Keresés

Részletes keresés

mr xx Creative Commons License 2011.07.23 0 0 40

"A kérdes egyértelmű, mindkét oldalnak szól."

 

OLDAL??

 

EZ öli  magyaroszágot

mikror szokik le a M eröl??

Minden europai országba van töb párt "jobos&ballos" (haha)

de sehol nincs ijen agresszivan "beidegzödve" az agyakba.

mire jo ez??

 

 

 

 

 

 

Halskette Creative Commons License 2011.07.23 0 0 38

Megnéztem közelről, hogyan születik a Fidesz, ott voltam, amikor Ovi a Nagy Imre temetésen beszélt, és azt hittem, a rendőrök mindjárt lelőnek mindannyiunkat.

 

Ezen mindig olyan jót nevetek, hiszen már akkor folytak a tárgyalások az oroszok kivonulásáról, csak ez a Viktor gyerek nagyon okosan beböfögte a temetésen, tudta hogy ezzel hatalmasat ugrik a presztizse.

 

Valójában akkor már sokkal magasabb szinten eldöntött dolog volt a rendszerváltás.

Előzmény: deus (23)
wok Creative Commons License 2011.07.23 0 0 37

unalmas vagy már, pista

Előzmény: Törölt nick (35)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.23 0 0 32
Nos a váltás napirenden, s ezért már bátran javaslom minden tisztességes kis és nagy polgárnak, hogy ne menjen sehová, ez a Haza minden magyar hazája... Igen, azoké is, akiket a történelem hazánk jelenlegi területén kívülre sodort, vagy ott kellett magyar szülöktöl születnie emiatt! A Haza nem földrajzi fogalom, még ha köt?dik is területhez... eljön az idö, amikor nem lesz határ ott, ahol most van, ahol most sincs más, csak képzeletbeli vonal... Eljön, mert Európa változik, s nem oszthatja majd meg egy idö után a nemzetet... ezt azonban békésen - még ha türelmetlenül is - ki kell várni...
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.12 0 0 31
:-))) No ezt eddig nem tudtam... azokkal volt már egyszer összetűzésem, mégpedig 1975 március 15-én, amikor is a debreceni Kossuth szobornál tartott "gyűlésen" a Himnusz alatt bagóztak és trécseltek, mi meg megszóltuk őket... No három évfolyamtársam járt egy ideig a rendőrségre emiatt, én megúsztam, mert villamosra szálltam korábban...
Előzmény: deus (24)
WoD (Wings of Desire) Creative Commons License 2002.04.12 0 0 30
Csak ha vinnének. Erre meg remélem nem kerül sor. Azért az, hogy milyen ez az ország, nehogy már csak azon a háromszáziksz képviselőn múljon... Rajtam, meg mnidenki máson is múlik! Az olyan egyszerű dolgokon, hogy pl. nem szemetelünk az utcán. A nyilvánios vécéket nem mocskoljuk össze. Ami közös, az ne legyen "közpréda". A metrókocsik ne legyenek halálosan összefirkálva. Az elemeket ne a szemétledobóban süllyeszd el.. mittomén lehetne sorolni egy csomó más dolgot is. Ezek is mind választások. A lényeg: nem kellene ennyire leegyszerűsíteni (polarizálni???) a dolgokat. Ugye? WoD
deus Creative Commons License 2002.04.12 0 0 29

OFF

A Munkáspárt szilárd elvhűségét lehet értékelni, de a kádárizmussal való azonosulásuk és a teljesen irracionális elképzeléseik miatt számomra politikailag semmit nem jelentenek.

A régi bútorok (pl. Horn) kipakolásában egyetértünk, Horn már megtette a rosszat és a jót, ideje volna már nyugdíjazni. És akkor a jobboldal se hivatkozhatna a "pufajkás"-ra folyton :)

Jah, a 80-as évek végi tüntetések... akkor valahogy mindenki azonos oldalon állt...

ON

Előzmény: Vámpír (27)
Photo Shop Creative Commons License 2002.04.12 0 0 28
én maradona...
Vámpír Creative Commons License 2002.04.12 0 0 27
Köszi a leckét... Nem árt a felkészülés, őszre... :)

-Én annak idején a semlegességre voksoltam. Mindegy, különösebben nem érdekel, bár én jobban szeretném, ha olyan környezetben élnénk, ahol fel sem merülhetne bármiféle külső támadás veszélye. Amúgy ennek jelenleg is szinte nulla az esélye.
-Azt elfogadom, hogy az MSZP-nek kényszerből vagy önszántából változtak némileg a nézetei, de azért a tagság többségében ugyanaz mint volt. És egyszerűbb lenne nekik is, ha néhány, a régi rendszerben kompromittálódott vezető (Horn, Gál, stb.) elvtárstól már régebben megszabadultak volna.
-Én jóval többre becsülöm az elveit töretlenül vállaló, és éppen ezért folyamatosan eredménytelen Munkáspártot, mint az elveit, programjait rugalmasan váltogató MSZP-t.

