Keresés

Részletes keresés

keresetlenu Creative Commons License 2002.06.11 0 0 33
Most már (a külügyminisztériumi tisztogatás után nem csodálom, hogy az indító levélre nem válaszolt Kovács.
Előzmény: iporj (-)
peterk2 Creative Commons License 2002.05.04 0 0 32

"elöljáróban utálom ezt az editálós válaszstilust..ezt hivják szövegkörnyezetből való kiragadásnak explicite.."

Én meg szeretem. Így nem csak a levegőbe megy amit mondok, látszik, hogy mire reflektálok. Az én stílusom ilyen, a Tiéd más. El kell viselnünk:-) Egyébként pedig explicite nem ragadok ki semmit, mert alant el lehet olvasni a teljes szövegrészt is.

"Őt vagy szeretik vagy utálják, s te az utóbbiakhoz csapódtál, talán mert még nem sikerült leküzdened azt a szellemi agymosást amit kaptál te is a magyarországi sajtómocsok hatásaként."

Ez a Te véleményed. Az enyém pedig az, hogy szeretem magamról azt feltételezni, hogy van egy kialakult, jól megfontolt értékrendem, ami alapján megítélem a környező világot. És emiatt nincs szükségem sehova 'csapódni'. És tudod mit? Én rólad is inkább azt szeretem feltételezni, hogy Te sem egy ellenkező oldali agymosás eredménye vagy, hanem megfontolt véleményalkotó. Ugye mennyivel jobb így? Talán azért is, mert ha azt feltételezem, hogy gondolkozol a véleményalkotás előtt, akkor nem 'átmosni' akarlak az én színemre, hanem meggyőzni. Ahogy civilizált módon illik:-)

"de ezt azt hiszem csak demokrácialeckének szántad nekem ugyis."

Szó sincs róla. Amit mondtam, komolyan gondolom, és az egyik legfontosabb kiindulópontnak tartok! Nézeteim szerint ha valaki komolyan gondolja a demokráciát, akkor annak _alapszabálya_, hogy a közösség döntését elfogadjam. Ez pedig nem csak azt jelenti, hogy tudomásul veszem, hogy ki a miniszterelnök, hanem a _magaménak_ érzem. Orbán az elmúlt négy évben a magyarok döntése értelmében a miniszterelnököm volt. Természetesen ettől kritizálni lehet, de _csak_ oly módon, hogy ezt nem kérdőjelezem meg.
Egyébként engem éppen ezért bántott Orbán némely megnyilvánulása. Azért bántott, mert a miniszterelnök - az enyém is - éreztette velem, hogy baja van velem...

"ott van a hirhedett tiszaeszlári eset is."

Nem hallottam az esetről, így ebben hadd ne foglaljak állást. Abban viszont úgy gondolom teljesen igazad van, hogy nagyon sok ma az olyan téma, ami 'forró', azaz akárhogy, akármilyen tisztelettel is nyúl az ember hozzá, mindíg lesz olyan aki rosszul értelmezi. Ezen jó lenne változtatni...

"Látod ezek a kettős mércétek főbb ismérvei.. és az igazság és a tisztesség nem privilégium , hanem ténykérdés."

Egyetértünk. Emellett azt sem szabad azonban elfelejteni, hogy sokan sokféleképpen értékelik ugyanazt a jelenséget. Itt vagyunk mi. Te alapvetően pozitívan értékeled az elmúlt négy évet, míg én negatívan. Nyilván mindketten ugyanazokból a tényekből indulunk ki, csakhogy mások a prioritásaink. Amit Te kevésbé tartasz rossznak, azt én nagyobb negatívumként élem meg, és fordítva. És természetesen vannak dolgok, amit teljesen másként ítélünk meg. Ezért sokszor az a vélt kettős mérce egyszerűen csak más nézőpont. Ha ezt elfogadjuk, mindjárt jobban meg is értjük majd egymást.

czegei Creative Commons License 2002.05.03 0 0 31
elöljáróban utálom ezt az editálós válaszstilust..ezt hivják szövegkörnyezetből való kiragadásnak explicite..

