Keresés

Részletes keresés

repeant Creative Commons License 2002.04.14 0 0 1
Magnat,

Ebben van iagzság, de én arra várok példákat, amikor a két oldal tudatformáló iparosai dolgoznak. Persze az átlagember még mindig azt hiszi, hogy Medgyessy vagy Orbán szövegeit ők maguk írják...hehe

Előzmény: Magnat (0)
Magnat Creative Commons License 2002.04.14 0 0 0
Nulla! :-)

na, szóval előre is elnézést, de én inkább azon gondolkodtam el, hogy ennek a brutális kampánynak mennyi jelentősége van így a két forduló között. Ha megengeded, idézném egy másik topikban tett hozzászólásomat (itt kezdődik a nagyság, ha már magát idézi az ember! :-) Szóval ez poén akart lenni, de tényleg idekopizom):
"El tudod képzelni, hogy valaki ezek után azt mondja, hogy "bakker, ha ennyien ott voltak, én is a kormánypártra szavazok!". Én kétlem. Talán a pártokra szavazásnál még valamennyien meginogtak volna, (főleg, ha valóban 1.5 millióan lettek volna), de a képviselőjére általában nem pártállás, hanem személyes szimpátia alapján szavaz az értelmes ember. (van ismerősöm, aki listán másra szavazott, mint egyéniben, mert személy szerint azt a képviselőt nem bírja, aki az általa támogatott párt színeiben indult)
A visszaléptetések esetében meg éppen az m1-en mondták az első forduló alatt -pedig az m1 ugye erősen részrehajló-, hogy az MSZP és SZDSZ szavazóinak a körében sokkal nagyobb a hajlandóság, hogy arra a pártra szavazzon, akinek a javára az ő által első körben megszavazott képviselő visszalépett, mint a MIÉP, meg a kisgazdik körében."
Szóval röviden összefoglalva keményen elkéstek a kampányolással, és a második-harmadik helyeket figyelembe véve én személy szerint nem várok meglepetést. Számomra az igazi dilemma az, hogy az Mszp egyedül is abszolút többséget tud-e szerezni.

Előzmény: repeant (-)
repeant Creative Commons License 2002.04.14 0 0 topiknyitó
A kampány jelen szakaszában már az észérvek semmit sem jelentenek. Mindkét párt az érzelmekre próbál hatni. Míg az MSZP a "nyugodt erő" taktikáját követi, addig a Fidesz saját szavazóinak "az erő velünk van" szlogen alapján kívánja bizonyítani, a vereség csak botlás volt.

A kérdés, hogy melyik taktika jön be. Miközben az egyik párt hiteles személyiségként, szakértőként mutatja be a jelöltsét - Medgyessy - addig a másik stáb a haza megmentője, a magyarság összetartójaként szerepelteti Orbánt.

Külső megfigyelőként - mint aki mindkét pártot velejéig romlott, bandának látja - marad a kíváncsi érdeklődő szerepe, aki valamelyest objektíven figyeli a politikai tudatipar élmunkásainak munkálkodást az utolsó bizonytalan szavazatokért.

És, hogy hol tartunk? Anyám aki Fidesz szavazó tegnap azt mondta, hogy azért szavaz a Fideszre, mert ők legalább hagyják, hogy magyarok maradjunk, hogy erre büszkék lehessünk. Igaz szemlesütve hozzátette, hogy ezek sem lopnak ugyan kevesebbet...

Hát, már itt tartunk.

Kicsit elemezzétek velem - higgadtan - hogy a következő napokban melyik párt milyen módon akar hatni a szavazók értelmére, érzelmére.

Köszönöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!