Keresés

Részletes keresés

rllako Creative Commons License 2018.12.03 0 0 87

Szeretném megkérdezni, hogy lehetséges-e, hogy egy új építésú lakás projektnél csak a projektet finanszírozó banktól lehet felvenni kizárólagosan jelzáloghitelt.

Más banktól nem. Ezt a tájékoztatást kaptam az eladótól, hogy a bank nem fogja engedni más banknak hogy bejegyezze a jelzálog jogot.

Gondolom az eladónak és a bankjának is ez az érdeke, de valójában igy van?

lucas511 Creative Commons License 2017.12.01 0 0 85

Szeretnék értékelni Carl Logan-ot a Lucas Loan Lending Compania-tól, hogy segítsen nekem hitelt vásárolni, stressz nélkül kapok hitelemet a vállalati visszafizetés feltételeinek elfogadása után. Ha pénzügyi segítségre van szüksége, forduljon hozzánk e-mailben.

E-mail: lucasloanlendingcompania@gmail.com
Whatapp: +1(857)325-5437
Webhely: http://lucasloanlendingcompania.webs.com/

malenko Creative Commons License 2017.06.01 0 0 84

sziasztok.

ha valakinek van ingatlan fedezete lakáshitel fölvételhez akkor kell adóstárs vagy kezes? és ha igen annak mekkora bejelentés szükséges?

József Nagy x Creative Commons License 2015.01.24 0 0 83

Lejárt  devizahiteleseknek, de még visszatéritésre jogosultaknak:

a CIB-nél nem automatikus a visszatérítés. Igényelni kell.

Vicces, ha nem kérdezek rá akkor az én visszatérítésem bónusszá válik náluk. Szerintem.

KandzsiT Creative Commons License 2013.08.07 0 0 82
Géza_Géza Creative Commons License 2007.01.05 0 0 81
Sziasztok,

tudna-e valaki tapasztalati alapon ajánlani nekem talpraesett ügyintézőt a CIB Lízingnél vagy az OTP-SCD lízingnél lakáslízingre? E-mail címem publikus, és örömmel veszek minden esetleges tippet. Kérlek bennetek viszont, hogy hitelközvetítőt ne ajánljatok, kizárólag közvetlenül intézett hitelt szeretnék.

Köszönöm!
dunahitel Creative Commons License 2006.10.05 0 0 79
Nálunk mindenkinek van hitele! Ha nincs, vagy nagyobbra cserélné, esetleg felújítaná ingatlanát vagy pénzre, van szüksége. Szabad Felhasználású hitel, ha sokfelé fizet rossz kondíciókkal. Hitelkiváltás! Mindezt egy helyen, egyszerűbben, mint gondolná! Ne higgye, hogy nem kaphat hitelt, ha… minimálbéres, jövedelemigazolás nélküli, vagy BAR-listás! Nálunk csak az nem kap hitelt, aki nem igényel! Már Dunaújvárosban, Dunaföldváron és Dunavecsén is.  E-mail: szolgaltatas@gportal.hu Web: www.dunahitel.try.hu  
Petrényiné Creative Commons License 2006.08.02 0 0 78
Üdvözlök Mindenkit!

Nem olyan könnyű manapság a lakásvásárlás, a fészekrakás, ahogy azt némelyek elképzelik.
Számtalan nehézséggel kell szembenézni és akadnak olyanok, melyeket nem képes az ember józan ésszel sem felfogni, sem leküzdeni.
Íme alant saját esetem.

Kálváriám az Erste bankkal.
Négy gyermekes, két diplomás családanya vagyok. Elhatároztam, hogy a gyerekek után járó szoc.pol. kedvezménnyel élve, egy új, frissiben épített társasház egyik, számomra megfizethető lakását megvásárolom.
Ehhez azonban banki kölcsönre van szükségem. Mivel pénzügyeim az Erste bank intézte, egyenesen hozzájuk a nagykanizsai erzsébet téri kirendeltséghez fordultam.
Ezzel kezdetét vette tortúrám.
A bank által kért valamennyi papírt átadtam, azt rendben találták, erről azonban semmiféle igazolást, elismervényt nem adtak. Biztatásukra nekivághattam tehát a lakásvásárlásnak.
Befizettem az építő által kért előleget, beszereztem a szükséges berendezéseket, melyeket beépítettek. Közben haladt az építkezés, eltelt közel egy év. A bank utasítására, a bank által megjelölt becsűs, engem újabb pénztől megszabadítva felbecsülte a frissiben épített, fix áras lakást.
Az értékbecslést követően a bank az un. KHR, régebben BAR listára hivatkozva elállt a hitel folyósításától.
Most itt állok temérdek kiadással, lakás nélkül a gyerekeimmel egyetemben.

