Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.04.14 0 0 33
Hi.
a diszidens , a deviza külföldi, idegenbe szakadt nem szavazhat ezt 90 ben a parlamentbe (töbsčggel)megszavaztŕk.
ciao paul
Előzmény: RAF2 (-)
Jerzy Creative Commons License 2002.04.14 0 0 32
RAF2 kérdezi:

> kivancsi lennek ra hogy a velemenyetek a magyrorszagi valasztasok alakulasarol?
> milyen visszhangja van a helyi sajtoban erröl?

Kedvenc újságom Németországban a konzervatív-jobboldali FAZ (Frankfurter Allgemeine Zeitung). A "Kontroll Csoport" topikban részletesen beszámoltam már a FAZ Fideszt kritizáló cikkeiről. Orbán keddi beszédét a TF-en Matthias Rüb, a FAZ budapesti tudósítója hosszú cikkben méltatta, az MTI lefordított belőle néhány fontos részletet:



Orbán a szemére vetette a szocialistáknak, hogy ellene szavaztak a kormány csaknem minden törvénytervezetének – elhallgatta azonban, hogy ez nem éppen szokatlan dolog a demokráciákban.

FAZ: A miniszterelnök és pártja csaknem egyedül van

„A nagy- és a finánctoke ellen” címmel közölt csütörtökön a Frankfurter Allgemeine Zeitung beszámolót Orbán Viktor választási küzdelmérol. A német konzervatív lap tudósítója rámutatott, az SZDSZ-nek a parlamentbe történt bejutásával az ellenzéknek jobbak az esélyei a gyozelemre. Orbánnak inkább csak elméleti esélye van arra, hogy megakadályozza leváltását. A kormányfo mimikájában vasárnap este óta nem nehéz fölismerni az egy hete még gyozelmében bizonyos matador mély megrökönyödését.

„1998-ban történt hatalomra jutása óta Orbán és az egyetemi évekbol származó tanácsadók és barátok köre a politika szélsoséges kiélezésén fáradozott, frontális támadásokat intézve az általuk köpönyegforgató kommunistáknak nevezett szocialisták ellen. Ezt a stratégiát a kormány megelozo védelemként adta be a népnek, amelynek célja a régi kommunisták visszatérésének a megakadályozása. A tét a haladás vagy restauráció, növekedés vagy recesszió, hazaszeretet vagy árulás – röviden: mi vagy ok. Orbánék célja ezzel a polgári ügy számára ťelveszettŤ szocialista hívek féken tartása és kirekesztése volt, s úgy hitték, az összes többi választó a polgári tömböt fogja erosíteni” – írta a FAZ tudósítója.

Ez a stratégia azért bukott meg, mert a választók többsége fölismerte: az egykori állampárt reformszárnyából kinott szocialisták már régen szociáldemokratákká lettek. Rájuk szavaz az ipari munkások többsége, de a középosztály, a gazdasági és az értelmiségi elit jó része is. A nyugodtan viselkedo szocialisták ezért háromszor annyi határozatlan szavazót tudtak a maguk oldalára állítani, mint az izgatott polgáriak.

A miniszterelnök és pártja viszont csaknem egyedül van - ráadásul foglya saját stratégiájának – mutatott rá a német konzervatív lap. Orbán kilépett az államférfi szerepébol, hogy a pártvezért és néptribunt alakítsa, és minden erejével megpróbálja megfordítani a lapjárást. Egy kedd esti rendezvényen, amelyet teljes terjedelmében, egyenes adásban közvetített a kormányhoz hu állami televízió, Orbán arra figyelmeztetett jó 60 ezer hallgató elott: „Ha ellenfeleink jutnak hatalomra, veszélybe kerül minden, amiért az elmúlt négy évben dolgoztunk”. A szocialisták alatt ugyanis „a nagytoke és a pénztoke alakít kormányt, ezek azonban nem a polgárok érdekeit képviselik, hanem csak a saját hasznukat”.

A német tudósító emlékeztetett arra, hogy csaknem ugyanezekkel a szavakkal kampányolt a szélsojobboldali és antiszemita MIÉP a szocialisták és a baloldali liberálisok ellen – persze nem feledkezve meg a „zsidó” szócskáról, amikor a Magyarországra áramlott toke pontosabb leírásáról volt szó. Orbán a szemére vetette a szocialistáknak, hogy ellene szavaztak a kormány csaknem minden törvénytervezetének – elhallgatta azonban, hogy ez nem éppen szokatlan dolog a demokráciákban. Miként azt is elhallgatta, hogy az ellenzék a gyors, eroltetett ütemu törvényhozási folyamat és a parlamenti ülésnapok számának drasztikus csökkentése miatt szavazott többnyire nemmel. Amidon a szocialista és liberális képviselok egyszer tiltakozásképpen kivonultak az ülésterembol, Orbán utánuk kiáltott: A parlament ellenzék nélkül is muködik!

