Keresés

Részletes keresés

andabi Creative Commons License 2002.04.12 0 0 62
A teljesség kedvéért azért begépelem a MN-ből a Körlevél fénymásolatának szövegét is:

"Tárgy: A 2002. április 11-től hatályos forrás Hitel ügyviteli utasítás megküldése.
Dátum: 2002. április 8.
Ügyintéző:
Főosztályvezető:

Körlevél

A Forrás Hitelek tervezetként megküldött ügyviteli utasításának szakmai egyeztetése befejeződött. Ezek alapján az ügyviteli utasítás véglegesítésre került. A 2002. április 2-án tervezetként megküldött ügyviteli utasításhoz képest a következők változtak:

- Kimaradt a 2002. április hónapra vonatkozó átmeneti engedélyezési eljárási szabály

- A várhatóan 2002. május 1-től bevezetendő emelt kamatot a későbbiekben szabályozzuk,

- A hitel igénybevételével kapcsolatos díjakat nem hitelezzük meg, továbbra is a hitelkérelem benyújtásakor értékmegállapítási díjat kell az ügyfelnek megfizetni. A közjegyzői díjat közvetlenül kell a közjegyzőnél rendezni, a folyósítási jutalék összegét a hitelösszegéből levonással kell kiegyenlíteni, vagy lakás vásárláshoz nyújjtott hitelnél az ügyféltől külön be kell szedni.

- az új lakás építéséhez nyújtott hitelek folyósításának módját a tervezettel ellentétben, a hatályban lvő utasytáshoz képest nem változtatjuk.
- A rendelkezésre tartási jutalék felszámításának kezdési időpontja megváltozott.

A Forrás Hital 4.0 és a Forrás Hitel 5.5 hitelek szakaszos folyósítását a Prelak felkészítését követően vezetjük be, ennek megflelően az ügyviteli utasítást módosítani fogjuk..."

Előzmény: miközödhozzá (59)
Kulik Creative Commons License 2002.04.12 0 0 61
Azt hiszem ideje elnézést kérni.
Már az OTP is elismerte, hogy emelni akarta a kamatot május 01-től.
Előzmény: Chip-TFF (21)
hemhemhem Creative Commons License 2002.04.12 0 0 60
Egy kupac csupasz kopasz kukac meg egy kupac csupasz kopasz kukac az két kupac csupasz kopasz kukac.
Előzmény: KopaszKukac (56)
miközödhozzá Creative Commons License 2002.04.12 0 0 59
A mai MN-ben az olvasható, hogy az OTP belső körlevélben valamire készült.

"Tervezett kamatemelést az OTP
A bank körlevele alátámasztja olvasóink tapasztalatait
2002. április 12.

Átmeneti engedélyezési eljárási szabályt dolgozott ki áprilisra az OTP Bank a forráshitellel – a pénzintézet lakáshitel-konstrukciójával – kapcsolatban, amit később visszavontak – derül ki a lapunk birtokába jutott körlevélből. Ez a tény magyarázatot ad a lakáshitelek engedélyezésének átmeneti akadozására. Az OTP lapunknak elismerte, hogy létezett ilyen irat, ám ez a bank szerint nem befolyásolta az üzletmenetet."

Csodálatos! Az OTP már április 2.-án tudta, hogy az MSZP megnyeri az első fordulót!

A közvéredény kutatók mehetnek a retekbe!
Legjobb az OTP.

Törölt nick Creative Commons License 2002.04.11 0 0 58
Kedves Kopaszkukac !
A kérdőjel nem mentesít a bűncselekmény elkövetése alól.

Hogy példával éljek ha a Maygyar Nemzet főoldalán azt látod, hogy BUZI-E XY ?
Majd a belső oldalon apró betűkkel a cikk folytatása: nem, azzal még sajtóbűncselekményt követett el.

Igaz itt nem pusztán sajtóbűncselekményről van szó. De attól még a cikk a köznyugalom megzavarására alkalmas volt, ahogyan azt a nyomában kialakult pánik ékesen bizonyítja....

Előzmény: KopaszKukac (56)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.11 0 0 57
A teljesség kedvéért....

Az MSZP nem változtatna a kamattámogatásokon

Napi Gazdaság
2002. április 11., csütörtök 11:44

Az MSZP biztosítaná a jelzálog-hitelezés folytonosságát, illetve ebben az évben már nem nyúl ehhez a konstrukcióhoz - válaszolta a NAPI Gazdaság kérdésére az MSZP szociálpolitikai kabinetjének vezetője, Csabai Lászlóné. Az FHB és az OTP-csoport nem számol a hitelezési feltételek megváltozásával, illetve az OTP Bank cáfolta azokat a sajtóhíreket, miszerint felfüggesztette volna a jelzálog-hitelezést.