A http://www.pecomp.hu/erste/ honlapon részletes történetem, dokumentumokkal alátámasztva.

Esetemből okulva, talán néhányan elkerülik a buktatókat és nekik talán sikerül.

Üdvözlettel: Petrényi Mihályné
szilvi27 Creative Commons License 2006.02.14 0 0 77
Helló!
Lakást szeretnénk venni hitelre amihez tudtommal tehermentesnek kell lennie az ingatlannak. Sajna amit kinéztünk azon  van jelzálog,nem banki, vmi céges. Az eladó azt mondja átteteti más ingatlanára,szerinte ez hamar megvan.... Szerintetek tényleg meglehet csinálni? Érdemes erre várni vagy keressünk mást.
Előre is köszi a választ!
keserves1 Creative Commons License 2006.01.18 0 0 76
Átmegyek a másikra....
Előzmény: Axióma (75)
Axióma Creative Commons License 2006.01.18 0 0 75
Hat sajnos a jelzalogleveles hiteleket me'g a rendelet is megkulonbozteti: az elotorl. extra dija me'g a tamogatott hitel eseten is kerheto a torvenyileg eloirt (kalkulalt) maximum kamat- es dijkoltsegen _felul_. Van olyan konstrukcio is valamelyik banknal, ami eleve nemigen enged elotorleszteni (kiveve ha fedezetkiengedes vagy vegtorlesztes), es jellemzoen 2-4% kozti dijat kernek erte (2 ha fordulonapkor, 4 egyebkent, marmint az FHB-nal es a tobbi bank aki ezt arulja ezt haritja at). Az OTP volt eddig a kivetel, marmint addig amig be nem vezettek ok is (illetve ennel okosabbak: volt eddig is csak 0 Ft, most csak novekedett a tetel, nem pedig uj dijat vezettek be).
Amugy van oka ennek, hogy igy mukodik: a jelzaloglevel mogott valami befektetonek a penze all, amire magas kamatot igertek. Erre most megse kapnak majd, mert te elotorlesztesz, es ok meg igy nem kapjak toled a kamatot, az allamtol a kamattamogatast, mig ok hosszutavra szerzodtek es fizetniuk kell a kuncsaftnak.
Mas a helyzet a kieg.kamattam-nal, bar ott is csak annyi van leirva (illetve az ellenkezoje nincs leirva), hogy az elotorl. dija is benne kell legyen az eves maximumban. Mivel % all mozgo toke es forintosszegek elleneben, eleg nehez megitelni, hogy belefer-e... de itt tobb bank is van ingyen elotorlesztessel.
Amugy meg senki nem mondja, hogy nem szabadulhatsz meg a hiteltol, csak altalaban jol megkerik az arat. Attol fuggoen, hogy milyen kondiciokkal van a hiteled, ha draga vagy ha eladas miatt akarod akkor ugyis jobb ha lenyeled a koltseget, egyebkent meg ha csak ugy akartal volna elotorleszteni akkor fektesd be addig azt a penzt (idonkent vannak akcios kamatok 5% felett 1-2 honapra, kis odafigyelessel meg jobban is jarhatsz). Kivetel ha lakastakarek lenne az elotorl. de akkor megint nem tudsz mit csinalni mint benyelni a dijat... (esetleg remenykedsz, hogy megis fog lejjebb menni, vagy gyorsan lepsz mert felsz hogy meg feljebb).
Előzmény: keserves1 (73)
keserves1 Creative Commons License 2006.01.18 0 0 74

Bele kellett volna írni a szerződésbe, hogy ha 3. fél miatt nem hiús meg a fizetés, akkor a szerződésttől elállhatasz és a foglaló nem foglaló, hanem visszajár. Én így csináltattam, pedig csak 100.000 foglalót fizettem!

