Keresés

Részletes keresés

WILLIS Creative Commons License 2002.04.15 0 0 41
Kedves Választópolgár!

Szerintem ne kezdjük el felsorolni, hogy ki - pontosabban, melyik párt - hogyan tartotta szem előtt az ország érdekeit a parlamentben született döntések során. Márcsak azért se, mert nincs értelme, mindketten tudjuk, hogy minden pártnak van elég sok hibája.
Amire én céloztam, hogy ne hívjuk már fúrásnak a lobbit, a hozzászólásokat és előterjesztéseket meg ilyesmiket, mert az ugye többekközött nem jó szó rá, másrészt így az beszél, aki valóban szélsőséges. Az bírom, hogy mindenki idegből nyomja a hozzászólásokat, nem ésszel - jó, néha én is...

Ja, a topic címére reagálva - bevallom, alig vártam, hogy ma elővehessem (amúgy genyó állat vagyok:-))))) - már akkor is felháborított ez a hülyeség, de most meg egyenesen röhögnöm kell...

Senki sem Nostradamus, na.

Előzmény: valasztopolgar (36)
Kommunista Istenkirály Creative Commons License 2002.04.12 0 0 40
Tisztelt valasztopolgar!

Ez úton hívom fel becses figyelmét arra, hogy a Magyar Igazság és Élet Pártja az 1998-2002-es parlamenti ciklusban a Magyar Köztársaság Országgyűlésének egyik legitim pártja volt. Az 1998-as országgyűlési képviselőválasztások során ugyanis a választójoggal rendelkező állampolgárok egy része úgy vélte, hogy a népszuverenitás közvetlen gyakorlása mellett a MIÉP színeiben politizáló képviselők útján kívánja érdekérvényesítését biztosítani. A demokratikus szabadságjogok ezekre az emberekre ugyanúgy érvényesek, mint bármely más választópolgárra.

A MIÉP az elmúlt négy év során konstruktív ellenzéki munkát valósított meg, ugyanis a szavazások eredményéből kitűnik, hogy nem utasította el élből a kormány jogszabályjavaslatait (szemben más ellenzéki pártokkal), hanem a nemzet használókat szolgáló tervezeteket a MIÉP is támogatta. Amit nem támogatott, az elsősorban azért nem támogatta, mert nem tartotta összeegyeztethetőnek az általa meghirdetett radikális politikával.

Mivel valamennyi párt közül a MIÉP az, amelyik a legkevesebb teret kívánja engedni az idegen érdekeknek, az idegen érdekek kiszolgálói természetesen őket támadják leginkább, és mostanra, állandó agymosással már sikeresen rájuk ragasztották a "náci" jelzőt, holott ebben az esetben nemzeti radikalizmusról van szó. Akárhogy is, a parlamenti pártok közül a MIÉP tekinthető a legkevésbé érintettnek bármiféle korrupciós ügy gyanújában, és programjának egyetlen elemét sem találták jogerősen sérelmesnek a jogszabályok adta keretekre nézve.

(csak mellékesen - én nem vagyok miépes, csak van szemem)

Gondolatkísérleted, mely szerint az MDF és az MSZP közösen kormányoz, több, mint nevetséges. Ugyan az MDF igyekezett a korrekt politikai légkör érdekében mindenkinek békejobbot nyújtani, de azért ne tévesszük össze az MDFet az SzDSz-szel. Azért, mert a SzDSz összeállt a volt állampárttal, akiktől előzőleg vállvetve akartunk megszabadulni, még nem biztos, hogy erre mindenki kapható.

Előzmény: valasztopolgar (36)
magyarpolgar Creative Commons License 2002.04.12 0 0 39
Ezt és hasonló hozzászólásaidat már egyéb topikokból ismerem(jük).
Értéke:0

Előzmény: agrárgerilla (-)
OHunter Creative Commons License 2002.04.12 0 0 38
mint ahogy a királyi TV is megtalálta az egyszem FMPP aktivistát a sok ballibkomcsi között a hősök terén....
Előzmény: A Károly (0)
claudius25 Creative Commons License 2002.04.12 0 0 37
SZDSZ-es nem fog menni, se naplókamerával, se annélkül.
Előzmény: A Károly (0)
valasztopolgar Creative Commons License 2002.04.12 0 0 36
Kedves Willis!

