Alapvetőn minden "kemény" gyógyszere inni problémás, már ha nem szereted a túlzott kilétet.
A "kemény" jelzőt csak azért írtam, mert mondjuk egy ibuprofén tartalmú gyógyszerre inni, olyan, mintha nem is szedtél volna semmi. Semmiféle antibiotikumra nem szabad inni, vagy ha iszol a mértékednek max. a tizedével, mert egy nem biztos, hogy egyáltalán hatni fog a gyógyszer, másrészt érdekes hangulatod lesz tőle, amit nem ajánlok, ha csak nem próbáltad már, ne is tedd! Igyál, de úgy igyál, hogy figyelsz minden pillanatra, és ha véletlenül szarul vagy, azonnal fekvés, ha az nem megy, hánytatás. Hidd el, volt hasonló dolgokkal élményem, annyit nem ér, hogy meghosszabbíts a szerződésedet a betegséggel, de bár apró korty (nem tömény!) belefér azért.
penicilin tartalmú antibiotikumra (semicillin 500mg) lehet inni? ma van az utolsó napom vele (40 tabletta napi 3x1!!!) és este óriás party lesz. nem innék sokat, csak egy keveset;)
Mazlid van. Nemcsak hogy orvos vagyok 29 eve, de raadasul Keflex a "kedvenc" antibiotikumom, amit a leggyakrabban irok fel pacienseimnek.
Nyugodtan ihatsz, a Keflex es az alkohol egyaltalan nem hat egymasra semmilyen modon.
De mi ez az "ivás-kenyszer"? Nem vagyok anti-alkohol anti-akarmi elvbol, de enszerintem olyan nem szabadna hogy legyen, hogy KELL valakinek innia, aki amugy nem akar. De ehhez persze semmi kozom.
Arra nem gondoltál, hogy betegen inkább maradj otthon, a saját és mások egészsége érdekében is. Ha pedig nem vagy nagyon beteg, be ne szedd az antibiotikumot, egyet se, mert többet ártasz, mint használsz (ha egyáltalán használsz) vele.
Köszi a választ! :)
Az a legkevesebb, hogy semlegesíti a gyógyszert, és kicsit később gyógyulok meg! Az a lényeg, hogy káros hatása nincs ezek szerint, szóval nem kell félnem, hogy rosszul leszek a kettő hatásától?
Különben a doki tuti reflexből írta fel, mint mindig, nem hiszem hogy tudta volna, mit csinál. A gyógyszer neve pedig Keflex (cefalexin).
Ha nem gyógyulsz meg, úgyis a te hibád lesz! :))
Emlékeim szerint a pennicillin-jellegű ab-nél nem érdekes, hogy iszol-e, vagy sem.
De ma már vannak újak, aminek az alkohol semlegesíti a hatását, főleg, ha gyulladásra szeded.
Egyébként az influenzák általában vírusos fertőzések, melyekre egyenesen faszság antibiotikumot adni, mert az csak baktériumra hat.
De a gyulladásokat baktériumok okozzák általában.
Fő kérdés, hogy a dokinak nem volt más ötlete, vagy csak reflexből írta fel, mint mindig, vagy tudta, mit csinál.
Ha elkezdted szedni, abbahagyni tilos a kúrát, mert immunisok lesznek rá a baktériumaid.
Mellesleg itt basszák el mindig, ezért jutott el mára az antibiotikumok erőssége a lórúgás szintjéig.
Sajna tegnap előtt belázasodtam és elkapott a nátha. Voltam tegnap dokinál, és írt fel antibiotikumot meg köhögés elleni gyógyszert.
A probléma az, hogy hétvégén egy olyan buli lesz, amit már hónapok óta várok, szóval muszáj lesz elmennem és ha megyek, akkor már muszáj lesz innom is...
A kérdésem: lehet abból valami komolyabb bajom, ha iszok a gyógyszerre?
Eddigi tapasztalataim alapján három fajta gyógyszerrel találkoztam. Az elsőre az volt írva, hogy szigorúan tilos alkoholt inni a szedése alatt. A másikra az, hogy szedése idült alkoholfogyasztás mellett nem ajánlott. A harmadik fajtának a leírásában egyáltalán nem említik az alkoholt.
Namost, amitek én most szedek, azok az utóbbi kategóriába tartoznak. Ezek szerint minden gond nélkül ihatok mellettük?