Amúgy nekem az első nagy élményem (még bőven tizenévesként) a 88-as, falurombolás elleni tüntetés volt. Az még ma is bennem van.
Üdv!

Előzmény: deus (23)
dormika Creative Commons License 2002.04.12 0 0 26
Deus!
Bocs, rossz sort néztem a neveknél. Kértem is a törlést. Mégis csak először írtam a jót. Egyébként én is kommunikácó szakos vagyok és ezért talán legfájóbb ez időtájt a közszolgálati tv közszolgálatiatlansága. Na ez "gyönyörű" szó, de igaz.
BahnScorper Creative Commons License 2002.04.12 0 0 25
HoKr, teljesen egyet tudok veled érteni!

Én meg azért is mennék el, mert odakinn (értsd ezalatt leginkább a német nyelvterületet, de Csehország, Skandinávia vagy a Benelux-államok is megfelelnének) sokkal több a régi vonat és villamos, jobban állnak hozzá a felújításukhoz (több szervezet csinál több mindent), többel lehet utazni, meg sokkal több jó koncert van. Meg a városok nincsenek olyan t*kony állapotban, mint Budapest - max csak Brüsszelt kivéve! Kinn is van sok szenny a politika terén persze (hol nem? a politikának már csak ilyen a természete...), nemcsak itthon, de ha azon dolgokból, melyeket szeretek, sokkal jobb a választék, és nincs az a nagy töketlenség, akkor még annyira sem figyelnék oda rá. Szép lányok meg mindenhol vannak, ahogy ezt a Svejk-ben is megírták... az, hogy nekem kinn is ugyanúgy nehezen menne a kapcsolatteremtés, mint itt, az már egy másik mese... :-|

Summa summárum: nem a pénz, vagy a helyi politikai rohadás lenne az indok, hogy elmenjek innen. Hanem hogy sokkal gyakrabban és nagyobb mértékben élvezhessem azokat a dolgokat, melyek nekem a tökéletességet adják meg...

Előzmény: HoKr (0)
deus Creative Commons License 2002.04.12 0 0 24

Nem feledem, ígérem.

És?

Ne feledd, hogy Ovi az egyik vidéki Ifjú Gárda szakaszparancsnoka volt!

Előzmény: Törölt nick (16)
deus Creative Commons License 2002.04.12 0 0 23

offoljuk szét a topikot?
kicsit hosszú leszek, elnézést.

kedves Vámpír:

én tapasztaltam, milyen volt a kádárizmus alatt élni, és elhurcoltak szolgálni a kommunista Néphadseregbe, ahol a falakon olyan plakátok lógtak, hogy "Vigyázz ha jön a NATO-katona" meg egyéb ökörségek.

Megnéztem közelről, hogyan születik a Fidesz, ott voltam, amikor Ovi a Nagy Imre temetésen beszélt, és azt hittem, a rendőrök mindjárt lelőnek mindannyiunkat. Ott voltam a köztársaság kikiáltásakor. Szóval, nem kell bemutatni nekem a dolgokat.

A NATO ellen kampányolni biztos jó, csak hát egy ilyen fekvésű és katonai felkészültségű ország NATO nélkül kb 5 percig képes magát megvédeni. Erről ennyit.

Az MSZMP-ben már korán megjelentek azok az erők, akik látták, hogy a kriptokommcsi Kádár meg a többi begyepesedett moszkovita már csak teher.
Megpróbáltak reformokat csinálni, hátha sikerül valami "puhább" és rugalmasabb párttal a rendszert megóvni. Szerintem azért, mert fingjuk se volt, milyen lenne egy nem kommcsi rendszer.

Moszkvából egyre kevesebb ukáz jött, mert ott meg Gorbacsov csinálta a fesztivált. Hiába voltak itt ruszki tankok, olyan nemzetközi légkör volt, hogy az oroszok nem merték volna bevetni őket. Azt mondták a komcsi országoknak, hogy baze oldjátok meg a bajaitokat.