1. Orbán Viktor társadalomtól való elidegenitésének legfőbb bajnokai ép a ti táborotokban keresendők. Akik már 98-tól egyfoyltában a diktátort agőgöst , a nagyképüt szuggerálják a magyar választópolgárok agyába. (Ezt tagadja most arcpiritó módon MP)
Ott, a Terror Házánál ő kapott valamit a jelenlévőktől, ismétlem passziv elszenvedője volt annak, hogy erőt öntött bele az emberek üdvözlete.
Nem ő heccelte a tömeget, hanem az emberek egyszerüen rajonganak érte, mert karizmatikus személyiség. Vele kapcsolatban csak semleges álláspontot nem lehet kialakitani. Őt vagy szeretik vagy utálják, s te az utóbbiakhoz csapódtál, talán mert még nem sikerült leküzdened azt a szellemi agymosást amit kaptál te is a magyarországi sajtómocsok hatásaként.

2.Az "alatt" -kifejezés nem hierarchikus jellegü, vedd már észre, hanem un. abl. temporalis.. időbeni lefolyásra vonatkozik.
de ezt azt hiszem csak demokrácialeckének szántad nekem ugyis.

3. Az általánositásról. Nos ez épp a lényege a dolgoknak. ha ugyanis azt modnom, hogy xy ezt meg azt tett, akkor személyeskedem. ha elmondom, hogyan csalt és milyen nemtelen eszközökkel operált és milyen kettős mércével mért a magát baloldalnak nevező tömörülésből ez meg a valaki, akkor szeméyleskedek és nem a lényegről beszélek, ha ezt az egészet a baloldali tömörülésre értelmezem akkor pedig általánositok. És miylen érdekes, mindkét kritikát a baloldal hangoztatja... na látod ez az ami miatt nem tud az ember veletek értelmes szót váltani ( te egy extra kivétel vagy..)

ott van a hirhedett tiszaeszlári eset is. tipikus példája annak, hogy a vád nem érheti a zsidóságot általában, mert a vád arról a pár emberről szól, ha viszont valaki felveti, hogy a zsidóság nyomást gyakorolt a miniszterelnökre, akkor meg általánositok sőt mi több, anitszemita vagyok.. pedig csak néven nevezem a gyermeket... Látod ezek a kettős mércétek főbb ismérvei.. és az igazság és a tisztesség nem privilégium , hanem ténykérdés.

üdvözöllek.

Előzmény: peterk2 (30)
peterk2 Creative Commons License 2002.05.03 0 0 30

"Értelmes embernek tartalak a hozzászólásod alapján."

Oh, akkor haladunk:-)

"Ez hiányzik belőletek sajnos általánositva, hogy ti minden beszédet ugy értelmeztek, ahogy a Ti szónokaitok beszédét értelmezni lehet."

Itt viszont egy kis visszasasszé...
Nem tudom ennél egyszerűbben megfogalmazni: Amíg hajlamos vagy általánosításokra egy oldallal szemben, addíg nem leszel képes elfogadni azt az oldalt. Nem azonosulni vele, csak elfogadni a létezését. Ha képes vagy erre, akkor el fogod tudni hinni azt is, hogy a tisztesség nem csak a te oldalad privilégiuma. Ha így lesz, akkor meg fogod érteni a másik oldalt is. És akkor lehet elkezdeni érdemeben értékekről vitatkozni:-)

"Ezek után felállta szinpadra és alig hitt a szemének"

Nézd. Orbán Viktor az ország megválasztott miniszterelnöke. Engem nem érdekel, hogy milyen emberi motívumok, érzelmek vezetik. Egy érdekel, mégpedig az, hogy amíg ő a miniszterelnök, addig viselkedjen is úgy, mindannyiunk miniszterelnökeként. Mert ez annak a feltétele, hogy mindannyian annak is tartsuk.
A személyes sérelmeit pedig vigye ahova akarja, intézze el ott ahol tudja, de ne a közéletben.

(A mocskolódást természetesen elítélem. De a politika nem adhat terepet az ilyenekre való reakcióknak - akármilyen megalapozott is az. Mert mindannyiunkról szól, és nem az adott emberről.)

"Hány éves voltál te, amikor az előző kommunista kormányzat megmutogatta hogy ki az ur a háznál? tudod te mit jelent erőből politizálni? Megsugom, azt, hogy bevisznek kihallgatásra bár nem loptál és azt se tudod mi a bajuk veled."

