Keresés

Részletes keresés

dave6847 Creative Commons License 2014.11.14 0 0 1511

Az aion/eon/age nem örök hanem konkrétan meg nem határozott  de nagyon hosszu időszak.A szövegkörnyezetből kiindulva néha akár  talán még végtelen vagy örök is lehet a  forditása.

Létezik azonban a csillagbölcseleti aion fogalma is,az a precessziós fordulat 25920 esztendejének egytizenkettede,egy világhónap. Jézus a Halak aion  messiása volt és a hamarosan eljövök  a Vizöntőre utalhat hiszen az a következő.

Mindenesetre ezt a változatot sem lenne helyes kihagyni az értelmezésből.

http://en.wikipedia.org/wiki/Aeon

Nemo Creative Commons License 2013.06.27 0 0 1510

Szerintem érdemes volna a topikleírást kibővítened, mert az emberek többsége nem fog visszaolvasni egy ilyen topikba beesve, hanem lendületből írja ide a magáét.

Előzmény: Biga Cubensis (1509)
Biga Cubensis Creative Commons License 2013.06.26 0 0 1509

Ha kicsit visszaolvasol, láthatod, hogy már nem igazán foglalkozom a témával. Elég furcsa is lenne, ha egy már nem keresztény ilyen témákban vitázna/beszélgetne.

Ha még esetleg rá is szánnám magam, hogy komolyabban válaszoljak, mindenképp csak annak tenném, aki végigolvasta a könyvet (ingyenes, letölthető).

Előzmény: egyeneskifli (1508)
egyeneskifli Creative Commons License 2013.06.26 0 0 1508

Szia!

Ide is beszemtelenkedek.

 

A Biblia nem a Preterizmusról tanít.

Ez a szemszög a humanizmusnak egy ága,ha jól veszem ki.

Ez emberközpontu gondolkodást sejtet.

Javits ki ha tévedek!

 

 

Lejjebb olvastam,hogy írtad a démonikus dolgok betegséggel összefüggenek.

Ezt sen tudom alátámasztani és a Biblia sem.

Itt pl. semmilyen betegségről nincs szó.

 

A Lukács írása szerint való Szent Evangéliom » 4. fejezet

 

31És leméne Kapernaumba, Galilea városába; és tanítja vala azokat szombatnapokon.

32És csodálkozának az ő tudományán, mert beszéde hatalmas vala.

33És a zsinagógában vala egy tisztátalan ördögi lélektől megszállt ember, aki fennhangon kiálta,

34Mondván: Ah, mi közünk hozzád názáreti Jézus? Jöttél, hogy elveszíts minket? Ismerlek téged ki vagy: az Istennek ama Szentje!

35És megdorgálá őt Jézus, mondván: Némulj meg és menj ki ez emberből! És az ördög azt a középre vetvén, kiméne belőle, és nem árta néki semmit.

36És támada félelem mindenekben, és egymással szólnak és beszélnek vala, mondván: Mi dolog ez, hogy nagy méltósággal és hatalommal parancsol a tisztátalan lelkeknek és kimennek?

Előzmény: Biga Cubensis (1507)
Biga Cubensis Creative Commons License 2012.06.23 0 0 1507

hát ez még durvább, mint a preterizmus :D

Előzmény: Siphersh (1506)
Siphersh Creative Commons License 2012.06.23 0 0 1506

"The story of Jesus is actually a representation of the divinity of the Flavian family."

 

"The earliest versions of the Gospels that we have: Sinaiticus and Vaticanus are perfect storyline alignment to Flavius Josephus."

 

"The adult ministry of Jesus was not an original work, it isn't a history. It is completely developed from the miliary campaign of Titus Flavius."

 

"Jesus is flatly predicting that someone is going to come in fourty years and do these things, and there's only one individual who it could possibly be: that's Titus Flavius.

 

http://www.redicecreations.com/radio/2012/02/RIR-120218.php

Előzmény: Siphersh (1505)
Siphersh Creative Commons License 2012.06.22 0 0 1505
Fehérkő Creative Commons License 2011.07.27 0 0 1504

Nagyon szépen köszönöm őszinte válaszod,ami egy kicsit meg is nyugtatott.Nekem eszem ágában sincs téged bárhová vissza-,el-,betéríteni,mert magam is keresem a helyem abban a világban,amit JHVH-Jézus Isten teremtett.A Biblia számomra első szinten útmutató,történelem,Isten szava a vígasztalásra,bíztatásra,helyreigazításra(és még sok minden),másodsorban egy óriási rejtély,amit kizárólag az Ő Szelleme által vagyunk képesek megérteni,meglátni...és mostanában azt "gondolom",egyáltalán nem AZ a jövőkép,amit az apokaliptikus írásokban felszínesen olvashatunk.

