Orulok ezeknek a valaszoknak. Sokan mar ugy erzik az utobbi napok tortenesei alapjan, hogyha nem mennek "Nemzetgyulesre" szombaton, vagy nem hordanak kokardat, akkor nem azok...sajnalatos, hogy igy alakul, barmilyen oldalnak is legyen ez koszonheto.
Orommel latom, hogy vannak meg ertelmes emberek is, akik tenyleg ugy gondoljak, hogy azok a magyarok, akik a lelkukben azok, es tesznek az orszag erdekeiert. Az, hogy ezt ki hogy es milyen oldalon gondolja, az szerintem ennel a kerdesnel indifferens.
Szerintem egy vegyeshazassagbol (egyik vagy mindket szulo masik nemzet sarja) is lehet Magyar valaki, es nem az szamit, hogy jogilag mit mondanak. SZERINTEM az szamit, hogy ki mennyire teszi magaeva a Magyar tortenelmet, a magyar elet sajatos elemeit, a kulturajat, a gondolkodasat, erzelmeit es hogy annak valja-e igaz szivebol magat. Szerintem ezen mulik. Nem biztos hogy ezzel mindenki egyetert, de en igy gondolom.
attól függ, hogy érzelmi, vagy jogi alapon kérdezed. jogilag mindenképp magyar. érzelmileg, az én gondolkodásmódom alapján elképzelhet?, hogy nem érzi magát ett?l függetlenül magyarnak.
hogy konkrétan most ki a magyar? számomra most is az, aki edig is az volt. Tehát szerintem az magyar, aki annak érzi magát. Szerintem ez ilyen egyszer?. :)