Középiskolás, katona, majd egyetemista voltam ekkor, és átéltem. Illetve úgy érzem, hogy benne is éltem. Tüntettünk, elvittek, megvertek. Amikor elkaptak, akkor szabadságos sorkatona voltam éppen. Akkor azt hittem, hogy nekem hosszú ideig annyi. Szerencsére nem lett így. Egyébként az akkori demokratikus ellenzékkel, később Orbánékkal együtt tüntettünk.

"ott értékelték az általad oly gyülölt fidesz vezette kormányzati időszakot."

Nagyon félreértesz engem. Én nem gyűlölöm a fideszt. Óriásit csalódtam bennük '93 után, ez igaz. De gyűlölet nincs bennem, nem az a fajta vagyok.
Az elmúlt négy év pedig nem azért nem tetszett, mert a csalódásom nem engedte a tiszta fejjel való megítélésüket. Hanem azért nem tetszett, mert rengeteg olyasmit tettek, amit én 'zsigerileg' képtelen vagyok elfogadni. Nem bírom az erőből való politizálást. Nem hiszek abban, hogy a cél szentesíti az eszközt. Akármennyire is jó dolgokat akar valaki csinálni, azt akkor sem lehet erőből megtenni. A múlt század megmutatta, hogy az ilyen hozzáállásból milyen szörnységek tudnak kisülni.

"hogy szabadon fog grasszálni alattatok,"

Próbáld meg elfogadni, hogy számomra nincs olyan, hogy 'alattatok' vagy 'alattunk'. Az új kormány nem az enyém. Illetve csak annyira, amennyire az Orbán kormány az enyém volt. Elfogadtam, mert ez a demokrácia alapszabálya. És drukkoltam, hogy jó dolgokat csináljon, mert az jó mindannyiunknak. Viszont bosszantott, amikor úgy éreztem, hogy nem ezt tette. Ezután is így fogok tenni.

"sajnos ezt nektek és személyesen neked is meg kell még tapasztalnod, ahhoz, hogy tudd , hogy miről beszélek és tudd, hogy ki mit miéert csinál."

Azt hiszem, én - részben - éppen ilyen személyes tapasztalatok alapján döntöttem. Azzal áltatom magam, hogy mára viszonylag képes vagyok megítélni a környező világot. Úgy, hogy fel tudom fedezni a lényeges dolgokat az urban legend-ek között. Persze senki sem tökéletes. Egyet viszont biztosan tudok: Az önjelölt 'igazmondóknak', messiásoknak, mindenttudóknak sosincs igazuk. Aki a saját kizárólagosságában hisz, az hiteltelenné válik emiatt.

Előzmény: czegei (27)
czegei Creative Commons License 2002.05.03 0 0 29
javaslom hogy scanneld be és küldd el nekem, leközlöm
Előzmény: keresetlenu (28)
keresetlenu Creative Commons License 2002.05.03 0 0 28
Ha Kovács úr mégis reagálna, kérem még egy dologra térjen ki! Az alábbi szórólap dobódik némely válaszópolgár postaládájába:

" T. Választó!

Tudjuk , hogy a FIDESZ-re szavaztál, de BUKTÁL. Győzött az igazság nyert az MSZP-SZDSZ koalíció. S vele együtt az igaság. Orbánbérenceknek bealkonyult. Bármit hazudhat Pokornyi már senkit se érdekel. Teis lehúzhatod a redőnyt. Inkább áj a mi oldalunkra Vagy reszkess a következményektől."

Igyekeztem betühűen közölni a szöveget. Nagyon szépen kérem, tessék reagálni!