Ha szerinted a Parlamentben a fityesz frakció _mindig_ az ország érdekeit képviselte, akkor gondolom nem Magyarországon élsz.

Hogy példát is mondjak.
Az ország érdeke a jogbiztonság, a jogkövető magatartás ennek nagyon komoly része. Az Alkotmánybíróság döntött a frakciók ügyében. Így megalakulhatott és megmaradhatott a miép frakció, de abban a pillanatban, amikor az első ember kilépett belőle meg kellett volna szüntetni. Azt a jellemtelen házelnök megakadályozta.

Az ország érdeke, hogy nagyértékű beruházások esetén közbeszerzés döntsön, - ez más demokratikus országokban nagyon bevált - mert kilehet választani a szempontjainknak leginkább megfelelő pályázót. Autópálya ügyben hallottál az elmúlt 4 évben ilyet?

Az ellenzék szerepe is lehet össztársadalmi, ha árgus szemekkel figyeli a kormányt, és rákényszeríti hibáinak kijavítására (Tudod általában gyarló az ember a saját hibái megitélésében.) Ezt lehet szerencsétlenül fúrás szóval is illetni.

A törvényes eszközök pl. interpelláció, azonnali kérdések, vizsgálóbizottságok, maga a hozzászólás is, szavazás ill. ellenszavazat. Pl. a legutóbbi zárszámadást a miép szavazatai mentették meg.

Máskor az országért aggódtál, hogy idő előtt megbukik a kormány az milyen rossz.

Gondolatkísérlet: 1999. dec-ben az mdf és a kisgazdák megbuktatják orbánt, és az mszp-vel összefogva új kormány alakul. Ebben az esetben már lenne autópálya Nyíregyházáig, Debrecenig, és az ország azon része megkezdte volna a felzárkózást, ami szintén mindannyiunk érdeke. A többi pozitív hatást az elkövetkezendő 4 évben Te is meg fogod tapasztalni.

Bocsi, hogy hosszú voltam.

Kedves Topicgazda!

Mélységesen felháborodtam ;) az ötletem ellopása miatt. Tiszta fityeszes parlamenti módszer: hagyni elsűlyedni, kicsit átalakítani, sajátként elővenni.

valasztopolgar

Előzmény: WILLIS (21)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.12 0 0 35
Igazából nem tudtam követni, hogy itt ki kit pártol.
Mindenesetre fidesz suxx. ;)
polgarierok Creative Commons License 2002.04.12 0 0 34
De akkor miért is komálod Orbán komát?

Vagy inkább Pónitáltos teccik?

A Fidesz tüntetésen egy provokáció lesz mégpedig, provokáció a magyar demokrácia és a közélet békéje ellen.

Szítsuk a Szíttyát, vagy mi!

Miért volt ilyen ellenséges a stílúsod agro ellen?

PE

Előzmény: magyarpolgar (33)
magyarpolgar Creative Commons License 2002.04.12 0 0 33
Tudod nekem nincs hatalmam.
nekem nincs Pártom.
Nincs Fideszem.
Nincs Orbán Vitorom.
Nincs Budapestem
De Kovács Lászlóm sem.
Nekem van egy gyermekem.
Egy feleségem.
Egy családom.

Szeretnék boldogan, nyugodtan élni.
És eddig ez megadatott.
Legyen meg a jogom ahhoz, hogy olyan provokátorokat akik ezt megkérdőjelezik elküldjek melegebb éghajlatra.

Szép álmokat

Előzmény: Hiphop (32)
Hiphop Creative Commons License 2002.04.12 0 0 32
Kedves nagyon átpolitizált hangulatú indulatos, dühös bepánikolt magyarpolgár!

Oviék meghökkentő ragaszkodása azt mutatja meg kőkeményen, hogy ők már átszoktak a fűről és egyéb tradicionális és mindenki által elérhető tudatmódósítókról szerekről(tisztelet Tompi Tomi által reprezentált kivételnek, aki régi jó drogszokásait is megtartotta), valamire ami édesebb és még a pénzt is fialja.

