Keresés

Részletes keresés

zividivi Creative Commons License 2002.04.16 0 0 29
/"..A hideg polgárháború. Mert egyelőre ez van..."/

ÉN MEG NEM KIFELEJTETTEM?

Előzmény: prézlimájer (23)
zividivi Creative Commons License 2002.04.16 0 0 28
/"...De Magyarország már nem kér..."/

A GONDOLATRENDŐRSÉGET IS KIFELEJTETTEM!

Előzmény: Mario Brekt (22)
Cego Creative Commons License 2002.04.15 0 0 27
Miért félnének?Épp választást nyernek...
Előzmény: netizen (-)
zividivi Creative Commons License 2002.04.15 0 0 26
/"...Ami fájó a "jobboldal" politikájában, hogy a demokrácia határain lavíroznak, illetve folyamatos konfrontációval kétpólusúvá tették a magyar népet..."/

Jobboldalt a nemzettel azonosítja a politika. Nemzeti "polaritás" kb. fából vaskarika.

Most már csak kellene megtudni, hogy mi a különbség magyar nemzet és magyar nép közöztt.

Szerinted?

Előzmény: Mario Brekt (22)
Mario Brekt Creative Commons License 2002.04.15 0 0 25
"...a liberalizmus két dolgot jelent: egyrészt értékrendet, toleráns vitakultúrát, szakszerűségre való törekvést, és az emberi sokféleségből fakadó politikai sokszínűség természetesként való elfogadását... A történelem tanúsága szerint ennek leghatásosabb formái: az állami túlhatalom megszüntetése... Támaszkodnunk kell a közvetlen demokrácia történelmileg kialakult formáira, a helyi autonómiákra és önkormányzatokra. Törekednünk kell ezek visszaállítására ott, ahol eltaposták őket... ...Támogatjuk az autonóm, bázisdemokratikus mozgalmakat, mert úgy gondoljuk, hogy a demokráciának nem csak a parlamentben, hanem minden közösség csírájában élnie kell... (FIDESZ Márczius, Bozóki András: Mi a FIDESZ és mi nem?, 1990)

"A szabadság minőségét érvényesítő szabadelvű politika nem az államhatalom nagyságát, hanem az állami feladatok egyértelmű meghatározását tartja elsődlegesnek... ...A szabadság minőségének egyik záloga az önkormányzatiság csorbítatlan működése... ...Ellene vagyunk minden olyan kísérletnek, amely az önkormányzatokat a központi hatalom meghosszabbításának tekinti... ... Nemcsak az állam túlhatalma ellen véd a decentralizált döntéshozatal, hanem a különböző érdekeket is hatékonyabban elégíti ki." (Magyar liberalizmus az ezredfordulón, Szabadelvű hitvallás, 1998. november)

Törölt nick Creative Commons License 2002.04.15 0 0 24
Már annyiszor beírtam, de mégeccer:

1., A Fidesz parlamenti ellenörzést igért, a TB-kassza felett, ehelyett csak saját, lenyúlási körébe vonta.

2., A Postabank, teljes konszolidációját, (150milliárd), a TB-kasszából fizette. Forrás: ÁSZ-jelentés, mely elhangzott a Parlamentben valamikor tavaly, októberben, vagy novemberben

Előzmény: Pirítós (7)
prézlimájer Creative Commons License 2002.04.15 0 0 23
A szoclibeknek az fáj, ami bárki másnak. A hideg polgárháború. Mert egyelőre ez van.

"Amiben a Fidesz jobb mint a politikai ellenfeleik:

-Jobb megjelenés (öltözék, smink, etc)
-Karizmatikus viselkedésmód
-Jobb érveléstechnika
-Közérthetőbb beszéd
-Humor"

A jobb megjelenés sajnos általában igaz. Ez is a fidesz kirakatpolitikájának része. Ha jól nézek ki, jobban megveszik a dumát. Egy Bokrossal nem lehet eladni semmit, azt sem nagyon ami jó. Egy Mikolával pedig azt is ami szar. Na persze csak annak aki megveszi. JObban megveszik, ha valami snájdig csávó adja elő lehengerlő dumával.

A karizmatikus viselkedésmód alatt sokminden érthető, ebbe most ne menjünk bele. A fidesz féle "karizma" összességében véve nagyhatású. De hogy ez a hatás milyen, az már más kérdés. Szerintem mindent összevetve nem jó.

A jobb érveléstechnika az az ami végképp nem igaz. Talán jobb szónoki ráhatás. De hogy milyen ez a hatás, az más kérdés. Szerintem mindent összevetve káros.

