Mért van az, hogy az USA-ban mindenféle termékre kemény importkvóták vannak?
Mért van az, hogyha te mint devizakülföldi az USA-ban céget alapítasz, és ki szeretnéd cipelni a profitot az USA-ból akkor úgy megadóztatják,hogy 10x is meggondolod?
Márt van az, hogy az USAban de facto infrastruktúrát(út-, energia-, információs hálózatot) csak amerikai tőkéből lehet építeni?
Mért van az, hogy a közhiedelemmel ellentétben, az USA-ból folytatott technológia import Magyarországra, egy bizonyos szint felett még ma is COCOM köteles?
Összegezve, miért van az hogy a USA beli a világ egyik legprotekcionistább gazdasága?
Mért van az, hogy az összes amerikai film, amit Pesten is láthatsz elementáris erővel sugározza az amerikai értékeket, és azt hogy az USA a vezető világhatalom?
Mért van az, hogy az USA-ban már az elemi iskolákban prioritást élvez az amerikai mentalitás, identitás alapjait adó WASP kultúra és a purtianizmus, és ez prioritást élvez afelett is, hogy a lurkónak megtanítsák az írást/olvasást/számolást?
Mért van az, hogy az USA elemi és középiskoláiban tanítanak amerikai irodalmat, amerikai történelmet és mást gyakorlatilag nem?
Ráadás:
Mért van az, hogy John D. Rockeffellerben és William Gates-ben több szociális érzék szorult mint az MSZP összes politikusában együttvéve?
Mit nem hallok! Mit nem hallok! :))))
Kedves elnyomott csikk!
Mi lenne, ha ezt a hülye náci dumát beszüntetnéd, amit Kovács Laci dumált beléd? Ebből is látszik, hogy agyilag igen alacsony szinten vagy! Találjatok ki már MÁST IS JÓ? Valami újat, mert ez má' uncsi!
netizen: Eddigi 34 évemet végigtanultam, és ahogy a dolgok álltak, valószínűleg végig fogom tanulni a hátralévő életemet is. Egyszerűen azért, hogy - "burzsoá módon" - el tudjam magam adni, meg tudjak élni. Ilyen a szakmám. Úgyhogy ne mondj olyant, hogy nem vagyunk vevők erre. Mellesleg úgy gondolod, hogy az a kb. 2.5 - 3 millió ember, aki nem a Fideszre szavazott, az mind alkalmatlan, tanulatlan, faragatlan tuskó? Ha nem, akkor inkább ne is érvelt ezzel...
Egyébként pedig nekem nem az a bajom, hogy a Fidesznek nincs egy helyes, jó, modern, követendő jövőképe. Éppenhogy van, sőt állítom, hogy ebben jóval előrébb tartanak, mint a baloldal, ugyanis ott még csak nyomokban van meg ugyanez. (Reméljük, hogy mihamarabb ott is lesz hasonló mondanivaló, kohéziós erő, mert szüksége van rá a - ma még sajnos "gorenje lelkű" - országnak.)
A baj máshol van. Mégpedig ott, hogy mindez a helyes, jó, jövőbemutató gondolatsor _ÜRES_, nincs mögötte tartalom, csak, vagy többnyire csak PR. Ami meg van, abból rengeteg olyan, és úgy, ami minden, csak nem ennek a pozitív, modern, európai gondolatkörnek a megvalósulása. Mert kérdezem én, _miért_ volt szükség a legfőbb közhatalom megszemélyesítőjét, az országgyűlést tetszhalott állapotba taszítani, ha egy modern államot építünk?
Miért volt szükség a demokráciában _alapvető_ pályáztatási elvet sutba dobni a közpénzek odaítélésénél? A "magyar érdek, magyar cégeknek" ugyanis _üres duma_. Mert ma is _ugyanazok_ építik az autópályákat, akik korábban, mert egyszerűen ők _tudják_ megépíteni. Csak éppen föléjük van téve pár magyar cég, akik kvázi kioszják a munkát. És persze leveszik a sápot. Emiatt viszont ma másfélszer annyiba kerül az autopálya kilométere, mint korábban bármikor. Lehet erre azt mondani, hogy igen, de legalább magyar cég is részt vehet. Rendben. Jó. Költsük a közpénzt arra, hogy felhozunk így pár magyar céget. DE miért nem pályáztatják őket (a magyarokat), miért kézből adják oda annak, aki tetszik?
Ha továbbmegyek, megkérdezhetném, hogy hol látott a világ már olyant, hogy egy jövőbemutató, demokratikus országban az "imázsközpont" befelé, odahaza növeli az imázst, és nem külföldön, ahol kellene neki. Ráadásul milyen imázst?