czegei Creative Commons License 2002.05.03 0 0 27
Kedves Peter

Értelmes embernek tartalak a hozzászólásod alapján. Ez hiányzik belőletek sajnos általánositva, hogy ti minden beszédet ugy értelmeztek, ahogy a Ti szónokaitok beszédét értelmezni lehet. A Terror Háza Múzeum megnyitóján , ha ott voltál, akkor hallhattad, hogy Orbán VIktormicsoda mocskolódás áradattal a háta mögött( pornólap, kendekönyv, családja és az apja meghurcolása) állt fel a szinpadra. Ez az a mocsokáradat amit a maszop hazudógépei inditottak el és tették tönkre az emberek közhangulatát 2001 decemberétől fogva.
Ezek után felállta szinpadra és alig hitt a szemének. AZ volt a megdöbbentő, hogy akkor jött rá szerintem, hogy hiába hangoskodnak a tuloldalon. Hány éves voltál te, amikor az előző kommunista kormányzat megmutogatta hogy ki az ur a háznál? tudod te mit jelent erőből politizálni? Megsugom, azt, hogy bevisznek kihallgatásra bár nem loptál és azt se tudod mi a bajuk veled.
Vigyázat, ez nem az 50-es évek, ez pl 1987. amikor megyó pajtás kormányzati erő volt.
vagy 1995 tavasza.. amikro heteken át hazudva egyik napról a másikra egy lépésben 10%át a pénzednek elviszik leértékelés formájában, és ugy szétverik a szociális labdafogót, hogy még a legvadabb valódi kommunista ismerőseim is csak makogtak.. na ez az erőpolitika.
tudod én azt látom, hogy annyira médiafüggővé vált a mai budapesti társadalom, hogy egyszerüen egyik napról a másikra a médiának köszönhetően azt sem hiszi el amit a saját szemével lát.
eza szellemi konzumizmmus, amikor valaki készen tálalva kapja a felháborodásra való okot és a választ is megfelelően preparált formában és azzal szinezve, hogy mindenzt teljesen szabadon sőt felviládosult tiszta tudattal teszi..
na ez az ami nem megy vidéken annyira.
és hidd el , leparasztozhatod a vidéki embert, de eltekintve a pár szocialista vivmány haszonélvező megyéiből a bányász tatabáynától, pécstől, az erőmüves hevesmegyétől sé a kohász bazmegyétől a tööbi megye, ahol az emberek valóban a sajtá kezük munkájából, a saját agyuk gyümölcséből élnek meg és sosem kaptak ingyen, sosem osztozkodtak a nagy közös fazékon , ott értékelték az általad oly gyülölt fidesz vezette kormányzati időszakot.
Nézd meg torgyán árulását. fogadjunk, hogy szabadon fog grasszálni alattatok, pedig börötnben a helye.. régi beépitett káder.. méga 89-es mszmp közgyülések jegyzőkönyvei tanuskodnak az ő beépitett aknaszerepéről...
sajnos ezt nektek és személyesen neked is meg kell még tapasztalnod, ahhoz, hogy tudd , hogy miről beszélek és tudd, hogy ki mit miéert csinál.
Egyébként köszönöm mérsékelt hangvételedet és remélem az enyémet is elfogadhatónak tartod.

Előzmény: peterk2 (25)
peterk2 Creative Commons License 2002.05.03 0 0 26

"Igazad van. Olyannyira, hogy az emberek már el is töprengtek ezen az egészen. Az a baj, hogy kicsit későn. Csak ne hallanám azt, hogy "már most megbántam, hogy az mszp-re szavaztam".
Üvölteni tudnék!"

Akkor csurka nyomán szavazzunk újra, ugye kedves Scourge? :-)

Oszt ha még mindég a mocsadékok győznek, akkor meges egyszer, addíg, amig mi nem győzünk, és a nép meg nem nyugszik ebben.:-)

peterk2 Creative Commons License 2002.05.02 0 0 25

"Mondd meg őszintén mi volt az a durva megnyilvánulás a fidesz vezette kormány részéről ami annyira felháborított?"

Soroljam? Ezerszer leírták már itt a fórumon. Tudod, pl. a Terror Háza előtti Orbán beszéd, amikor azt mondta - nem szó szerint -, hogy sokan vagyunk, együtt vagyunk, de vigyázzunk mert a múlt emberei is itt vannak. És mi, a jók, össze kell, hogy fogjunk rossz erői ellen.

Tudod, én évek óta nem értek egyet a Fidesz politikai gyakorlatával. De - már csak koromnál fogva is - annyi közöm van a múlthoz, mint a magyar futballnak a világszinvonalhoz. Ehelyett viszont nem szeretem az erőből politizálást, nem szeretem, ha a szimbólumok alakítják a politikát, és nem fordítva. Nem szeretem, ha a hatalom nem megértetni akarja velem a szándékait, hanem lenyomni a torkomon, és még nagyon sok mindent nem szeretek, amit a Fidesz behozott a politikai gyakorlatba. Azt pedig végképp nem szeretem, ha ezért ellenségnek, nemzetietlennek, meg mittudomén minek neveznek ezért.

