Keresés

Részletes keresés

Geast Creative Commons License 2002.04.15 0 0 19
Kicsit elgondolkodtam most. A helyi MSzP lapban most olvasom a kormány első 100 napra szóló programját.
"Újra demokratikus jogállamot teremtünk"
Ha nem lenne demokratikus jogállam, hanem diktatúra, akkor most nem lenne ez a fórum, nem lenne választás. Kicsit el van túlozva a dolog. Sebaj, kiderül mindjárt, hogy is teremtik.
"Megszüntetjük az igazságszolgáltatás politikai befolyását." Én hülye meg azt hittem, hogy azt nem lehet befolyásolni. Magyarországon független bíróság van. Ki tudja…, még az is lehet, hogy Medgyessyt elítélték politikai nyomásra, s Boldvai sem kapott zsarolás vádjában felmentést Tocsik perben. Csak az a fránya sajtó félretájékoztatott.
"Kezdeményezzük a közpénzekkel jogsértő módon gazdálkodók felelőségre vonását." Ez is jó. De szerintem ez megvolt eddig is. A feltárt korrupciós botrányok azt hiszem ide tartoznak. Megjegyzem, nem a korrupció lett nagyobb, csak a feltárt korrupciós ügyek száma.
"Helyreállítjuk a társadalmi párbeszédet." 1996-ban egy törvényjavaslat vitájában a kormány reggel 8-kor mondta, leül az ellenzékkel tárgyalni. 2-kor kijelentette, velük nem lehet. Igaz, a Fidesz sem jobb. De ez kölcsönös.

"Csökkentjük az adókat"
Itt már az elsőt nem értem:
"Az alacsony jövedelműek 13, illetve 25%-os adókulccsal fognak adózni."
Tudom, hogy rövidíteni kellett, de mi alapján dől el. Választhatok? S mikor alacsony jövedelmű valaki? Ha minimálbért kap? Akkor mire véljem a következő pontot:
"Megszüntetjük a minimálbér adóját". S utána 13% a következő sáv? Itt az adón az SzJA-t kell érteni, vagy általában minden adóterhet, ami a minimálbérhez kapcsolódik? S akkor honnan lesz pénze az államháztartásnak? Hopp…, ez is megvan:
"Bevezetjük az egyszerűsített vállalkozási adót", minek által a kisvállalkozások - ha számlaadási kötelezettségüknek eleget tesznek - a többszörösét fogják adózni a mostani terheiknek.
"Egyszerűsítjük a bortermelőket sújtó jövedéki előírásokat." Jöhet megint a négytablettás bor, fájhat a fejünk másnap. Azért örültem egy ideig, hogy tudtam, mi van a palackban.

Szerintem már ez is szép 100 napra. S akkor a Kupának igaza lehet, szeptemberben újra találkozunk.

Vannak azért még szép dolgok. Nem megyek végig…, mert van benne, ami nagy szólam még mindig. De nem hagyhatom ki a "Hozzálátunk a kórházak, az egészségügy rendbetételéhez" programot. 1994-98 között 1100 milliárd forintot vontak ki az eü-ből. A Horn kormány ezzel kezdte. S az elmúlt 4 év alatt is történt pár dolog (pl. magánpraxis kialakítása, fogkezelések ingyenesé tétele stb.). Tehát elkezdésről nem igen beszélhetünk, max. folytatásról. Vagy úgy értik, hogy a Medgyassy kormány kezdi el? Akkor feleslegesen írtam ezt, de felesleges volt nekik is írni. Elég lenne:
A Medgyessy-kormány az első 100 napban elkezdi a munkát.

S el ne feledjem, a hetenként országgyűlés visszaállítása nincs benne a szóróanyagban. De szépen hangzó ígéret bőven. Befejezésnek álljon itt a kedvencem:
"Az egészségügyi, a szociális területen dolgozók, a pedagógusok és a kulturális intézmények dolgozói átlagosan 50%-os béremelést kapnak". Ne legyek vészmadár, de ha az "átlagos" szó elhangzik, mindig megijedek. Ha a vezető kap 80%-ot, az egyszerű beosztott 20%-ot, akkor 50%-ról van szó. De ne legyek szélsőséges, kapjon az igazgató a bruttó 200 ezre után 20%-ot, s a jegyszedő néni a bruttó 40 ezre után (hiszen 6 órás csak) 80%-ot. Ki lehet számítani, mit is jelent az átlagosan.