A reformerek már tudták, hogy itt vagy sikerül egy nagyon barátságos MSZMP-t csinálni, ami abszurd, vagy összedől az egész tákolmány, akkor pedig jobb lesz kiszállni és elhatárolódni, mert egy új rendszerben már más párt kell. Így csinálták meg az MSZP-t.

Utána meg felgyorsultak az események -- nézz utána az 1989 őszi híradókban.

Ja, és azóta eltelt 13 év.
Az MSZP tagjai azért eléggé kicserélődtek azóta, és az én véleményem szerint eleve olyanok alkották, akik az értelmesebb reformgondolatokat, és nem a merev moszkovita dogmákat tartották szem előtt.
Az utóbbiak a bukás után előbb Kádár János Társaság néven tömörültek (talán Rubovszky? vezetésével, Kádár volt titkárával), aztán Thürmer összerakta nekik a Munkáspártot.

Na. Ennyi mára a törileckéből... :)

üdv
Deus

Előzmény: Vámpír (13)
Vámpír Creative Commons License 2002.04.12 0 0 22
El van boronálva... :)
Előzmény: dormika (17)
dormika Creative Commons License 2002.04.12 0 0 21
Moderátorok! Pls
előző hozzászólásomat törölni szíveskedjetek, mert hülyeséget írtam. kössz
Előzmény: dormika (17)
malaclopo Creative Commons License 2002.04.12 0 0 20
meggyőződéses demokrataként visszautasítom, hogy valaki az általános, titkos választójoggal viccelődjön; elég sokan meghaltak azért, hogy elérjük ezt a minimumot, senkinek sincs joga kétségbe vonni, hogy mindenki szavazhat, akit a független bíróság jogerősen el nem tiltott a közügyek gyakorlásától; ovival is éppen ez a baj, hogy bár sokat járt iskolába, de még nem tudta megtanulni, mit jelent a demokrácia; de azért neki is van egy, azaz egyetlen egy szavazati joga
Előzmény: dormika (14)
Vámpír Creative Commons License 2002.04.12 0 0 19
Nos peched van, mert jelenleg Magyarországon még az analfabéták is szavazhatnak... Amúgy főiskolát végeztem, és ha minden jól megy, az ősztől rástartolok a második diplomára (kommunikáció-művelődésszervezés). Remélem, így már szavazhatok... :)
Amúgy melyik hozzászólásommal sikerült iskolázatlannak mutatkoznom?
Előzmény: dormika (14)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.12 0 0 18
:-) világosan, talán nem figyeltem eléggé, épp ezért kérdeztelek...
Előzmény: deus (15)
dormika Creative Commons License 2002.04.12 0 0 17
Bocs Vámpír az előző hozzászólás DEUS-nak szólt
Dormika
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.12 0 0 16
...ne feledd, hogy Keleti a HM politikai főcsoportfőnökségnek volt a parancsnoka a 80-as közepe táján...
Előzmény: Vámpír (13)
deus Creative Commons License 2002.04.12 0 0 15
(off)

Figyeld meg:

van egy ilyen "előzmény" link a hozzászólások alján...

Felvetettődött, hogy jön a kádárizmus.
Erre én felsoroltam a kádárizmus főbb nyomasztó dolgait, és megkérdeztem az illetőt, hogy ugyan melyik tényező visszatérésétől retteg.

Mert szerintem azok az idők soha nem jönnek vissza, és aki a mai MSZP-t összemossa a kádári idők MSZMP-jével, az ritka nagy szamár.

Világosan beszélek, fehér testvér?