Van egy kis csoport,ahova járok (és országosan is léteznek,de én nem ismerem őket),akik olyan kérdéseket feszegetnek (bennem),amelyeket 20 éves HITes múltamban nem hallottam.Itt az Index fórumon találtam hasonló véleményeket (de az,aki erről mélyebben informálhatott volna,meghalt-mint kiderítettem).Mivel te kapcsolatban álltál vele és ráadásul a Jelenések is hozzád vitt,ezért kezdtem el ide írni.

Nem értek teljesen egyet a világnézeteddel,de érdekesnek tartom ezt a fajta nézőpontot-mert nem sokan veszik ezeket a tényeket figyelembe(nem is beszélnek róla).
Tulképppen azt vártam volna tőled,h beszélsz ennyi "megvilágosodás" után arról,MOST hogyan látod Isten királyi uralmát....De hagyjuk.

Köszönöm még egyszer a válaszaid.Igazából szívesen beszélgetnék veled -de nem gondolnám,h ez a fórum arra alkalmas.

Üdv. Szép napot!

Előzmény: Biga Cubensis (1503)
Biga Cubensis Creative Commons License 2011.07.26 0 0 1503

Elkötelezett hívő vagyok a magam módján... ami nyilván nem egyezik meg azzal, amit a keresztények annak tartanak.

Idővel persze voltak érdeklődők... évente körülbelül egyetlen ember.

Azt sem lehetne mondani, hogy hamar feladtam. Amit olvastál, az már a második könyv volt, a Bábel emlékei után, ami szintén tartalmazta a preterizmus témát.

Akkoriban azt gondoltam, hogy nem írtam eléggé részletesen, nem jártam utána eléggé, vagy éppen Istennek nem tetszett eléggé, ezért újabb gyűjtőmunka után született a második könyv.

Magam is sokat gondolkoztam, mi lehetett az érdektelenség oka (miközben az USÁ-ban ötödik kiadásokat is megéltek hasonló tartalmú preterista könyvek), de végül felhagytam az okok keresésével. Ezeket egy kívülálló is biztosan másképpen látta, látja.

A válaszokkal azért is hagytam fel, mert úgy éreztem, a könyvben leírtakhoz nem igazán tudok már hozzátenni, azóta nem követtem a preterizmus útját, és ezen a fórumon is inkább találkoztam elutasítással, gúnyos felsőbbrendű kinyilatkoztatással, "visszatérítési törekvéssel", mint nyitott kíváncsisággal. Tisztelet persze a kevés kivételnek. Ezzel én egy idő után már nem akartam tovább harcolni.

Valószínűleg azért ennek a preterizmusnak az esszenciáját megőriztem magamban, mert számomra mindig is az optimista jövőképet jelentette a  futurista kép fatalizmusával szemben, ezért a preterizmus több, mint eszkatológia, valójában világnézeti kérdés, és mint tudjuk, világnézetről, alapvető hitről nem nagyon érdemes vitatkozni.

A futurizmus, legyenek egyes részei bármilyen sötétek vagy kegyetlenek, mégis biztonságot ad a preterizmus nyitott jövőképével szemben és hát ki vagyok én, hogy megkérdőjelezzem, megtámadjam mások bizonyságát?

Ezek a gondolatok merültek fel bennem most két munka közötti kis szünetben.

 

 

Előzmény: Fehérkő (1502)
Fehérkő Creative Commons License 2011.07.26 0 0 1502

Kedves Biga!
Köszönöm őszinte-hipotetikus-válaszod,amit meg is értek.Részben.

Gondolom,soha nem voltál elkötelezett hívő.

Nyilván a családod,munkád és egyéb hobbyd eléggé kitölti az idődet-így ezen a témán "üldögélni" nem célszerű.

Engem meg a Jelenések keresése hozott ide jóval a könyved publikálása után,s akkor ingyen letölthető volt,így én sem járultam hozzá anyagi szinten a kiadásodhoz.

De ha tényleg AKKOR tényanyagokkal tudtad bizonyítani,amit írtál,akkor számítanod kellene arra,hogy időval mégis érdeklődnek mások erről és hát te vagy az írója:)))

Üdvözöllek:Kövecske

Előzmény: Biga Cubensis (1501)
Biga Cubensis Creative Commons License 2011.07.23 0 0 1501

Szia!