Mondhatod erre, hogy nem engem, hanem a politikai ellenfelet nevezték annak. Erre csak annyit kérdeznék, hogy te magadra veszed-e, bánt-e, ha a Fideszt szidják? Persze.

Jöhetnék most én is azzal, hogy a kollegám feleségének munkahelyi fegyelmit akart a főnöke adni, mert gyalogtúrázni ment ahelyett, hogy szavazni ment volna a Fideszre. (A főorvosa csak akkor vonta vissza a fegyelmit, amikor kiderült, hogy az ő körzetében nem volt második forduló...:-) És jöhetnék a helyi plébános hülyüléseivel, jöhetnék a suliban gyerekekkel sokszorosíttatott röplapokkal, ésígytovább. De ezt feleslegesnek tartom. Minden oldalon volt, van, lesz korlátoltság, mert a hülyeség bezony pártsemleges.

És ahogy Bayer 'úr' leprolizza a Budapestieket, ugyanígy más leparasztozhatná a vidéki kisembereket. Mert a Budapestiek nem hülyébbek, mint a földből élő kisemberek, akik a Torgyáni 'vidékfejlesztési' ámokfutás ellenére a Fideszre szavaztak.

"Iszonyu az a fajta erkölcsi mélypont ahova lezüllesztettétek ennek az országnak a politikai morálját."

Megint 'ti balosok'. A jobboldal nyilván eminens. Nézd, a politika a közélet tükre. Nézz körül, csak a baloldal züllött? Hallgass bele a Pannon rádióba, az ugyan mi? Erkölcsi magaslat?

Tudod addig nem lesz normális párbeszéd, amíg mindkét oldal el nem fogja a saját fekáliáját utasítani. Ha addig eljutunk, hogy képesek leszünk elitélni a saját oldalunk lezüllött elemeit, akkor fogunk tudni egymással szót érteni.

Nos, én ki tudom mondani, hogy a Kende félék a bal oldal fekáliájához tartoznak. És nem csak kimondom, de így is gondolom... És Te?

czegei Creative Commons License 2002.05.02 0 0 24
nézd, amit te itt leirsz ebből egy egyre inkább még a magam számára is elviselhetetlen légkör bontakozik ki. Ezek szerint szerinted az van rendjén, hogy aki a szolgák elnöke(miniszterelnök) azért kapta a hatalmát, hogy jogszerüen durváskodjon? Bármit elmondhatsz az előző kormányról , jogodban áll, de sajnos annyira egybemosol minden eseményt hogy az rémes. Mondd meg őszintén mi volt az a durva megnyilvánulás a fidesz vezette kormány részéről ami annyira felháborított? Persze a ti budapesti gőzös fejetekből minden csak nem objektivitás az ami elvárható. Addig heccelitek egymást kispajtások amig megtapasztaljátok nagyhirtelen az egészségügy mai helyzetét.
Felsorolsz itt egy csomó jelszót, szlogent, de ha belegondolsz javarészt mind a ti kreálmányotok. pl még Csurka az ominózus cikkében anno sem zsidózott, ellenben az Antall-kormány idején az szdsz-es padsorok hallani vélték a hordót a "zsidónak" közbekiabálást... Iszonyu az a fajta erkölcsi mélypont ahova lezüllesztettétek ennek az országnak a politikai morálját. De van egy régi mondás Historia est magistra vitae... a történelem az élet tanitómestere.. csak nehogy épp a ti regnálástok teremjen ki egy igazi diktátort, de igazit ám, nem csak afféle Szabóalbertfélét, aki most az izraeli asyliumot élvezi...
Remélem nem sértettelek meg a hozzászólásommal, de megkérem minden magát értelmesnek tartó baloldali embert itt, hogy ezen gondolkodjon el.. az egyszerü... hatás-ellenhatás elven mielőtt nagyon belevágna az uralkodásba.
Előzmény: Uplink (22)
keresetlenu Creative Commons License 2002.05.02 0 0 23
Nade, újra kérdezem! Hamár ki akarnak tenni sok-sok embert, akkor Kovács úr miért nem beszél nyíltan? Ha meg nem igaz akkor miért nem cáfol?
Előzmény: Uplink (22)
Uplink Creative Commons License 2002.05.02 0 0 22
Es vajon miert hirdetik teletorokbol az igazukat, erre gondoltal mar ???
Talan azert mert ok - ellentetben veled - nem elegedettek a fidesz kormany 4 eves gyatra teljesitmenyevel; es most vegre valahara megszabadulhat az egesz orszag az elozo kormany holtsulyatol.
Nem allitom, hogy most minden 100%-ig jo lesz, meg tejjel es mezzel folyo kanaan lesz 100 napon belul, csak azt remelhetem, hogy jobb lesz.
Igaz ez a jobb egy bal jobb lesz. (Bocsi a gyatra szoviccert)

