Dr. S!
Ha Te eleve így gondolod, nagyon sajnálalk, mert sok jó dologtól fosztod meg Magad( de mindenkinek alkotmányos joga, hogy .... legyen).
Én pl. amikor a feleségem megismertem, már akkor is MSZP-s voltam, míg ő osztrák nemesi családból származván, Volksbundista nagypapival rendelkezett, így a családot természetesen kitelepítették, '56-ban sokan disszidáltak közülük
Ezt én tudtam róla, ő tudta rólam, mégis két gyönyörű gyerekünk van, boldogan élünk, pedig ha Rád hallgatunk... :O)
Egyébként az Alkotmány meg lett védve, pedig a galád MSZP már el akarta léptetni, Kotmánnyá.(Alkotmány, Kotmány, Főkotmány). De nem engedték a jó magyarok!! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok- hétfőig így szól a köszönés! És mi lesz utána????
Megnyugodtam. Most hallgattam meg a híreket, és nem volt benne szó semmiféle alkotmányeltűnésről, elveszítésről, égetésről, széttépésről, de még csak egy módosításról sem. Jobban érzem magam.
Sikerült! Köszönjük!
Az alkotmányvédők derekas munkát végeztek. Akciójuk sikeres volt. A magyar Köztársaság alkotmánya ebben a percben is hatályban van.
Bizony-bizony, kéne tudni. Mert ha talán nem sikerült megvédeni, netán elveszítették, vagy egyéb más történt az alkotmánnyal, akkor lehet, hogy értesíteni kéne az AB-ot...
Nem fogjuk megtudni. Mint megtudtam, a felhivás az időpontot tekintve átverés volt, félve attól, hogy olyanok is elmennek, akiktől meg akarják védeni az alkotmányt. A valós időpontot alkotmányvédelmi szempontból bizalmasan kezelték. Vittek magukkal két alkotmányt is, egy hatályban lévőt, és tartalékként a Maczó féle alkotmányt, ha netán nem sikerült volna a másikat megvédeni. Kiosztották az alkotmányvédelmi védőruhákat, főalkotmányvédőt választottak. aztán hazamentek, bevették a gyógyszeriket, majd nyugóvóra tértek.
"Ez a baloldali értékrend."
Elég könnyen általánosítasz, úgy cca 3 ember hozzászólásaiból. Ennyi "balost" ismersz? A tieidből én meg mondjam azt, hogy a "jobboldali értékrend" abból áll, hogy hatszor (x-szer) elmondod ugyanazt? Na csók.
De tényleg, mi történt ott? Teller Ede nem írt?
Na látod, nálam ez a dolog több annál, minthogy milyen pasi az esetem, vagy mi a kedvenc kajám.
És - mégegyszer mondom- nem csak a politikáról van szó, hanem arról, ami mögötte van.
Nem tudnék igazán jóban lenni olyasvalakivel, aki pld. olyan pártot támogat, amelyik a light drogokat legalizálni szeretné.
Aki ezt jónak tartja, azzal semmi dolgom azok után hogy három közeli ismerősöm is a szemem láttára váltott át a fűről heroinra, és halt meg aranylövéstől huszonévesen.
Nem tudnék igazi barátságot kötni olyannal, aki olyan pártot támogat, amelynek jogelődje kivégeztette Mansfeld Pétert, és földönfutóvá tette mindkét ági nagyszüleimet.
Jó, ha Éva úgy írja, akkor minnyggyá más... :O)
Nem hiszem, hogy ez tabu téma kell, hogy legyen, nálunk legalábbis nem az( mint mondtam, a"zrika" mindig ott van velünk). Ilyen alapon ne beszéljünk arról sem, hogy én pl. az olasz tésztákat szeretem, míg ő a magyaros ételeket, vagy én a szőke nőkre bukom, míg ő a barna szemű, takaros menyecskékért bolondul...
Ancsel Éva rendszeresen j-vel írta, és nekem is jobban tetszik így!
Amit írtál, abban van igazság, bár szerintem igazán jó barátok nem lehetnek olyanok, akik politikailag nem értenek egyet.
SZVSZ a politikai irányultság csak "tünet", mélyebben gyökeredzik az eredete, amely lehet családi kötődés, erkölcsi és vallási felfogás stb..
Olyan mint a bárányhimlő. A pöttyösség csak tünet.
Le lehet alapozózni, de attól még a vírus a vérben van, és követeli a magáét.
