Keresés

Részletes keresés

Mungo Creative Commons License 2010.12.23 0 0 29

Arrol sokan irtatok hogy mikepp valosul meg a dolog, de arrol meg szo sem esett, hogy miert volt szukseg ra. Engem az evolucios magyarazat erdekel.

 

Miből gondolod, hogy szükség volt rá? Egyáltalán miért gondolod, hogy valamely tulajdonságunk azért van, mert szükség van rá?

Az emlősök többsége csiklamdozható. Ez egyáltalán nem tűnik hasznos tulajdonságnak, inkább arról lehet szó, hogy túlreagálja a csiklandozott egyén a dolgot. Gyerekkorban kényszeres nevetés, vagy menekülés a kiszolgáltatott helyzetből, felnőtt korban többnyire kellemetlen élmény. (Némi önszuggesztióval a hatás csökkenthető, vagy akár meg is szünik.)

Ami ilyenkor zavar engem az az a szemlélet, hogy biztosan kellett ez nekünk, mert különben nem lenne ilyen (felesleges) tulajdonságunk.

 

Előzmény: Törölt nick (13)
Morli Holect Creative Commons License 2010.12.23 0 0 28

Az én válaszom sokkal egyszerűbb: azért nem tudjuk magunkat csiklandozni, mert azt vakarózásnak hívjuk...

Előzmény: RoamingWind (9)
Jihan Creative Commons License 2010.02.21 0 1 27
Sziasztok!

Nos, a csiklandosság tulképp összefügg a pszichés erővel; minél csikisebb vagy, annál inkább instabil. Kihathat ez a mindennapi viselkedésre, illetve akaraterőre, a stresszre, a belső félelmekre.
Ugyanakkor a csikizésnek hasznai is vannak. Olykor teljesen kikapcsiol, ha megcsikiz vki, kizökkent a megszokottságtól; nem kell félni tőle. Még akkor sem, ha nagyon csikis vagy, és nagyon megcsikiznek, jót tehet az, még az esetleges mellékhatások ellenére is (pl hasi görcs, könnyek...). Ugyanakkor lehet csökkenteni a csikisséget is;nem rég csináltam is ilyet, lányok esetében volt már ilyen, rátaláltam egy módszerre, ami eleddig párszor bevált. Ugye ez azt is jelentette, hogy az illető hölgy stabilabb lett lelkileg, koncentráltabb. Ha esetleg vkit érdekel ennek módja, írjon. Pesten mobil tudok tán lenni.
Srácok esetében ezt nem tudom.
Rem, tudtam érdekes dolgokat írni.

Üdv
Csiklandozás Creative Commons License 2009.08.06 0 0 26
Üdv mindenkinek!

Én egy fiatal csikimániás srác vagyok. Nem rég indítottam egy csiklandozással kapcsolatos fórumot.

Hamarosan csikis videókat is fogok készíteni, amihez lányok / hölgyek jelentkezését várom (ha sok a női jelentkező, akkor néhány srác besegíthetne ler, azaz csikiző és lee, azaz csikizett szerepben).

Ezt hobbiból teszem, ennek ellenére pénzt is tudok szerezni vele (2in1). A női szereplők a bevétel 40%-át megkapják minden videó után! Semmi szex, vagy meztelenkedés, csak csiklandozás ;)

Kapcsolatfelvétel:

E-mail: csiklandozas@gmail.com
Telefon: 30/3763330

A kapcsolódó fórum címét nem írom ki, kérjétek telefonon vagy e-mailben ;) Szükség esetén küldök képet magamról, hogy lássátok: egy teljesen átlagos srác vagyok, nem pedig valami perzerv alak ;)
amateuse Creative Commons License 2005.05.09 0 0 25

heló! Jó ez a topic.

A csikizés idegesítő voltára lehet, hogy van biológiai magyarázat is, erről sajna nem tudok mondani semmit, de  egy érdekes esettel szolgálhatok.

Tehát : a barátom egyszerűen nem bírja, ha a hónaljához nyúlnak, mert ott "csikis" . (én épp ellenkezőleg: eléggé erogén zónám ez a tájék - ez is érdekes, hogy ki hol csikis - vagy ez nem is csiki?van egy ismerősöm, aki rosszul lesz, ha a köldökét megérintik...). Sose lehet tehát ott hozzá nyúlni a pasimnak, összerándul reflexből. Egyszer viszont valahogy nagyon izgatott volt, fel volt pörögve, kicsit olyan extázis-szerű állapotba került(ehhez némi szerek is hozzájárultak, de leginkább alkohol), és ekkor nagyon kitárulkozott nekem lelkileg, "kiadta magát" jobban, mint szokta, és ekkor oda"kínálta" a hónalját, hogy ott is megérinthetem, és nem érzett "csikit" ! Azóta se történt ilyen.