ez_már_nekem_is_sok Creative Commons License 2002.04.15 0 0 18
Van indok: az MSZP-n nagyobb eséllyel lehet bármit is számonkérni, bármennyit hazudtak is, messze nem annyit és nem olyan pofátlanul, mint a Fidesz. A parlament is normálisan működött, az akkori ellenzéket emberszámba vették. Tehát, joggal bízhatunk benne, hogy ez az állapot vissza fog állni. Tehát, ha cél a kormány ellenőrizhetősége és számonkérhetősége akkor az MSZP biztosan jobb választás.
Az MSZP esetében lényegesen nagyobb a valószínűsége, hogy tanultak a 4 év kormány + 4 év ellenzék tapasztalataiból, és így nem fogják ugyanazokat a hibákat elkövetni, mint a Fidesz esetében ugyanez.
Az MSZP adott a Fidesz kormánynak egy elég jó állapotban lévő gazdaságot.
Az MSZP kormányzása alatt nem tolakodott be a politika az emberek életébe, barátságaiba, ellentétben mind az előző, mind a következő kormánnyal. Mert az MSZP nem nyomatott ideológiát, nem akarta fanatizálni az embereket.
Igazad van, szükség volna stílusváltásra a baloldalon is, de azért nem a baloldal nézte levegőnek az ország felét 4 éven keresztül, nem a baloldal akarja eldönteni, ki magyar és ki nem, nem a baloldal bontja jókra és gonoszokra az országot, mindezt ráadásul kormányszinten.
Ezen kellene gondolkozni!
Előzmény: HA-SLN (16)
6Boci Creative Commons License 2002.04.15 0 0 17
Legalabb a sajatmagad altal nyitott forumot elolvasnad, kaptal ervet eleget. De ugy latom valaszod az nincs ra.

A fidesz a legnagyobb rossz, ami tortenhetne. Szerencsere sok tajekozott es ertelmes ember van.

Előzmény: HA-SLN (16)
HA-SLN Creative Commons License 2002.04.15 0 0 16
A kedves baloldaltól is kellene stíluváltást kérni!
A hiradót is lefizették, és eltorzították az igazságokat!
És vajon tud e valaki indikot MSZP mellett?
Még egy embertől sem hallottam, hogy tudott volna példával szolálni arra, hogy mit adott jót az MSZP az ő 4 éve alatt!
Ezen kellene elgondolkozni!
Nincs indok!
Csak akkor is MSZP
Én tudom miért FIDESZ!
Előzmény: ez_már_nekem_is_sok (6)
6Boci Creative Commons License 2002.04.15 0 0 15
Fidesz nagysagrendekkel roszabb lenne. Teljesen elvakultak a hatalomtol. Jo lesz nekik legalabb 4 ev ellenzek.
Előzmény: repeant (-)
blackhole Creative Commons License 2002.04.15 0 0 14
Nem unod még ezt a hülyéskedést?
Szerinted van bárki itt, aki beszopja?
Előzmény: meggyőződéses (12)
Cápa Ferenc Creative Commons License 2002.04.15 0 0 13

a Fidesz arrogáns párttá vált. Az MSZP ettől lett naggyá, maguktól semmilyen esélyük nem lett volna.

az MSZP ma jobb választás, mert nagyobb az esély a normalitás visszavitelére a köznapokba és leereszkednek a fiúk is addig a földre.

Előzmény: repeant (-)
meggyőződéses Creative Commons License 2002.04.15 0 0 12
Mindenki tudja, hogy a kommunizmusnak kb. tízszer annyi halálos áldozata volt, mint a nácizmusnak. De... De az a helyzet, hogy a kommunizmus egy szép eszme volt, az áldozat nem volt hiábavaló, bizonyítja ezt a baloldali eszme népszerűsége és szalonképessége nemzetközi berkekben. A nácizmus, ezzel szemben enyhén szólva is csúnya eszme volt, ezért is esett ki a MIÉP. Kádárnak teljesen igaza volt, abban, hogy elárulta a hazát és a magyarokat, mert ő azt nézte csak, hogy EMBER. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a kommunizmus szalonképesebb, mint az, hogy hiába volt Kádár több ezer ellenforradalmár haláláért, és Budapest szétlövetéséért személyesen felelős, bátran használhatta Őt a Munkáspárt a kampányaiban (mármint a nevét), de próbált volna a MIÉP Hitler nevével fémjelezve kampányolni!!!
Előzmény: GregorFisher (11)
GregorFisher Creative Commons License 2002.04.15 0 0 11
"A Fidesz a legkisebb rossz"
Az MSZP pedig a legnagyobb jó.
Mi a kérdés?
:-)

Hajrá Maszop!!!