Kedden még valami történt, ami nem volt véletlen, hanem a fokozott megfélemlítési hadjárat részének tunik – vélekedett a FAZ tudósítója. Néhány OTP-fiókban leállították az állami támogatást élvezo lakáshiteleket folyósítását. Az ügyfeleknek azt mondták: a hitelkérelem benyújtásával várják meg a választások második fordulóját, mert nem biztos, hogy kormányváltás esetén megmarad az államilag szavatolt alacsony kamat.



Előzmény: RAF2 (-)
honolulu Creative Commons License 2002.04.13 0 0 31
A jobboldal lapja, 1884 óta, az egyik legjelentösebb - az ország fele olvassa, a nagyo(bb)polgárok, a pénzemberek, a nagyvállalkozók, királyék... feltétlenül.
Előzmény: Arnyeklovas (29)
honolulu Creative Commons License 2002.04.13 0 0 30
ezt még elötte írták
Előzmény: RAF2 (27)
Arnyeklovas Creative Commons License 2002.04.13 0 0 29
Svédül még nevetni sem tudok. :-)

Inkább egy kivonatot kérünk! Meg, hogy a lap mennyire olvasott, lehessen tudni, azt kik olvashatják, kb.
köszi

Előzmény: honolulu (26)
real_superhero Creative Commons License 2002.04.13 0 0 28
At ne menjunk svedbe!!!:) Ennyit tudok osszesen: gonnat.
Előzmény: RAF2 (27)
RAF2 Creative Commons License 2002.04.13 0 0 27
a Tomas Lundin fele cikket olvastad? 5/4
Ungern doftar valfläsk Högtflygande löften frĺn alla partier

Előzmény: honolulu (26)
honolulu Creative Commons License 2002.04.13 0 0 26
Svenska Dagbladet. kedd és szerda. "A magyarok nemet mondanak a nacionalizmusra" + fotó: nevetö Megyó, és "A hatalomtól megrészegült ifju szerencselovagok" - elküldjem?
Előzmény: Arnyeklovas (20)
RAF2 Creative Commons License 2002.04.13 0 0 25
biztos hogy Ti ott jobban latjatok a magyarorszagi dolgokat,hiszen benne eltek,hulyeseg lenne mast allitani.de nem ez volt a topic lenyege.
Előzmény: zividivi (23)
RAF2 Creative Commons License 2002.04.13 0 0 24
folyamatosan a 50-es 60-as evektöl kezdve.csak akkor meg volt ra anyagi hatter.aztan a 70 evek olajvalsaga utan csak romlik minden itt es az utobbi eveket kiveve az allamadossag meg nö.
Előzmény: real_superhero (21)
zividivi Creative Commons License 2002.04.13 0 0 23
/"..3, Az elso fordulo utan ket napot beszelgettunk apammal, de ugy dontottem feladom, mert kettonk kozott is kialakul az, ami most otthon folyik..."/

Szerinted honnan lehet tisztábban látni a dolgokat? Onnan kivűlről (felülről), vagy innen belülről?

Előzmény: MickeyKnox (19)
RAF2 Creative Commons License 2002.04.13 0 0 22
kösz!

itt is a MIEP bukasa kiemelesre kerult,ugy latszik egy magyar Schröder partot lattak benne.az ellen meg ugye masssziv tamadasokat vezettek meg az unio reszeröl is.

Előzmény: MickeyKnox (19)
real_superhero Creative Commons License 2002.04.13 0 0 21
Igy mar ertem. Es mennyi idobe kerult az apparatus ilyen merteku felduzzasztasa? Van ott is mindenfele ezustosen csillogo hajo, meg boldog veg kaefte?
Előzmény: RAF2 (18)
Arnyeklovas Creative Commons License 2002.04.13 0 0 20
Hol, melyik?
Előzmény: honolulu (15)
MickeyKnox Creative Commons License 2002.04.13 0 0 19

1, Szemely szerint orulok neki (foleg, hogy bent van az SZDSZ es Csurkaek kiestek.

2, Kb. 10-15 sornyi kommentar a lapokban (Kanada), fokepp a MIep bukasat emelik ki

3, Az elso fordulo utan ket napot beszelgettunk apammal, de ugy dontottem feladom, mert kettonk kozott is kialakul az, ami most otthon folyik.

Előzmény: RAF2 (-)
RAF2 Creative Commons License 2002.04.13 0 0 18
itt altalaban be szokott jönni :))

ingyenelönek tartom mert a magas adokbol bejött összeget az allamappratus fenntartasara költi el.a sok tök felesleges tisztviselö aktatologato beret ebböl finanszirozza.
egy egyeni vallakozo minden megkeresett 100 koronajabol 30 kerul a zsebbe illetve ebböl
lejön meg a szja.
ugyanakkor mindenfele szocialis eset ilyen meg olyan juttatasokat elvez.

