Keresés

Részletes keresés

Ariel Creative Commons License 2002.04.09 0 0 21
Súlyos Bűncselekmény!

felreertesz...
a topiknyitas "celja" a topiknyitoban vilagos lehet, mert masok ertik mirol van szo.
Te nyitottal egy masik frontot ahol ellenzeki politikusok emberi es polgari voltat kerdojelezed meg. ne keverd a kettot.

orban sokszor hazudott. ami hirtelen eszembe jut a megfigyelesi ugy. pokimon pedig orbanizalodott elnokke valasztasa utan. felvett egy stilust, ami nem az o merete es lathatoan rosszul erzi magat benne, de ez legyen az o baja.

Előzmény: Súlyos Bűncselekmény (19)
Dzsugas Viki Creative Commons License 2002.04.09 0 0 20
Az első kör eredménye:

Emberek : 42%
Polgárok : 41%
Idegenek : 5%
Magyarok : 4%

Súlyos Bűncselekmény Creative Commons License 2002.04.09 0 0 19
Na, akkor kezd körvonalazódni, mit is akartál a topic-kal, mert ez a címből nem következik.
Az, hogy Medgyessy nem showman (Orbán sem, ő a miniszterelnök), ez kétségtelen, de nem következik belőle, hogy békén fog hagyni neked a következő négy évben. Egyszerűen nincs ok-okozati összefüggés, ezért nem érthető kijelentés. Az persze oké, osztom érzéseidet, én is azt szeretném, ha békén hagynának a politikusok. Az is igaz, amit ezzel állítasz, hogy az Orbán kormány sok-sok helyre bevitte a politikát. Kétségtelen. Ez nem szimpatikus számomra sem, de nem szeretném, ha a nagy némaság csak a lopást fedezné. Szerintem a média is azon volt, hogy mindenhonnan Orbánékról szóljon az élet, mert nem csak az jutott el hozzád, hogy Orbán megnyit, hanem a bányák, autópálya, stb is. Tehát az, hogy állandóan Orbánékról hallhattál, és úgy érzed már otthon sem hagynak békén, az nem kis részben a médiának köszönhető, ha köszönhető. Ez viszont szerintem azt bizonyítja, hogy a média ellenőrző, ellenzéki szerepe keményen működött, működik, és nagyon remélem: működni fog. (hogy a családodat megosztja, szerintem természetes dolog. Az már más, ha valaki olyan nagyon szívügynek tekinti a politikát, hogy képes családján belül is gyűlölködni, erről azonban nem tudom ki tehet. Azt kijelenteni, hogy erről az "orbantorgyanpolgarkormany" tehet, erős elvakultságra val. A másik oldalt sem kell félteni, szerintem az igazság és a felelősség [ha szabad ezt mondanom], valahol a kettő között lehet).
És a végére még annyit: Nekem abszolút tekintély: József Attila, Szerb Antal, Márai Sándor, Krúdy Gyula, Villon, Kundera, Hesse, Anatole France, és a Biblia. A sor nem teljes, de elárulom neked, napi politikus nincs benne.
(ui: tudom ajánlani, hogy szelektíve, de higgy az újságoknak, hiszen: "pl. szekeres. leirni sok mindent le lehet. hogy egy szamodra abszolut tekintelyt idezzek: tessek feljelenteni, ha meg nem jelented fel, akkor egyszeren azert nem teszed mert nem igaz amit allitasz". Ilyen alapon nem kell elhinned az Orbán-bányákat sem, stb.
S még annyit: Mikor hazudott Orbán, s mi van Pokornival?
Előzmény: Ariel (16)
kábelbúvár Creative Commons License 2002.04.09 0 0 18
Az Ember a felegyenesedett állam-polgár.

