Nem, de kokárdában szavaztam, és nyíltan.
Szerettem volna, ha jegyzőköyvbe veszik, hogy nem történt semmi bajom a kokárda meiatt, de azt mondták, hogy ez a normális.
Az igaz, hogy nyíltan szavaztam, a szocikra.
Szórólapot nem vittem magammal, hazafelé begyűjtöttem egy fideszes plakátot, emlékbe.
Egy állampolgár szavazásra jelentkezett és egy MSZP-s képviselő szórólapját az asztalra letette. A MIÉP küldöttje kifogásolta ezt, az állampolgár a választási bizottság előtt a szórólapot megsemmisítette.
En mindig nyiltan szavazok, igy 7-en, az elso forduloban is igy tettem. Mint ahogy az iment valaki idezte a torvenyt ez teljesen szabalyos.
A titkossagot az allampolgar szamara lehetove kell tenni, nem kotelezove.
Abban sincs igaza dp-nek, hogy ha barmi mast rairsz, akkor ervenytelen.
A torveny azt mondja ki, hogy egy x-nek kell lennie, de azt nem, hogy mast nem irhatsz ra. Ez persze ertelmezes kerdese, de az altalam ismert rengeteg, koztuk szemelyes pelda azt mutatja, hogy a szavazobizottsagok ezt elfogadjak ervenyes szavazatnak. Sot meg azt is el szoktak fogadni, ha egyet X-elsz, es a tobbit kisatirozod, vagy athuzod. A szokas altalaban az, hogy ha a szavazat egyertelmu, azaz vitathatatlan, hogy kire gondoltal, akkor elfogadjak.
A szavazolapok hatoldalara sokaz szep hosszu leveleket szoktak irni, amiken szamolas utan sokat lehet mulatni.
Termeszetesen mindez az adott szamlalobizottsag dontese.
1997. évi C. törvény
68. § (1) A szavazólap kitöltéséhez szavazófülke áll a választópolgár rendelkezésére. A szavazófülke használatára a választópolgár nem kötelezhető.
69. § (5) A szavazat érvényességét - ha az egyéb feltételeknek megfelel - nem érinti, ha a szavazólapon bármilyen megjegyzést tettek, a jelöltek sorrendjét megváltoztatták, a jelölt nevét kihúzták, illetve nevet hozzáírtak.
Ennek semmi - akarom mondani - nulla akadálya sincs. Írd rá a szavazó cédulára a neved, születési dátumod, édeanyád leánykori nevét, lakcímedet és máris megoldottad.
A gond az, hogy ettől érvénytelenné válik a szavazatod. Ha ezt akarod elérni, índítsál e tárgykörben népi kezdeményezést, oszt meglátod követőid létszámát.
Szeretnék vasárnap odaballagni a pulthoz, oszt nem csinálni a hókuszpókuszt, egy nagy bazi ikszet nyomni vastag fekete filccel a valahová a fidesztől jó messze, de még azér a papírra.