A Jelenések könyve mindig különleges helyet foglalt el a bibliaértelmezések között, de sok keresztény egyszerűen ki is hagyja tanulmányainak sorából - a szimbólumokban gazdag nyelvezet egyszerre hívogató és elriasztó hatású. A topik célja, hogy a Jelenések könyvének preterista magyarázatát mutassa be, mely szerint a benne leírt világ vége próféciák nem a mi világunkra, hanem az első század idejére vonatkoznak, a kor végére - hiszen az itt használt görög eón szó jelentése is kor, nem pedig világ. Ezt a javaslatot fejti ki a preterizmus, mely a múltbéli beteljesedésre keres bizonyítékokat az Írásban és a korabeli történelemben.
Próbáljuk egy kis időre félretenni mindazt, amit a világ végéről hallottunk és adjunk egy esélyt ennek a meglepő, de korántsem új magyarázatnak. Az olvasó, ha a javaslat nem nyerte el a tetszését, mindenféle következmény nélkül visszatérhet jól bevált véleményéhez, de még így is sok hasznos bibliai és történelmi ismerettel gazdagodhat. Nem hívő olvasóinknak szintén tanulságos lehet a topik, akik szemében talán maga a Biblia is kedvezően átértékelődhet.
Ami ugye sokkal több mint egy logikailag értelmetlen szónak végre tudományos értelmet adni. Ami igen, csatlakozik ezen témakörhöz is. Hiszen ha JahveZsidóSátánIsten csak egy mém és kitalált, akkor a "Fia", vagy "avatárja", vagy egyharmad része sem lehet más.
Ergo ZombiJézuska sem első, sem második eljövetele nem valóság. Csak egy veszélyes mém, pszichovirus, ami igen sok ember elméjét megfertőzte.
Rólam gondolom mások az emlékeid, hiszen kísérleteket folytattam akkoron itt, ami sok-sok tréfás cukkolással is járt. ... de végül is ezek adták meg a mára már nagyon is jelentős tudományos eredményeim alapjait.
A P-DOX Semmiben Sem Hívők Vallás is egy ilyen dolog volt a sok közül.
Megvan még most is, egyike a nyolc vallásomnak a vallási portfóliómban.
Én Jézust embernek tartom, aki meghalt valamikor és nem hiszem a teológiai dajkamsékben!
Ha élt és egy százaléáknyit is tartalmaz az írás abból, amit mondhatott, azt emberként mondta, amúgy sokmindent le lehet hámozni az írásokból és a józan paraszti ésszel felfogni!
Minden ember valahol belsőleg igényli a felettews hatalmasság jelenlétét, ki így, ki úgy, de érzékelője van rá!
Köszönöm. Ismerem az itteni régi pezsgést, hiszen már ennek az elődjén is ott voltam és a sok más későbbi ilyen fórum helyeken is. Több miattam alakult meg.
Biztos érdekes dolog elfantáziálni mitológia alakokon. Be kell vallanom, hogy fiatal koromban a Jézus Indiában élt elmélet rám is nagy hatással volt és némileg el is hittem, hogy valós lehetett. Csak aztán tovább kutattam a témát és kiderült, hogy csak egy plagizált alak. Tehát soha sem élt a valóságban. Ez egész csak mesék gyűjteményei. A mesékből meg illik kinőni felnőttebb korra.
Az hogy Biga rávilágít a mesehívők és abból politikai és anyagi hasznot maguknak létrehozók civódásaira? Ez meg számtalan helyen olvasható, hatalmas az irodalma. Vagy van olyan szál, ami máshol nem?
Engem az érdekelne, hogy most akkor milyen más mesékben is hisz?
Először is maga nemében is az önálló kutatása, az a belső energia, hogy letisztázzon egy teológiai ideológiai dogmát. Nme szállt el vele a ló, amikor kiadta, itt sokaknak elküldte a könyvét ajándékba. Itt a Fórum egy valódi darázsfészek volt annak idején, jobban mit manapság, de ez a darázsfészek sokak egóját igen csak pallérozta, majd lassan vissza is vett a magasan hordott orrságából..., hisz azt hitte, hiszik némelyek ma is, hogy egy-egy felekezet tekintélye által értelmezett bibliai szövegből mindent is tud és ez a fajta ismeret az időben szép lassan megkérdőjeleződött, vagy be nem igazolttá vált, lásd a 2000 éves távlatban és az írások, amiket Biga is rendszerezett, természetesen a bibliai szövegeken belül szembe állítva a bibliai szövegek más aspektusaival, ami inkább külső értelmezésként vezet le.
Igaz, én sok mindent másképpem látok, más oldalról közelítem meg a bibliai dolgokat, de ez nem von le számopmra semmit Biga zseniális írásából, amiben bárki megtalálhatja számára fontos értéket.
Máté evangéliuma /kommentárjai/ egy kiinduló pont mondjuk, a 25. oldaltól ( A Világvége-Csapda könyv)
a tEMPLOMRÓL ALKOTOTT JÉZUSI ÍTÉLET:
Tényleg tudta előre, valóban nem marad egyetlen fal sem kő-kövön?
Mikor íródhatott az az ismeretlen szerzőjű "könyv" amit később nevesítettek Máté szerinti evangéliumnak, mertha a teljes mátéi írás tényleg véglegesen 80-as években nyert végleges formát, igaz talán 12 evangélium volt anno talán közkézen, ha igazak a hírek... :)
Nos Biga levezeti azt igealapúan, hogy miért ne a jövőbe keressük azt, ami akkoriban történt meg.
Ezeken el lehet gondolkodni, új értelmet lehet nyerni, és azokon a szálakon is haladhat az ember, aki komolyan gondolja, ami fészket vert a gondolataiban, hiszha az ember megvizsgál mindent és ami jó azt megtartja, akkor nioncs ezzel semmi baj, a baj ott kezdődik, amikor misztifikálnak tételeket...
Biga egy korrekt útat választott és azt mondom bárcsak lennének sokan, akik önállóan gondolkoznak és utánna járnának annak, ahogy Jézus mondta a taníványainak is, MI IGAZ?