Istenem! Mi lesz velem!? 3 diplomát, két felsőfokú nyelvvizsgát gürcöltem össze 30-as éveim végére, de ha jól értem a magyar orbanizmust, akkor én egy kommunista, nemzetellenes, gondolkodásra alkalmatlan, birka őskövület vagyok. Az IQ-m lecsökken a szobahőmérsékletre, ha az mszp jelöltjére szavazok? Tényleg?
Dolgozik itt PhD képzésen pár matematikus, fizikus, vegyész, sokan több diplomával. ÁtlagIQ-ról nem tudok nyilatkozni, bár két emberke egyszer bevallotta, hogy viccből megírta a MENSA tesztet, de a tagsági papírokat már nem töltötték ki.
Kivétel nélkül mind ballibre szavaztak. Ja igen, van véleményük.
Azért én nem mondanám, hogy bajban van a Fidesz.
A Fidesz mindössze nem egész 1%-nyi hátrányban van.
Bajban inkább az mszp van.
Nekik létkérdés a győzelem, mert a nagy öregek többsége még egy választást már a kora miatt sem ér meg.
Nem jó ötlet ilyen túlzó állításokkal topicot nyitni, mert automatikusan hiteltelenné teszel minden, ezzel kapcsolatos adatot.
Az tény, hogy az MSZP szavazói a kor/iskolázottság térkép 40 év fölötti részéről kerülnek ki, ebben a vonatkozásban a kapcsolat igen erős és karakteres. Az iskolázottság mentén is látható valamelyest különbség: a magasabb iskolázottságúak között tényleg több a fidesz szavazó, ám itt a korreláció gyengébb, és inkább csak a 40 fölötti korosztályban jelenik meg a különbség, a fiatalabbak az iskolázottságtól szinte függetlenül döntő részben fidesz szimpatizánsok.
A határvonal (tehát a 40. életév) mentén meglepően élesen és az iskolázottságtól függetlenül egységesen válik szét a társadalom mszp illetve fidesz szimpatizánsokra.
"Kissé konzervatív vagyok,de úgy vélem, aki nem ér el bizonyos intelligencia, szellemi, érzelmi szintet...stb. "az ne nyisson meg újra egy fikatopic-ot, ne azzal áltassa magát, hogy ő milyen kibaszott intelligens stb. Ha elég intelligensek lennétek ahhoz, hogy nem becsülitek le az ellenfelet, nem nézitek hülyének az ország nagy részét, talán nem buknátok ilyen csúfosan a választáson.
Miért van az hogy a baloldali tábor
jelentős része
a társadalom
legtájokazatlanabb
legostobább
legszánalmasabb
rétegéből kerül ki?
Mi a magyarázat arra, hogy
a békásmegyeri lakótelepen kallódó
tömegeket olyan gyülölettel viszonyulnak
egy olyan kormányhoz, aki sokkal
többet adott nekik mint korábban bárki más!
És vagy megszokásból, vagy nagy kibaszott proletár dacból visszaszavazzák azokat, akik
az MSZOSZ-ben ellopkodták, magánüdülökké varázsolták a szakszervezeti vagyont, akik jó sok pénzt kerestek, mig a lumpenek a rájuk szakadt rendszerváltás
mindennapos küzködéseivel bajlódtak, akik végül a az új világ kárvallotjai lettek!
Ezek az emberek tényleg olyan ostobák, hogy nem látták kik vitték itt a primet a háttérben?
Most már kezdem érteni a szocializmus történelmi kudarcának okait, miért is kellett ennek a rendszernek elbuknia.
Hát, ha a munkásosztály volt a társadalom vezető ereje, ez a munkásosztály, aki a polgári demokratikus forradalomból kellett hogy átvezesse a társadalmat a proletár diktatúrába, akkor most ugyanaz a réteg továbbra is létezik, csak kissé átalakult, idomult a kor változásaihoz, a globalizáció fejleményeihez!
Csak most nem a langyos sör, virsli, balatano faház, trabant, micike a titkárnő konstrukcióban, hanem kissé globálisabb lett a lumpenréteg : Dáridó, tv2, mcdonalds ,na meg a plazák, no meg roller ribanc plaza diszlányok.
Sajnos ez a nem is kisszámú réteg, nem gondol a jövöjére (sajnos a miénkre se!), igy az élet nekik csak a fogyasztásról szól!
Kissé konzervativ vagyok, de úgy vélem, aki nem ér el bizonyos intelligencia, szellemi, érzelmi szintet, vagy teljesen alkalmatlan, és képtelen önálló, felelős véleményt alkotni a körülötte zajló vilgáról, attól nemes egyszerüséggel megtagadnám a választás jogát. Ennyi! Lehet, hogy nem demokratikus, de heló, hat nem fikázzuk eleget a demokráciát?
Ez a tömeg, inkább lakosságnak hivnám, még Anettkát is megszavazna elnöknek, ha sokat nyomná a TV2, meg a Blikk Anettkát
Ez itt a nagy kibaszott igazság
Ez vagyunk bajban, polgári oldal!