Előzmény: váltóóóláz (72)
keserves1 Creative Commons License 2006.01.18 0 0 73

Van valakinek tapasztalat az előtörlesztéssel kapcsolatban?

1997. évi XXX. törvény

a jelzálog-hitelintézetről és a jelzáloglevélről:

7. § 9 A jelzálog-hitelintézet a jelzáloghitel szerződésben kikötheti, hogy a jelzáloghitel lejáratát megelőzően nem fizethető vissza. Előtörlesztés elfogadása esetén jogosult a lejárat előtti visszafizetéskor az elmaradt hasznát érvényesíteni.

(Egyébként szivesen megkérdezném azoktól, akik ezt elfogadták az országgyűlésben, hogy mit mit gondoltak. Elolvasták egyáltalán? Az első mondat akár rtelmezhető modern röghözkötésként is!)

Az én OTP-s hitelem szeretném visszafizetni, de tavaly nyáron kitalálták, hogy az előtörlesztés 3,6% büntit von maga után!

Viszont több forrásból is hallottam, hogy ezt nem KELL megfizetni, mert nem jogos igény. Most akkor mi az igazság?

váltóóóláz Creative Commons License 2006.01.03 0 0 72

laikus hülyeségeket fogok kérdezni, a mentségem az, hogy sürgős.

Holnap készülök beadni kérelmet a K and H-hoz. Foglalót fizettem egy használt lakásra, ennyi volt az önrész. Ezen túl jelzálogot tetetek két ingatlanra (az újra és egy meglévőre), az egyéb mutatóim jónak tűnnek. Ettől függetlenül rohadtul félek, hogy nem lesz meg, és akkor bukom a másfél millió foglalót. Szerintem az eladók úgysem mennek bele abba, hogy a foglaló visszajárjon, ha nem jön össze a hitel, vagyis ha úgy vesszük, önhibámon kívüli a dolog.

Nem tudom mire számítsak, hiszen egy bank se mond előre biztosat. A fedezetem kábé 26 millió, és 15-öt kellene kapnom. Szerintetek mik az esélyek? Ha azt mondják, hogy max 65%-ot adnak, és a forgalmi érték kb. 85%-ára szokták becsülni a lakásokat, ezt mennyire lehet komolyan venni. És ez azt jelentheti, hogy ez a legjobb eset, de ettől lehet kevesebb is? Általában megadják, amit az ember kér, vagy azért lefaragnak belőle?

Valakinek esetleg van K and H-s tapasztalata?

Nem tudom, esetleg vannak-e olyan fő vonulatok, amik azt mondják, hogy X bankhoz tuti ne menjünk, mert keveset ad vagy jellemzően rosszabbak a feltételek, vagy ellenkezőleg, hogy itt és itt érdemes próbálkozni, mert nagyobb eséllyel kapjuk meg amit akarunk?

MZ/Y Creative Commons License 2003.03.20 0 0 71
Nyilván többet, mint ha rögtön magas részleteket fizetsz, de nekem az a lényeg, hogy 10 évig csak 30 ezer a havi törlesztés, a 10 év letelte után meg már szinte biztos, hogy egybe meglesz a 10 millió, és visszaadom nekik. Így meg már erősen közelíti reálértékben a hagyományos hitelt.
Úgy egyáltalán, ha valaki biztosan tudja, hogy örököl nagyobb értéket (mert azért van ilyen), de nem akarja kivárni a lakásszerzéssel, vagy van olyan dolgod, ami jóval többet ér majd (pl. termőföld), vagy..., akkor érdemes elgondolkodni ezen.
Elképzelhető, hogy hitelbírálatkor is figyelembe veszik, hogy havi 30 ezer a törlesztés, és kevésbé akarják, hogy már most legyen jövedelmed a havi 50-100 ezer törlesztésére.
Előzmény: qwer1234 (70)
qwer1234 Creative Commons License 2003.03.20 0 0 70
Ki kellene számolni, hogy türelmi idővel mennyit kell összesen visszafizetni...
Mirrmurr Creative Commons License 2003.03.20 0 0 69
Eddig 0 forint hitelt vettem fel lakásra.
Előzmény: MZ/Y (68)
MZ/Y Creative Commons License 2003.03.19 0 0 68
A lakáshitel-topicban írtam, hogy az OTP-nél létezik türelmi idős hitel-konstrukció, az első 10 évben igen kedvező törlesztésekkel.
2 kérdésem lenne ezzel kapcsolatban:
Vett már fel ilyet valaki?
Más banknál tudtok-e ilyet? (Azt hiszem, a PostaBank-nál találtam, de ott csak 3 év a türelmi idő.)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.23 0 0 67
Sziasztok!