És még megkérdezhetnék száz dolgot, ami ugyanilyen elképesztő ellentmodásban van azzal, amiről a retorika szól, de nem teszem, mert ezerszer elhangzott.
És nem is próbálok ezekről a dolgokról meggyőzni senkit, mert nem lehet. Legalábbis azokat nem, akiket megfogott ez a valóban pozitív üzeneteket hordozó jövőkép. Ennek hamisságáról (nem az eszme, hanem az eszme által fedett _valóság_ hamisságáról) - meggyőződésem - egy vita nem tud meggyőzni senkit. Ennek hamisságáról csak lassú, lépésről-lépésre törnénő csalódás, felébredés, kijózanodás tudja az embert meggyőzni.
Úgy, ahogy velem történt. Ma pedig ott tartok, hogy megtartom az eszméimet magamnak, elvégre az eszméket mi, mindennapi emberek, a hétköznapokban visszük át a gyakorlatba, és elkergetem azt, aki dumál róla, de egészen mást cselekszik.
És inkább jöjjön egy olyan csapat, akinek ugyan (még?) nincs ilyen kerek, tiszta jövőképe, de legalább a földön jár, nem harcolni akar a jövőért hanem egyszerűen tenni, és nem viszi bele hülyeségekbe a közéletet.
így gondolom. Aztán ha nem jön be, akkor őket is kiebrudalom.
...olvasom ezt a topic-ot, és meg vagyok egy kicsit döbbenve azon, ami itt megy, amiket emberek itt írnak, s ahogy írnak...
Kirobbanó öröm volt látni azt a mérhetetlen jobboldali összefogást
...és gondolom hallani, kiabálni a Viktor!, Viktor!-t, az Ott leszünk! , Ott leszünk!-et. Ha jobban visszaemlékszem a filmekre, volt már ilyen: Hitler!, Hitler! no meg Szállasi!, Szállasi!, aztán meg: Rákosi!, Rákosi!... még a taps módja és jellege is erre emlékeztetett :-(((
Ilyenek az új polgárok???
Ezek nem tudják minek tapsolnak, nem látták az 50-60 évvel ezelőtti események filmjeit?
ERRŐL KELLENE párhuzmba állított klippeket csinálni!!! DÖBBENETES!!!
Ha most valaki azt mondja, hogy demagóg és hazug duma, akkor annak fingja sincs a valóságról... 60 éve is fiatalokat süketített-vakított meg Hitler közel hasonló stílusban: nagytőke, pénztőke - csak ott kimondott zsidók is voltak -, együtt, közös érdek, stb., stb. :-(((
Nagyon tévedsz. Azért volt ott 50 ezer fiatal, mert "számukra, nem, volt, mondanivalótok, a kampányotok során". ilyen egyszerű. sajnos. Nem azon kellett volna hisztizni, hogy nem hagyott Orbán titeket a parlamentben eleget hordószónokolni, nem bugyis plakátot kellett volna csinálni, ne arra kelett volna hisztit csapni hogy kilopták a szemeteket, hanem pozitív tetszetős jövőképet kellett volna felmutatni a kampány során, amiben a t. választópolgár megtalálja a szükségleteit. Orbán nagyon jól tudta ezt, csinált egy profi PR gépezetet. Az Ariel mosóporos zacskóban ugyanaz van mint a Persilesben, a Persil mégsem úgy reklámoztatja magát, hogy ne vegyél Ariel mosóport mert az Ariel az tök gáz, ők ugyanis adócsalók. Hiába mondta nektek Lenin, hogy "tanulni, tanulni, tanulni" ti erre nem vagytok vevők, sajnos.
Ha úgy t?nik, nincsenek is már balosok, akkor annak két oka lehet: vagy megnéztük a budai népet, meghallgattuk a vastapsot, fogtunk egy kötelet, kerestünk egy gerendát stb., vagy - REJT?ZKÖDÜNK!
Már bocs, de a fiatalokat vki felneveli, a szüleik igaz??? Először tuti hogy azt fújják, amit a szüleik, ebben az időszakban ezért nem befolyásolhatók később pedig vagy meglátják, hogy a szüleiknek tényleg igazuk van, vagy a homlokegyenest ellenkező nézethez pártolnak át. Én nem hiszem, hogy olyan könnyen befolyásolhatóak.
Az pedig hogy te sejtelmes és gyanús pillantásokat láttál ez a te paranoiád... Mert szerintem senkire nem nézünk semmiféle lenézéssel, ugyanis aki nem hord kokárdát amögött ugyanúgy rejtőzhet jobboldali ember. A kokárda viselés inkább az általad említett reakció fordítottját váltja ki.
Tehát egy kokárdanélkülivel úgyanúgy viselkedünk mint mással, egy kokárdással, meg max összenézünk, mert tudjuk hogy ő biztosan hasonló nézeteket képvisel.
