Nekem is - és családtagjaimnak is - feltűnt, hogy Pokorni Zoltán a szavakat-kifejezéseket tagoltan újra elmondja-megismétli kicsit más formában.
Ezzel azt az érzetet-érzületet akarja felkelteni- elültetni a hallgatóságában-közönségében, hogy amit mond-sugall, az tiszta-világos beszéd.
A riporteteket-vitapartnereket pedig ezzel a módszerrel az adott témában-kérdésben értékes adásidő percekkel tudja megrövidíteni.
A beszéd intonációja-hanghordozása sokszor inkább egy vallási ceremónia levezetőjének stílusára-beszédmódjára emlékeztet.
A tartalom rovására az érthetőséget fokozza-erősíti, amellyel sokakban kelti azt a sikerélményt-megnyugvást, hogy egy bonyolult-összetett témában a megértés-befogadás tettét sikerrel abszolválta-véghezvitte.
Ízlés dolga : van aki bírja-szereti az ilyen szájbarágást-túlmagyarázást, s van aki azonnal elkapcsolja-kikapcsolja a televíziót-rádiót, ha meglátja-meghallja a beszélőt, meghallja a baritonját.
>Én tartottam 20-nál több ember elött, még a 70-es években. A 20-nál több az tudományos fokozattal rendelkezett<
Így egyszerű, mert '... az első sorokban ülők a szakma prominens képviselői, akik különben sem figyelnek oda. Ha meg véletlenül mégis, akkor a)nem érdekli őket; b) azt hiszik rosszul hallották; c) nem biztosak abban, hogy minek kellene elhangzani.' [Dévényi: 'Dr. Ezésez Géza karrierje' nyomán]:)))))
Baloldalon úgy vettem észre nem ész van hanem zsigeri gyűlölet. azt beleöntik a hívekbe oszt jól elvannak vele... nem is kell nekik 50000 Ft-os minimálbér meg Széchenyi terv meg státus törvény meg ilyen úri huncutságok...
Kedves honleányom!
Én tartottam 20-nál több ember elött, még a 70-es években. A 20-nál több az tudományos fokozattal rendelkezett. Ha jól emlékszem, nem "perseveráltam", honleányom, honleányom...:-)))
IMHO tisztában van a hallgatóság szellemi szinvonalával, felfogóképességével !
Az önálló gondolatokkal rendelkezőkre az sincs hatással ha 32X mondja el ugyanazt a baromságot.
Te tartottál már beszédet 20-nál több ember előtt? Tudhatnád, hogy mindig van egy alapzaj, vagy beleszólás, ami miatt esetleg újrakezdi a szónok a mondatát.
A Kovács-Pokorni vitán tűnt fel először,hogy Pokorni notórisan mindent mindent kéccermond kéccermond.
Aszittem fáradt,vagy valami más baja van.
Aztán tegnap az Orbán is ezt csinálta.