Nem akarom válasz nélkül hagyni a beírásaidat, ezért képzelj el egy hipotetikus esetet. Mondjuk buddhista vagy, és jól ismered Buddha beszédeit, majd évek múlva írsz egy könyvet a buddhizmus témában. Aztán évek múlva megtérsz és keresztény leszel. Mit válaszolsz az érdeklődőnkek, akik a könyveddel kapcsolatban kérdeznek? Keresztényként előveszed buddhista könyveidet és próbálsz választ adni, vagy udvariasan megírod, hogy elnézést, de már nem tudsz azonosulni az ott leírtakkal, keresztény lévén?

Tehát bár a fejemben vannak nagyjából az általam leírtak, a könyveim is megvannak valahol, de a lelkem már nincsen benne. A könyvemben megvannak azok az internetes esszék, fórumok linkjei, egy bő irodalomjegyzék, amerre egy érdeklődő, kereső tovább mehet. Másrészről számomra ez a könyv nem kellemes emlék, nagy reményekkel indult, és nagy kudarccal zárult lelki és anyagi szinten egyaránt. Természetesen nem zárom ki a lehetőségét, hogy egyszer még visszatérek a témához, de jelenleg nagyon hátul áll a listámon.

 

üdv,

Biga

Előzmény: Fehérkő (1498)
Fehérkő Creative Commons License 2011.07.21 0 0 1500

Persze jó lenne, ha Athanasius is hozzászólna....

Hááát,eléggé MÁSt szólt hozzá-amit én is tanultam.
Barátnőmnek az a véleménye,hogy a gonosz dolgokat mi magunk teremtjük elő szavainkkal-és azokból fakadt cselekedeteinkből(akár hívő,akár hitetlen,mivel Isten azt a hatalmat adta az embernek,h beszéde által éljen.)
Amennyiben elfogadom a Biblia tanúságtevését Isten személyéről,azt kell állítsam,hogy a SZÓ teremtő ereje (meg az emberi fantázia) kimeríthetetlen gonosz dolgot tud produkálni.Másrészt még mindig az a kérdésem,hogy MIT űzött ki a Mester,ha nincsenek gonosz lelkek,démonok....?

Előzmény: Biga Cubensis (1488)
Fehérkő Creative Commons License 2011.07.21 0 0 1499

"Démonok: szerintem a bibliai esetek mind megfeleltethetőek felismert betegségeknek."
Akkor Jézus MIT űzött ki erőteljesen,ami ÚJ volt a fellépésekor?

Előzmény: Biga Cubensis (1490)
Fehérkő Creative Commons License 2011.07.21 0 0 1498

Szia Biga!
Csodálkozom a válaszodon-nem tudtam,hogy nem vagy Jézus Istenben hívő.
Sztem jó dolog a családodnak,környezetednek az agapét közvetíteni-de vajon TE miből merítesz,ha nem a Biblia Szellem általi kijelentéseiből.
Közösséged Jézus Istennel miként mélyül,ha nem tanulmányozod azzal a héber,görög ismerettel az Igét-mondjuk most MÁS témában(ha már ezt a preterista világnézetet elfogadtad.)Mivel-sztem-sok kérdés maradt még nyitottan a Bibliában,amire azok választ vár(hat)nak,akiket esetleg a "preterizmus szelleme " megérintett.Mivel te egyik képviselőjeként vagy nevesítve,nem léphetsz ki azzal,hogy "bocsika,a családom....".
Nemrég jelent meg a könyved-azt ha valaki elolvassa,szintén tehet fel olyan kérdéseket,amire kevés egy "NEM","IGEN" válasz.

Nem kioktatás-pláne ennyi idő után-csak többet vártam tőled.

Amúgy köszönöm a későbbi válaszokat.

K

Előzmény: Biga Cubensis (1482)
Fehérkő Creative Commons License 2011.07.21 0 0 1497

Szia!
Már én is elfeledtem,hogy ide írtam.
Ha lehet,még megkérdezném,hogy
Miért írtad azt,h a 23 perc a pokolban NEM Istentől való (élményeken alapuló)?
Van tőbb "pokolról"szóló írás is-azt sem Jézustól valónak tartod?
Ha nem,akkor KI szállította ezeket az embereket erre a szörnyűnek beállított helyre?
Van egy ismerősöm,akinek az állítása szerint az "elkárhozott" emberek megsemmisülnek,elpusztulnak,azaz fizikai haláluk után a lelkük sem fog létezni többé.
Köszönöm a válaszod.Igyekszem sűrübben benézni.
Fehérkő

 

Előzmény: Tafkó Birgut (1480)
Biga Cubensis Creative Commons License 2011.03.07 0 0 1496

Rajta, frissítsd fel :)