A hatalom gátlástalan kihasználásáról illetve magáról a HATALOMSZANVEDÉLYBETEGSÉGRŐL VAN ITT SZÓ.

Az is lehet, hogy a még ismeretlen stiklihegyeik miatt görcsölnek a hatalmukért.

Az "ördöggel cimborálás" legdúrvább fajtája ez itt valójában, melynek esete fennforog;
az ördög nemi szervének kézi és orális kényeztetéséről, amelytől a hatalom további 4 évig szoló sérthetetlenségüket vágyják.

Nemzeti kommunista fidesz csapat most négy évre tisztúljatok, SZOKJATOK MÁR LE.

Borzasztó ez a feszültség, menjetek már!
Mert bünti lesz (van), és esetleg akár pszihológusra is szükség lehet.

Előzmény: magyarpolgar (31)
magyarpolgar Creative Commons License 2002.04.12 0 0 31
Te egy nagy nulla vagy kisapám.
A sjaát feltételezéseidet előrevetíted.
Menj a picsába elnézést az ilyenek miatt tart itt ez az ország. elegem van az ilyen ifjúszoci klónokból. Ez az ország nem párt főleg nem a te pártod én egy állampolgár vagyok aki élni akar normálisan a családjával. Úgyhogy húzz el anyád retkes faszába. (Mindenkitől elnézést kivéve agrárgerilla)
polgarierok Creative Commons License 2002.04.12 0 0 30
Boss!

S akkor mi is ez a friss kétszeres mjdnem 100 miiliárdos nyugdíjprogramotok?

PE

Előzmény: Boss (24)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.12 0 0 29
affenét
az igazi provokáció a zsírtáltos részéről jön, azáltal hogy a híveit elviszi a "nemzetgyűlésre"... :)))))
Előzmény: Bordódy Kristóf (15)
polgarierok Creative Commons License 2002.04.12 0 0 28
Ahogy mondja kedves topikgazda;
Kövér írja, Viktátor tanulja és diktálja bele a MIÉPES tömegbe!

PE

Ariel Creative Commons License 2002.04.12 0 0 27
ennel mar csak egy rosszab forgatokonyvet irhat wermer..
orban meghal, majd feltamad...ott rogton szentte avatjak es bevonul jeru...ize a parlamentbe a koronaert...
Előzmény: Tamás (26)
Tamás Creative Commons License 2002.04.12 0 0 26
Szerintem fel fogják robbantani OVi alatt a színpadot, gondosan ügyelve rá, hogy nehogy baja essen... :-)

Aztán a tömeg ünnepli majd a túlélőt, a Pintér meg ott sunnyog majd a háttérben a detonátorral, miközben dörmög magában: "kilenvennyolcban bejött b+, most is be fog"...

Wic Creative Commons License 2002.04.12 0 0 25
Tényleg, bocs, olyan egyforma a kettő, mindig összekeverem.

Wic

Előzmény: acontrecourant (17)
Boss Creative Commons License 2002.04.11 0 0 24
Tisztelt, PARTALAN!

A FIDESZ programját, egy hónapon keresztül bemutatta. Az ellenzék hangos, hisztérikus rágalmai miatt a választókhoz nem tudott eljutni.
Nagyon remélem, hogy még nem késő és eljut.

Nem játszik ellenzéket, ezt Te, is tudod, csupán az ellenfelétről ránt le néhány igen szennyes leplet. Ez azért előfordolt már európában is.

Tisztelettel Boss

Előzmény: PARTALAN (23)
PARTALAN Creative Commons License 2002.04.11 0 0 23
Tisztelt Boss!

Azért mert orbán nem a fidesz programjának bemutatására hívta össze, hanem az ellenzéki többség ellen!
Ezt a ganéságot már bemutatta a TF-en is!
Most szegény orbán felel?s miniszterelnökként ellenzéket játszik! Ez európában nem szokás!

Előzmény: Boss (22)
Boss Creative Commons License 2002.04.11 0 0 22
Tisztelt,PARTALAN!

Mióta tüntetés egy választásinagygyűlés?
A kifejezés már maga provokáció!

