Keresés

Részletes keresés

kwijibo Creative Commons License 2002.04.24 0 0 23

hogy mi is volt olyan rossz? me'? a fidesz annyira jo, hogy masra mar nem is szabadna szavazni? talanbizony ez is volt a fidesz kampany fövonala, ami pl engem kimondottan taszitott, orszagimazs, boldogok vagyunk, merjünk nagyot almodni. futottak meg: happy end; vegyepszer; schlechtcsaba; torgyan; miep-cimboralas; nephiszterizalas.

en pl. föleg ezekert nem szavaztam a fideszre. amugy meg liberalis elveket vallokent szdsz-hez allok közel, ebböl következik hogy 1. kör szdsz, 2. kör mszp, rövidebben: a kormanyvaltas mellett szavaztam.

es ne felejtsük mar el, hogy most parlamenti kepviselökre szavaztunk.

egyebkent kivancsi vagyok, hogy a fidesz/szita meddig tud takarozni ezzel a "nagy" kaposvari fejlödessel, ti. szvsz egy poros miniplazan meg egy szinte minden varosban fellelhetö sztenderd teszkon kivül en semmi valtozast nem latok. iskolavaros? ccc, nevetseges, hat itt pl. lehet pecset etalonkent venni. pecs iskolavaros, kaposvar pedig nem.

uff. egy kaposvari mszpszavazo velemenye

Előzmény: kaposvari (22)
kaposvari Creative Commons License 2002.04.24 0 0 22
Egyébként én is szívesen olvasnám a kaposvári MSZP szavazók indokait. Nem politikusokét, hanem csak mezei szavazókét. Minden rosszindulat nélkül, emberi hangnemben. Mi is volt itt olyan rossz?
kaposvari Creative Commons License 2002.04.24 0 0 21
Andrej,
Szerintem egyszerűen azért győzött Lamperth Mónika az egyes körzetben Szita helyett, mert sokkal jobban bekajáltatta az emberekkel a programját. Ő bizony járta a lakótelepeket, a piacot, szájába rágta az embereknek, hogy mi a jó nekik. A Fidesz sokkal lustábban csinálta itt a kampányát, azt hitték naívan, hogy a kézzelfogahtó eredmények meggyőzik az embereket, de rá kellett döbbenni, hogy a többségnél nem ez a mérvadó. A kettes körzetben, a falvakban, ahol nem volt akkora szájbarágás, nyert is a Fidesz-es képviselő. Valamint az is igaz, hogy egyes osztásoknál "a minden szentnek maga felé hajlik a keze" elvet néha túlzásba vitték. Megjegyzem a szocik ugyanezt fogják tenni, legfeljebb sunyibban. De nem baj, ha még jobb lesz nekünk akkor csak örülni fogunk, ha pedig rosszabb akkor majd talán elgondolkoznak az MSZP szavazók. A magam részéről én nem vagyok kétségbeeseve, noha a FIDESZ-re szavaztam. Konkrétan nem a pártoktól várom a boldogulásom. Ami miatt aggódom egy kicsit, az egyes kaposvári sport élcsapatok ezutáni önkormányzati támogatottsága (de ez már az én egyéni-és még pár ezer emberé) problémám.
Szerintem ennyi a történet Kaposváron.
Ja és polgármesternek biztos, hogy Szitát választaná a többség is, kérdés hogy ezek után elindul-e. A szoci jelöltek eddig nagyon harmatosak voltak.
Hajrá Kaposvár!!!
kwijibo Creative Commons License 2002.04.24 0 0 20

kedves gerryx!

1. hozzaszolasod: erveid nincsenek, kb annyiban merül ki a hozzaszolasod, hogy szoci dumat nyomok, meg bekajalom a szoci fröcsögeseket. ugyanakkor konkret peldakra (NABI, stadion) reagalni nem tudtal. igy erre reagalni erdemben en sem nem tudok, max annyit, hogy bekajaltad a polgari összefingas hazugsagait.

2. hozzsaszoloasod:

"A kampanyhoz tartozo szlogenek visszabufizeset illene lenne mar abba hagyni. Most mar masrol szol a tortenet." - ha jol megnezed, a hozzaszolasom apr. 10-i, böven a ket fordulo között volt.