Előzmény: Törölt nick (11)
dormika Creative Commons License 2002.04.12 0 0 14
Vámpir!
Téged és a hozzád hasonlóakat a szavazó urnák közelébe sem engednélek.Nem azért mert a másik oldalon állsz, hanem mert olyan aluliskolázottnak mutatkozol, és ez nem lehet egy felelős döntés alapja.
Üdv
Vámpír Creative Commons License 2002.04.12 0 0 13
OK, de: az MSZMP, majd később az MSZP meggyőződésből engedte (később elismerem, támogatta) a változást, vagy csak azért, mert már nem érezhette maga mögött az orosz tankokat?
Engedj meg egy példát:
Pár éve a NATO ellen kampányoltunk néhány barátommal a népszavazáskor. Egyik párt színeiben sem, csak úgy meggyőződésből. Egy haverommal elmentünk Keleti György akkori honvédelmi miniszter fórumára, ahol felolvastunk neki a Honvédelmi Ismeretek című középiskolás tankönyvünkből (Zrínyi kiadó, 1988). Ebben Keleti úr írt egy brilliáns fejezetet a katonapolitikáról, amiben kifejti hogy az aljas, imperialista NATO a világbéke ellensége, fenyegető veszély békés dolgozó népünkre... Keleti csak hümmögött, a lelkes hallgatóság esett nekünk igazán. Választ nem kaptunk, pedig kiváncsi lettem volna, hogy mekkora bőr van a pofáján egy ilyen embernek?!
Előzmény: deus (10)
malaclopo Creative Commons License 2002.04.12 0 0 12
igazából nem értek egyet a topic címével; senki ne menjen el, amiatt pedig főként nem, hogy éppen milyen kormány van; egy balosnak el kellett túrnie az Antall-boros kormányt, és elviselnie ovi uralkodását; mégha annyira romlana is a helyzet, hogy ovinál is rosszabb uralom lenne, akkor sem az a megoldás, hogy aki nem ért vele egyet, elhagyja az országot; tennie kell azért, hogy megváltozzon a helyzet, a törvényeket betartva; ha a legisebb sérelem éri, hivatalosan, dokumentálhatóan panaszt kell tenni; ha egy hivatalnok ellen minden megsértett ügyfél panaszt tesz, azt nem lehet eltitkolni; a sort lehetne folytatni a végtelenségig; a legfontosabb azonban, hogy megtanítani az embereket, jogtalanságot, törvénytelenséget nem szabad szótlanul eltűrni; ovi diktatúráját is csak demokratikus választáson lehet legyőzni; én egyszer gondoltam rá, és akkor valóban megtettem volna, mikor a gyermekemet összeírták; ha nem engedélyezték volna a polgári szolgálatot, Nansen útlevelet kértem volna, és mentünk volna, ha nem kaptuk volna meg, szöktünk volna egyik országból a másikba; ahol már nem kötelezhető valaki kötelező fegyveres szolgálatra, ott már lehet élni, és emelni kell a tétet, ne legyen sorkatonaság; az én legszebb álmom, amit utódaimnak kívánok, hogy ne legyen fegyver, ne legyen hadsereg sehol; az országáukat az ott élők
demokratikusan rendezzék be, civilszervezetekkel tegyék otthonossá; ez nekünk is jár
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.12 0 0 11
Miért is jössz te most kádárizussal???
Előzmény: deus (10)
deus Creative Commons License 2002.04.12 0 0 10

Juj.

Kérlek, az alábbiak közül jelöld be, hogy szerinted melyikre van esély, ha az MSZP győzne:

A kádárizmusban:

- nem volt piacgazdaság
- magáncégek nem működhettek
- 1956-ot még kiejteni se volt szabad
- nem volt értelmes pályaperspektíva a fiataloknak
- évente egyszer lehetett Nyugatra utazni
- ócska szocialista kocsik pöfögtek
- hitvány, szűkös áruválaszték volt a boltokban
- a fiatalok számára szinte semmi szórakozás nem volt
- nem voltak számítógépek
- nem volt internet
- alig voltak újságok, azok is csak kommcsi szócsövek voltak
- nem volt se kábeltv, se műhold, csak 2 állami csatorna
- nem voltak mobiltelefonok
- kötelezően ki kellett vonulni kommcsi ünnepekre
- minden munkahelyen és iskolában pártiroda volt

Nos?

Előzmény: Vámpír (8)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.12 0 0 9
...nézz magadba, s békélj meg...
Előzmény: Vámpír (8)
Vámpír Creative Commons License 2002.04.12 0 0 8
Én ha elmennék, azért tenném mert nem bírnám még egyszer elviselni a kádárizmus rohadó, erjedt, poshadt csöndjét, azt a légkört. És most sajnos nagyon arrafelé megyünk...
Előzmény: neutron (-)
deus Creative Commons License 2002.04.12 0 0 7

kedves Vándor

fuss neki mégegyszer, mert amit írtál, olyan zagyvalék, hogy megfájdul a feje, aki olvassa...

Mind a két kormány állat?
Szerezni egyik állat se könnyű?

Mi van?

Úgy írsz, mintha Uhrin Benedek tanított volna mondatszerkesztésre...

Valaki fordítsa már le...

Előzmény: Gábor Vándor (5)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.12 0 0 6
...még valami, amit most terjesztek itt és másutt is, pl. azáért, hgy ne kelljen elmennie senkinek:

Tűzzünk ki a béke igényének jeleként
FEHÉR szalagot

a megosztás és mogosztottság kokárdái és a pártjelvények helyére!

Előzmény: neutron (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!