A közérthetőbb beszéd igaz, csak nem mindegy, hogy mit mondanak közérhetően. Általában a közérthető mondandójuknak kevés köze van a valósághoz (lásd vasárnapi fidesz szórólapokat, "mindegy mint mondanak" stb.).

A humor pedig szintén nem igaz. A másik oldalon is van humorérzék, poénok számában az MSZP sem maradt el. Ők talán úgy gondolják, hogy a politikát nem a poénok alkotják.

A frusztrációval kapcsolatban pedig azt lehet mondani, hogy nehéz a demagógiával korrekt módszerekkel versenyezni.

"Bár a Fideszt gyakran vádolják populizmussal, ők sokkal inkább populisták, mert elfáradnak a vitákban, nem tudják felvenni az érvelési versenyt."

Ez nem igaz. A Kovács Pokorni vitában nem is tudom ki fáradt el. Ugyan ne butáskodjunk. Baromság. A szocialisták lényegesen kevésbé populisták. De nem is értem, hogy a szocialisták "populizmusát" milyen módon támasztja alá az az ért, hogy "mert elfáradtak a vitákban". Ez mitől tenné őket populistává? Semmi értelme annak amit mondasz.
Az érvelési versenyről amit írsz, az sem igaz. Úgy ahogy van nem igaz.

Előzmény: netizen (-)
Mario Brekt Creative Commons License 2002.04.15 0 0 22
Nem az a baj, hogy a Fidesz mit tett a kormányzati négy évében. Minden pártnak lehetősége és joga, hogy az elképzeléseit megvalósítsa. A Fidesz-program sem rosszabb, mint a szocialistáké (bár a szocialista program három választás óta mindig szimpatikusabb volt az embereknek, lásd. területi listás szavazások). Más elképzelésre, más megvalósításra épül.
Ami fájó a "jobboldal" politikájában, hogy a demokrácia határain lavíroznak, illetve folyamatos konfrontációval kétpólusúvá tették a magyar népet.
Az ellenzék nélküli kormányzás (lásd. OV kijelentését), a közpénzek ellenőrizhetetlen felhasználása (bizottságok megvétózása), a parlamenti vitakultúra mélyre süllyesztése, a látványos klientúraépítés, mind-mind a demokráciának egy pofon.
Régebben szerettem Margaret Thatcher asszonyhoz hasonlítani Orbánt, és ez úgy gondolom, hogy retorikájukban helyes is volt. Ami kettejük között viszont óriási különbség, hogy a "Vaslady" egy-egy problémakör megoldásához előkészítői csapatot hozott össze, akik szakértőkből álltak és ebbe nem csak saját hívei voltak, hanem a "legvéresebb szájú" ellenfeleit is meghívta (utálta ugyanis a korrupciót és a talpnyalókat). Ezeket a bizottságokat meghallgatva valóban egy személyben döntött a kérdésekről, mely döntéseknél még saját pártjának állásfoglalását is sokszor figyelmen kívül hagyta. Majd a végrehajtást egy újabb bizottságra bízta, a fentiekhez hasonló összetételben. Orbán ezt nem tehette meg, mert kötelezettségei voltak rokonai, barátai és üzletfelei felé. Jellemző, hogy Thatcher ironikusan biztatta a népét, mikor megnyerte a választásokat, Orbán viszont kapásból bűnösökért kiabált (megfigyelési ügy). Mint az nagyon gyorsan kiderült, Orbán - sajnos- Thatcher halvány epigonja.
Orbán a könnyebb populista, klerikalista és az erre támaszkodó kirekesztés útján uralkodott, ami jóval látványosabb, mint a demokrácia rögös útja. De Magyarország már nem kér a minidiktátorokból, mert már megtapasztalta nyolcvan év alatt, hogy milyen nagy szakadékot képesek egyes önkényuralkodók, hatalomféltésből ásni magyar és magyar között.
Remélem, az ifjútörök médiapárt elveszíti a választást, és zombijai visszatérnek a demokrácia világába. Vagy ha nem, akkor Viktorunkat megkoronázzák, hagy röhögjön rajtunk a világ…
Előzmény: netizen (-)
zividivi Creative Commons License 2002.04.15 0 0 21
A MOL-t IS KEFELEJTETTEM!
Előzmény: Fogatlan provokátor (20)
Fogatlan provokátor Creative Commons License 2002.04.15 0 0 20
Gázáremelés is kell nekik.

Csak nem terveik vannak a gázzal?