Civil Erectus.

m45 Creative Commons License 2002.04.09 0 0 17
igen, igen!!! nyugalmat es rendet. es nem kell boszorkanyuldozes sem, csak korrekt kivizsgalasa az ugyeknek, szep csendben rendben. csak elobb vissza kell allitani az igazsagszolgaltatas becsuletet
Előzmény: Ariel (16)
Ariel Creative Commons License 2002.04.09 0 0 16
Súlyos Bűncselekmény!

nem kivanok vitatkozni olyasmikrol amiket nem bizonyitottal: pl. szekeres. leirni sok mindent le lehet. hogy egy szamodra abszolut tekintelyt idezzek: tessek feljelenteni, ha meg nem jelented fel, akkor egyszeren azert nem teszed mert nem igaz amit allitasz. ;)

oszinten megmondva engem nem zavar az hogy medgyessy nem egy showman. tudod en mar nagyon varom azokat az idoket, amikor nem bohocok (torgyan,csurka) es nem dakota kozmondasokat bebiflazott politikusok vezetik az orszagot, hanem olyanok akikrol 4 evig semmit nem hallok es bekenhagynak (persze jol vezetik az orszagot)
elegem van a belpolitikabol, abbol hogy a munkamtol a szabadidomig mindenbe bele akarja dugni a budos pofajat.
hogy meg akarja osztani a csaladomat, a munkatarsaimmal es uzletfeleimmel valo kapcsolatomat.
es ezt mind-mind az orbantorgyanpolgarkormany-nak koszonhetem.

pokimon = pokorni.

Előzmény: Súlyos Bűncselekmény (12)
Súlyos Bűncselekmény Creative Commons License 2002.04.09 0 0 15
A gyilkosokról, szadistákról való véleményemet, olvashatod ugyanebben a topicban, kicsit lejjebb! Ezzel együtt erős csúsztatás esete forog fenn a részedről. Nem szeretnék olyan párhuzamra reagálni, amelyik ostobaságon alapul.
De azért azt megismételném, hogy világos legyen: Igen, tiszteletben tartom azoknak az embereknek a véleményét, akik szívük szerint fejtik ki azt. Tehát úgy gondolják. Abszolúte szabadelvűnek tartom magam, ezért ebbe még az is belefér, hogy olyan álláspontokat is tiszteletben tartok, amiket én nem tartok. Ok?!
Előzmény: lolka_bolka (13)
Ariel Creative Commons License 2002.04.09 0 0 14
waxxablaze!

felreerthettel...
a topik lenyege, hogy a padlorol felkelve a fidesz gyorsan megnevezest valtott. a hangsuly a gyorsan es a valtotton van. MP-t nem hallottam mantrazni 4 even keresztul se a polgart se a lakost se az embert. a fidesz viszont rozsafuzerkent pogarozott. es vszinuleg wermer pubi ajanlasara, remelve hogy megosztja az orszagot (ezzel is) es lenezve az embereket abban biztak, hogy nem szeretne senki a kisebbseghez, a komenistakhoz, strigakhoz, nyuvekhez, fergekhez, hazarulokhoz, stb-hez tartozni.

most latszik nem jott be.

Előzmény: waxxablaze (11)
lolka_bolka Creative Commons License 2002.04.09 0 0 13
Szerintem Hitler is komolyan mondta amit gondolt...
Az akkor most tisztelendo ?