Elnézést, hogy ilyen intim dolgokat írok le, de ez nekem egy nagyon elgondolkodtató élmény volt - persze a csiki lelki vonatkozásait érinti a sztori nyilván.

Hát ennyi, remélem nem untátok!

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.21 0 0 24
A csikizés hatására megprobálod megyzsüntetni az ingert.Tehát pl. az őz azért nem lehet csikis,mert tastfelépítéséből adodóan sok helyen nem tud mit kezdeni az ingerrel.Ha nincs reakciólehetőség,akkor értelmetlen infot ad csak a csiklandozás.
Előzmény: Törölt nick (19)
RoamingWind Creative Commons License 2002.05.04 0 0 22
Igaz. A kutyak amugy is eleg regen elszakadtak a farkastol. Lehet, hogy a csikisseg egyfajta antropomorfizacio naluk. Valami allatorvos nyilatkozhatna a tehenekrol, birkakrol, netan leguanokrol :)))
Előzmény: Törölt nick (21)
RoamingWind Creative Commons License 2002.05.02 0 0 20
Az ozekrol nem tudok nyilatkozni, de szerintem a kutyak igenis csikisek. Pl a hatso labuk mellett van egy lagy resz a hasoldalon. Na nem kell rogton rosszra gondolni :) Ott pl elkezdenek rugdalozni, es nem hagyjak, hogy hozzaerj. Szerintem ez is valami sebezhetoseggel kapcsolatos dolog lehet.
Előzmény: Törölt nick (19)
paul2 Creative Commons License 2002.04.26 0 0 18
Eredetileg veszélyt jelent: a bőrön kalandozó élősdit vagy hasonlót.
(Amelyik ősünkben nem volt meg az ellenszenv az ilyesmi iránt, az szemléletese szólva jártában megférgesedett, azaz kiszelektálódott)

Nyilván azok a részek csiklandósabbak, amelyek érzékenyebbek, (a talpnak leginkább a boltozata) és azok az érzékenyebbek, melyek valami miatt sérülésveszélyesebbek (azaz gyakrabban vagy súlyosabb következménnyel sérülnek)

A halálracsiklandozás létezik, az orvos leginkább a szív megállását tudja megállapítani, ha az áldozaton gyanús sérülés nem keletkezik. (Nehéz megoldani a gyakorlatban!)

RoamingWind Creative Commons License 2002.04.23 0 0 17
OFF
Torpecsimpanz. Kulonos allatfaj, foleg a viselkedese. Az agresszio csokkentese erdekeben szexelnek. Csak ugy. No novel, ferfi ferfivel. Mikor hogy jon ki. Mokas lehet.
ON
Előzmény: Filburt (15)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.23 0 0 16
Erogén zónák.
Filburt Creative Commons License 2002.04.22 0 0 15
OFF
Bocs. Mi az a 'bonobo'? B-)

Filburt

ON

Előzmény: Törölt nick (13)
Vundermann Creative Commons License 2002.04.19 0 0 12
Egy előadáson kérdezgettek egy buddhista lámától dolgokat, és mindenre a lehető legegyszerübben válaszolt, arra a kérdésre, hogy mit lehet tenni, ha valaki nagyon mérges vagy ideges a jelenlétünkben azt a választ adta, hogy meg kell csiklandozni:)
RoamingWind Creative Commons License 2002.04.19 0 0 11
Tudjatok, meg mi az erdekes? Hogy a csiklandozasnal felall a szor az emberen (meg akkor is, ha meganak csinalja). Tehat lehet, hogy van valami automatikus mechanizmus, valami szimpatikus idegrendszeri nyavaja, vagy ilyesmi. Valami neurobiologus hozzaszolhatna :)
RoamingWind Creative Commons License 2002.04.19 0 0 10
Bocs, ezt a vegere akartam irni, hatha valakinek megvan:
Percept Mot Skills 1975 Aug;41(1):335-8
Claxton G.: Why can't we tickle ourselves?
Előzmény: RoamingWind (9)
RoamingWind Creative Commons License 2002.04.19 0 1 9
Nagyszeru a topic!