Előzmény: zividivi (17)
Nyomkereső Creative Commons License 2002.04.15 0 0 19
Önérdekből, kedves fiúk és lányok. Az értelmesebbje nálatok is tudta, hogy a szadi nélkül nincs kormányváltás. :-P
Előzmény: Esik (18)
Esik Creative Commons License 2002.04.15 0 0 18
Na, azért én idén elég sok eredetileg szoci szavazót láttam, aki listán a Szadit segítette az eslő fordulóban.:-) Úgy néztem, szükség is volt rá.:-)))
Előzmény: Nyomkereső (12)
zividivi Creative Commons License 2002.04.15 0 0 17
A PUFAJKÁT IS KIFELEJTETTEM!

(A mieinket nyári ruhában vitték ki!)

Előzmény: Fogatlan provokátor (15)
zividivi Creative Commons License 2002.04.15 0 0 16
AZ OSTORNYELET IS!
Előzmény: zividivi (13)
Fogatlan provokátor Creative Commons License 2002.04.15 0 0 15
Néhány esztendő szibériában.
Előzmény: zividivi (13)
zividivi Creative Commons License 2002.04.15 0 0 14
A KARILT KIFELEJTETTEM!
Előzmény: zividivi (13)
zividivi Creative Commons License 2002.04.15 0 0 13
/" Mi is fáj valóban a szoclibnek? "/

Az égvilágon semmi!

Pénz, paripa, fegyver, hatalom mind a kezükben.

UGYAN MI KELLENE MÉG NEKIK?

Nyomkereső Creative Commons License 2002.04.15 0 0 12
Nyugi, elmegyünk. Nem nagy lelkesedéssel, de megtesszük. :-P
Előzmény: Esik (11)
Esik Creative Commons License 2002.04.15 0 0 11
Nézd, én nem mondom, hogy nyertünk. (Bár szerintem majdnem tuti.) Én csak reagáltam a kissé meglepő topiknyitásra.:-)

De könyörgöm, ne jöjjön mindenki ezzel az egy százalékkal.:-)) Tudniilik édes mindegy most, hogy listán csak egy százalék volt az MSZP, meg a Fidesz-MDF-MKDSZ-Lungo Drom- Fidelitas-kithagytamki közös lista között.

Csak azt nézd meg, hogy hány helyen vezet az MSZP az egyéni kerületek közül 10%-kal, vagy többel. És azért nekem is úgy tűnik, hogy nagyonbb a tartalékunk is. És azért én valószínűsítem, hogy a Szadi szavazók elmennek most leszavazni a Maszopra és Maszop is leszavaz a Szadistákra. Úgyhogy olyan túl nagy reményeket ne táplálj, szerintem.

(Bevallom, Pokorni úrnak szívesen feltennék két kérdést. Az egyik: Jól emlékszem-e, hogy mindenki benne van a szövetségben, akivel a jövő kormányát elképzelik, és ennek a szövetségnek a támogatása jelenti akormány támogatását. A másik: mennyi százból negyvenegy:-))

Előzmény: netizen (10)
netizen Creative Commons License 2002.04.15 0 0 10
De nem rendelkeznek ;) Most még icipicit jól álltok de a dolog 7 nap múlva dől csak el. Erre a mérési hibányi nemegész egy százalékra azért nem lennék én ekkora arc. ;)
Előzmény: Esik (8)
Accelerated Dragon Creative Commons License 2002.04.15 0 0 9
Csak huszonegyedike után fogsz nicket változtatni?:)))
Az egészpályás letámadás nem szoclib lózung, hanem Stumpfstefi exkisztitkár-(hamarosan ex)kancelláriaminiszter saját leleménye.
Sok minden másra is "rosszul emlékszel", amire meg nem, hát most képzeld el, hogy mennyit és milyen pofátlanul raboltatok, ha ezeket is megbocsájtotta a nép a szociknak.
Monggy le te is. Btw a te zsebedbe mennyi vándorolt, hogy ilyen hisztérikus vagy?
Előzmény: Pirítós (7)
Esik Creative Commons License 2002.04.15 0 0 8
Azért a helyedben elgondolkodnék azon, hogy akkor hogy állnának a szocik, ha ők rendelkeznének

- Jobb megjelenésű (öltözék, smink, etc)
-Karizmatikusabb viselkedésmódú
-Jobb érveléstechnikájú
-Közérthetőbb beszédű
-Humorosabb

vezetőkkel.:->>>

Előzmény: netizen (-)
Pirítós Creative Commons License 2002.04.15 0 0 7
Megmondom mi is fáj, illetve fályt, de nagyon a szoclibeknek.