Eppen lakasvasarlas elott allunk, szerencsere(?) meg honapokkal elotte vagyunk.
A tulajdoni lapra tenyleg nagyon oda kell figyelni es mindennek szemelyesen kell utanajarni! Akarmilyen szep a lakas es akarmennyire beleszerettetek, csak akkor ugorjatok bele, ha teljesen tiszta! Ha a tulajdoni lapon szeljegy van, akkor ne aggodjatok, hogy ha nemet mondtok, a tulaj majd eladja masnak, mert nincs az a vevo, aki egy problemas lakast hajlando akar lefoglalozni!

Az ugyvede a teljes felelosseg, ha mar ellenjegyezte az adasvetelit.

Mi egyebkent most pont az asztal masik oldalan vagyunk, eladjuk a videki hazunkat, immar 5. honapja, hogy megkotottuk az adasvetelit. A vevok tapasztalatai alapjan egy jotanacs: ha egy hitelugyintezo azt mondja, hogy pl 3 heten belul tuti meglesz a hitel, az valoszinuleg a sajat zsebere jatszik, ugyanis a hitelugyintezoknek semmi beleszolasuk nincs a hitelelbiralas folyamataba, idotartamaba es kimenetelebe. Azt mondhatja, hogy igen, az adatok alapjan valoszinu, hogy meglesz a hitel, de ha azt 3 heten belulre igeri, azzal egyszeruen atveri a kedves igenylot. Viszont szert tesz egy csomo penzre, hiszen o a vevotol nem a sikeres hitelkerelem utan kapja a penzt, hanem a hitelkerelem bonyolitasaert.
Szoval ovatosan a hitelugyintezokkel!

MuTeR

Abraka Dabra Creative Commons License 2002.10.21 0 0 66
Vásárlói klubokban ne bízzatok!
Nem csalás, nem ámítás, csak átverés!
Előzmény: Világjáró2002 (65)
Világjáró2002 Creative Commons License 2002.10.19 0 0 65
Aki csalódott a bankokban és az általuk kínált hitelekben, de szeretne ésszerű takarékoskodással max. 5 éven belül garantáltan lakáshoz jutni (kezes, jövedelemigazolás, plusz ingatlanfedezet nélkül), annak szívesen adok infót email-ben. Írj ide: e_papai@hotmail.com.
Nem csalás, nem ámítás!
feher.krisztian Creative Commons License 2002.10.18 0 0 64
tegnap a Tilda bevette a hitelkérelmünket :) és azt ígérte, hogy november 25-ére megkapjuk a hitelt az OTP-től
nem tudom, hogy el merjük-e hinni :(

viszont a Földhivatalnál kiderült két dolog
az eladó a régi lakásáról hozott át hitelt erre, és a fhiv elírta az athozott összeget. ezért toporgunk most! egy adminisztrációs hiba miatt!

aztán a tulajdoni lapon az szerepel, hogy a lakás tulajdoni formája szövetkezeti. nem tudjuk pontosan, hogy ez mi, de valószínűleg évtizedekkel ezelőtt kellett volna átírni, hogy valamelyik régi tulaj kivásárolta a szövetkezeti tulajdonból a lakást. ma már minden lakás a házban magántulajdon ugyan, de itt valamit megint nem csinált meg rendesen valaki :(

folytköv.

