Keresés

Részletes keresés

magyarpolgar Creative Commons License 2002.04.16 0 0 7
Van már lakásod?
Miért szüntetnéd meg?
Előzmény: premiscuous (4)
premiscuous Creative Commons License 2002.04.16 0 0 6
valszeg azért mondta, mert nem akarta vele befolyásolni a második forduló eredményét. Más politikusok (jobb és bal oldalon) hazudtak már ennél sokkal nagyobbat is!
egyébként pedig van olyan rész, amihez nem nyúlnának hozzá. ez pl. a felújítások támogatása. lehet, hogy kifejezetten erről szólt a kérdés, csak a topicnyitó nem figyelt rá
Előzmény: topik (5)
topik Creative Commons License 2002.04.16 0 0 5
Kuncze azt mondta, hogy nem nyulnak a jelenlegi lakastamogatasi rendszerhez. A program azzal kezdodik, hogy leirja miert szar a jelenlegi rendszer (pl. a kamattamogatas bevezetese ...okozott..)es azzal folytatodik, hogy mind koncepcioban mind gyakorlatban gyokeres atalakitasra van szukseg.
En nem a programmal vitatkozom - lehet ez akar jo is - de az bizonyos, hogy a nem nyulunk hozza es a gyokeresen megvaltoztatjuk ellentmondanak egymasnak. Kiemelestol fuggetlenul. akkor hivatkozhatnatok a kiemelesre, ha csak azokat a reszekt irtam volna be, kiragadva a mondatbol.
premiscuous Creative Commons License 2002.04.16 0 0 4
szerintem (legalábbis remélem) csúsztatott, mert nagyon jó lenne ha tényleg gyökereiben megszüntetnék a jelenlegi rendszert. Én többek között ezért támogattam őket.
Előzmény: topik (-)
korgu Creative Commons License 2002.04.16 0 0 3
Azt is kiemelhetted volna, hogy: a lakásokat ... meg akarjuk szüntetni.
Persze szerinted így tisztességes
Előzmény: topik (-)
MZ/Y Creative Commons License 2002.04.16 0 0 2
"A lakásberuházásokon belül meg kívánjuk szüntetni az új lakásépítés kiemelt kezelését."
Te ezt emelted ki.
A következő mondat:
"A lakásfelújításoknak, bővítéseknek és a korszerűsítésnek az új lakásépítéssel azonos prioritást kell biztosítani."
Tehát nem arról beszél, hogy megszüntetni, hanem a második mondatban szereplő célokat is támogatni.
Elítélendő?
Előzmény: topik (-)
topik Creative Commons License 2002.04.16 0 0 1
Balosok, liberalisok! Mit szoltok ehhez? Meg kormanyra sem kerult az SZDSZ maris eldobta a programjat?
Előzmény: bajog (0)
bajog Creative Commons License 2002.04.16 0 0 0
Kedves topik,

A progrem se igaz és Kuncze se mond igazat. Egyik 0-bb a másiknál. Csak nehogy kiderüljön, hogy szórul szóra igazam van...

Előzmény: topik (-)
topik Creative Commons License 2002.04.16 0 0 topiknyitó
A minap hallottam Kuncze Gabort nyilatkozni a Klub radioban (Bolgar Gyotgy kerdezte) es azt nyilatkozta, hogy nem kivanjak megvaltoztatni a jelenlegi lakastamogatasi rendszert. Ehhez kepest itt vannak az idezetek az SZDSZ programjabol. Kuncze vagy nem ismeri a sajat programjukat vagy hazudott! Most akkor hozza akarnak nyulni vagy nem? Vilagosan kellene beszelni!

24.1.5 A támogatási rendszer a gazdagokat segíti

...a Fidesz azáltal, hogy a lakásépítést hangsúlyozza, a támogatási rendszert a közép- és felső-közép jövedelmű rétegek felé nyitja ki. Mindez tovább növeli az építeni képes és hajlandó réteg javára már így is meglévő aránytalanságot.
Az ÁFA-visszaigénylési rendszer részleges helyreállítása nem növelte a lakásépítési kedvet, nem csökkentette a feketegazdaságot, viszont zavarosabbá tette az elszámolásokat.
Azt a korábbi törekvést, hogy a támogatási rendszer világosan elváljon a finanszírozási rendszertől, a legújabb lakáspolitikai intézkedések felrúgták. A kamattámogatás bevezetése, kiterjesztés és kizárólag új lakásokhoz kötése tovább növelte a támogatási rendszer torzításait és regresszív, gazdagokat támogató jellegét.
A lakásépítés erőltetése a támogatások erre való koncentrálásával anélkül csökkentette az építeni amúgy is szándékozók költségét, hogy érdemben növelte volna az épülő lakásszámot és javította volna a lakásmobilitást.
A pályakezdő, mobilabb fiatal háztartások számára mind anyagi szempontból, mind pedig a családi létszám előre nem látható változása szempontjából a bérlakás képvisel megfelelőbb formát.
A saját lakás- és a bérlakás-szektor arányának változása miatt nálunk a választás lehetősége erősen korlátozott. A bérlakások tömeges privatizációja és a bérlakásokat hátrányosan érintő változások szükségessé teszik a lakáspolitikai koncepcióban és gyakorlat megváltoztatását.

A lakáspolitika a nagyvárosokban ne preferálja a saját lakásépítést
Az új lakások építésének prioritása, a mennyiségi lakáshiány megszűnése után nem indokolt.
A költségvetési támogatásoknak összhangban kell lenniük a lakáspolitikai elvekkel és célokkal. Ennek érdekében, kormányra kerülve, sürgősen átcsoportosításokat fogunk végrehajtani a támogatási tételek között..

24.3.4 A támogatási rendszer megújítása

Egységes, áttekinthető lakástámogatási rendszert kell kiépíteni. A lakásberuházásokon belül meg kívánjuk szüntetni az új lakásépítés kiemelt kezelését. A lakásfelújításoknak, bővítéseknek és a korszerűsítésnek az új lakásépítéssel azonos prioritást kell biztosítani. Az adókedvezmény szerepét nem fogjuk növelni gazdagoknak kedvező jövedelemelosztási hatásai miatt. Helyi önkormányzatok szerepét erősíteni fogjuk a lakástámogatások nyújtásában (a helyi önállóságot növelő blokktámogatás bevezetése). A támogatások célcsoportjainak pontos meghatározása és a célzottság növelése törvényi megoldásokat igényel.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!