Üdv.
Greg

Costals Creative Commons License 2002.04.15 0 0 10
Vajon az MSZP-ről miért ne lehetne feltételezni, hogy ők is elgondolkodtak a 98-as eredményeken? Szvsz ők már megtanulták, hogy bármit azért nem lehet megcsinálni az emberekkel. A fidesznek se ártana egy ilyen lecke. Talán még normális párt is lehet belőlük 4-8 év múlva.
jarlaxe Creative Commons License 2002.04.15 0 0 9
>a jobboldali eszméktől megrészegült

mégha jobboldali lett vón. de a legbutább balos sztorikra tapsoltak ott fejvesztve a kartácsak.

Előzmény: meggyőződéses (8)
meggyőződéses Creative Commons License 2002.04.14 0 0 8
Győztünk elvtásrsak!

Szomorú volt látni, hogy félmillió, a jobboldali eszméktől megrészegült ember volt a Kossuth-téren. Elborzasztó látvány, hogy ennyi ember akarja Orbán diktatórikus, már-már fasisztoid eszméjét intézményesíteni újra. Undorító volt a végén az a nagy magyarkodás a népzenével, meg a gagyi, Honfoglalás című film zenéjével. Szégyen és gyalázat, hogy Nobel-díjas, zsidó származású magyar tudós is a nevét adja egy ilyen szélsőjobboldali összejövetelhez. Elfelejtette, hogy az ezekhez hasonló, zászlólengető magyarkodók miatt kellett elhagynia az országot?! Bízom a magyarországi emberek józan megítélésében, és újra a Magyar Szocialista Munkáspárt veszi a kezébe a vezetést, és egy jobb, fényesebb jövő felé veszi az irányt. Elvtársak! A jövő elkezdődött!

jarlaxe Creative Commons License 2002.04.14 0 0 7
ellentétben veled, én pont úgy gondlom, hogy négy év ellenzék sokat segíthetne a fijjjugnak abban, hogy eegy, a szó valódi értelmében konzervatív pártot hozzanak össze. sajnos nem látom bennük azt, hogy ha maradnak, akkor visszafogják magukat. és még négy évet nem akarok koczkáztatni...
Előzmény: repeant (-)
ez_már_nekem_is_sok Creative Commons License 2002.04.14 0 0 6
Orbán Viktornak többek között a saját száját is be kéne ragasztani. Így is annyi csúsztatás, hazugság és álszent szólam ömlött már ki rajta, és olyan arrogáns stílusban, ami bőven megkérdőjelezi, hogy alkalmas és méltó-e egy ország irányítására. Szerintem a lehető legnagyobb rossz lenne, ha most egy választási győzelemmel még lovat is adnank alá. Ugyanis a topiknyitóval ellentétben én szinte kizártnak tartom, hogy belássa eddigi hibáit és stílust és szellemiséget váltson.
Előzmény: HA-SLN (2)
bormester Creative Commons License 2002.04.14 0 0 5
De most valóban azt kell megnézni, hogy ki a rosszabb.

Eddig mit néztél?

Előzmény: repeant (-)
Björn N. Frantz Creative Commons License 2002.04.14 0 0 4
Egyetértünk. Én sem vagyok kritikátlan rajongójuk, de az MSZP hatalomra kerülése most rosszabb, mintha a Fidesz maradt volna. Elsősorban a hosszú távú következmények miatt, nem a gázárra meg ilyenekre gondolok. Az MSZP ki tudja nyírni a Fideszt, és meg is fogja tenni, ha győz (a Fidesz viszont hiába erőszakoskodik, az MSZP-t nem tudná kicsinálni), ez pedig az MSZP hatalmának bebetonozását jelentené, mert egyedüli nagy pártként maradnak a porondon, rajta kívül csak kis pártok lesznek a Fidesz szétverése után. Ezeket a kis pártokat aztán megoszthatja, megveheti vagy egymásra uszíthatja érdekei szerint. Az MSZP (sajnos már gyakorlatilag biztos) győzelme ezt vetíti előre. 94 után Orbánéknak sikerült egyesíteniük a jobb oldalt, ha őket kicsinálják, nem lesz aki ezt megtegye. Maradnak a Kupa, Dávid kaliberű politikusok és sok kis civakodó jobboldali párt. Sajnos a Fidesz körüli zűrös gazdasági és pénzügyek ürügyet fognak teremteni a leszámolásra. Én nem bánom, ha megbüntetik azokat, akik bűnösök, de a politikai következményektől tartok. Megtisztulásról meg nem lehet beszélni ott, ahol a korábbi privatizációkat nem vizsgálták felül, ahol Boldvait felmentik, Suchman szabadlábon van stb. Szóval a közélet nem fog megtisztulni (ha eljárás indulna Simicska, Slecht stb. ellen), max. az egyik oldal simliseit fogják lecsukni politikai leszámolás céljából...
Előzmény: repeant (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.14 0 0 3
Bízom abban, hogy a Fidesz tanul az első forduló eredményeibeől.