Az, amikor a Fidesz úgy kivágta a Társadalombiztosítás "úgynevezett" társadalmi ellenőrzéséből a szocialista szatellitszervezetként működő szaxervezeteket mint a huszonegyet.

Én lyól emléxem, hogy onnan datálódik az "egészpályás letámadás", a "társadalmi párbeszéd megszűnése", a "diktatúra" és a többi lyó kis szoclib lózung.

Bezony, hát ez volt a baj.
Hogy többé nem tudtak a lyó kis szoci szaxervezeti vezetők 150 milliót elkölteni az egyáltalán nem is létező CW klinikára, vagy negyedmilliárdot az egyetlen percig nem működő vényellenőrző számítógépes rendszerre, nem tudtak áron alul eladni TB-ingatlanokat a szoci klientúrába tartozó Zefirus Bt.-nek és nem tudtak többet közbeszerzési eljárás nélkül (!!!) milliárdos ingatlanbizniszekbe bocsátkozni a TB pénzével (pl. TB-székházvásárlás)

Hát ez nagyon fályt a szoclibeknek.
Hogy a magyar választóknak ez mennyire fájt, azt nem tudom, de 4 év alatt sikeresen etették meg velük, hogy a szoclib állami forrásokat folyamatosan megcsapoló kapcsolatrendszereinek a felszámolása az valójában az egyszeri Józsi bácsit és Mari nénit sérti.
Bezzeg a sértettséget hintő RTL Klub milliárdos ÁFA-tartopzása, az nem sérti az egyszeri állampolgárt, arról nem kell beszélni. Ugye.;-)
Hali,
Pirítós

Előzmény: netizen (-)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.04.15 0 0 6
Ressentiment és pártpolitika? A dicső emlékezetű N. büszke lenne rád...
Előzmény: CaveTroll (3)
ControlDenied Creative Commons License 2002.04.15 0 0 5
Menj vissza a barlangba, ősember. Vagy bocsánat, troll. a trollok nem valami értelmes lények, ugye?
Előzmény: CaveTroll (3)
ControlDenied Creative Commons License 2002.04.15 0 0 4
:))
Előzmény: Accelerated Dragon (2)
CaveTroll Creative Commons License 2002.04.15 0 0 3
Ebben igazad van. A tragikus csak az, hogy a magyar társadalom jelentős része vevő a frusztrációra, pusztán irigységből és gyűlöletből szavaznak a Fidesz ellen, de nem az Mszp mellett. Ez itt a probléma. A kommunista örökségű Mszp és Szdsz máig az ellenkultúra, az antivilág örökségét hordozza. A bolsik addig voltak jók amíg volt mit leépíteni, meglovagolva a félresikerült emberek bosszúvágyát az értékek ellen, amikor teremteni kellett, rájöttek hogy semmire sem képesek. Klientúrájuk sajnos máig uralja a társadalmat, jobboldali kormányok idején is megőrizve hatalmukat. Ha most visszajönnek, nem tudom mikor lesz itt valódi rendszerváltás. Attól ijedtek meg, hogy a Fidesz elindított egy olyan folyamatot, ami számukra a letűnés kezdetét jelentette.
Előzmény: netizen (-)
Accelerated Dragon Creative Commons License 2002.04.15 0 0 2
C0mments?
A más0dik f0rduló után, miután a jó megjelenésű, karizmatikus, kiváló érvelési technikával rendelkező, közérthető és bar0mian vicces (hahaha)bűnözők elhúznak a búsba, esetleg újrafogalmaz0d ezt a t0picnyitót, hogy ne legyen ilyen seggnyalásszerű, és akkor majd vitára is alkalom nyílhat a Fidesz és az MSZP stílusának különbségéről.
Előzmény: netizen (-)
Dr.Feelgood Creative Commons License 2002.04.15 0 0 1
teljesen igazad van.
nekem baromira fáj, hogy a fideszeseknek jobb a sminkje.
ááááááááááááááááááááááááááááááááá
Előzmény: netizen (-)
Nyomkereső Creative Commons License 2002.04.15 0 0 0
Nekem például az fáj, hogy ugyanarról a nyamvadt kérdésről már az ezredik topikot nyitja meg valaki. Ti komolyan azt hiszitek, hogy ezzel itt bárkit meg tudtok győzni? Újabb nyitott topikokkal könyebb lesz? Mi a csodának ennyi? Nincs elég?
Előzmény: netizen (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!