"Ne legy mar ennyire szanalmasan szervilis, hogy beeszed, hogy a csak(!) Fidesz osztotta meg az orszagot? Kinek volt erdeke, hogy a nem kokardasok feljenek a kokardasoktol?" - minek kellett a kokarda? csak nem a megkülönböztetes/szetosztas miatt?

"A fidesz nem ment bele ebbe a demagog szovegbe" - Orban Viktor, Testnevelesi Egyetem; Duray Miklos, Kossuth ter; csakhogy a legutobbi ket peldat emlitsem demagog populista szövegekre. Mondj peldat az mszp/szdsz feltöl a ket fordulo közötti ket hetböl

"fidesz nem ment bele ebbe a demagog szovegbe, de meg is szivta miatta" - szvsz nem szivta meg, a masodik fordulora nagyon feljöttek, az emberek megis bekajaljak ezt a suttogo propagandanak nevezett diktatorikus emberhülyitö mocskolodo kampanyeszközt. szamomra a valasztasokban ez a legszomorubb eredmeny. többet er politikailag, hogy Egerszegi elbögi magat a Kossuth teren kokardaval a mellen, mint az, hogy a volt es azt hiszem partallastol függetlenül mindenki altal nagyrabecsült Göncz Arpad ex-köztarsasagi elnöknel megfontoltan, higgadtan beszelnek az orszag ketteosztasarol.

Előzmény: gerryx (8)
promike Creative Commons License 2002.04.22 0 0 19
A sok hülye szembe jön igaz?
Előzmény: molim (18)
molim Creative Commons License 2002.04.22 0 0 18
Így van.
Előzmény: promike (17)
promike Creative Commons License 2002.04.22 0 0 17
Hááát ,ha többségben vannak "toprongyok" Kaposváron mint ahogy azt Te mondtad akkor ezt a helyzetet megérdemelték,vagy nem?
Előzmény: molim (16)
molim Creative Commons License 2002.04.22 0 0 16
Én az 53%-ra gondoltam.

Szita nagyon eredményesen lobbizott a városért. Nem ezt érdemelte volna.

Előzmény: promike (13)
promike Creative Commons License 2002.04.22 0 0 15
Összehasolítani valóban nem lehet viszon ettől még alkalmassabb régióközpontnak(ez nem Szita találmány),ugyanis a régió közepe.
Előzmény: misimacko (14)
misimacko Creative Commons License 2002.04.22 0 0 14
Szita Károly belügyminiszter akart lenni és erre elég jó esélyi is voltak. Titzkárságvezetőjének férje pedig az ORFK vezetésére pályázott.
De mivel a jövő befejezödött, igy az álmok elusztak.
Amugy egy Kaposvárt hogy lehet egy Péccsel összehasonlítani. Gondolkozzatok már el egy kicsit.
promike Creative Commons License 2002.04.22 0 0 13
Gondolom ez a megállapítás arra vonatkozik,hogy több mint 47% szavazott a győztes ellen.
Előzmény: molim (11)
molim Creative Commons License 2002.04.22 0 0 12
szelemi = szellemi
Előzmény: molim (11)
molim Creative Commons License 2002.04.22 0 0 11
Én nem tudok indulat nélkül válaszolni. Szelemi toprongyok az emberek.
Előzmény: andrej11 (-)
REaDy Creative Commons License 2002.04.22 0 0 10
Kedves Ámbátor!

Természetesen Kaposvár 1-re gondoltam, de a II-es körzetben a kaposvári szavazókörökben hasonló eredmény született mint az 1-esben, csak hát van még ott jópár falu is, ahol pedig másképp gondolták az emberek...

Little Boy Creative Commons License 2002.04.22 0 0 9
Kaposvárról nem tudok nyilatkozni, csak azt írom le, ami nálunk volt Budaörsön.

Wittinghoff Tamás (SZDSZ) már majdnem 12 éve polgármester, és a többség megelégedésére végzi a dolgát. Már kétszer indult a képviselői mandátumért, de messze volt tőle. Én sem rá szavaztam, mert úgy gondolom, ha valaki polgármester, akkor ne legyen képviselő is, mert úgy nagyobb területtel kell foglalkoznia, és nem lehet csak a városé.

Apropó, nem tudjátok mi lett a Pest 9-es vk eredménye? A valasztas.hu-n még mindig a 23:17-es állás van fönn, és annál Budaörs csak 94%-os feldogozottságnál van, így Keller vezet 250 szavazattal Selmeczi Kiflicsücsök előtt. De nem tudom, mi a végeredmény!!!