BTW mindenki attol lesz ideges ami zavarja, tehat teged nem zavar(t) a jobboldali porhintes, kopkodes, csak a baloldali.
Ezt meg el is fogadom, de azt mar nem, hogy altalanositasz.
Ezt ugyanis a valasztas, a ket nagy es nehany kisseb part acsarkodasa hozta elo az emberekbol. Csak gondoljal vissza az elmult hetekre mivel volt tele a Tv,radio,internet. (jobboldali, balodal, szelsoseges, fasiszta, zsido, idegenszivu, nepnemzet, osszefogas, kormanyvalto ero, elgen vagyunk, stb...)
Ezek utan ne varjuk el, hogy mindenki nyugodtan uljon a feneken es ne erdekelje a dolog, ki igy, ki pedig ugy dolgozza fel magaban, amit hall.
Sajnos a napi politika beuszott mindenhova, iskolakba, munkahelyekre, kocsmakba, barati tarsasgokba. Van olyan baratom, akiknel napi csaladi veszekedes targya volt, hogy ki kire szavaz. Normalis dolog ez ????

Engem pedig eppen annyira zavar(t) a jobboldal mindenegyes durva megnyilvanulasa (az elmult 4 evben egyfolytaban), mint teged a baloldale mostantol.

Előzmény: iolah (20)
dolinka Creative Commons License 2002.05.02 0 0 21
Érdekes, én egy kifejezetten politika közeli munkahelyen dolgozom, és SOHA SENKI nem akart megtéríteni egyik oldalról sem, és én sem akartam senkit. És igenis elítélendő, ha valaki politikai tartalmú emileket küldözget, naponta minimum 4-5 darabot, főleg ha minisztériumi köztisztviselő az illető. És csak a saját példámat tudom hozni: egyetlen kormányt gyalázó emilt sem kaptam. Ennyit erről. Az embernek már a könyökén jön ki az általánosítás meg a sok légből kapott információ.
Előzmény: iolah (20)
iolah Creative Commons License 2002.05.02 0 0 20
Sajnos a munkahelyemen a környezetemben több az MSZP és SZDSZ szimpatizáns mint jobboldali. Ezek az urak általában reggelenként teletorokból hirdetik az igazukat no meg azt hogy megint mit csinált ez a bugyuta FIDESZ, aki nem a "jó" oldalon állt azt legjobb esetben is egyszerüen csak lenézték. Röpködtek a kormánygyalázó emailek, de ha véletlenül válaszként küldeni mertem olyan anyagot amely esetleg a másik oldal igazát mutatja be akkor le lettem ugatva és szélsőségesezve. Természetesen én nem állítom hogy minden MSZP-SZDSZ szimpatizáns ilyen, azt hiszem, bár erre nem mernék megesküdni, találkoztam már egy olyan mszp szimpatizánsal aki másmilyen volt.
Véleményem szerint nem mindegyik, csak a tulnyomó többségük ilyen :-)
Előzmény: Uplink (16)
matachut Creative Commons License 2002.05.02 0 0 19
Ezt én is ismerem, nekem is szdsz-es főnököm van...

A baj az, hogy egyre erősebb az az érzésem, hogy Kovács Lászlót kizárólag a Fidesz iránti gyűlölet élteti. A lezajlott választások után még mindig minden nyilatkozata úgy kezdődik: "a Fidesz hazugságai alapján..." vagy valami hasonló...

