Szeretném az autóm külső tükreit fűteni. Valami olyan dolgot /érts lap, folia, stb./ keresek amit az elejére vagy hátuljára kell a tükörlapnak tenni és az áram hatására melegedik.
Nagyon hálás lennék a segítségért.
Köszönöm
A segítséget emailban vagy telefonon várnám elsősorban. juhasz.krisztian@axelero.hu
Hali!
Az alapok elsajátításához tudom ajánlani még a "Készüljünk a rádióamatőr vizsgára" c. könyvet is (könyvtárakban még valszeg fellelhető), nagyon jól elmagyaráz mindent. Ha esetleg a rádióamatőrizmus is érdekel, arról még további infók is vannak.
És én is ajánlom a Rádiótechnikát és a Hobby Elektronikát!
Ha konyv kell akkor a legjobb ha fosikolas vagy egyetemi konyveket szerzel be! Ott ugyis ugy tanitanak hogy leadjak a konyvet, plusz meg valamit. En a Kandora jarok, onnan nem nehez konyvet szerezni. Ev elejen besetalsz valamikor Szeptember kornyeken a Tavaszmezo utcaba. Megkerdezed hogy hogy a jegyzetellato. Elmesz oda, ott megkerdezed (pl hallgatoktol), hogy mikor lesz/van/volt jegyzetvasar. Valoszinuleg semmit sem fognak tudni, szokasunk :) De sebaj, nem adod fel! Bemesz a jegyezetellatoba es kozlod hogy elso feleves jegyzeteket szeretnel venni, lehetoleg csak elektronikait! Megveszed, szerintem nem kerul olyan sokba, aztan azt olvasgatod. En pl abbol tanultam meg tranzisztor "hasznalni", es az alapjan epitettem az elso erositomet. JA! Nezd meg a hirdeteseket is, hatha valak olcsobban akar megszabadluni a konyveitol. Na ha ez megvan, es meg mindig nem vette el a kedvedet ez, akkor esetleg megveheted meg a villanytan tankonyveket is. Sok benne a matematikai de a lenyeg benne van. Ez tenyleg az alapokat mondja el. Pl hurokaramok modszere, Milmann tetele meg ilyenek.
Ha meg mindig van energiad akkor ellatogatsz ide:
http://kando.villamvadasz.hu
Itt talasz letoltheto jegyzeteket. Frissul az oldal, erdemes nyomonkovetni!
Ja ha sok idod van akkor akar beulhetsz par eloadasra is! Schnoll tanarurat KERULD! Szini es Erdos jo villanytanorakat tart. Molnar picit furcsan "magyaraz" elektrobol.
Ezt a könyvet csak ajánlani tudom én is, nagyon jó! :)
Különben meg ha valakit igazán érdekel a téma, nem egy olyan nagy dolog autodidakta módon beletanulni. Én pl. már általánosiskolás koromban építgettem a Rádiótechinákban megjelent áramköröket, mindenféle külső segítség nélkül, senki ismerősöm nem volt, aki járatos lett volna a témában! :)
Sajnos én is az emberiség ezen feléhez tartozom,bár már 7 éve ezzel foglalkozom.
Amit el tudok mondani:autodidakta módon nagyon nehéz.
Ha mégis így szeretnél hozzálátni,akkor két utat látok járhatónak.Az egyik az,hogy ha nagyon ott vagy a matematikai alapokkal,akkor beszerzel néhány középiskolai majd egyetemi tankönyvet és azokból rájössz az összefüggésekre.
Amit viszont ettől függetlenül mindenképpen be kell szerezned,az az elektronika Bibliája:
U.Tietze-Ch.Schenk: Analóg és digitális ármakörök
A másik módszer,hogy lesajnálod a matematikát és megveszed a Hobby Elektronika ill. Rádiótechnika c. újságokat és ezekből jössz rá az összefüggésekre (nem lehetetlen!).Bár ezeknél legalább egy nagyságrenddel jobb a német Elektor c. újság,csak eléggé el van rejtve a közönség elől...
Ja és a harmadik módszer a fenti kettő ésszerű ötvözése.
Az alapoktól kezdeni tényleg nagyon nehéz,de nem lehetetlen.A legjobb az lenne,ha találnál magadnak egy tanárt...
Vagy ha esetleg sok szabadidőd van,ülj be néhány egyetemi előadásra (nem villamosmérnökökhöz,mert abba belehalsz,hanem műszaki menedzserekhez,terméktevezőkhöz,stb.).Ott is egész sok minden ragadhat az érdeklődőre...