Rosszul hiszed. Nem tanul. Lásd a mostani Fidesz-őrjöngést.

Bízom abban, hogy fejlődésük nem az eddigi hibák profibb elpalástolását jelenti, hanem ezen hibák kijavítását.

Ha egyszer valaki rálép a gazemberség útjára, akkor az már kénytelen ott is maradni, nem szállhat le róla, mert akkor el kéne számolnia korábbi gazemberségeivel. Egyébként kísértetiesen rímel a mondatod az 50-es évekre: Elvtársak! A Párt hibákat követett el, de majd kijavítjuk őket! Egyszerűbb azokat a hibákat el sem követni.

Bízom abban, hogy a továbbiakban a jobboldal megosztása és bedarálása helyett a párta bedolgozott részeknek viszonylagos önnállóságot biztosítanak.

Ha bukik a Fidesz, akkor lehet, hogy ezek a szánalomraméltó, mindenféle társadalmi támogatottságtól mentes pártmaradványok kiharcolnak maguknak valami látszatönállóságot. Ha nem bukik a Fidesz, teljességgel betagozódnak.

Hol is van most Dávid Ibolya? Sehol.

Előzmény: blackhole (0)
HA-SLN Creative Commons License 2002.04.14 0 0 2
Igaz igaz, és igaz!

Nincs kit választani, de van valaki ellen szavazni!
És bízni kell abban, hogy Viktor elgondolkodik, elgondolkodott azon, hogy kit kellene mag mellett leváltania, vagy kinek kellene beragasztani a száját!
Ha véletlenül nem jönne be a hajrá, sajnos lehet
ezeken múlott a dolog.
És ne feledjük el, hogy a FIDESZ politika, vagyis a választási kampány Magyarország IQ szintjében bízott!
Nem csak bennük van a hiba!
Gyengébb képességű társadalom, szájbarágó kampány!
A Kosuth téren ott voltam! De nem Viktorozni, hanem kiállni a véleményem mellett! Ha a MIÉP lenne most az MSZP ellen, akkor is ott lettem volna!
De nem velük, hanem MSZP ellen!
Sokan vagyunk így ezt elhihetitek!

Előzmény: repeant (-)
Ugor Creative Commons License 2002.04.14 0 0 1
Én borzalmasnak tartom, hogy Thürmerrel egy oldalon kell szavaznom. De még borzalamasabb lenne, ha Csurkával, ifj. Hegedűssel, Grespikkel, Lovassal, Bayerral kéne egy oldalra állnom. Szerintem az MSZP a kisebbik rossz!!
blackhole Creative Commons License 2002.04.14 0 0 0
Nekem + nem.
Előzmény: repeant (-)
repeant Creative Commons License 2002.04.14 0 0 topiknyitó
Uraim,

magam nem vagyok elájulva a Fidesz kormánytól, nem tartom jelentős részüket tiszta embernek , de most választani kell a kevésbé rossz és a rosszabb között.

Bízom abban, hogy a Fidesz tanul az első forduló eredményeibeől. Bízom abban, hogy fejlődésük nem az eddigi hibák profibb elpalástolását jelenti, hanem ezen hibák kijavítását. Bízom abban, hogy a továbbiakban a jobboldal megosztása és bedarálása helyett a párta bedolgozott részeknek viszonylagos önnállóságot biztosítanak.

Nem az utóbbi napok Fidesz kampánygépezet győzött meg, messziről kiszúrom, ha befolyásolni akarnak. De most valóban azt kell megnézni, hogy ki a rosszabb.

És most lehet köpködni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!