Ha van aki a megosztottságot a végletekig feszítette, akkor az a nyilatkozatai alapján K.L.!
Az agresszív kampány és utómunkálatai közben van képe ennek a farizeusnak azt állítani, hogy ez a Fidesz kizárólagos felelőssége!

Félelmetes gazember ez a Kovács, újra létjogosultsághoz juttatja az orosz találmányt, a "gyezinformácijá-"t...

Előzmény: czegei (18)
czegei Creative Commons License 2002.05.02 0 0 18
A topic inditó levélhez hasonló levelet sokan irhatnánk, én pl szdsz-es főnökkel a nyakamon. Ráadásul képvisleőjelölt is volt, s a választások előtt szinte minden nap megvolt a napi ideológiai meggyőzés. ugy éreztem magam, mint annak idején a párt -instruktor egyetemi oktató előadásai alatt.. csakhogy itt vérre megy a dolog.
Ápr.8-n üvöltve jött be, hogy fegyelmi jár annak aki politikai tartalmu emailt továbbit. Szóval nem az a baj, hogy magánlevelezésre használja az ember a céges email fiókot, hanem hogy politikai tartalmu emailek mentek ki. Most hogy már nyeregben érzi magát, ma pl a szocis haverjának nagy hangon üvölti, hogy gyere vegyünk mi is százezer hektárt! Mér is ne! és közben gonoszul körbepislog az egykedvüen és önvédelemből hallgató munkatársaimon....
hát ez a mai politikamentes munkahely...
Scourge2002 Creative Commons License 2002.05.02 0 0 17
Igazad van. Olyannyira, hogy az emberek már el is töprengtek ezen az egészen. Az a baj, hogy kicsit későn. Csak ne hallanám azt, hogy "már most megbántam, hogy az mszp-re szavaztam".

Üvölteni tudnék!

Scourge

Előzmény: Uplink (16)
Uplink Creative Commons License 2002.05.02 0 0 16
Nem csoda, hogy ebbe a topicba osszesen 15-en irtak a temainditoval egyutt.
Tipikus, mumusduma, minden konkretumot nelkulozo, legbol kapott eleg rossz "tortenet".

Nem csak teged zavart am masok allaspontja, engem is probaltak agitalni a ket fordulok kozott.
Nagy nepnemzeti agymosas a TF-en majd a Kossuth tere, szorolapok uton utfelen, level (hogy ki a franc adta meg nekik a cimemet, rejtely), Ovi telefonjai.

Masfelol....
Ez az egesz valasztas kesz agymosas volt mindenkinek, most le lehet ulni es magunkba szallni egy kicsit, hogy megerte-e az, hogy ilyen alja modon viselkedett mindenki. (nem tettem kulonbseget a bal es a jobb oldal kozott itt).

Veszely Gyula jr. Creative Commons License 2002.05.02 0 0 14
Szabad lesz -e megtudnom, kedves holló, ki mondta, hogy "veszélyben a haza"?

Merthogy O.V. nem mondta, arra mérget vehetsz.
Olvasd el a beszédeit.

Gy.

Előzmény: holló (3)
Domingos deCarvalho Creative Commons License 2002.05.02 0 0 13
Mert Kovács egy nagy tahó.
Csak keveri a sz*rt.
Előzmény: iporj (11)
peterk2 Creative Commons License 2002.05.02 0 0 12

iporj: Eszem megáll, te komolyan mondod, hogy ilyesmi Kovácsra tartozik? Eccerű már ne is haragudj...

Most kezdjem én is azzal, hogy levelet írok Orbánnak, mert a környezetemben sok olyan ember él, aki harsogóan Fideszes és lebarmoz ha kiderül, hogy én máshogy gondolkozom? Egy közülük két éve még Torgyán híve volt, most Fideszes. Ugyanez az ember húsz éve 'feljelentette' a tanár apámat az iskola-igazgatónál, mert hittanra járatja a fiát (engem). Vannak ilyenek. Írjak nyílt levelet Orbánnak?

Tudod a világ olyan, hogy élnek benne értelmes és kevésbé értelmes emberek. A kevésbé értelmes emberek pedig reakcióikban is azok. Lehet, hogy az említett embert felbőszítette, hogy lekomcsizták, lelumpenezték, nemzetietlennek kiáltották ki, vagy éppen lehazaárulózták. Persze tudjuk, nem őt, hanem az MSZP-t szidták ezzel, de kérdem én, ha mondjuk Orbánt szidja valaki ugyanígy, azt te nem veszed magadra?