Boss

Előzmény: PARTALAN (20)
WILLIS Creative Commons License 2002.04.11 0 0 21
"Az ellenzéknek - erre kapott megbízást a választóitól - kutyakötelessége a "fúrás", sőt, akár a hivatalban levő kormány megbuktatása is - törvényes eszközökkel."

Én aszittem eddig, hogy aki a parlamentben ül, annak kutya kötelessége az ország és az ott élők érdekeit nézni minden döntés meghozatalánál, függetlenül attól, ki az aki előterjeszti az adott témát.

Tudhattam volna, hogy csak én vagyok ilyen naív...

Amúgymeg szeretnék a "fúrás" törvényes eszközeiről is pár sort olvasni.

Üdv: W.

Előzmény: acontrecourant (19)
PARTALAN Creative Commons License 2002.04.11 0 0 20
Hát annál nagyobb provokációt el sem tudok képzelni, mint amikor a kormány a többségi szavazók ellen tüntetésre hívja a rászavazó kissebbséget az utcára! Ez nem kampánygy?lés hanem az ország szétszakítása, gy?löletkeltés és aljasság a még kormányon lév? fideszt?l és butaság vitykától! Véglegesen elvesztették ezzel a választásokat!
acontrecourant Creative Commons License 2002.04.11 0 0 19
>>>>Bordódy Kristóf válasz erre | adatok | e-mail 2002-04-11 17:12:16 (15)

A zemeszpé 4 éve folyamatosan fúr mindent, amit a kormány tesz, vagyis 4 éve folyamatosan kampányol és uszít.<<<<<

Az MSZP - de méginkább az SZDSZ - ellenzéki párt volt egészen mostanáig. Akárcsak az Orbán-féle Fidesz-MPP az ez előtti, meg az előtti-előtti ciklusban.
Az ellenzéknek - erre kapott megbízást a választóitól - kutyakötelessége a "fúrás", sőt, akár a hivatalban levő kormány megbuktatása is - törvényes eszközökkel.

Az uszítás - más. Azt Orbántól, Csurkától, Kövértől és most már Pokornitól lehet tanulni.

Előzmény: Bordódy Kristóf (15)
Fidélia Creative Commons License 2002.04.11 0 0 18
Akkor megkérdezném mégegyszer!!

HONNAN VOLTÁL OLYAN KEDVES EZT A SZÖVEGET BEMÁSOLNI????

köszönettel
F

acontrecourant Creative Commons License 2002.04.11 0 0 17
nem a népszabadság, hanem a magyar hirlap
Előzmény: Wic (13)
acontrecourant Creative Commons License 2002.04.11 0 0 16
ti vagytok ávós-, munkásőr és nyilas pártszolgálatos utódok

nézzetek már tükörbe

Előzmény: PGuszti (10)
Bordódy Kristóf Creative Commons License 2002.04.11 0 0 15
A zemeszpé 4 éve folyamatosan fúr mindent, amit a kormány tesz, vagyis 4 éve folyamatosan kampányol és uszít.

Ha provokáció lesz, az csakis az ő oldalukról jöhet.

De azért ne reménykedjetek, nem ijedtünk meg: elmegyünk szombaton.

Előzmény: acontrecourant (4)
NagyAnd Creative Commons License 2002.04.11 0 0 14
Van is mar ra jelentkezo.
Csak kukkantsatok meg a KI JON A FIDESZ NAGGYULESRE topicban ..hornet. koma beszolasait, amig nem keso.
Előzmény: PGuszti (10)
Wic Creative Commons License 2002.04.11 0 0 13
Én kint voltam a TF-en.

A Népszabadság online tudósít egy ősmagyarról, aki meg akarja verni az újságírót.
Miközben azt mondja: "mire rendőrt hívsz kitaposom a beled." (vagy nagyjából ezt.) A fényképen pedig ott egy rendőr :-))))
Amúgy a kép alapján attól a helytől kb 15 méterre állhattam, és 3/4 =-től a rendezvény végéig nem jutott hozzám hangos veszekedés, pocskondiázás.

Netán újabb provokáció? Mire gondoljak ilyenkor???

Wic

Fidélia Creative Commons License 2002.04.11 0 0 12
Tényleg meg szeretnék kérni nagyon szépen mindenkit,hogy ne durvuljunk ha lehet!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!