Lolka

Előzmény: Súlyos Bűncselekmény (12)
Súlyos Bűncselekmény Creative Commons License 2002.04.09 0 0 12
Egyáltalán nem akartam élét tompítani annak, amit állítottam. De. Szekeresről tudható, ki is ő valójában, miután Princz barátján keresztül letiltatta a cikket a Magyar Narancsból, megjelent az ÉS-ben. Hogy kicsoda Szekeres? Egy pitiáner, becstelen bűnöző (vannak becsületes bűnözők is, amit Rejtő [mások Villon] óta tudunk). Politikusi köntösben. Szabó Zoltánról - mivel kerületem polgármestere, jót nem tudok mondani, a városrész bűzlik, Szabón látszik, hogy ösztönösen nem érez rá, mi a baj, mit kellene tenni, rosszabb esetben nem is érdekli, de a hitelesség kedvéért, ismét liberálist citálok: Bruck András néhány észrevétele a kerületről, akár a Népszabadságban, akár máshol, ráirányítja a figyelmet: Szabó abszolúte alkalmatlanságára.
Következő: Medgyessy Péter nem csak a vitán, de megszólalásai zömében arról tett bizonyságot, hogy nem a szellem embere (humortalan), stb, ebbe ne menjünk bele, inkább egy másik topicban.
Kit írtam még?! Ja, a Lendvay Ildikó, aki cinizmusáról tett többek között bizonyságot, amikor szerencsétlen, egyértelműen vesztes pozícióban lévő Isépynek ajánlgatta: csapjon a tenyerébe! Miközben tudta, hogy erre Isépynek nincs módja. Győzni is tudni kell, ehhez meg jellem kell. Lendvay nem tudott győzni.
Jajj, kit írtam még... mindegy, ha hiányzik, akkor folytatom, ok?!
Szóval alátámasztva néhány kijelentésem. Viszont: Anélkül, hogy védeni akarnám, mikor hazudott Orbán? Ki az a pokimon? Simicska, Schleht = tolvaj, csaló (egyetértünk). Hogy Stumpf el kívánná-e törölni végkép a múltját, bevallom férfiasan: nem tudom, talán ha alátámasztanád valamivel, vagy őt kellene megkérdezni! (Ha szoci-múltjára utaltál, őszintén szólva nem érdekel: voltak pártfunkcik, akikkel nincs baj, ők a többség. Sőt, eddigi hozzászólásaimban erre utaltam többször is. Azzal van szerintem a baj, akit felszólítottak az átvilágító bírák, hogy bibi van: pl. Medgyessy. Na, ez az országos botrány, hogy ez nem érdekel senkit!!!) Kövér: hmmm. Ez az ember nem jellemtelen. Szerintem vannak gondok vele, én olyanokat nem mondanék, amiket ő mond. Ami "tiszteletre méltó" viszont benne: amit mond, azt ő úgy is gondolja.
Előzmény: Ariel (10)
waxxablaze Creative Commons License 2002.04.09 0 0 11
MP szemében "lakosok" vagyunk (első mondatban elhangzott a vitában)
az tán jobb???
Előzmény: Ariel (-)
Ariel Creative Commons License 2002.04.09 0 0 10
sot.. ugye azt is akartad mondani, hogy a szemrebbenes nelkul arcunkba hazudo orban es pokimon, a tolvaj, csalo simicska es schlecht, a multjat vegkepp eltorolni kivano stumpf,kover sem nem ember, sem nem polgar? persze tudjuk hogy a fideszben is vannak emberek... :DDD /azt hiszed hogy ez az utobbi mondattal te is meg en is eltoroljuk az elozo mondatok elet? ne hidd/
Előzmény: Súlyos Bűncselekmény (9)
Súlyos Bűncselekmény Creative Commons License 2002.04.09 0 0 9
Pedig ennek a megértéséhez, csupán egy gondolatnyi lélek szükséges, és máris kiderül. S mégsem értitek?! Na, akkor most jól figyelj!
A következő kijelentések deklarált elfogadása, magunkévá tevése, megértése után foglalkozzunk a Pokorni úgynevezett váltásával.
"Fehérek közt egy európait" (J.A. Thomas Mannról, úgy általában a civilizált emberről), Márai a felelősséget és komolyságot, következetességet, jellemet, toleranciát kívánó "polgára" egyfajta példa lehet mindannyiunknak. Ember továbbá mindegyik, az életet tisztelő társunk. Ez utóbbi egy nagyobb halmaz, jóformán csak a gyilkosok, szadisták nem tartoznak közéjük. (mert azok gyilkosok és szadisták, s mint ilyenek jelennek meg az Isten és az ember színe előtt). A szabad szellem még a polgárnál is magasabb szint.