f.k.-né

feher.krisztian Creative Commons License 2002.10.14 0 0 63
a széljegyről a következőt:

amikor beadsz egy iratot a földhivatalhoz, akkor írnod kell mellé egy kérelmet. ebben tömören összefoglalod az irat tartalmát, erre formanyomtatvány is van, de ugyanezt írja meg az ügyvéd, aki az adásvételi szerződést adja be. rajta van, hogy ki mit akar, ez jelzáloggal jár-e... beadod az iratot, érkeztetik, és a kérelmed tartalmát 24 órán belül felvezetik a számítógépre. vagyis a rögzítős ügyintézőnek fogalam sincs róla, hogy a kérelem vajon ugyanazt tartalmazza-e, mint ami az iratban van. és ezt mindenki ugyanígy tekinti! épp ezért a széljegyen lévő pár szóból nem derül ki semmi. széljegyen lehet egy jelzálog bejegyzés, meg egy törlés is, az nem jelenti, hogy a jelzáloghitelt felvették és kifizették, csak azt, hogy valaki erről írt két sort a földhivatalnak.
mint pl a mi esetünkben is. most ott tartunk, hogy az eladó felvett egy hitelt az előző lakására, azt költözéskor áthozta a mostanira, aztán ki is fizette. de ezt a földhivatal nem képes rendbetenni, mert két kerület ügyintézőjének kellene egyeztetnie. most itt toporgunk

aztán az OTP-vel is próbálunk egyezkedni. pénteken (4-én) két ügyintéző hajtott el, hogy "csaknemképzeljük, hogy az OTP 7 hét alatt elbírál?" 3 hónap! aztán odajött egy ügyintéző, megígérte, hogy beveszi a hitelt rendezetlen tulajdoni lappal is, ha nyilatkozunk, hogy november 25-ére rendbetetjük, segítségképpen meg is írtak a földhivatalnak egy sürgetőt, amit nekem kell bevinnem. azt is megígérte a Tilda, hogy november 25-re pénzünk lesz! csak hétfőn (ma) adjuk be.
ma vittem a papírokat, frissen kikért tulajdoni lapot, igazolásokat...
a Tilda hirtelen szabira ment, és nem volt még egy ügyintéző, aki vállalta volna, hogy elvegye az igénylést, sőt hüledezett a pasi, hogy hogy mondhatott a kolléganő nekünk ilyet!
még a héten futunk a pénzünk után, aztén kész! nem érdemes tovább görcsölni rajta

és mi is pont azért szaladtunk bele ebbe, mert nagyon szerettük volna ezt a lakást. ha meg is szerezzük, lassan 1 millához közelít a veszteségünk, ha nem akkor több! ha az elején azt mondtuk volna, hogy csak egy rendezett tullapos lakást veszünk meg, és a tulajdonos járjon utána a dolgoknak, kevesebb bosszúságunk lett volna!

f.k.-né

Előzmény: dodika66 (62)
dodika66 Creative Commons License 2002.10.14 0 0 62
Azért hadd adjak egy tanácsot is. Tualjdoni lapon a széljegyzet SEMMIT hangsúlyozom SEMMIT nem jelent.

Az én ügyemben társasházzá kelett alakítanunk az ingatlan. Be is adtuk sürgősséggel és az ügyvéd el is hozta azonnal a tulajdoni lapot amin már széljegyzeten ott volt a társasház. 3 nap múlva kiderült, hogy hiányzik egy papír és, ha nem pótoljuk akkor bizony nem lesz társasház. Nekem pedig már a kezemben volt a tulajdoni lap aminek a széljegyzetén ott virított, hogy társasház. A széljegyekről csak ennyit. Ha valaki nagyon meg akar vezetni akkor ezt 2000 jó magyar forintért meg is teheti.

Próbáljatok meg tiszta fejjel gondolkodni bármennyire is szeretnétek azt a lakást vagy házat. Ha nagyon akarunk valamit akkor hajlamosak vagyunk elrugaszkodni a valóságtól.

dodika66 Creative Commons License 2002.10.14 0 0 61
Köszi a tanácsokat

Úgy látom egyre jár az agyunk. A helyzet viszont az, hogy igazság szerint két lakást vennénk édesanyámmal aki 67 éves. Én minimálbéres vagyok. Szerintem így eleve csak az OTP marad. Egyébként amennyire néztem az ő törlesztésük messze a legkedvezőbb (forráshitel 4+2%, türelmi idő). Nagyon fontos, hogy a két lakás egy helyen legyen. Használtat nagyon nehéz így találni különösen, ha közlöm az eladóval, hogy várjon má 4-5 hónapot a pénzre. Ráadásul panelt nagyon nem akarunk. Tégla meg vagy új vagy száz éves. Így hát marad a tanácstalanság és a nyomor mert ebbe így én nem hiszem, hogy beleugrok.

