Nagyon szépnek és emberinek tartom kezdeményezésedet, de attól tartok, hogy ebben a mai politikai légkörben még az ilyen fajta semleges véleménnyilvánítástól is tartanak az emberek. Egy fehér szalagnak is van elutasító jelentése, mégha a gyűlölködést is utasítja el. Sokan nem engedhetik meg maguknak az ilyen véleménnyilvánítást sem még 10 napig ("Ki nincs velünk...") ..... aztán majd BÉKE lesz!
Persze etikai szempontból messzemenően támogatlak!
...van igazságod, de én azt gondolom, hogy van nekem is...
Néha nem elég gondolni valamire, ki is kell mondani, én ezért vetettem fel és terjsztem most a fehér szalag gondolatát. Eddig én is úgy éreztem, mint ahogy ezt most Te leírtad, viszont sokan félnek ma!!! Én azt gondolom, hogy a pártelkötelezettség nélküli jelzés arra, hogy valaki vágyik a békére, s nem azért hallgatag, mert fél! Ez erősítés lehet azoknak, akik elkapják ma a szemüket azokról, akik jelvénnyel, kokárdával "tüntet"-nek!!! Nem mindenki erős, nem mindenki mer szembeszállni az erőszakkal, s persze sokan - a csandes, tisztességes és túlnyomó többség - csak élik életüket, mert az épp elég nekik... én ezekre gondolva, és az önmagukat hangosan, jelvényekkel, színekkel "kitüntetők"-kel szemben kívánom mától a fehér szalggal a magam részéről jelezni, hogy nekem ez a fajta - szintén - elkülönülésem a tisztaság igényét mutatja mások számára látható módon. Persze lehet hamis bárki és bármilyen "színekben", akár fehérben is, ennek ellenére én teszek egy kísérletet...
Nem polgárháború folyik, csak választások vannak!
Nekem az a fehér szalag, hogy semmit nem tűzök ki. Se trikolort, se pirosat, se fehéret, és azt hiszem, hogy a többség így van vele. Különösebben nem sokat számít, hogy melyik fél lesz a győztes, viszont 10 nap múlva az egyik aljas csőcseléknek fog számítani, a másik pedig nemzetmentőnek - bárki is legyen a nyerő.
Addig is tudomásul kell vennünk, hogy a politikában mindent szabad. Mindenki úgy nyeri meg vagy veszti el a választásokat, ahogy akarja.
Ha kimész a hegyekbe az erdőbe, és egymagad elüldögélsz és elgondolkozol a világról, akkor rájöhetsz, hogy ez az egész mostani felhajtás csak olyan, mikor szellő fodrozza a tó vizét.
9mck - ernő