Tessék végre a politikus uraknak nem megsérteni széles embertömegeket, és akkor nem lesznek ilyen jelenségek. Se pro se kontra. Akinek meg annyi esze van, hogy ilyen leveleket írogat, az számoljon azzal, hogy értelmesebb emberek jót röhögnek rajta...

iporj Creative Commons License 2002.05.02 0 0 11
?
Előzmény: iporj (10)
iporj Creative Commons License 2002.04.15 0 0 10
Vajon miért nem zavarja ez a levél KOvács urat?
Előzmény: almaewoe (9)
almaewoe Creative Commons License 2002.04.14 0 0 9
De azért az érdekes, hogy 94 és 98 között az akkori ellenzéket "kurvaanyázta" minden akkori kormánypárti. Aztán 98 és 2002- között is inkább a fideszre szavazók érezték úgy, hogy jobb ha csöndbe maradnak egy ilyen vitában. Miért van az, hogy csak a baloldali szavazók ilyen agresszívak. Miért nem lehet arról hallani, hogy a fidesz vagy ndf szavzók agresszívak???Vajon miért nme történt semmi attrocitás tegnap a Kossuth téren (annak ellenére, hogy a "mértékadó" és "tolerns" "békeszerteő és békét akaró" baloldal nagyon szerette volna: Én abszolút meg udom erősteni azt a dolgot, amire a levél írója megpróbálta a hangsúlyt helyezni. Vajon miért történhetett meg 94 nyarán az, hogy egy nyugdíjas nénike (valószínüleg a munkásmozgalom régi harcosa) azt mondta a patikában, hogy neki ingyen jár a gyógyszer mert ő az mszp-re szavazott. Vajon miért nem történik ilyen azon a galád jobboldalon???
Hantaboj Creative Commons License 2002.04.14 0 0 8
Ez a levél egy baromság. Ha invertálod a pártok nevét, akkor egy másik topikba kerülhetne.
Ugye, nem adsz nagyobb hitelt a propagandának, mint ésszerű?!
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.14 0 0 7
És minderre az SZDSZ-nek nincs szava. Egyetért vele.

És Te, Szdsz szavazó?

deus Creative Commons License 2002.04.14 0 0 6

Tök érdekesek ezek a sztorik...

"itt találtam..."
"egy ismerősöm mesélte..."
"egy barátommal történt..."

Persze, konkrétum semmi.

Csak azt nem tudom, miért fárasztja magát mindkét oldal azzal, hogy kreálnak ilyen történeteket? Minket fárasztanak csak.

Ha tényleg volt ilyen, az a munkaügyi meg mittoménmilyen bíróságra stb. tartozik. Meg a szereplőkre.

De mivel EGYETLEN ilyen jellegű történetről sem lehetett semmi közelebbit megtudni, ezek nálam a "HisziAPiszi" és az "UrbánusLegenda" kategóriákban indulnak.

Előzmény: iporj (-)
iporj Creative Commons License 2002.04.14 0 0 5
Ha kifejtenéd, esetleg megérteném!
Előzmény: holló (4)
holló Creative Commons License 2002.04.14 0 0 4
Minden fideszre, miépre leadott szavazat tégla a falban, amit közénk húznak a remélt leigázás, gazdasági hatalom jegyében.
Előzmény: ptiszai (2)
holló Creative Commons License 2002.04.14 0 0 3
Valószínűleg elvetette az illető a súly(j)kot, szeretném ha ilyen történet csak elvétve fordulna elő a valóságban.
Szeretném ha a munkahelyeken nem lennének pártaktívák, s az iskolákban, hittan órákon sem agitálnának szép szóval, fenyegetéssel.
Nem egymás kárára választunk, hanem csak más szempontok szerint.
Remélem ez tudatosul mindkét oldalon, s nem riogatnak a vezető politikusok, hogy veszélyben a haza, veszélyben a vívmányok. S nem ez lesz a jelszó:

KITARTÁS, HARC, ELSZÁNTSÁG! HAJRÁ MAGYAROK, HAJRÁ MAGYARORSZÁG!

Előzmény: iporj (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!