Keresés

Részletes keresés

sashimi Creative Commons License 2002.04.16 0 0 41
Csak tisztelt miniszterelnokunknek sikerulhetett Kosáry Domokost meggyozni arrol, hogy mszp-szdsz kampanyrendezvenyen vegyen reszt. :-))

sashimi

Meister Creative Commons License 2002.04.16 0 0 40
de csak MAGYAROKNAK, mert a hazaárulóknak nem fog tetszeni
Na ez az árokásás, gratulálok.Ki a fasz vagy te, hogy osztogasd a "magyar" jelzőt? Képzeld nekem nem tetszik, hogy esetleg tömegesen kaphatok hülye sms spam-eket Viktorka Hősök Tere-s hazudozásairól.Akkor én adjam vissza a lakcímigazolványomat, utlevelemet, személyimet,barom állat?
Brrrr.

Sajnálom, ha magadra vetted. AMit írtam, az igaz. Hazaárulóknak nem ajánlom, hogy kipróbálják a programomat.
Attól, hogy a program neked nem tetszik, még nem vagy automatikusan barom állat hazaáruló. Továbbra is fenntartom, hogy amit írtam, az nem sért senkit.

Előzmény: Narancstalan (22)
honleány Creative Commons License 2002.04.10 0 0 39
Kedves Baloldal

Ugyanazt teszitek itt is, mint a Nemzeti Színháznál: tudnillik hogy a megnyitásáig, (itt a film bemutatásáig) sem tudtok várni a fikázással... legalább a lehetősége legyen meg hogy megnázted a filmet, mielőtt elkezded ócsárolni

tompykaa Creative Commons License 2002.04.10 0 0 38
Ugy érzem ez a hozzászólás sem a lényeget ragadta meg!

Ma reggel a TV2 vendége volt a film két rendezöje és Eperjes Károly is. A müsorból kiderült, hogy Kosáry akadémikus úr ugyan "szervezési problémák" miatt nem látta még a filmet, de az eredeti megállapodás az alkotók és közte arra irányult, hogy a film megtekintése után fogja eldönteni azt, hogy adja-e a nevét a Hidemberhez, vagy sem. A müsorvezetö utolsó kérdése pontosan a topic nyitó által idézett MH cikk tartalmára vonatkozott. A meghívottak közül (már nem emlékszem pontosan, melyikük) mintha azt említette volna, hogy Kosáry nem értett teljesen egyet a megjelent cikk tartalmával és kiigazítást kért a napilaptól.

Kiváncsian várom a folytatást!

Előzmény: Little Boy (35)
Koravén Karaván Creative Commons License 2002.04.10 0 0 37
Valóban, egy kicsit fábryshow-s volt a stílusa.
Előzmény: Little Boy (35)
vba Creative Commons License 2002.04.10 0 0 36
Tegnap láttam a moziban:
Legkisebb film a legnagyobb magyarról, avagy, ha nincs kéz, nincs csoki

Ez a Hídember paradiája akar lenni, én szétröhögtem magam rajta.

Little Boy Creative Commons License 2002.04.10 0 0 35
A "Ne butáskodjunk..." megfogalmazás számomra egy kicsit sértö; olyan "horngyulás" kioktatásként hangzik. Viszont tudjuk, hogy a stílus maga az ember...

Ezt a szófordulatot Pokorni Zoltán használta, azóta tőle idézgeti az egész index-polfórum.

MÁS:
Tegnap láttam a Fábry-show ajánlójában Eperjest beszélni. Az az ember nem ép...

Előzmény: tompykaa (34)
tompykaa Creative Commons License 2002.04.09 0 0 34
Kedves Venyerin!

A "Ne butáskodjunk..." megfogalmazás számomra egy kicsit sértö; olyan "horngyulás" kioktatásként hangzik. Viszont tudjuk, hogy a stílus maga az ember...

De visszatérve az idézett szófordulatra: Nekem ez inkább egy sértett ember véleményének tünik, mint sem egy tudós komoly érvelésének. A fimlért a készítöi vállalják a felelösséget müvészi és tartalmi vonatkozásba egyaránt, s mivel az említett úr nem adta a nevét a filmhez, így a filmmel kapcsolatban neki és Neked is csupán egy véleménye lehet.

Amit leírtam az az én véleményem volt, amivel lehet vitatkozni, de azt senki sem állíthatja, hogy az idézett újságcikk "hidépítö" célzattal íródott volna. Ez volt a mondandóm lényege!

Előzmény: Venyerin (25)
Koravén Karaván Creative Commons License 2002.04.09 0 0 33
Hát akkor erről ennyit. Én már csak ilyen demagóg vagyok ezek szerint.
Előzmény: Little Boy (32)
Little Boy Creative Commons License 2002.04.09 0 0 32
Elfogadnám az érveidet, ha csupán liberálisak lennének, de ez már demagógia.
Előzmény: Koravén Karaván (31)
Koravén Karaván Creative Commons License 2002.04.09 0 0 31
"aki március 15-én akkora kokárdát akaszt magára...
Szíve joga. Hol itt a szabadság különben?

