évek során megszakításokkal, családtagként immáron összesen két évet éltem ott... A Gold Coast-on...

melynda3 Creative Commons License 2010.06.21 0 0 790

Szia!

Nagyon tetszett a blogod. :-)

Én csütörtökön indulok Ausztráliába és Tajvan-on is eltöltök egy napot. Láttam, hogy voltál, meg szeretném kérdezni, hogy mikor voltál?

Hogy volt az az ingyenes városnézés?

Köszi

melynda

ui.:láttam Tasmania-t is a blogodon nekem ez a kedvenc szigetem :-)

Láttál pingvineket? 

Előzmény: _321 (789)
_321 Creative Commons License 2010.06.19 0 0 789
blog
http://www.karesz84.eoldal.hu/oldal/nagyon-messze

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!