Előzmény: andrej11 (-)
gerryx Creative Commons License 2002.04.22 0 0 8
"(es itt köszönjük meg az orszag kettevalasztasat a fidesznek.)"

A kampanyhoz tartozo szlogenek visszabufizeset illene lenne mar abba hagyni. Most mar masrol szol a tortenet.

Szerinted Kovacs mit mondott? Hogy mindegy ki kire szavaz, az orszag ugyis egy? Szerinted o nem ocsarolta Orbant mikor lediktatorozta, lefasisztazta, a valasztoit pedig leszelsojobboscsurhezte? Nem azt mondta, hogy azokra ne, hanem rank szavazzatok?

Ne legy mar ennyire szanalmasan szervilis, hogy beeszed, hogy a csak(!) Fidesz osztotta meg az orszagot? Kinek volt erdeke, hogy a nem kokardasok feljenek a kokardasoktol? Ki ismetelte ezt el lepten nyomon?
A fidesz nem ment bele ebbe a demagog szovegbe, de meg is szivta miatta. Neki is mondani kellett volna, hogy az Mszp kisajatitotta az orszagot, es aki nem rajuk szavaz, attol meg a szemelyi igazolvanyt is meg fogjak vonni. Hogy akin nincs sarga sal, azt a sarga salosok nem tartjak embernek. Hogy a maszop sargasalosokra es fasisztakra osztotta az orszagot... Ja es hogy ok majd egyesitik azt... :-)
Attol, hogy Kovacs a mondat masodikfeleben kihirdette magat az osztatlan beke fejedelmenek, attol meg nem errol szolt a tortenet. Persze jol csinalta, mert kajaltak a nepek mint allat.

Nem varom, hogy a Fideszt tobbre ertekeld mint a szocikat, de legalabb vedd mar eszre, hogy mi tartozik a kampany nevu jatekhoz, es mi a valodi tartalom beli kulonbseg.

Egyebkent szvsz mindketto erdeke volt az orszag ketteosztasa. Elobb igy nyirtak ki a sajat kispartjaikat, es igy tudtak kesobb szavazataikat maximalizalni.

Előzmény: kwijibo (3)
gerryx Creative Commons License 2002.04.22 0 0 7
Csak szoci dumakat mondasz vissza. De szerintem egyik erved sem allja meg a helyet.

Miota tobb part rendszer van, azota el a gondolat, hogy egy varos fejlodeseben a polgar mester partallasa sokat szamit. Ezt nem a Fidesz talalta ki, esetleg Kovacs Laszlo egyik frocsogeseben eppen ezt az amugy termeszetes problemat is a Fidesz nyakaba varta, te pedig bekajaltad. Amugy mindig lehet rengeteg peldat es ellenpeldat talalni ez ugyben.

Nem hiszem, hogy az emberek kulonbseget tennenek negativ iranyban. Tehat azt el tudom kepzelni, hogy mint Gyorben egy jo polgarmestert az amugy Fideszes terseg megvalaszt kepviselonek, annak ellenere hogy o szocialista. Azt viszont nem, hogy egy jo embert leszavaznak, bar elismerik munkajat.

A tobbi erved is eleg szoci, mert az eredmenyeket becsmerled. Nem hiszem, hogy egy polgarmestert azert szavaznanak le, mert hogy ok nem kernek a meg jobb lehetosegekbol.

Ozdon nyolc evig egy buszsofort (mszp) valasztottak meg a proletarok. 4 eve bejutott listarol dr. Fonagy Janos. Es mar kepviselokent is, de kesobb miniszterkent meg inkabb, tobbet tett egy honap alatt a varosert, mint az a buta szoci urge egy ciklus alatt. A nepeknek ez nem szamitott. Most is egy szocit valasztottak Fonagy-gyal szemben...

En tehat leszamitva a szemet helyi fideszesek kiszavazasat (Szeged, Miskolc) a nepek butasagaval aranyosnak latom a szocialistak eredmenyet. Es a buta nep barmilyen jo kepviseloje is van, ha mar eleg regen szivott a kommunistaktol ahhoz hogy felejtsen, akkor visszaszavazza azokat. Szep pelda az elso fordulos eredmenyek megoszlasa: (A 40 eves diktatura maradvanyai lathatoak:) pesti panel-proletar keruletek, Ozd, Kazincbarcika, Csepel...