Az MSZP kormányra kerülése esetén biztosítaná a lakáscélú jelzálog-hitelezés folytonosságát, bár később kiigazításokat tenne - mondta a NAPI Gazdaságnak Csabai Lászlóné, a szocialisták szociálpolitikai kabinetjének vezetője.

Hangsúlyozta, hogy a kamattámogatásokon nem kívánnak változtatni, ám az adó-visszatérítést átalakítanák, mivel ma akár a fizetett kamatnál nagyobb mértékű visszatérítés is igénybe vehető minden évben. A elszaporodó visszaéléseket is kordában tartanák.

Jövőre bővítenék a rendszert

A kabinetvezető szerint fontos a hitelképesség-javítás, a kis jövedelműek ugyanis továbbra sem tudnak hitelhez jutni. A szocialisták többek között a szociálpolitikai támogatás növelésével akarják a szegényebbek lakáshoz jutási lehetőségeit megteremteni, beleértve a használt lakás vásárlását is; erről konkrétumokat nem említett.

Sokak számára az önerő előteremtése a fő probléma; a szocialisták egy szélesebb rendszerben gondolkodnak, de mindezt már csak jövőre vezetnék be. (Megfigyelők szerint az önrész számos pályakezdőnek is gondot okoz, így a fiatalok lakáshoz jutási lehetőségei ugyancsak rosszak.)

Az MSZP kedvezményeket vezetne be a vállalkozói bérlakásépítésnél is, ennek feltételeit a Városkutatóval dolgoztatná ki.

Állami kezesség a hivatalnokok hiteleire?

A Napi Gazdaság információi szerint a Pénzügyminisztérium két héten belül kidolgozza a köztisztviselők kedvezményes jelzáloghitelhez jutási feltételeit, ennek keretében többek között az állam kezességet vállal a hivatalnokok hiteleiért, így nem szükséges önrészt vagy pótlólagos ingatlanfedezetet felmutatniuk.

Ezzel kapcsolatban a szocialista miniszterjelölt kijelentette, hogy nem szereti, ha egyes társadalmi rétegeket az állam kiemel a többi közül, szerinte olyan szabályozás kell, aminek alapján mindenki részesedhet ebből.

Az OTP ma kezdi meg a konzorciális hitelezést

Tegnapi sajtóhírek szerint az OTP-csoport leállította a jelzálog-hitelezést. Az OTP Bank azonban határozottan cáfolta azokat az információkat, melyek szerint a támogatott lakáshitel iránti kérelmek befogadását, illetve folyósítását felfüggesztette volna. A bankcsoport a jelzáloghiteleiben semmilyen változtatást nem hajtott végre, az ügyfelek változatlan feltételek mellett igényelhetik azokat, a kormányrendelet pedig húsz évig garantálja az alacsony kamatot. Az OTP Bank és az OTP Jelzáloghitelbank egyébként ma kezdi meg a konzorciális hitelezést.

Az FHB-nál továbbra is rendben folyik a hitelezés

Zádori János, a Földhitel és Jelzálogbank Rt. (FHB) marketingigazgatója lapunknak elmondta, hogy az FHB valóban számos olyan telefonhívást kapott, amely az OTP Bank állítólagos hitelezési stopjával összefüggésben az FHB esetleges hasonló intézkedéseit firtatta, de az FHB-nál továbbra is rendben folyik a hitelezés, és tömegesen érkeznek a hiteligények.

Zádori elmondta, nem tudnak semmiféle negatív irányváltoztatási szándékról egyik politikai erő esetében sem; a felmérések szerint mintegy 1,2-1,3 millió család - a háztartások közel harmada - tervez lakásvásárlást, bővítés, felújítást vagy korszerűsítést a közeljövőben.

Honnan lesz elegendő forrás?

A Napi kérdésére, hogy az MSZP kormányra kerülése esetén elegendő forrást tud-e biztosítani a jelzáloghitelek kamattámogatására, Csabainé elmondta, hogy "egyelőre nem az ő kezükben van a kassza kulcsa", így majd egy zárszámadást követően mondható meg, hogy mire jut pénz a későbbiekben.

A Fidesz ugyanis nem tette le az asztalra azokat a számokat, amelyek alapján látható lenne, hogy milyen kiadásokat vállalt be - mondta a politikus. Zádori a lap hasonló kérdésre kifejtette, hogy egy jelentős, 150 milliárd forint körüli idei hitelállomány-bővülés - ennyit jeleztek előre a bankok az államnak - mintegy 6 milliárdos állami kamattámogatást igényel.