Előzmény: real_superhero (13)
real_superhero Creative Commons License 2002.04.13 0 0 17
A vegen meg o is nyugatra jon. Aztan mehetunk haza...:))
Andy Capp Creative Commons License 2002.04.13 0 0 16
a vezetö konzervativ lap tapsolt hétfön reggel Megyó gyözelmének.
Ez azert karakterisztikus az un. magyar "baloldal"ra.;-(
Előzmény: honolulu (15)
honolulu Creative Commons License 2002.04.13 0 0 15
a vezetö konzervativ lap tapsolt hétfön reggel Megyó gyözelmének.

ugyanennek a lapnak a szerdai jegyzetírója, aki egyébként bécsböl figyeli pestet, alaposan elcsodálkozott mivé lett Orbi a kezdetek óta. (az illetö találkozott O.val 10 éve stockholmban, akkor csodálta, most örül, hogy ámokfutása véget ér)

Előzmény: Andy Capp (10)
RAF2 Creative Commons License 2002.04.13 0 0 14
itt se a föcimlapon szerepelnek a magyarorszagi hirek :)

attol fel akivel beszeltem hogy megtorpan az orszag az uj vezetes altal,beletelik egy ket evbe mig at all minden az uj redszerre,s utanna mar rövid az idö hogy az eredmenyek az következö valasztas elött megjelenjenek.akkor megint csere es igy tovabb..
akkor inkabb egy jobboldali kormany meg 4 evig.

Előzmény: Kassza (12)
real_superhero Creative Commons License 2002.04.13 0 0 13
Akkor talan annyira nem is ingyenelo... Ha nem akarjak megbuktatni (azaz keves ra az esely). Bar, mint tudjuk, a kozvelemykutatasok annyit ernek, amennyit...
Előzmény: RAF2 (9)
Kassza Creative Commons License 2002.04.13 0 0 12
Ugy is mondhatnank, kutyat sem erdeklik a magyar valasztasok-:)
Es az itteni magyarok egy resze orul, masik resze nem orul a Fidesz bukasanak (mas megkozelitesben: az MSZP gyozelmenek).
Előzmény: real_superhero (8)
Richard Börtön Creative Commons License 2002.04.13 0 0 11
A Nemzeti Szocialista is szocialista?
Mert akkor a nacik baloldaliak vagy jobboldaliak voltak? ha baloldaliak, akkor miert nacizzak le a jobboldali partokat, ha meg jobboldaliak voltak, akkor meg az MSZP mitol baloldali?
Előzmény: Andy Capp (5)
Andy Capp Creative Commons License 2002.04.13 0 0 10
parabolan keresztul evek ota van mar a Duna tv es a MTV2.
Ezt tippeltem, mert otthonrol emileztek, hogy Swedorszagbol telefonaltak haza, hogy ne szawazzanak Megyora, mert a wita alapjan hulyet fog csinalni az orszagbol kulfoldon (es akkor egyreszt meg nem sanszosan wolt avis waltozat + aki telefonalt az nem is egy kimondotta egy internetspiller -- komuwes asszem).
Előzmény: RAF2 (6)
RAF2 Creative Commons License 2002.04.13 0 0 9
szocialdemokratak kormanyoznak itt nem pedig reform kommunistak.van kommunista part ellenzekbe ! akiknek ertelmes programjuk nincs csak mindent kritizalnak,elleneznek ha megkerdezik hogy ok,tessek akkor mit javasoltok akkor csak lapulnak.ja es ök voltak az egyetlen part aki nem itelte el a szeptember 11-i terror tamadast.le is mentek a beka segge ala az opinion kutatasok szerint.

nem szokas kerdese hogy melyik partra szavaznak ebben az orszagban.ez evben itt is valasztasok lesznek jo lenne egy kiseperni ezt az ingyenelö szocdem bandat innen.sajsos erre eleg keves az esely.

Előzmény: Derek (3)
real_superhero Creative Commons License 2002.04.13 0 0 8
Itt elegge mertektartoak a velemenyek (USA). Bar a nagypolitikat annyira nem erdekli az egesz. Az itteni magyarok orulnek a fidesz varhato bukasanak. Elegge szelsojobbos megnyilvanulasai voltak viktornak. Az Economist sem igazan nyilvanit velemenyt, mint inkabb merlegel, s valoszinuve teszi a fidesz bukasat.
Turulmadár Creative Commons License 2002.04.13 0 0 7
Azért AZOK a szocialisták nem EZEK a szocialisták. :(
Előzmény: Derek (3)
RAF2 Creative Commons License 2002.04.13 0 0 6
parabolan keresztul evek ota van mar a Duna tv es a MTV2.
Előzmény: Andy Capp (2)
Andy Capp Creative Commons License 2002.04.13 0 0 5
Bocs Derek, de miert kell ezt? Ez a topic olyanokat inwitalt akik a nyugati (es feltehetoleg) az otthoni wiszonyokat is ismerik, azok meg tudjak, hogy azok a szocialistak nem azok a szocialistak:)
Előzmény: Derek (3)
zividivi Creative Commons License 2002.04.13 0 0 4
/"..Mintha arrafele is szocialistak kormanyoznanak, hozzaszokhattak volna.."/

CSAKHOGY:

Más ez a szerelem
Más ez az ölelés!

Előzmény: Derek (3)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!