"Senkinek semmi köze hozzá, hogy ki hogy érez és azt hogy mutatja ki!
Ez is igaz, amíg őszinte. "
Ezt mindenkinek magában kell rendeznie. Hol itt a szabadság különben?!

"Te sem írtad volna nagybetűvel a "pártot", ha nem éreznéd, hogy sántít a dolog"
Azért írtam nagy betüvel a pártot, mert tudom, hogy ez a támadási felület, és nam akartam újra és újra lefutni a köröket.

"Ha ő igazat mondott, akkor mi itt tudjuk, miről beszélünk.
Jól látom, hogy ez egy feltételes mondat? :) Ehhez képest túl erősek a szavak. Továbbra is azt mondom, várjuk meg a filmet.

"nekem igenis vörös posztó a kokárda, ha nem március 15-én viselik"
Látod, ez meg engem nem zavar. Elvégre szabadság van! :)

Előzmény: Little Boy (30)
Little Boy Creative Commons License 2002.04.09 0 0 30
Mi az hogy nagyon-magyar? Valaki vagy magyar, vagy nem az
Ez igaz, csak ezt kellene fölismernie annak is, aki március 15-én akkora kokárdát akaszt magára, hogy az már elmegy egy nemzetiszínű céltáblának is; és ugyanezt kellene látnia a melldöngető jobboldalnak is.

Mi az, hogy nagyon-vallásos? Valaki vagy vallásos vagy nem az. Senkinek semmi köze hozzá, hogy ki hogy érez és azt hogy mutatja ki!
Ez is igaz, amíg őszinte. De amikor például az a színész, akit egykoron Szamócának hívtak, mert szerették, egyik oldalról történelmet hamisít, másik oldalról meg "kimutatja a kereszténységét", akkor a második már nem lehet őszinte a szememben. És így már van közöm hozzá, mert az én vallásomat használja fel a hazugsága szentesítéséhez.

Mi az, hogy választási jelkép a kokárda? Egy PÁRT sem kérte, hogy hordjuk
Te sem írtad volna nagybetűvel a "pártot", ha nem éreznéd, hogy sántít a dolog. Való igaz, hogy egy párt sem kérte, hanem (lássuk, jól tudom-e a nevét) a Polgári Szövetség. Szerintem amikor a jobboldal egyfolytában a nemzetről zeng, ráadásul jelszó a "polgár", akkor ez még annak is gyanús lesz, aki történetesen nem tudja, hogy a Fidesz áll a háttérben.

És nekem igenis vörös posztó a kokárda, ha nem március 15-én viselik, de csak azért, mert befolyásolható vagyok, és velem elérte a Fidesz azt, amit akart: még jobban kiélezte az ellentéteket.

Széchenyi-film: mi itt legtöbben Kosáry véleményére alapozunk, aki szakértője lett volna a filmnek, csak a végén visszalépett, amikor ez a vásári csepűrágó belekontárkodott az agymenéseivel. Kosáry tehát ismeri a filmet. Ha ő igazat mondott, akkor mi itt tudjuk, miről beszélünk.

Tisztelettel mindenki iránt
LB

Előzmény: Koravén Karaván (26)
Clean Ear Creative Commons License 2002.04.09 0 0 29
Meister, a probléma az, hogy ti azt gondoljátok osztogathatjátok a magyarságot.
Nagyot tévedsz apukám, ti nem osztogathatjátok, csak fosztogathatjátok, de már nem sokáig szerencsére.
Előzmény: Meister (19)
Devil Inside Creative Commons License 2002.04.09 0 0 28
Nekem se nagyon tetszett mikor mentek ezek az (ocsmány) SZDSZ-es spamok.

Persze nekik szabad, ök megmondhatják a frankót.

Csak még egy valami: ha a feszületet müvészetböl bele lehet állítani a pisibe, akkor egy Széchenyi filmböl nem muszáj kiderülnie, hogy öngyilkos lett-e vagy sem.