Előzmény: Törölt nick (1495)
athanasius Creative Commons License 2010.11.02 0 0 1494
Az anyagi világ és a szellemi szervesen összekapcsolódik. A betegségek kialakulásában a lelki tényezők éppen annyira ott vannak mint a testiek. Ördögöket nem lehet gyógyszerekkel kiűzni, és csak imádkozással általában nem lehet betegséget gyógyítani. Isten erre kijelölte a doktorokat, amelyek eszközei a gyógyulásnak, ám valóban azt mindig Ő adja.
Előzmény: Biga Cubensis (1490)
Biga Cubensis Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1493
(pontosabban szólva amiről a topik szól, az a teljes preterizmus (full), amit ő képvisel, az a részleges (partial) )
Előzmény: Biga Cubensis (1492)
Biga Cubensis Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1492
Ő részleges preterista.
Előzmény: Tafkó Birgut (1491)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1491

"a tüzes tóba lesz vetve"

 

Mi az, hogy LESZ? Preterizmus és jövő idő...?

Előzmény: athanasius (1489)
Biga Cubensis Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1490
Démonok: szerintem a bibliai esetek mind megfeleltethetőek felismert betegségeknek. Már annak is el kéne gondolkoztatnia az embert, hogy bár mindet nem tudják gyógyítani, de kezelni igen. Ha valamiféle szellemi lények okoznák, nyilván nem hatnának rájuk anyagi gyógyszerek. Sokféle mentális betegség tünetmentessé is teszi a pácienst - nekem nem logikus, hogy az emberi gyógyszer "elaltatja" a démont.
Például itt van az epilepszia, amit régen nyilván nem ismertek, és a habzó szájú, magáról nem tudó, őrjöngő embert bizonyára démontól megszálltnak gondolták. Bár tökéletesen nem gyógyítható, de bizonyos gyógyszerekkel teljesen tünetmentessé válik az ember, ráadásul nagy részüknél agyi elváltozás figyelhető meg, amit az EEG és MRI is kimutat.

A ma divatos kövérség-, dohányzás-, alkohol-, lustaság-, játékszenvedély- stb féle démonokat a Biblia nem ismer.
Előzmény: athanasius (1489)
athanasius Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1489
"Sátán halott-írtad;megsemmisült.-Azt állítod,hogy ma már NINCS sátáni kísértés,természetfeletti gonoszság,minden rossz az ember romlottságából fakad?"

SZVSZ, ebben téved Biga. Sátán nem halott, hanem meg van kötözve. Azután sem lesz halott abban az értelemben, hogy megsemmisül (annihilatio), hanem a tüzes tóba lesz vetve, illetve az örök kárhozatba, ahol sötétség, kínzó fájdalom, reménytelenség stb várja örökkön örökké ( a többi elkárhozó emberrel együtt).

Az ember „gonosz”sága miből fakad és miért gondolod,hogy „örökké” tart?

Lázadásból fakad de a megváltottaknál nem tart örökké, mert a feltámadás után a keresztyén ember 'non posse peccare' állapotra jut, azaz immár képtelen lesz vétkezni, mivel teljességében magára öltözi Krisztus engedelmességét és igazságát. Akarata megegyezik Istennel.

"Mi a helyzet a démonokkal?"

"Mentális betegségek korabeli neve." Ezt nem tudom miért írta Biga, ha a keresztyénségen belül értelmezi válaszát (tudva, hogy ezt csak a vita kedvéért teszi): Persze hogy vannak démonok, és rájuk nem vonatkozik a megkötözés úgy ahogy Sátánra, bár munkájukban ők is korlátozottak, hiszen nem állhatnak úgy az evangélium útjába mint előtte.

"A mai elköltözött lelkek-ha nem születtek újjá az Isten élő igéje által:Hova kerülnek?"

Minden bizonnyal a pokolba, ott várják az Utolsó Ítéletet. (lásd gazdag és Lázár története Lk evangéliumában).

"Szerinted nem jön el Jézus látható szinten a világba,illetve nem lesz új univerzum;nem lesz helyreállított első teremtett világ,amelynek lázadó kerubja az angyalok 1/3-át magával vonzotta?"

De, visszajön! Sátán azonban inkább tűnik szeráfnak mint kerúbnak.

Előzmény: Biga Cubensis (1488)
Biga Cubensis Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1488
Persze jó lenne, ha Athanasius is hozzászólna, de átfutottam a kérdéseidet, röviden tudok rá válaszolni, ha valamelyik részletesebben érdekel, azt ki lehet fejteni.