Azért, ha van valakinek infója a Megyeri Lakóparkról vagy a Libra Rt-ről, akkor az még mindig nagyon érdekelne.

alba Creative Commons License 2002.10.14 0 0 60
1. átiratod a szerződésben a határidőt.
2. átiratod a szerződésben a késedelmi kamatyot 10-12 %-ra.
3. Nem az OTP-től veszel fel hitelt.
4. Másik lakást veszel.
1., 2., 4.kilőve, szvsz kilőve, marad a 3.
HI
Előzmény: dodika66 (58)
kzt Creative Commons License 2002.10.14 0 0 59
Te komolyan veszed azt hogy 20% van a szerzodesben de megmagyarazzak hogy nem is ugy gondoltak? Vagy vegyek ki a szerzodesbol (kulon nyilatkozat stb) vagy szamits ra hogy fizetned kell... Ha kulon nyilatkozik errol vki akkor mindenkepp olyan legyen aki nyilatkozhat ne csak egy kis ugyintezo, aki ket het mulva mar nincs is ott.
Előzmény: dodika66 (58)
dodika66 Creative Commons License 2002.10.14 0 0 58
Sziasztok!
Sűrgős tanácsra lenne szükségem. Éppen új lakás vásárlása előtt állunk. 100% hitelre vennénk második ingatlan bevonásával. A probléma az, hogy dec. 20-án lesz átadva a kégli és az eladó max dec. 15-öt hajlandó beírni fizetési határidőnek. Csakhogy mint tudjuk az OTP-nél most kb. 4-5 hónapot mondanak elbírálási időnek. Persze szerepel a szerződésben 20% késedelmi kamat. Erre mindenki azt mondja (eladó, néhány ismerős stb.) hogy ez így jól van és soha nem fogják kérni a késedelmi kamatot. De engem ez nem nyugtat meg. Viszont ez az ügy már benne van vagy 200 000 be nekünk és nem hiszem, hogy mégegyszer lenne erőnk újra kezdeni az egész herce-hurcát. Ráadásul a lakás is nagyon tetszik. Egyébként konkrétan a Megyeri lakóparkról van szó és a Libra 4 Váltó Rt (vagy kft) intézi az eladást. Ha van valaki aki vett már tőlük lakást nagyon megköszönném, ha megosztaná velem a tapasztalatait mert 1-2 napon belül alá kéne írni a szerződést és nem tudom mit tegyek. Teljesen tanácstalan vagyok.

Előre is köszi minden segítséget.

Infomaker Creative Commons License 2002.10.09 0 0 57
jó, hát én nem kerültem fel elvileg, mert egyszer 1 hónapnyi kamatot nem tudott az OTP leemelni a B hitelemről (ugye full minuszban voltam), így hát levette a normál folyószámlámról.

Azt mondta az OTP, hogy ilyenért még nem kerülök fel.

Csak a ők mondják fel a B hitelem.

De amúgy az jó pont-e, ha másik két banknál idő előtt fizettem vissza 2 hitelem egy összegben?

"fehér" list nincs? :)

Előzmény: feher.krisztian (56)
feher.krisztian Creative Commons License 2002.10.08 0 0 56
Szia!

Lekerülni 5 év!!!! Az egyetlen amit nem tudok, hogy mikor kezd el ketyegni az óra! Amikor rákerültél, vagy amikor rendezted a tartozást, ami miatt rajta vagy! Ez gáz, mert igazából sem azt nem lehet tudni, hogy miért is kerültél rá, sőt, még azt is elég nehéz volt kideríteni, hogy mikor kerültünk rá! Szóval elég tré' dolog! :-(

Előzmény: Infomaker (55)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!