A jelenlegi kormány csak 3 milliárdos kamatkiadást jelzett előre. A 6 milliárdos összeg a büdzsé főösszegéhez képest nem jelentős tétel"

Előzmény: GanxtaL (55)
KopaszKukac Creative Commons License 2002.04.11 0 0 56
Csak zarojelben jegyzem meg, hogy az emlitett cikket azert erdemes lett volan elolvasnotok, mielott ekkora fikatopicot nyitnatok. Ui. abban nem ujsagiroi allitas, hanem olvasoi informaciok szerepeltek, es nem allitottak hogy az OTP beszuntette a kedvezmenyes lakashiteleket, hanem kerdeztek . . .

udv;

Kukac

u.i. - ha lassan az egesz topicot kivastagitjatok, akkor sokkal jobb lesz Nektek ?

GanxtaL Creative Commons License 2002.04.11 0 0 55
Nem az OTP a hunyó itt elvtársak. Ti.

Az MSZP kormányra kerülése esetén biztosítaná a lakáscélú jelzálog-hitelezés folytonosságát, bár később kiigazításokat tenne - mondta a NAPI Gazdaságnak Csabai Lászlóné, a szocialisták szociálpolitikai kabinetjének vezetője.
...Hangsúlyozta, hogy a kamattámogatásokon nem kívánnak változtatni, ám az adó-visszatérítést átalakítanák...

Törölt nick Creative Commons License 2002.04.11 0 0 54
Elnézést, téves Btk tényállást másoltam be, mert a Magyar Nemzet által elkövetett cselekmény nyilvánvalóan nem közveszély helyszínén történt.

A helyes büntetőjogi tényállás a következő:

Közveszéllyel fenyegetés
270/A. § (1) Aki más előtt olyan, a köznyugalom megzavarására alkalmas valótlan tényt állít, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.


Előzmény: Törölt nick (52)
papirsarkany Creative Commons License 2002.04.11 0 0 53
továbbra is a pártelfogultsággal aligha vádolható portfolio.hu - t tudom idézni. ezek szerint az otp mást mond, mint amit csinál.

"2002.04.11 11:23

A Portfolio.hu a mai nap folyamán utánajárt annak, hogyan zajlik a gyakorlatban a kedvezményes, mától már csupán 2.5%-os hitelfelvételi igény intézése egy OTP fiókban.
Összegzésképpen elmondható, hogy az OTP hitelezési gyakorlatában végrehajtott szigorítások mind jogszabályi, mind kockázat kezelési szempontok alapján teljes mértékben indokolhatóak.

A Bank tegnapi közleményében foglaltaknak megfelelően természetesen létezik a konstrukció a fiókoknál, új lakás vásárlása esetén azonban, ha a jelzálog fedezetként adni kívánt lakás maga az épülő lakás, a 2.5%-os hitelt az OTP csak a tulajdoni lap felmutatása (azaz a lakás elkészülte és 100%-os kifizetése, s ennek földhivatali bejegyzése) esetén adja a hitelkérelmezőnek, a lakás elkészüléséig esedékes időszakra pedig az OTP az 5+1%-os hitel konstrukciót kínálja a hitel felvevőknek.

Az OTP tegnapi sajtóközleményében is megtalálható, hogy "a hiteleket a hitelintézetekről és a jelzáloglevélről szóló törvénynek megfelelően - hasonlóan a többi bankhoz - az OTP Bank is akkor nyújthatja, ha rendezettek a hitelt fedezetét jelentő ingatlan tulajdonviszonyai és nincs akadálya a jelzálogjog bejegyzésének."

Az tény, hogy az új lakás esetén annak tulajdonviszonyai olyan értelemben nem rendezettek, hogy nincs a hitelfelvevő nevén a lakás. Az OTP egyik készséges hitelügyintézőjének elmondása szerint korábban a Forrás hitel megítélésekor nem jártak el ilyen szigorúan a hitel elbírálásakor, és az új lakást építőknek is megadták a 2.75%-os hitel konstrukciót akkor is, ha a hitelfelvevő magát az építendő lakást kínálta jelzálogként.

A mostantól érvényes szigorúbb hitelelbírálási rendszer összhangban lehet azzal, hogy az OTP Bank mától, azaz 2002. április 11-től már a működő Jelzálogbankjával közösen nyújtja a támogatott lakáshitel-konstrukciókat . Az OTP Jelzálogbank által nyújtott hitelekre pedig már szigorúan kell alkalmazni a Jelzáloghitelintézetekről szóló törvény rendelkezéseit, mely a korábbi, OTP Bank által követett "lazább" hitelezési gyakorlatot nem teszi lehetővé.

