Sziasztok!Nem tudom mennyire aktív most ez a fórum.Árakról érdeklődnék. Pl. alapvető élelmiszerek,ásványvíz,kávé,éttermi árak,busz,vonat közlekedés,hotelek és egyéb szállás lehetőségek. Adelaide környékével szemezgetek. Még nagyon kezdő vagyok,turistaként utaznék Ausztráliába,minimum 1 hónapra. Köszönök minden infót!
így van legközelebb :-) sajnálom, hogy nem korábban figyeltem fel erre a topikra, mert kb 10x voltam Sydneyben :-)
Sydney szerintem fantasztikus város, látszólag a világ végén van, de amikor ott vagyok, akkor olyan, mintha a világ közepe lenne:-) ez az új mágneskártya pedig klassz találmány, turisták remekül kihasználhatják, ahogy néztem, még a Blue Mountainre is jó.
Köszi, bár időközben már haza is értünk az utazásról. Szerencsére mindent könnyen megoldottunk (Manly sajnos kimaradt, mert éppen aznap volt "esőnap", amikorra azt terveztük és ez volt az utolsó nap Sydney-ben, ezért nem volt már másnap, hogy újra próbálkozzunk. De majd legközelebb:)
gondolom most is létezik a red travel pass, olyat érdemes venni, és az mindenre jó, a legtöbb ferry-re. amúgy ha az ember elfárad a csavargásban, pihenésképpen is érdemes valamerre elhajózni és vissza a Circular Quaybe. Manlybe is klassz áthajózni és ott csavarogni, meg klassz partja is van fürdésre.
A neten keresgélve 16-17 AUD a vonatjegy fejenként, míg a taxiárakra 45-55 AUD-t ír, azaz a vonat így olcsóbbra jön ki, bár tény, hogy nem eget rengető a különbség
Nincs friss információm, de azt gondolom nem változott a helyzet ez elmúlt években.
Kiépítették a vonatcsatlakozást a reptérig, de az utolsó x km-es szakaszt magánbefektetők építették meg. Ezen a szakaszon csillagászati összegbe kerül(t) a jegy, és nem érvényes rá a sydney-i tömegközlekedési heti jegy. Szerintem ez lehet a kérdésed mögött, mert ezt hívják úgy, hogy Sydney Airport Station Access Fee.
Kb. ugyanannyiba került korábban a taxi a belvárosba, mint ezzel a drága vonatjeggyel bejutni, most nem vagyok képben a mostani árakkal.
És arról lehet valamit tudni, hogy mi az az OPAL rendszer a jegyeknél? A reptérről vlaó bejutást nézegettem és találtam is egész jó vonatjáratot, amihez viteldíjak is tartoztak, de nagyon furcsálltam az árszabásokat: a viteldíj 2,94 AUD, de van mellé egy 13 AUD "állomás belépő díj", ez mi a fene? Úgy néztem, hogy ez az OPAL valamilyen elektronikus/kártyás rendszer, de van esetleg valami egyszerűbb is, amivel simán csak bemegyünk a reptérről a központba és nem kell kártyát váltani hozzá, meg hasonló cécó?
busz Circular Quay-ig, onnan hajó Watson's Baybe (gondolom erre gondoltál), vagy az öböl bármely pontjára.
Bondi beach: vonat Bondi Junctionig, onnan busz, vagy mehetsz végig busszal CQ-ből. Vonatra pl. a Wynyardon is fel tudsz szállni a city-ben, de lehet, hogy neked a Townhall vagy Central közelebb van.
A Sydbey-beli közlekedési lehetőségekről szeretnék kérdezni. Központi helyen fogunk megszállni (a Hyde Park és a Darling Harbour között). Onnan milyen tömegközlekedés van (ha van egyáltalán) pl. Bondi Beach-re, vagy Watson Baybe, vagy akár a Sydney Harbor National Parkba?
Sziasztok! Januárban megyek nyaralni Ausztráliába!Sajnos nincs időm vissza olvasgatni.A kèrdésem az lenne hogy Melbournbe és Sydneybe megyek kb hány napot szánjak ezekre a városokra ha nem szeretnék muzomokba menni csak a nevezetességek egy kis strand állatkert ha lehet olyan amiben megfoghatò néhány?Köszi
Na igen, vannak akit nem hoznak lázba a távoli kúltúrák, de a Fészbukra már a hazatérés estéjén kikerülnek a hávájos fotók :)) Különben ha már egyszer rászánnám magamat hogy megint annyit repüljek, akkor már inkább Ausztrália mint Kína vagy Thaiföld, még ha drágább is...
Ne legyenek illúzióid. Thaiföldre Magyarországról általában nem a tájékozott, világra nyitott utazák járnak. Olvass bele a "Thaiföld hátizsákkal" című fórumba. Meg fogsz döbbenni. Kb. zőccséges-műkörmös páros milyen messze van a homokos part a szállodától típusú kérdéseivel van tele.
A back-pack utazásról (ami a topic címét adja ugye), valami olyan volt a vélemény, hogy nem akarok utazni a "koszban".
A világ lejgobb állásának kihirdetésénél mi is arról beszéltünk a családon belül, hogy vajon tudja-e a fickó, hogy csak kezeslábasban tud majd fürödni? Azt nem hallottam, hogy meg is csípte egy.
A filmben mutattak egy halálos-csípés térképet és ott Észak-Ausztráliától egészen a Bengáli Öbölig volt bepöttyözve az Egyenlítő mentén, plusz a Karib-tenger. Tehát elvileg ha valaki odakészül akkor minimális tájékozódással tudomást szerezhet róla és nem kell a helyi hatóságokban bíznia. (Amikor Egyiptomba, Kenyába mentem már itthon felkészülhettem hogy mire kell nagyon odafigyelni.) Más kérdés hogy nemrég még én is azt hittem hogy minden medúza békésen lebegő agyatlan tengeri kocsonya, erre tessék... :-D
Az meg a poén kategóriájában járta be a világsajtót hogy a nevezetes "Világ legjobb állását" elnyerő angol is nemrég irukandzsi-csipést szenvedett el a "munkahelyén".
Javaslom, hogy mond el ezeket pl. a Thaiföld fórumon, ott ugyanis senki még csak nem is hallott ezekről a halálos veszélyekről.
Amikor felhívtam rá a figyelmet, mindenki csak bambán hallgatott.
Az a helyzet, hogy a thai és a térségbeli hatóságok eltusolják a haláleseteket. Szívinfarktust stb. állapítanak meg a halál okaként, így nincs is statisztikai adat ott, hogy mennyien halnak meg miattuk.
Ma volt az Animal Planeten egy dokumentumfilm "Gyilkos medúzák" címen, és ebben főleg az általatok említett kockamedúzákról és az irukandzsiról volt szó. Habár voltak benne hatásvadász képsorok meg hangeffektusok, de azért így is nagyon érdekesen és részletesen mutatták be a kis dögöket egy ausztrál kutatópárnak köszönhetően. Hát ja, strandolni nem Queenslandbe kell menni, a búvárkodáshoz meg általában amúgy is be kell öltözni...
OFF. Inkább csak azért írok ide, hogy megpróbáljam, m űködik-e még a nickem?
ON.Ami viszont a tárgyszerűséget illeti, ides-tova az évek során megszakításokkal, családtagként immáron összesen két évet éltem ott... A Gold Coast-on...