"Miért van az, hogy az Újszövetségből megismert keresztényektől soha nem láttunk többé semmilyen írást erről a be nem következett ígéretről? Legközelebb a jövő században "ébrednek fel" mára elhíresült egyházatyák, hogy hol van a beígért visszajövetel? Az első század sötét, süket csendjében vajon mi történhetett? Mindenki elhallgatott, aki akkor várakozott? Mi történt a híres gyülekezetekkel?"
Már tudod a választ?


Nem.

"Sátán halott-írtad;megsemmisült.-Azt állítod,hogy ma már NINCS sátáni kísértés,természetfeletti gonoszság,minden rossz az ember romlottságából fakad?"

Igen.

Az ember „gonosz”sága miből fakad és miért gondolod,hogy „örökké” tart?

A tudatlanságból, tudatosság hiányából. Azt nem gondolnám, hogy örökké tartana, de ettől még a mag bennünk lesz. De úgy gondolom, idővel az új ember felülkerekedik az óemberen.

Mi a helyzet a démonokkal?

Mentális betegségek korabeli neve.

Voltál oltalmazó kerub-állítást szted nem a Hellel ben saharról írja a Biblia? (186.oldal :Sátán bűnös eredete..??)

Ez hol van pontosan? 186. oldalon nem találtam ilyet.

Bibliai látásod szerint a Krisztus Jézusba bemerített szellemi emberek –mint Krisztus teste mikor ülnek Férjükkel lakodalmat?

Folyamatosan.

A mai elköltözött lelkek-ha nem születtek újjá az Isten élő igéje által:Hova kerülnek?

Az erre adható válaszom már nem értelmezhető a keresztény teológiában.

Azt sugallod,hogy afféle „tiszítótűz”be,ahol addig gyötrettetnek,amíg be nem látják céltévesztettségüket és aztán…?

Nem szeretnék ilyesmit sugallni.

Mire véled a 23 perc a pokolban írójának átélését?

Nem olvastam.

Mi a látásod a láthatatlan szellemvilágról,amiből a látható előállott?

Mit értesz pontosan szellemvilágon?

Szerinted nem jön el Jézus látható szinten a világba,illetve nem lesz új univerzum;nem lesz helyreállított első teremtett világ,amelynek lázadó kerubja az angyalok 1/3-át magával vonzotta?

Nem.

Mi a véleményed arról a látásról,hogy a bukott Ádám bőrruhája maga a hústest a csontokkal és bőrrel-amint az a Jóbnál le van írva?

Elképzelhető, de az ehhez kapcsolódó Jób fordítások nem egyértelműek.
Előzmény: Fehérkő (1476)
Biga Cubensis Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1487
Persze, nyugodtan. A kiadó megengedte, hogy a MEK-be felkerüljön, gondolom ide is felmehet.
(Szvsz legegyszerűbb egy link oda.)
Előzmény: athanasius (1486)
athanasius Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1486
Biga,

A könyvedet feltehetem a gyülekezetünk honlapjára mint letölthető dokumentum?

A
Előzmény: Biga Cubensis (1482)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1485
Ezzel az erővel mán rég megtehetted volna...
Előzmény: athanasius (1484)
athanasius Creative Commons License 2010.10.24 0 0 1484
Szia,

Én is preterista vagyok, szívesen válaszolok a kérdéseidre.
Előzmény: Fehérkő (1474)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.10.03 0 0 1483

Mi az, fölcsaptál amolyan személyiségfejlesztő tréner-féleségnek...?

:-)

Előzmény: Biga Cubensis (1482)
Biga Cubensis Creative Commons License 2010.09.30 0 0 1482
Dehát teológiával, eszkatologikus eszmefuttatásokkal foglalkozni nem hiábavalóság?

Nem jobban tetsző Istennek, ha gyönyörködöm gyermekemben, amit tőle kaptam, ellátom a családom, abban alkotok, amiben tehetséget kaptam tőle? Az lenne-é neki tetsző, ha nem tanulnék szeretni, nem ennék, nem innék, csak a préterizmust és czáfolatait bújnám hajnalig ?

Ezek nem jelentik azt, hogy az ember elhanyagolná a lelkét, ne olvasna, ne gondolna Istenre, ne adna neki hálát, csak azt, hogy nem agyal és vitatkozik olyan dolgokon, amiket tán Pál is hiábavalóságnak mondott...
Előzmény: Tafkó Birgut (1481)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.09.30 0 0 1481

"Dolgozom, családom van, építkezem, maradék szabadidőmben játékprogramot fejlesztek, a preterizmus kutatása ebbe az időbe már nem fér bele."

 

Lk 17:27-28...

:-(

Előzmény: Biga Cubensis (1478)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!