Ezen felül nem szabad elfelejtkezni arról sem, hogy a lakásépítési lázzal párhuzamosan a jövőben valószínűleg gyakrabban előfordulhat az, hogy a társasház építő cég becsődöl a ház felépítése előtt, s a lakástulajdonosok befizetett pénze ezzel elúszik. (Hasonló eset a közelmúltban megtörtént egy budai lakópark építésénél.) Ezt a kockázatot végső soron a korábbi gyakorlat alapján szinte teljes egészében a jelzálog hitelt nyújtó jelzálogbank viselte, hiszen a hitel fedezete az elkészülő lakás lett volna. Az újabb, kicsit összetettebb hitelkonstrukció esetén viszont a lakás csak elkészülte után fog jelzálogba kerülni, mely a várható nagyarányú hitelfelvételi igények alapján jelentős kockázatcsökkentési lépés az OTP részéről.

Összefoglalva tehát elmondható, hogy a fenti lépések alapján indokolt az az újabb OTP gyakorlat, mely a 2.5%-os jelzálog hitel konstrukció felvételét a fentiek szerint teszi lehetővé. "

Törölt nick Creative Commons License 2002.04.11 0 0 52
A Magyar Nemzet bűncselekményt követett el:

Btk. 270. §
"Rémhírterjesztés
Aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt - vagy való tényt oly módon elferdítve - állít vagy híresztel, amely alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Ugyanezen tényállás alapján jogerősen ítéltek el egy hölgyet az emlékezetes Postabank pánikkeltés ügyében.

Rajta Polt Péter !
Vajon lép-e olyan gyorsan az ügyészség mint a Gresco ügyben ???

Előzmény: Gedeon bá a nők bálványa (-)
danken75 Creative Commons License 2002.04.11 0 0 51
Elég egyértelmû kampányolás ez a fidesz részérôl, hogy így próbáljanak szavazókat megnyerni! Meddig süllyedhatnek? Attól sem riadnak vissza, hogy bemocskoljanak egy ilyen hírû pénzintézetet? A magyar nemzet összes politikai cikkérôl (tegnapi számban) sugárzott az ellenkampány szaga.
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.11 0 0 50
Lajos?

Rossznyelvek szerint a Bécsi úton fellelhető! A másik végén!:-)

Előzmény: Öthetes Júzer (23)
Subiaco Creative Commons License 2002.04.11 0 0 49
Tovább hitelezne az OTP
A szakma szerint érthető a bank óvatossága
2002. április 11. (13. oldal)

Munkatársunktól
Az OTP Bank tegnapi közleményében tagadta, hogy felfüggesztette volna támogatott hiteleinek folyósítását. A bank ezzel párhuzamosan nem számol azzal, hogy megváltoznának a kedvezményes hitelek nyújtásának körülményei. Több olvasó mégis megerősítette a lapunk tegnapi számában közölteket.

Lapunk értesüléseire reagálva határozottan tiltakozott tegnapi közleményében az OTP Bank, hogy a támogatott lakáshitel-kérelmek befogadását, illetve folyósítását felfüggesztette volna.
A közlemény leszögezi: az OTP Bank mind ügyfelei miatt, mind a részvényesi érték növelését célzó stratégia alapján érdekelt a jól működő lakástámogatási rendszer fennmaradásában, és támogatja azt. A bank nem számol azzal, hogy a közeli jövőben a lakosság érdeklődése a kedvezményes hitelek iránt, illetve a bank lehetősége ilyen hitelek nyújtására megváltozik.
Az OTP Bank már ebben az évben közel 30 milliárd forint lakáshitelt engedélyezett – emlékeztet a közlemény –, és a napi átlagos szerződéskötési szám 180-190 darab. Az OTP sem a támogatott, sem a nem támogatott kölcsönök körében semmilyen változtatást nem hajtott végre, az ügyfelek változatlan feltételekkel vehetik igénybe a konstrukciókat.
Az OTP Bankcsoport, mint Magyarország legnagyobb pénzügyi szolgáltatója, jelenleg a lakáshitel-állomány 50 százalékát kezeli, és stratégiai célnak tekinti, hogy piaci részesedését a következő években tovább növelje – fogalmaz a hitelintézet közleménye.
Varga Mihály pénzügyminiszter tegnap, a Pannon Rádiónak adott nyilatkozatában a kérdésről azt mondta: bízik benne, hogy a hitelek folyósítása április 21-ét követően is tovább folytatódik. A folyósítás ugyanakkor kétségtelenül lelassult, ami nyilván – az egyébként érthető – kivárással magyarázható – fogalmazott a miniszter.
A Portfólió internetes újság tegnap – részben megerősítve információnkat – arról számolt be, hogy hétfő óta nem lehet felvenni az OTP-nél a 2,75 százalékos kamatozású, legkedvezményesebb jelzáloghitelt. A kérelmezőket az internetes lap információi szerint az OTP munkatársai azzal az indoklással küldték el, hogy egy hétfő reggeli felsőbb szintű utasítás nyomán a 2,75 százalékos hitelt a lakás teljes tulajdonjogba kerülése után lehet csak felvenni, amelyre viszont értelemszerűen csak a vételár 100 százalékos kifizetése után kerülhet sor. A köztes időszakban a hitelt kérelmezőnek az OTP munkatársa a magasabb kamatozású OTP-hitel igénybevételét javasolta.
A meglehetősen furcsa helyzetet kedd este már Őry Csaba, a Fidesz zuglói képviselőjelöltje is megemlítette a Magyar Televízió Aktuális című műsorában, aki a várható inflációemelkedés egyik jeleként értékelte azt, hogy az OTP e héttől nem folyósítja a legkedvezményesebb kamatozású hitelét.
A kérdéssel kapcsolatban rengeteg, egymásnak ellentmondó olvasói jelzés érkezett tegnap lapunkhoz: többen továbbra is megerősítették, hogy az „átmeneti helyzetre való tekintettel” nem kaptak kölcsönt az OTP-nél.
A lapunknak nyilatkozó piaci elemzők teljesen logikusnak ítélik a legnagyobb hazai bank óvatosságát, utalva ezzel a folyósítások lassulására. Az elemzők rámutattak arra, hogy az OTP Bank igen jelentős kihelyezésekkel rendelkezik a lakáshitelpiacon, és bármilyen, lehetséges változás érzékenyen érinthetné a hitelintézet portfólióját.

