Keresés

Részletes keresés

ravasz_kinai Creative Commons License 2004.08.12 0 0 1

Nem hiszem, hogy bárkinek tartani kéne az MKGI megszűntetésétől, sőt.

A központosított közbeszerzést ugyanis pontosan azért találták ki, mert evvel lehet egyedül elérni, hogy az egyébként elaprózódó beszerzések - ahol esetenként annyira kicsi az összeg, hogy nincs tartalék a korrupcióra - koncentrálódjanak, és így egy helyen - a kormánypártok kezelésében lévő szervezetnél - már megfelelő sápot lehessen lehúzni.

Tessék csak elgondolni: ha bemegyek a boltba és veszek 10 csomag fénymásoló papírt, eszébe jut valakinek megvesztegeni?

Kicsit más a helyzet, ha az ország összes közintézményére én vásárohatom a papírt.

(A bútorról, informatikai eszközökről, szervízelésről, stb nem is beszélve.)

Nehéz lenne elképzelni egyébként, hogy miért kötelező a közbeszerzésben rosszat és drágát vásárolniuk a közintézményeknek, mikor számtalanszor bebizonyosodott, hogy a sarki boltban ugyanazt (de jobbat is) lehet olcsóbban venni.

Nem véletlen egyébként, hogy a közbeszerzési szervezetek körül folyamatosak a korrupciós botrányok az egész világon (l. az EU megfelelő szervezetét is), hiszen egy idő után mindenki elszemtelenedik, és már nem csak a pártkasszára dolgozik.

Mivel a mindenkori államhatalom körül sertepertélőknek erős érdekük fűződik ahhoz, hogy legyen központosított közbeszerzés, ezért lesz is.

Előzmény: Mindenlébenkanál (-)
Feri 44 Creative Commons License 2004.08.12 0 0 0
Úgy tűnik, hogy a kutyát sem érdekelte.

Tényleg. Mi történt?

Előzmény: Mindenlébenkanál (-)
Mindenlébenkanál Creative Commons License 2002.04.17 0 0 topiknyitó
Felröppent a hír, hogy egyes Fidesz politikusok meg kívánják szüntetni az MKGI-t. Azaz a Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatóságát. Nem tudom, hogy az egész szervezetet, vagy csupán részeit. Mindenesetre egyes MKGI dolgozók már tudni vélik, készülhetnek a munkanélküliségre, ha marad a kormány. Ki hallott erről? Gondolom, nagyon zavaró lehet, hogy folyton meg kell bundázni a közbeszerzési pályázatokat, hogy azok nyerjenek, akik tejelnek. Valószinűleg ez lehet az egyik ok, mármintha igaz. Várom a véleményeteket!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!