Beszelgettem errol egy orvos ismerosommel. O a kovetkezoket emelte ki: a csiklandozas altalaban a testfelulet serulekeny reszein lehetseges (talp, honalj, hasfal, stb). Ezeken a reszeken sok az idegvegzodes. Egy velemeny szerint, ha engeded, hogy valaki ezeken a helyeken hozzad erjen, az azert valt ki kellemes/kellemetlen erzest, mert ritka, hogy ezeket a testreszeket stimulalja valami.

Egy cikk azt vizsgalja, hogy miert nem tudjuk csiklandozni magunkat? Sajna csak a kivonatot tudtam elolvasni, de a kovetkezo dolgok szamithatnak:
- az inger elorejelezhetosege
- visszajelzes a csiklandozast vegzo vegtagbol (ha magunkat csikizzuk)
- az, hogy tudatosan mozgatjuk a sajat ujjunkat, kioltja a csiklandozo ingert magat (azaz nem ugyanazt erezzuk, mintha nem csinalnank semmit)
- nincs meg a szocialis/szexualis helyzet

A kovetkezo feltetelek kozott vizsgaltak:
- csukott szemmel
- nyitott szemmel
- a paciens sajat keze vegezte a csiklandozast, de valaki mas mozgatta azt
- sajat kezzel, sajat maga csinalta

Az eredmenyek alapjan ket fontos tenyezo okozza azt, hogy nem tudjuk magunkat csiklandozni:
- az elorejelezhetoseg
- a szenzoros-motoros visszajelzes
- a szocialis dolgokrol nem tesznek emlitest

Erdekes lenne pl. erzesteleniteni az ujjakat, es ugy csiklandozni sajat magad. Szerintem az, hogy magad vegzed a mozgast, mar eleve lehetetlenne teszi a csiklandozast. Valaki kiprobalja? :)

Törölt nick Creative Commons License 2002.04.17 0 0 8
Kínában állítólag ma is alkalmazzák a módszert.
Előzmény: csendesDon (3)
Labor Creative Commons License 2002.04.17 0 0 7
Hát én egy kicsit csikis vagyok, de magamat még sohasem sikerült megcsiklandoznom.
Előzmény: TZiky (6)
TZiky Creative Commons License 2002.04.17 0 0 6
Sziasztok.

Valahol olvastam ( bocs, a forrast mar nem talaltam meg ), hogy vizsgaltak a csiklandozas hatasat. Egyik esetben az egyik ember csiklandozta a masikat, a masik esetben onmagat csiklandozta az alany. Ket kulonbozo eredmeny jott ki. Ott is valami tudati dologgal magyaraztak...

Valakinek van kedve kiserletezni?? Legyen o az alany, es kerjen meg valakit, hogy csiklandozza. Azutan csiklandozza magat az alany ugyanugy, es ha lehet, irja be ide az eredmenyt.

( Azert kerek meg mast erre a szerepre, mert en egyszer ugy dontottem, hogy nem vagyok csiklandos, es azota tenyleg. Huuu ez nagykepu lett... Bocs. )

Udv:
TZiky :-))

Előzmény: Thas (5)
Thas Creative Commons License 2002.04.16 0 0 5
Egyszer a Spektrumon volt valami film err?l. A lényege az volt hogy a m?sorvezet?nek (aki egyébként régebben a Vészhelyzetben játszott valami szenilis dokit) megcsiklandozták a talpát "simán", majd bekötötték a szemét és azt mondták neki, hogy egy gép fogja megvakarni, de valójában egy ember volt aki az asztal alatt elbújt.
Szóval teljesen másként reagált a kétfajta csiklandozásra, holott semmi különbség nem volt közöttük. Amikor azt hitte hogy egy gép csiklandozza akkor szinte semmit nem reagált rá. Azt akarták ezzel bizonyítani, hogy valami lelki eredete is van a dolognak.

Üdv.: Thas

Előzmény: miki_ng (4)
miki_ng Creative Commons License 2002.04.15 0 0 4
nem tudom
szabad a gazda

de gondolom valami ingerizé miatt

supremacy Creative Commons License 2002.04.15 0 0 2
A piába is, meg a drogba is. Sőt abba is bele lehet halni, ha autót vezetsz!

Fura, eddig nem rettegtem attól, hogy csiklandozásban halok meg. Most ijesztegetsz?

Előzmény: csendesDon (1)
supremacy Creative Commons License 2002.04.15 0 0 0
Nullázok.

De szerintem nem is kellemetlen.

Előzmény: csendesDon (-)
csendesDon Creative Commons License 2002.04.15 0 0 topiknyitó
A megfogalmazott kerdes biologiai magyarazata erdekelne.Az ertelmes hozzaszolásokat elore is koszonom.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!