Törölt nick Creative Commons License 2002.04.11 0 0 48
OTP-lakáshitel: fosztogatás helyett osztogatás

Kisebb pánikot váltott ki a lakossági körökben a Magyar Nemzetnek a lakáshitelezéssel kapcsolatos, valótlanságokon alapuló tegnapi cikke. A napilap azt állította: az OTP Banknál leállították a lakáshitelezést, az ügyfeleknek pedig azzal indokolták ezt, hogy kormányváltás esetén megvonhatják az állami támogatást. Szerda délután a lap hamis híre tényként jelent meg egy röplapon. Az OTP Bank cáfolta a híreket, a pénzintézet péntektől ugyanis csökkenti egyes kamatait.

Érdeklődők özönlötték el tegnap az OTP Bank fiókjait a Magyar Nemzet valótlan állításokat tartalmazó tegnapi cikke miatt. A napilap azt állította: a pénzintézetnél azzal fordítják vissza a lakáshiteleket igénylőket, hogy kormányváltás esetén nem garantált az állami támogatás, ezért most nem érdemes kölcsönt felvenni. Az újság egy mosonmagyaróvári lakost is idéz, aki azt állította: érdeklődését azzal utasították el, hogy jobban jár, „ha ebben a politikai bizonytalanságban” még vár két hetet. A lap állítása szerint munkatársainak a győri, az ózdi a miskolci és a debreceni OTP-fiókokban azt mondták, hogy változások lesznek a lakáshitelezésben, ezért felfüggesztették folyósításukat. A lap ebből azt a következtetést vonta le, hogy a szocialisták megszüntetnék a lakástámogatásokra járó kedvezményeket. Ez a hitelt már felvetteknek jelent komoly gondot, a bankoknak azonban csak kisebb problémákat okozna – állapítja meg a cikk. A lap állításai összecsengenek a miniszterelnök kedd esti beszédében elmondottakkal. Orbán Viktor a Testnevelési Egyetemen tartott kampánynyitójában utalt ugyanis arra, hogy a szocialisták nem támogatták a kormány otthonteremtési programját. A beszéd szocialista programot támadó elemei tegnap egy röplapon jelentek meg, amely többek közt a Magyar Nemzetben közölt hírt közli tényként, majd arra buzdítja olvasóját, hogy szavazzon a Fideszre.

Az OTP Bank határozottan cáfolta a lap állításait. Oszlányi Zsolt, a bank ügyvezető igazgatója közölte: a támogatott és a nem támogatott hitelek körében sem hajtottak végre változtatást, az ügyfelek változatlan feltételek mellett vehetik igénybe a lakáshitel-konstrukciókat. Péntektől egyetlen változás lesz: kedvezőbbé válnak a feltételek, mert az OTP elkezdi forgalmazni saját jelzálogbankjának termékeit, így a négyszázalékos lakáshitelt. Az új lakásokra felvehető kölcsön kamatát pedig a jelenlegi 2,75 százalékról 2,5 százalékra csökkenti.

