Keresés

Részletes keresés

vjozso Creative Commons License 2002.04.10 0 0 7
Kupa hozzáértését mindenki elismeri, csak ugye neki nem engedték megtenni, amit nagyon meg kellett volna tenni.
Előzmény: livefast (6)
livefast Creative Commons License 2002.04.09 0 0 6
Kupa interjú a Beszélőből, 1997/10:

És Bokros?

- Hát nézze, a Lajos sok mindent csinált az oktatás szétszedésétõl a Budapest Bankig… Még finoman fogalmazok, ha mindezt csak a „marhaság” kategóriájába sorolom.

Ha már Bokros Lajos szóba került: létezik olyan vélemény, hogy az Antall-kormány Bokros-csomagja a Kupa-program volt, és az ön helyzete és szerepe az Antall-kormányban hasonlított Bokroséhoz a Horn-kormányban. Egyetért ezzel?

- Nézze, én most nagyképû leszek, pedig ez nem szokásom. De az én programomhoz képest egyetlen utódom semmi újat ki nem talált és nem csinált, csak a stílus változott. Bokros például hihetetlen drasztikusan csinálta a dolgait – mondhatnám –, és kevéssé humánusan. Én próbáltam humánusan lenyeletni az országgal ezt a békát, ezt a marha nehéz helyzetet. És az én távozásomkor már nem is álltak olyan rosszul a dolgok. Egyébként most kezdünk visszatérni ahhoz az eredeti trendhez, amit én indítottam el. Közben azonban elveszett három év, és az bizony egy országnak árt. Nem az én hiányom, nehogy félreértsen, hanem az, hogy nem azon a pályán mentek a dolgok, amelyeken kellett volna.

És a jó pályára való visszatérésben – ha ez így van – nem gondolja, hogy lehetett némi szerepe a Bokros-csomagnak is? Hiszen ön is azt mondta az imént, hogy itt senki semmi újat nem csinált a Kupa-programhoz képest…

- Na de azért ne haragudjon, ami itt az utóbbi idõben történt, azt én nem vállalom el, hiszen Bokros már vészhelyzetben vette át az országot, amikor már sok választása nem volt, ha például az ország fizetõképességét meg akarta õrizni. Tehát a Bokros-csomagot nagyrészt a kényszer szülte, amikor én távoztam, akkor még távolról sem volt ennyire rossz helyzetben az ország. Vagyis én azt mondom, hogy ezt az egész Bokros-csomagot, meg a vele járó kalamajkát mind el lehetett volna kerülni, ha normálisan mentek volna tovább a dolgok. És én most nem teszek különbséget Antall és Horn között ebbõl a szempontból, mert ahogyan Antall, úgy Horn sem csinált semmit egy évig. Mert úgy látszik, nem hitték el – ez az én benyomásom így visszatekintve –, hogy az ország nagyon súlyos helyzetben van, hogy ekkora a baj. És amikor én azt nyilatkoztam már a Horn-kormány idején, hogy készen állok, ha kell, akkor arra gondoltam, hogy ezt az egészet már meg kellene oldani – hát ne hezitáljunk, hanem dolgozzunk. Hiszen – emlékezzen rá – majd egy évig csak leltároztak, vitatkoztak, mit tudom én, mit csináltak, elszórakozták az idõt. A mi drága idõnket.

Előzmény: toloba (3)
vjozso Creative Commons License 2002.04.09 0 0 5
Itt is kinéz némi iratmegsemmisités mint a Torgyánéknál az FVM-ben...
Kérdés, hogy két hét elég lesz e rá...
kwijibo Creative Commons License 2002.04.09 0 0 4
azert ez egy jellemzö felfogas a teljesen eldeformalodott agyi müködesednek, hogy ti. egy teljesen egyertelmü fidesz-buktat is kiforditasz es az mszp kepzeletbeli majdani hibajara haritasz
Előzmény: tanácsos (2)
toloba Creative Commons License 2002.04.09 0 0 3
Tudod Lajost tanítják nyugati közgázokon. Vargát soha nem fogják.
Előzmény: Kulik (1)
tanácsos Creative Commons License 2002.04.09 0 0 2
Az a jó!
Akkor erre való hivatkozással nem kell betartani semmit.
Kulik Creative Commons License 2002.04.09 0 0 1
Már kezdődik.
Jön a Lajos az majd rendbe teszi.
Előzmény: vjozso (-)
kábelbúvár Creative Commons License 2002.04.09 0 0 0
És mi lesz, ha kiürítik a végén a kasszát is?
Előzmény: vjozso (-)
vjozso Creative Commons License 2002.04.09 0 0 topiknyitó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!