Előzmény: kwijibo (0)
Advanced Lamer Creative Commons License 2002.04.22 0 0 6
Kaposvar 2.: Sokan voltam, de nem voltam elegen:/
ámbátor Creative Commons License 2002.04.22 0 0 5
Mármint Kaposvár 1. (MSZP) vagy Kaposvár 2. (FIDESZ)? :)
Előzmény: REaDy (4)
REaDy Creative Commons License 2002.04.22 0 0 4
Kaposvár tegnap megmutatta, hogy az elképesztő sikerpropaganda és agymosás ellenére, tud józanul is dönteni! Gratulálok Kaposvár! Demokráciából ötös!
kwijibo Creative Commons License 2002.04.10 0 0 3
De még mindig nem értem, hogy mint országgyűlési képviselő mi a kifogásotok ellene.

talan, hogy fideszes, es a fidesz rossz iranyba tereli az orszagot? amugy nem tudom mi a para, ha jol tudom elsö helyen van, hacsak par %-kal is. de meg1x: orszaggyülesi kepviselökent szavaztak most ennyien ellene, ahol sokan csak a fidesz ellen szavaztak, (es itt köszönjük meg az orszag kettevalasztasat a fidesznek.) es nem annyira a szemelyek ellen, vagy mellett.

Szerintem ennél többet egy ember nem tud tenni a városáért.

szerinted. sokak szerint meg nem.

azert a logikadat pecs/kaposvar viszonylatban kifejthetned. szted igazsagos? a politikanak nem az igazsagrol kene szoljon?

Előzmény: andrej11 (1)
FIDESZ-fun Creative Commons License 2002.04.10 0 0 2
Hát, én nem tudom, kedves Andrej.
Talán ásd elő a "Kaposváron a félelem igazgat" c. hihetetlen elmés topikot, és ott nem kevésbé elmés hozzászólásokat fox olvasni a kaposvári helyzetről.
Előtte mondjuk acélozd meg az idegeidet, mert szükséged lesz rá.
Jó szórakozást. :)
Előzmény: andrej11 (-)
andrej11 Creative Commons License 2002.04.10 0 0 1
De még mindig nem értem, hogy mint országgyűlési képviselő mi a kifogásotok ellene. Szerintem ennél többet egy ember nem tud tenni a városáért.
És nem győztél meg arról, hogy ez ne így lenne.
Előzmény: kwijibo (0)
kwijibo Creative Commons License 2002.04.10 0 0 0

itt most Szitara mint orszaggyülesi kepviselöre szavaztak, nem mint polgarmesterre. Es amit a fidesz müvel mostansag, ne csodalkozzon, ha esetleg nem kerül be. önkormanyzati valasztasok összel.

amugy logikad (pecs >< kaposvar) igazsagtalan. lam, a fidesz, a varosokat is megosztotta. amugy ezzel a logikaval a pecsieknek pont a fideszre kellett volna szavazniok. de ott mindig is erettebb/bölcsebb volt a köz.

btw. mit kezdene kaposvar egy 30ezres stadionnal, amikor azt az 5ezrest sem birja megtölteni. vagy a Rakoczi mar a BEK-re gyur? tudom: foci EB. megkaptuk mar a jogot? es utana??

Egyetem pedig mar van, es annak fejlesztese tovabb fog folyni imho. az ipari fejlesztesek pedig (NABI) partpolitikatol függetlenül zajlanak. vagy gondolod, hogy a NABI pl. szoc. gyözelem eseten kivonul az orszagbol?

a regioközpont alom? nagyon messze van meg attol kaposvar!

Előzmény: andrej11 (-)
andrej11 Creative Commons License 2002.04.10 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Csak egy rövid kérdést szeretnék nektek feltenni, így a fórumon keresztül. Mit kellett volna még tennie ennek a kormánynak és különösen a Szitának Kaposvárért ahhoz, hogy simán a Parlamentbe jusson?

Ennél többet egy városért nem lehet tenni.

És milyen jövőt hozna szerintetek Kaposvárnak egy baloldali kormány? Vége a régióközpont-álomnak, a saját egyetemnek, az ipari fejlesztéseknek. Mindent Pécs fog kapni a térségben.

Pécset megértem, hogy elfordult a Fidesztől, de Kaposvárt nem.

Légyszi ne indulatból válaszóljatok, csak gondoljátok át. És tényleg érdekelne a véleményetek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!