Úgy tűnik, ezért ajánlhatták az ügyfeleknek a fiókban azt, hogy várjanak, bár azt – a kötelező titoktartás miatt – nem fűzhették hozzá, hogy így jobb feltételekkel jutnak a kölcsönhöz. „Inkognitóban” érdeklődő munkatársunknak a Magyar Nemzet által megjelölt városok illetékes fiókjaiban ugyanezt mondták. Hangsúlyozták: mától már új feltételekkel lehet lakáshitelt kötni, ezért nem kötötték meg az előkészítés alatt lévő szerződések egy részét. Az egyik ügyintéző a napilap állításairól szólva annyit jegyzett meg: „kamu az egész cikk”.

László Csaba, az MSZP pénzügyminiszter-jelöltje lapunknak azt mondta: nem kívánják csökkenteni az állami támogatásokat. Emlékeztetett arra, mindig is hangsúlyozták: a Fidesz-kormány által törvényesen kötött szerződéseket nem vizsgálják felül, a már meghozott támogatási rendelkezéseket nem módosítják, így a lakástámogatások esetében is csak azok kiegészítése képzelhető el.

A támogatások megszüntetésének terve nem szerepel a szocialisták választási programjában sem. A párt a bérlakások számának növelése mellett tesz hitet, és azt ígéri: növeli a fiataloknak és az időseknek épített, kedvezőbb bérleti díjú önkormányzati bérlemények számát. Kiegészítenék a jelenlegi támogatásokat azzal, hogy az alacsonyabb jövedelműek is kapjanak a kedvezményekből, és lakásfenntartási támogatást vezetnének be a szociálisan rászorulók részére.

Nyers Rezső, a Bankszövetség főtitkára az üggyel kapcsolatban lapunknak azt nyilatkozta: rendkívül sajnálatosnak és károsnak tartják, hogy a bankok és ügyfeleik kapcsolatait, a pénzintézetek üzletmenetét zavaró álhírek jelennek meg. Hangsúlyozta a hazai pénzintézeteknél ezen a héten sincs fennakadás az ügyfelekkel való kapcsolatban, a jövő héten sem lesz, és az azt követő időszakban sem. Mint mondta: a bankok minden termékükkel, így a lakáshitelekkel is ügyfeleik rendelkezésére állnak."

EHHEZ MIT SZÓL A HAZUG MAGYAR NEMZET?

Liquid_FX Creative Commons License 2002.04.11 0 0 47
Igazad lehet, mert egy bizonyos Simicska Lajos ott az elnök-vezérigazgató. Én ugyan eddig azt hittem, hogy ő nem komcsi, de ha te mondod.. :-)
Előzmény: djkalo (45)
valasztopolgar Creative Commons License 2002.04.11 0 0 46
Hazug sunyi bandát fityesznek becézik. Talán hallottad ma te kis bérbeíró, idegbeteg, hogyan bizonyították rá áder, és pokorni gazdádra a hazugságot a börtönbeli szavazati arányok kapcsán.

Tudom parancs, hogy utoljára meg kell szolgálnod gazdáid neked juttatott pénzét, de naponta egyre több HAZUG fityeszes embert találunk.

angina! remélem ápr. 22-én reggel fogsz egy kötelet, lemész ...

Előzmény: Angina Pectoris (40)
djkalo Creative Commons License 2002.04.11 0 0 45
Látszik, hogy az OTP is a komcsik kezén van, mert ugyanúgy azt csinálja mint ők: CÁFOL

Holott a hír igaz, unokanövérem azért nem tudja folytatni az építkezést mert ma kijelentették nekik, hogy bizonytalan ideig szünetel a kölcsön folyósítása...

Békésen Creative Commons License 2002.04.11 0 0 44
Kedves Endrew!

A hozzászólás egyrészről logikus, de semmiképpen nem magyarázza, hogy Kovács miért mondta azt az inforrádióban, hogy megtudták, ezért szüneteltetik, mert a még kedvezőbb formákon dolgoznak.

Eddig tényeket mondtam, innentől csak találgatni tudok, ami tán nem helyes. Az OTP, mint független szerv, nem akarta, hogy újra ráharagudjanak, mint kb. 1o éve, amikor változott a lakáshitel kamatozása - ekkor, ha jól emlékszem Meggyessy éppen második ember volt a Németh Miklós kormányában - és azért úgy döntött, hogy nem folyosít több hitelt. Az aggodalom, Veled ellentétben azt gondolom jogos, hiszen az MSZP a lakáshitelek ellen szavazott, így könnyen lehet, hogy ma is inkább azt a fiskális politikát követi, amit töle megszokhattunk, húz a nadrágszíjon, ahelyett, hogy mozgosítaná a gazdaságot, de sajnos a magyar vállalkozók útépítése számára elítélendő, márpedig, ha más építi, akkor ennek nincsenek pozitív hozadékai, és nincs más megoldás, mint szígorító intézkedések bevezetése.