Előzmény: Narancstalan (22)
minderbinder Creative Commons License 2002.04.09 0 0 27
Igy jar, aki a Fidesz kegyenceve valik! -:))
Előzmény: Little Boy (6)
Koravén Karaván Creative Commons License 2002.04.09 0 0 26
Mi az hogy nagyon-magyar? Valaki vagy magyar, vagy nem az. Mi az, hogy nagyon-vallásos? Valaki vagy vallásos vagy nem az. Senkinek semmi köze hozzá, hogy ki hogy érez és azt hogy mutatja ki!
Mi az, hogy választási jelkép a kokárda? Egy PÁRT sem kérte, hogy hordjuk. Ha mindenki hordaná, az kb annyit jelentene, mint a Soros-hajó a hídot: Egy hajoban evezünk! De nem! Az ellenzék kikérte magának a "kirekesztést". Amit Kovács a Pokorni-vitán tett, ti. hogy kitűzte a kokárdát, azt kellett volna tennie mindenkinek. Akinek nem tetszik, természetesen nem teszi ki, de ne legyen számára vörös posztó, ha valaki hordja. Tovább megyek: ne is inzultálja azokat!!!

Ami a Széchenyi-filmet illeti: nekem attól fordul fel a gyomrom, hogy senki nem látta, de már határozott véleménye van róla, és másokkal versenyzik annak mocskolásában.

Én is római katolikus vagyok, de nem járok templomba. Ezt úgy szokták mondani, hogy nem gyakorolja a vallását. Én inkább azt mondom, hogy nem hiszek Istenben, mint intézményben. A többi viszon csak rám tartozik.

Előzmény: Little Boy (23)
Venyerin Creative Commons License 2002.04.09 0 0 25
Ne butáskodjunk...

Kosáry véleménye egyértelmű. A cikk végén szó szerint idézett szófordulat félreérthetetlen.

Előzmény: tompykaa (24)
tompykaa Creative Commons License 2002.04.09 0 0 24
Kérdésem: Az eddigi hozzászólók közül ki látta már a kifogásolt jelenetet?
Abban biztos vagyok, hogy az "eredetit" senki, hiszen maga Kosáry Domokos is csupán 88 éves és az igen csak több, mint száz éve történt! Megkockáztatom továbbá, hogy a filmbéli jelenettel is hasonló a helyzet, hiszen, mint az idézett cikkböl kiderül: Kosáry Domokost nem hívták meg a bemutatóra és talán a T. hozzászólók egyikét sem.

Minden tiszteletem ellenére úgy gondolom, hogy az újságíró felhasználta az idös tudós szavait egy olyan "ügy" érdekében, amivel a nyilatkozó nem biztos, hogy egyetértene. Mai szóhasználattal élve "árkot" ás és nem hidat épít!

Little Boy Creative Commons License 2002.04.09 0 0 23
Nem magyarázatképpen mondom, de engem ingerel az, amikor valaki "nagyon-magyar" vagy teszem azt "nagyon-vallásos". Mi az, hogy lealacsonyítjuk a kokárdát választási jelképpé? Mi az, hogy a legnagyobb magyar életét átírja egy (Széchenyihez, de még Kosáry-hoz képest is) SENKI, vagyis hazudik egy marha nagyot, és ezután álszent pofával odaáll, hányja magára a kereszteket, hogy ő mennyire nagyon keresztény?

Én római katolikus vagyok, de nem hordok egy akkora keresztet, hogy lehúzza a nyakamat, és nem terjesztem az igét az utcán.

Tisztelettel mindenki iránt - aki megérdemli
LB

Előzmény: Koravén Karaván (12)
Narancstalan Creative Commons License 2002.04.09 0 0 22
de csak MAGYAROKNAK, mert a hazaárulóknak nem fog tetszeni
Na ez az árokásás, gratulálok.Ki a fasz vagy te, hogy osztogasd a "magyar" jelzőt? Képzeld nekem nem tetszik, hogy esetleg tömegesen kaphatok hülye sms spam-eket Viktorka Hősök Tere-s hazudozásairól.Akkor én adjam vissza a lakcímigazolványomat, utlevelemet, személyimet,barom állat?
Brrrr.
Előzmény: Meister (19)
Venyerin Creative Commons License 2002.04.09 0 0 21
Ne butáskodjunk...

"Kosary lehet, hogy jo tudos"

Nem lehet, biztos. Mégpedig az adott téma elismert szakértője. Szamócánál (aki nem az) pedig garantáltan jobb tudós.

"a kommunizmusban szocializalt fejjel keptelen az amugy altala sem 100%-ig kizarhato lehetosegeket elviselni"

Szamóca hol a mélymagyar üveghegyenistúl szocializálódott? (Amúgy Kosári 88-éves, tehát akkor már inkább a Horty-rendszer gyermeke.)

"A tudomanyban amugy sincs teljesen biztos"

Ez így igaz. De roppan valószínű és roppant valószínűtlen van.

"ez pedig muveszet"

Nem, ez egy állami megrendelésű, történelmi témájú, nem titkoltan didaktikus célú film. Erre iskolások százezreit viszik majd el a tanárok és szülők, hogy tanuljanak belőle.

"ez csak most zavarja a ballibeket"

Még egyszer: ne keverd össze az állami image-filmet a szabad művészettel. Sarkítva: a saját kontójára mindenki lehet hülye, az enyémre nem.

