Keresés

Részletes keresés

viennavolt Creative Commons License 2002.04.14 0 0 12
Egyik sem 100%-osan igaz szerintem. Se a "mindent lehet,...", se a "lehetetlen".
Tekintve,hogy nem vákumban élünk,nagyon sok minden nem tőlünk függ. Viszont sok minden rajtunk IS múlik. Aki meg se próbálja,mert úgyis "lehetetlen",annak tutira az is lesz. Aki megpróbálja,az talán nem ér el "mindent",de biztosan többet és jobbat,mint ami előtte volt...

Milliomos? Hogyne,szeretnék az lenni. Legalábbis annyira,hogy ne kelljen állandóan meggondolni anyagi dolgokat. De túlságosan gazdag nem szeretnék lenni. Azt hiszem,az több gonddal jár,mint örömmel. Ha pl. lenne mondjuk 5 Millió Euróm jól befektetve, hogy a kamatjaiból kényelmesen élhessek,utazhassak,segíthessek annak,akinek akarok,az már bőven elég lenne. De egy dolog biztos: nem hagynám abba a munkát. Csak a pénz nem tud értelmet adni az életnek.

Előzmény: nettomazsola (11)
nettomazsola Creative Commons License 2002.04.13 0 0 11
"mindent lehet, csak akarni kell. "
ezt egy teljesen konkrét szituációra zsoltu mondta nekem 99-ben. akkor hülyének néztem, azóta kiderült, hogy igaza volt.

többször megfogadtam, hogy többet nem mondom, azt hogy;
"soha" meg hogy "lehetetlen" - és az utobbi 1-2 évben tényleg nem.

Előzmény: Törölt nick (2)
nettomazsola Creative Commons License 2002.04.13 0 0 10
nekem az elég jó kompromisszum, hogy mindig annyi pénzem legyen, amennyit éppen akarok. (mással is így vagyok - lennék...)
tökmindegy, hogy az milliók, v. tízmilliók, v. éppen csak ezrek.
Előzmény: Törölt nick (-)
miloska Creative Commons License 2002.04.12 0 0 0
Mindenesetre lottón nem érdemes nyerni. Kiszúrják az ember szemét koszos pár száz millióval! Hát mire elég az?

Tényleg, pár luxus ingatlan, pár luxus kocsi, aztán már a fentartásukra nem is marad. Hogy csinálják a nagyok? Ennyire gazdagok lennének? Hát ez elszomorító... Én nem akarok gazdag lenni.

Minden vagy semmit. Mondjuk azt, hogy konvergálunk a semmihez.

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.12 0 0 topiknyitó
Milliomos akarok lenni. Ki nem?

Csakhogy.
Hany milliot akarok? Egyet? Tizet? Szazat?
Ami most jonak latszik, az eleg lesz-e? Vagy menjunk mindjart a nagyvadra.
Hogyan szedjem ossze? Aprankent, vagy nagy darabokban? A huszezer szemet, mert ugy sokaig tart? Mi van akkor, ha 800 000-nel ugy dontok, hogy ennyi eleg is? Mit csinaljak azokkal, akik nem akarnak milliomosok lenni? Mit csinaljak azokkal, akik mar milliomosok?

Vagy inkabb ugy teszek, mintha vennek lottoszelvenyt, es kirohogok mindenkit. A milliomost azert, mert hogyan magyarazza ki magat, a tobbi lottoszelveny vasarlot meg azert, mert hulye. Hiszen az eselye majd a nullaval egyenlo.

Akarok-e milliomos lenni egyaltalan? Vagy csak mondom hogy az akarok lenni, mert ugy erzem, hogy ezzel bizonyitom, hogy milyen feltorekvo, nagyravagyo vagyok? Mi van akkor, ha nem sikerul elerni a millioig sem? Kevesebb vagyok? Kinek a szemeben?

Kompromisszumot az ember sajat magaval kot. A tobbi mind uzlet, ahol az ember a sajat erdekeinek megfelelo legjobb szerzodest probalja kihajtani.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!