Mikor volt Martonyi ÁVÜ vezető? Antall idején?
Mer én nem igazán emlékszem az évszámra. Antall kormány idején volt ugye. És hány évig, mert túl sokáig nem lehetett.
Gondolom, valami jó kis Demokrata iromány. Tele féligazságokkal, és nagyon-nagyn rossz számokkal. Kapolyi egyébként valóban gazdag ember, és valóban elnyert orosz államadósság kvótát is. Ennyi benne a való, meg a System Consulting.
Mindez nem változtat azon, hogy a privatizációs szervezet vezetője nem Kapolyi volt, hanem Martonyi János.
Ezt úgy szokták csinálni, hogy az ukrán áramot magyar áramként tovább utaztatják a déli országokon keresztül mondjuk Törökországik. Törökországnak nincs árama. Ebben az esetben a közvetitői dij a Kapolyié,- amely az energiaszektorban horribilis összeg,még ha csak fillérekkel számoljuk is a kW-t-, amelyből kifizeti a korrumpált köztisztviselőket, mert nélkülük nem lehet országok közötti árucserét lebonyolitan, s ami marad az az ővé. Ezek az ügyes régi káderek mind az orosz kapcsolataikból gazdagodtak úgy meg.
"- Megint szóba került egy név, Kapolyi Lászlóé
-Az ő keleti kapcsolatai jelenleg is nagyon erősek, nem csak az úgymond kormányzati, hanem úgymond tudósi kapcsolatai is.
-Mennyire gazdag ember Kapolyi László?
-Legalább Máté László mértékű a gazdagsága.
-Ez pedig negyvenmilliárd forint körüli.
-Megygöződésem, hogy Kapolyi László e körüli részvény és egyéb tulajdon boldog birtokosa.
-És ez hogy jött össze?
-A kapcsolatok, amelyek keleti irányban igen erősek voltak, pénzzé változtak. ..."
"Egymillió dolláros beruházással nyitja meg ma a kárpátaljai orosz komarovszki gázmező első kútját a Nadra-csoport.
A ma megnyitott gázmező kezdetben a belföldi ellátásba kapcsolódik be, de a termelés növelésével lehetőség nyílik egy gázzal működő esetleg kombinált erőmű felépítésére is. A tervek szerint ebben már részt venne a System Consulting nevű cég is, amely közel tíz éve importál ukrán villamos áramot Magyarországra. A Kapolyi László, volt ipari miniszter tulajdonában levő társaság bekapcsolódna a gázmezők feltárásába, és az erőmű építésébe is. Mint ismeretes, a System Consulting az elmúlt években összesen 120 millió dollárt kitevő szovjet államadósság "lebontására" kapott keretet. A főleg áramszállításokban megvalósult üzlet értesüléseink szerint tovább folytatódik, mert a cég az elkövetkezendő két évben további 15-30 millió dolláros kerethez jut, amelyet várhatóan továbbra is áramszállításokra fordít. "
"Tíz év alatt húszezermilliárd forintot, hat év magyar költségvetését lopták ki a zsebünkből. Kialakult a Máté-birodalom, a caolás Nagy Imre birodalma. Tőkésé lett a szakszervezeti érdekvédő Schalkhammer Antal, a Veszprém megyei volt KISZ-es első titkár Szekeres Imre, az önmagát akkor szociáldemokratának hirdető Csintalan Sándor, a fotexes Békesi László, a Kádár-korszak bányaügyi minisztere, Kapolyi László. Ők lettek a vörös milliárdosok.""
Szerintem korábban is szét kellen nézni...
Mikor Kapolyi elvtárssal elprivatizálták az országot. Meg a szovjet adóság elmismásolása sem alapmegoldás volt...
Hogyan, hát pontosan úgy ahogy gondolod, meg ahogy 2milárd egy km utca By vegyész-szer. Nem érzik a politológus hölgyek/urak, hogy ezzel már az ovi sok is tisztában vannak? Sajnos elég szomorú, hogy ez már senkit nem érdekel Nixon óta.
--- Nixon egész jól járt, hogy csak magnószalagot kellett ennie. ------
94-98. Melyik idoszak az?
Ja, amikor Medgyessy bevezette, hogy a hajlektalanoknak havi 5500 Ft-os egeszsegugyi hozzajarulast kell fizetniuk?
Tudod, amit most el akar torolni, mert most a vallakozok fizetik!
Szent ember !!!!
Hogyan lett Medgyessy Péter milliárdos 1994-1998 között, amikor az ország 90%-a telejsen elszegényedett a Bokros-csomag következtében? Amikor megvonták az embereketől a családi pótlékokat, amikor tandíjat vezettek be az iskolákban, amikor csökkentek a nyugdíjak? Ezt magyarázza el valaki a választóknak, mert kíváncsiak lesznek rá!