Örülnék, ha mondanál néhány dolgot, hogy mégis mi volt mocskos Orbán beszédében, mert szerintem teljesen korrekt volt, semmi olyat nem mondott, amire ne lenne reális esély, és amitől ne kéne félnünk egy esetleges MSZP-s kormány esetén.
Azért van ott ennyi fiatal, mert ők baromi könnyen befolyásolhatók. Megjegyzem én is még a friss 20-as éveimet nyomom. Óriási felelőség terheli a Fideszt, amiért ekkora torzulást szít sok fiatal lekében. Ma arra jártam, és amikor a metróba léptem, megdöbbentő volt az a szorongató érzés, amit tapasztaltam. A fél metrón kokárdás fiatalok. Sejtelmes pillantások, gyanús méregetések...... Ők,a többiek........ meg Mi..... Ők és Mi.... Itt tartunk. Ez megbocsájthatatlan. A Fidesz történelmi sebet ejtett a magyar társadalmon. És csak mélyül... Ez botrány. Nem bocsájtom meg, -bár ez kit érdekel-.
Woland: Emlékszem '88, '89 környékén, amikor fiatal egyetemista voltam, én is mekkora lelkesedéssel mentem megmozdulni. Aki még emlékszik olyanra, hogy Dunagate, vagy '89 június 16.-a, az tudja miről beszélek. Akkoriban annyira lelkes voltam, hogy az ilyen megmozdulások után aludni sem tudtam. És imádtam Viktorékat, a tűzbe mentem volna értük.
Aztán eltelt 4 év, és kezdtem aggódni, amikor az addig fiatalos, nyíltszívű csapat egyszerre elkezdett 'öregedni', és alig egy év alatt szöges ellentéte lett önnön magának, és annak, amit én példaképnek tartottam. Aztán eltelt újabb 4 év, és én kezdtem kicsit bizakodni. Mert bár már nem ugyanaz volt, mint régen, nem azt képviselte, ami az enyém, de úgy gondoltam, hogy továbbra is tiszta, lelkes és tehetséges. Ezért, ha nem is olyan lelkesedéssel, de mindenképpen bizalommal néztem feléjük.
Aztán eljött 2002 és most itt vagyok mélységesen csalódottan. Mert nem ezt vártam, nem ebben reménykedtem. Az a csapat, amelyikat 10 éve imádtam, példaképemnek tartottam, az a csapat, akikben 4 évvel ezelőtt őszintén megbiztam, mára minden erkölcsi tartását elvesztette:-(
Ma, ha bekapcsolom a TV-t, akkor egy fiatal arcú, de megöregedett ember szól hozzám, ugyanazokat a frázisokat puffogtatva, mint amilyeneket ugyanő tíz éve olyan ércesen és szellemesen kigúnyolt.
Ma, ha bekapcsolom a TV-t, akkor azt látom, hogy egy elsőfokon, gazdasági bűntettel elitélt ül az elnökségben, miközben azt látom, hogy meg akarják nekem (_aki velük voltam_) magyarázni, hogy ha másfélszer annyiért építjük az autópálya kilométerét, mint a valaha legdrágább kilométer magyarországon - tulajdonképpen ugyanazokkal (mert ugyanazokkal!), az jó és magyar.
Ma, ha bekapcsolom a TV-t, akkor azt látom, hogy meg akarják nekem magyarázni, hogy az jó, és a jövő útja, ha a hugom a két gyereke után harmada annyi családi pótlékot fog kapni, mint a Mercedessel járó főnöke, vagy éppen ők maguk.
Ma, ha bekapcsolom a TV-t, akkor azt látom, hogy azért, mert mindez nekem nem tetszik, azért én (aki _velük_ voltam, az _övék voltam_...) a múlt embere vagyok, a gonosz, a striga, a tunya, a kötélre való...
Nem folytatom, mert felesleges. De egyet biztosan tudok. Engem _SOHA_ többé nem visznek ki semmiféle rendezvényre, _SOHA_ többé nem hiszek nekik, mert kétszer becsaptak.
És _SOHA_ többé nem fogok rájuk szavazni. Legalábbis addig biztosan nem, amíg egy is közülük ott van a pártvezetésben.
AntiAngel úgy látom nem érted ???? Miért pofáz Orbán állandóan a 94-98-as MSZP kormányról ?? Mert szerinted jobb lenne ha avval a 600km országútról pofázna amiből 0km teljesült...Szerinted kié a Tokai hegy fele ??? Hát megmondom hogy Orbán feleségéé, plusz ott vannak az Orbán bányák.Valóban ő ilyen ügyes lenne??
És ti képesek vagytok erre a nyálcsorduló szövegre begerjedni?? Pap Rita komolyan mondom jobban felizgat mint ez a gusztustalan kis törpe
"kitakarította őket az országból. Legalábbis a vezérüket, Szabó Albertet."