Amúgy én nem vagyok "a szakma". Sem a történelemtudományokban, sem a filmművészetben, sem az oktatásban.

"ki nem sz*rj* le Kosary hisztijet"

Én.
Nehogymár egy hirtelen mélykatolikusra festett mélydrogos színész-focista írja a történelemkönyveket...

Előzmény: gerryx (13)
Devil Inside Creative Commons License 2002.04.09 0 0 20
Két regényt is olvastam Cortezröl (arról, aki meghódította Mexikót), az egyik Passuthnak az Esöisten siratja Mexikót, a másiknak a címére és szerzöjére nem emlékszem.

Egész más embernek mutatják be a föhöst és viszonyát a világhoz. A müvészet értelmezésröl szól, amibe idönként belefér némi eltérés a történelem-tudomány szempontjából tényként bemutatott legvalószinübb esettöl.

Az Angol beteg sem a valódi - vszeg homokos és talán tényleg németeknek dolgozó - Almássy grófról szólt, mégse höbörgött politikailag senki.

(Különben lehet hogy jobb lenne megnézni a filmet - vagy legalábbis a végét, hogy pontosan hogy van ez, mert a "nem egyértelmüen öngyilkos lesz" nem azt jelenti, hogy "egyértelmüen osztrák titkosügynökök nyírták ki".)

Meister Creative Commons License 2002.04.09 0 0 19
Az itt található program alkalmas előre megadott SMS-ek kiküldésére, javaslom kipróbálni, de csak MAGYAROKNAK, mert a hazaárulóknak nem fog tetszeni.
Salez Creative Commons License 2002.04.09 0 0 18
Egyebkent a megjegyzese inkabb humornak volt tekintheto. En legalabbis ezt lattam rajta.

háténnemtom....

Előzmény: azzo (16)
Salez Creative Commons License 2002.04.09 0 0 17
Ehhez a filmhez sokkal tobb koze van Eperjesnek, mint Kosarynak.
meg mint Széchenyinek sajnos...

A tudomanyban amugy sincs teljesen biztos, ez pedig muveszet.

Legközelebbi háborús filmben lehet, hogy majd megnyerjük a II. Világháborút is? :O

alig várom...
salez

Előzmény: gerryx (13)
azzo Creative Commons License 2002.04.09 0 0 16
elnezest de az az 1, majdnem 2(1.8). Egyebkent a megjegyzese inkabb humornak volt tekintheto. En legalabbis ezt lattam rajta.
Előzmény: Salez (7)
cicatappancs Creative Commons License 2002.04.09 0 0 15
"Mar Szechenyi is fideszes volt ? :))"

De még mennyire.
Sőt még visszább megyek a magyar történelemben.
Hisz közel 2 éve tudjuk már, hogy anno maga Szt. István is megállt Alcsúton...
Kiváncsian várom, mikor kerül elő az a középkori kézirat, ami a jóslatot tartalmazza: lesz majdan egy fiú, ki Alcsút szülötte...

Előzmény: lolka_bolka (0)
CXVIII. Lajos Creative Commons License 2002.04.09 0 0 14
Miért, mit vártatok a Fidesztől, meg a nagyeszű szamócától?!
Most végre a Kosáry Domokos véleménye alapján mindenki láthatja, hogy hogyan csalnak, hamisítják még a történelmet is.
gerryx Creative Commons License 2002.04.09 0 0 13
Kosary lehet, hogy jo tudos, de a kommunizmusban szocializalt fejjel keptelen az amugy altala sem 100%-ig kizarhato lehetosegeket elviselni.

A tudomanyban amugy sincs teljesen biztos, ez pedig muveszet. Ehhez a filmhez sokkal tobb koze van Eperjesnek, mint Kosarynak.

Ilyen alapon minden mualkotast anyazhatna az epp aktualis tudomanyos vilag.

Erdekes, ez csak most zavarja a ballibeket, amikor Jezus anyjat es magat Jezust gyalaztak meg "muveszek", akkor a muveszet szabadsagarol makogtak.

Utalom ezt a kettos mercet, hogy Pesten csak a Terror Hazaba es a Nemzeti Szinhazba kot bele a "szakma" kulonben minden nagyon szep es jo, illetve "muveszet".

Azt tudom mondani ilyen osszefuggesek mellett, hogy ki nem sz*rj* le Kosary hisztijet.

Koravén Karaván Creative Commons License 2002.04.09 0 0 12
"Az 1.) javaslatot támogatom. Elvégre Eperjes imádságos segge helyett is egy dublőré szerepel"

Továbbra is mindenki iránt tisztelettel, ugye? Nálam lehúztad magad. Persze nem kell a szívedre venni. Van akinek ez a stílus tetszik.

Előzmény: Little Boy (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!