A kérdés másik felére végképp nem tudom a választ, de ott lehetnek régi elvtársaik, mint ahogy mindenütt ott vannak - különösen a kereskedelmi TV -ben, lehet gazdasági hatalmuk felettük, és persze az is lehet, hogy egy ilyen helyzetben, ha Mo-n még mindig van a kormánynak beleszólása a bankok életébe, akkor ma félhatnek ettől is, attól is, és tán ezért hazudoznak.

Előzmény: Endrew (42)
A nagyapó Creative Commons License 2002.04.11 0 0 43
A Fidesz-kormány sincs abban a helyzetben, hogy ilyesmikre utasíthassa az ország legnagyobb pénzügyi hatalmát.
Előzmény: Endrew (42)
Endrew Creative Commons License 2002.04.11 0 0 42
Két észrevétel:
1.Minek kavarna a döntő választás előtt két héttel az MSZP ? Ha megnyeri legalább 4 éve lenne megszüntetni a lakáshitelt, bár kétlem, hogy ez lenne a célja. Ebből a szüneteltetésből a logika szerint csak a Fidesz profitálhat ha rákeni az MSZP-re.
2.Jelenleg egyedül a Fidesz van olyan pozícióban (elvégre még nem lett leváltva), hogy utasításokat suttogjon az OTP fülébe.
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.10 0 0 41
kezdesz átmenni szpikibe... :))))
de hát te tudod
(még a végén ügyesen kideríted, hogy a bolsevik otp veri a papokat...)
Előzmény: Angina Pectoris (40)
Angina Pectoris Creative Commons License 2002.04.10 0 0 40
Bizony, jól mondod, Kovács elvtárs elismerte, hogy szüneteltetik, aztán most átmenetileg (a választásokig) még eljátsszák, hogy mégse... Ilyen ez a hazug, sunyi banda... :( És bizony szünetetltetik, tegnap és ma is elhajtottak mindenkit... OTP-hiteleket intézek, pontosan tudom, miről van szó... Aki az MSZP-nek és az SZDSZ-nek még bármit, hangsúlyozom bármit elhisz, azt nagyon meg fogják szívatni...:(
Előzmény: Békésen (38)
Angina Pectoris Creative Commons License 2002.04.10 0 0 39
Hazudik, aki azt mondja, hogy nem függesztették fel. De mint tudjuk, a régi elvtársak tudják, hogy a hatalomhoz a hazugságon keresztül vezet az ő útjuk. És bizony most is hazudnak, bármit, amit éppen hallani akarnak tőlük az emberek. Senkinek ne legyenek illuziói, hogy mi következik ebben az országban ismét, ha az MSZP és az SZDSZ alakít kormányt... Lehazudják a napot is az égről, ha kell...
Előzmény: JiJoe (37)
Békésen Creative Commons License 2002.04.10 0 0 38
Kedves Mindenki!

Próbálkozott ma valaki az OTP-ben, akkor talán kiderülne, hogy ki hazudik már megint, csak akik szoktak, vagy a MN, egyébként én ezt az újságot sem szeretem.
Szegény Kovács nem tudta, hogy mit hazudott az OTP, ezért Ő azt nyilatkozta az inforádióban, hogy az OTP azért szünetelteti a kölcsönöket, mert már az új kedvezményeken dolgoznak... No comment!

JiJoe Creative Commons License 2002.04.10 0 0 37
olvasd el a 28-ast (kb 6-ttal lentebb)
Előzmény: JohnShaft (36)
JohnShaft Creative Commons License 2002.04.10 0 0 36
mondja a fokamusta
akit az OTP hivatalos sajtokozlemenyben jarat le
ekkora hujeseget, es meg utana vedi, meg kammazik ossze vissze
az OTP kornyeken nem jartal eletedben, nem hogy hitelek kozvetitesevel foglalkozzal
max kormanyhiteleket kozvetitesz a fidesz vezetok cegeinek ;)
Előzmény: Angina Pectoris (30)
google9 Creative Commons License 2002.04.10 0 0 35
... tehát átverte őket, hogy eddig nem is kapott annyi kölcsönt, mint amennyit kapott, ezután kért még.

Hova megy ez a világ, ha már a pénzemberek is bedőlnek ilyen ócska trükköknek ...

Másrészről azt is tudni kell, hogy kb. 91/2ig (kb) nem is volt ismert az államadósság teljes összege (a kevéssé precíz könyvelésnek köszönhetően...).