Ide figyelj! Először is Szabó Albert teljesen önszántából hagyta el az országot. Nem azért, mert kiutasították, hanem azért, mert nem szavazott rá senki...
Legalábbis a sajtó magyarázata ez volt. Az igazság viszont az, hogy Szabó már nem kellett 98-ban az SZDSZ-nek, aki annak idején ide hívatta, hogy legyen kire hivatkozni, mint fasisztára, ez a szemét provokátor tehát (akinek a szülei máig Izraelben élnek) ezért takarodott tehát el innen, nem másért!!!
Sem árpádsávot, sem fogaskereket nem láttam, dehát te is nagyon jól tudod, hogy ezek (kb. 300 nyilas egyenruhába bújtatott hülyegyerek) 1994 és 1998 között voltak kirendelve az utcára, "niggereztek", zsidóztak, kizárólag az MSZP-SZDSZ kormány alatt. Aztán 1998-ban a nemzetbiztonsági hivatal kitakarította őket az országból. Legalábbis a vezérüket, Szabó Albertet.
"Visszatérve tegnapi vitánkra a templombamenésről stb., ha neked annyira nagy gondot okoz az, amiről tegnap társalogtunk, akkor miért éppen ezt a nicket választottad?"
(MSZP-S PROVOKÁCIÓ LÁSZÓ ATYA MÁSORÁBAN TOPIC)
Az AntiAngel nem azt jelenti, hogy Anti-Angyal, hanem hogy a budapesti 'Angyal' bár elvi ellensége!
(lásd a honlapomat az infóknál)
Nem tudom hányan lehettek, de én elég sok miépest láttam. A Pannon Rádió egész nap többször hirdette az eseményt, és többször elhangzott a felhívás, hogy menjenek el a hallgatók. A program miatt műsorváltozás is volt a magyar zenék rádiójában, az érthető frekvencián, ugyanis a stúdióból kivittek egy csomó technikát az élő közvetítéshez, így nem tudtak stúdióbeszélgetést csinálni, hanem helyette Demeter Ervin apja (???) olvasta fel jegyzetét arról, hogy Keller László (MSZP) hogyan rágalmazta meg azzal, hogy tagja volt a hungarista mozgalomnak.
De nem is az érdekes, hogy a miépesek ott voltak. Hanem az volt mocskos, amiket Orbán mondott. Ez úgy látszik az új kommunikációs stratégiájuk. Orbán is, Balsai is fröcsögött. Megmondom őszintén, én ma kezdtem el félni. Ha eddig kételkedve és magamat kicsit szégyellve szavaztam az MSZP-re, most már teljes meggyőződésből szavazok rájuk (vagy az SZDSZ-es jelöltre, ha őt hagyják állva nálunk.)
Szevasz. Körülbelül 60-70 ezren voltunk, - ahhoz képest, hogy nem lett rendesen meghirdetve, - első nap nem semmi. És ami a lényeg: a túlnyomó többség fiatal volt. Nálam is fiatalabb. :-) Ez persze jelentheti azt is, hogy én vagyok nagyon öreg. :-)))) De - viccen kívül - tényleg nagyon sok huszonéves volt. A döntő többség.
AntiAngel: Nem érted hogy Orbán csak mocskolódni tud???Állandóan a 94 és 98 közötti MSZP kormányra mocskolódik, és tudod miért ??? Stimmel? Vágod?? Hát azért mert neki nincs más amivel előtudna rukkolni...Hiszen mégsem jöhet a 0 kilométernyi autópályával,vagy a 20milliárdos válalkozásokkal nemigaz?????
Hidd el !!!!! 21-én elegen leszünk hogy vágre ezt a gyerekes Vikit leváltsuk és vele együtt rombadöntsük a Fideszt
Ideje kijozanodni Angyal Bandi ! Most tiszta fejekre van szuksegunk, nem pedig almodozokra. Ha tovabbra is semmibe veszed a part utasitasait, kotellel foglak jutalmazni.
Persze! orbán MOST TETT MAGA ALÁ! Tudod nem szabad 150 centi alatt miniszterelnököt választani, ezt mutaja az elmúlt négy év! A törpék aranyosak de csak a cirkuszban!:)
Én is ott voltam. Kettesben. Tényleg nagy volt a tömeg, bazi nagy volt a dugó. (Eszembe jut a taxisblokád, meg hogy akkor az MDF mennyit hőbörgött, hogy akadályozták a forgalmat...:-)
Az csúsztatás volt, hogy a Moszkva térig állt volna a tömeg, a Hertelendy utcánál ért véget.
Orbán beszéde teljesen jó volt,nagyon tetszett az utcán összegyűlt miépes tömegnek.