Ezt követően Pokorni, akinek a pártja ezidáig a polgárokra számított elsősorban, a választások idején nyit, és már mindegyik emberre számít, olyanokra, akik elvetik a (pl. Szekeresre, Szabó Zoltánra, Eörsi Mátyásra jellemző) cinizmust, a (Medgyessyre is jellemző) szellemtelenséget és gondolattalanságot, és a (Lendvay Ildikóra, Szanyi Tiborra, Horn Gyulára jellemző) jellemtelenséget.
És ezzel nem azt állítom, hogy az utóbbi négy jellemző csak a szocikra és kizárólag néhány SZDSZ-esre jellemző, természetesen található cinikusból, szellemtelenből, jellemtelenből a Fidesz, kisgazda (sőt), stb padsorokban is.
faithful Creative Commons License 2002.04.09 0 0 8
Igen, és ha lehet választani egy ember, vagy egy pírágép között, akkor inkább jöjjön az ember, az emberi érzéseivel,és korlátaival, és hibáival, mint egy tökéletes piárgép a maga gépi, tökéletesen megcsinált, ámde gépi jellegével. :)
Előzmény: Beavis Butt-Head (5)
DcsabaS_ Creative Commons License 2002.04.09 0 0 7
Nagyon jóóóóó megfigyelés (:-).
Előzmény: Ariel (-)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2002.04.09 0 0 6
bocs a "kiabálásért", kifelejtettem egy /jelet...
Előzmény: Beavis Butt-Head (5)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2002.04.09 0 0 5
A pártoknak nincsenek emberek. Csak állampolgárok, választópolgárok és adófizető polgárok. E három összefügg, hiszen az elsőnek igérgetnek, a második bejuttatja őket, a harmadik zsebéből meg megszedik magukat. De aki vaskalaposan elkötelezi magát valamely párt mellett, az elfelejt ember lenni. És aki nem ember, az nem törődik az emberekkel.
Kenderes Creative Commons License 2002.04.09 0 0 4
én eddig csak az szdsz szórólapján olvastam olyat, hogy a polgár több az embernél. a fidesz az et-on kívül mindenkit polgárként szólított.
"több mint polgár, ember is" :-))) tehát a vaddisznó is lehet polgár, hisz az sem ember...
mdemon Creative Commons License 2002.04.09 0 0 3
Polgar, belga model, azaz elso generacios ertelmiseg. Szegeny videki egyetemistak. Vegig ezeknek a lozungoknak dolnek be. Pedig ilyen mercek csak az o fejukben leteznek.
toloba Creative Commons License 2002.04.09 0 0 2
Emberek, meg nép! Csak azt tudnám, hogy képzelik, hogy eddig az volt polgár aki velük értett egyet. A többi idegenszívű és hazaáruló. Hogyan várják ezektől az "emberektől" a szavazatot?
Előzmény: Ariel (-)
Cego Creative Commons License 2002.04.09 0 0 1
Az "emberek" le voltak tojva 4 évig.Most ők tojnak Pokornira, nagy ívben.
Előzmény: Ariel (-)
Ugor Creative Commons License 2002.04.09 0 0 0
Hát igen. Laknak ebben az országban polgárok, magyarok, nemzetárulók, idegenszívűek, ballibzsidók, komcsik, cigányok, meg még emberek is. Érdekes hely vagyunk. Erre kéne alapozni az idegenforgalmat.
Ariel Creative Commons License 2002.04.09 0 0 topiknyitó
..az első leütés után.

"A Fidesz jó esélyt lát arra, hogy a választások második fordulójában az emberek nyerjenek - jelentette ki Pokorni Zoltán hétfői sajtótájékoztatóján" (mti)

"a Fidesz nem pártokkal kíván tárgyalni, hanem "az emberekkel"..." (index)

Pedig az utolsó napig a pógárok igy a pógárok ugy. kothettek verszerzodest is, akik embernek ereztek magukat es nem fideszpógárnak azok lepockoltek oket. most ujra kuncsurognak az Emberek szavazataiert. remelem hiaba.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!