Előzmény: Angina Pectoris (31)
JiJoe Creative Commons License 2002.04.10 0 0 34
Attól még, hogy kiadták a közleményt még lehetett el?tte egy bels? körlevél. A jelek szerint volt is.
Aztán beijedtek ......
Előzmény: miközödhozzá (33)
miközödhozzá Creative Commons License 2002.04.10 0 0 33
Azért nagyon szar lehet neked, ha saját munkaadód megcáfol:

Az OTP Bank Rt. közleménye

--------------------------------------------------------------------------------

Az OTP Bank határozottan cáfolja azokat az információkat, melyek szerint az OTP Bank a támogatott lakáshitel kérelmek befogadását, illetve folyósítását felfüggesztette volna.

Az OTP Bank már ebben az évben közel 30 milliárd Ft lakáshitelt engedélyezett és a napi átlagos szerződéskötési szám 180-190 darab. Ez a szerződéskötési mennyiség 2002 április 8-án és 9-én napi szinten 200 fölé emelkedett. Az OTP Bank sem a támogatott, sem a nem támogatott hitelek körében semmilyen változtatást nem hajtott végre, az ügyfelek változatlan feltételek mellett vehetik igénybe a lakáshitel-konstrukciókat - szögezte le Oszlányi Zsolt, az OTP Bank ügyvezető igazgatója. A kormányrendelet - folytatta Oszlányi - a támogatott hitelek körében húsz évig garantálja az alacsony kamatot.

Az OTP Bank jelentős befektetéssel 2001-ben létrehozta 100 százalékban saját tulajdonú jelzálogbankját, annak érdekében, hogy ügyfelei a jelzáloglevélhez kapcsolódó állami támogatást is igénybe vehessék. Az OTP Bank saját jelzálog-hitelintézetével közösen a konzorciális hitelek nyújtását 2002 április 11-étől kezdi meg, az erre vonatkozó értékesítési módszertan, számítástechnikai támogatás, illetve szabályozási feltételrendszer kialakítását követően.

Ennek megfelelően az OTP Bank holnaptól, 2002. április 11-től már a működő Jelzálogbankjával közösen is nyújtja a támogatott lakáshitel-konstrukciókat. Így lehetővé válik, hogy a lakáshiteleket igénylő ügyfelek bármilyen hitelcéljukat az OTP Bank, illetve az OTP Jelzálogbank által kínált támogatott hitelfajták közül a legmegfelelőbb kiválasztásával elégíthessék ki.

Aki új lakást vásárol, vagy épít, igénybe veheti a 2,5 % vagy 5 % változó kamatozású hitelt akár 35 évre. Aki használt lakást kíván vásárolni, korszerűsíteni vagy bővíteni 4 % fix, vagy 5,5 % változó kamatozású hitelhez juthat akár 25 éves futamidővel.

Ezeket a hiteleket a hitelintézetekről és a jelzáloglevélről szóló törvénynek megfelelően - hasonlóan a többi bankhoz - az OTP Bank is akkor nyújthatja, ha rendezettek a hitelt fedezetét jelentő ingatlan tulajdonviszonyai és nincs akadálya a jelzálogjog bejegyzésének.

Értelemszerűen az OTP Bank továbbra is folyósítja április 11-étől 2,5%-os kamattal és változatlan egyéb feltételek mellett legkedvezőbb támogatott lakáshitel-konstrukcióját, mert az megfelel a hatályos jogszabályi feltételeknek.

Azoknál az ügyfeleknél, akik 2000. február 1. után olyan lakáshitel szerződést kötöttek, amelyek nem tartoznak a támogatott Forrás hitelek körébe és 16 % kamatozásúak (ún. nem támogatott lakáshitel 2000), az OTP Bank lehetővé teszi, hogy az 5,5 vagy 4.0%-os kamatozású hitelre átszerződjenek anélkül, hogy a Bank ügyfeleinek díjat számolna fel - tájékoztatott Oszlányi Zsolt.

Az OTP Bank mind ügyfelei miatt, mind a részvényesi érték növelését célzó stratégia alapján érdekelt a jól működő lakástámogatási rendszer fennmaradásában és támogatja azt. A bank nem számol azzal, hogy a közeli jövőben a lakosság érdeklődése a kedvezményes hitelek iránt, illetve a bank lehetősége ilyen hitelek nyújtására megváltozik. Az OTP Bankcsoport, mint Magyarország legnagyobb pénzügyi szolgáltatója, jelenleg a lakáshitel-állomány 50 százalékát kezeli, és stratégiai célnak tekinti, hogy piaci részesedését a következő években tovább növelje.

https://www.otpbank.hu/otpportal2000/

Előzmény: Angina Pectoris (30)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!