Két ember lehet felületes haver, ivócimbora is, ha más a pártállása, világnézete, de hosszútávon... bizonyos témákat kerülni kell, mert konklúzióra nem jutnak, és nem lehet őszinte egy barátság, ha már van tabutéma.
Dr. Úr!
A megbocsátaniba nem kell a "j"!
Egyébként nem nehéz, nekem is van több is( sőt olyan is, aki régi erdélyi grófi család sarja és Habsburg Ottótól kap mindne évben újévi üdvözlő lapot). Abszolút nem érdekel, hogy mi a pártállása és viszont, tényleg nagyon jóban vagyunk, bár a "zrika" mindig ott van velünk( az erő helyett):O)
Szerintem sok értelmes ember van a "másik oldalon" is( de hülye fogalom), csak azt nem értem, miért nem szervezünk mi egy olyan összejövetelt, ahol leülnénk, beszélgetnénk( akár oroszkrém tortát is ehetnénk, meg próbálnánk megismerni, elfogadni a másikat) :O)
Üdv
Egy balos Rózsika
rich.mond:
"Amúgy hívő REFORMÁTUS vagyok"
Hát igen, milyen jó, hogy az MSZP-nek van vallásos tagozata is, így az oda kívánkozó reformátusok is megtalálják a számításukat.
"úgyhogy kussolj!","Akkor mit ugatsz"
És persze milyen jó, hogy faragatlan tagozata is van az MSZP-nek, így duplán jól érzed magad!
Legalább ne égesd Magad! Nem veszed észre, hogy senki nem vett komolyan, viszont szenzációsan jól érezte magát mindenki?
Ha ezt tesztnek szántad, majd mondd meg, hogy itt mindenki rejtőzködő alkotmányvédő, mert bár igazat adtunk Neked, félelemből csak pocskondiáztunk.. :O)
A Bácsi, Aki Könnyesre Nevette Magát(Olajütő Ilián)
A templomban azt csinálsz amit akarsz!Amúgy hívő REFORMÁTUS vagyok,úgyhogy kussolj!Csak a köcsög pápisták hőbörögnek állandóan,meg vonulnak tüntetni,mintha más dolguk nem is lenne!Autodafét nem akarsz?(Amúgy tisztelet a pápának!Ő a legnormálisabb!tanulhatnátok tőle...)mi közötök a valláshoz gyökerek?János Pál szervezett már tüntetést baloldali párt ellen?NEM?Akkor mit ugatsz,Néznéd inkább a magyar-norvégot!
rich.mond 2002-04-17 12:55:19
"Amúgy ez a sok keresztyén csürhe mi a francot keres az utcán állandóan?"
Hogy hangozna ez a mondat egy másik - szabadon választott vallással?
"Amúgy ez a sok zsidó csürhe mi a francot keres az utcán állandóan?"
Ez így szalonképtelen kimoderálandó antiszemita kijelentés, az előbbi viszont egy baloldali, liberális nem kirekesztő, másságtisztelő kérdés. Ugye.
GYÉMÁNT 2002-04-17 16:21:26
"Nem az Alkotmányt féltitek (véditek) ti, hanem magatokat féltitek a számonkéréstől!!!
Hágy topic-ot nyittok még? Meneküljetek pakoljatok (nem tudjuk megakadályozni, hogy mit raktok el!) de ne papoljatok nekünk a magyar nemzet nevében!!!! A magyar nemzet mi vagyunk és mi nem kértünk benneteket arra, hogy a mi kívánságainkat ismertessétek, tudjuk mi jól mit kívánunk. Többek között végre egy kis nyugalmat tőletek zászlólengetős kivonulósosoktól."
A híres liberalizmus megint. Meneküljünk, pakoljunk, a nemzet ti vagytok... Öt millió bal ellen szavazó csomagoljon, és menjen el - ez igen, nem semmi!
EZ a baloldal? EZ az úgynevezett szociáldemokrácia? Vagy ez mi?
Ebben a topicban semmi más nem volt, mint egy rendezvény meghirdetése, mely hirdetést délután mindig megismételtem, ha már kicsit sűlyedt a topic.
Ami érdekes, hogy a felhíváson kívül semmilyen jobbos bejegyzés nem került a topicba, de még így is, teljesen ész nélkül, bőszen pocskondiáztak a "tisztelt" balos kollégák mindent és mindenkit, jobboldali nézetűeket, a katolikus egyházat és a nemzeti szimbólumainkat.
Ez is egy bizonyíték, ez is egy mérce.
Ez a baloldali értékrend.