Keresés

Részletes keresés

Ms Ego Creative Commons License 2002.04.10 0 0 242
Szerintem, ne vitatkozzunk azon, hogy melyik napilapnak milyen a politikai nézetrendszere, mert akkor tudod jól, hogy én is elő fogok hozakodni Aczél-Eörsi-Bolgár-Mester-féle szellemiséggel, akik nyíltan gúnyt űznek a nemzeti ünnepekből, jelképekből és rendszeresen leantiszemitázzák az egész országot.

Én nem tudom kinek mit jelent a magyar értékrend, tőlem mindenki azt gondol bele, amit csak akar. Számomra a hazafiság (patriotizmus, nem összetévesztendő a nacionalizmussal) azt jelenti, hogy az egyéni érdeket megelőzi az ország/nemzet/közösségi érdek. Például, ha a magyar Külügyminisztérium kifejezi nemtetszését Ukrajna felé a választási csalások miatt, amivel Kovács Miklós magyar képviselőjelöltre leadott szavazatokat egy tollvonással érvénytelenítették, akkor magyar újságíró létemre nem rohanok az ukrán nagykövethez és kérdezem meg, hogy felháborodott-e az ukrán kormány a magyar tiltakozáson. Mert szerintem, ez hazaárulás. Nem fogod elhinni mit reagált az ukrán nagykövet, azt mondta, hogy természetesnek tartják, hogy a magyarok szívükön viselik a határon túli kisebbségük érdekeit. Vagyis mi történt? Egy idegen állam képviselője megvédte a magyar kormányt egy hazai újságíró támadásával szemben. Ilyen esetek miért nem történnek Horvátországban, Szlovákiában vagy Romániában?

Előzmény: Póli (241)
Póli Creative Commons License 2002.04.10 0 0 241
Ms Ego !
Te meg az olvasásban zavarodtál össze egy kicsit: nem a M.Hírlap-M.Nemzet viszonylatban írtam 6-szoros különbségről, hanem példaként írtam, hogy ha egy újságot hatszor annyian olvasnak, akkor az a lap (durván, mert persze az olvasók kor, jövedelem, lakhely stb. szerinti rétegződése is fontos) hatszor annyit ér az a potenciális hírdetőnek. (De írhattam volna a hatos helyett akármilyen számot.) A számoknak a Magyar Terjesztés-Ellenörző Szövetség Honlapján lehet utánanézni (www.matesz.hu). Megjegyzem, van olyan pestkörnyéki kistelepülésen lakó ismerősöm, aki elmondta, hogy öten fizetnek elő a falucskában a Nemzetre, többek között ő is, de mindannyian csak a Sportfogadás miatt, azt kiszedik, aztán teszik a lapot az Országjáró mellé (kuka, kazán - hol hasznosul jobban).

A Fórum ugyanannak a politikai nézetrendszernek a nyíltabb manifesztálódása (hisz többször is kijelentették a tisztelt OVi-fiúk, hogy inkább csak stílusbeli a különbség), csak szemléletesebb volt példa, ha egy nyíltabb lapokkal "játszó" újságot említek meg. De most légyszíves ne kérj rá, hogy antiszemita v. multiellenes MN cikkeket hozzak föl bizonyítékként, mert Te úgyse azt olvasnád ki belőle, tehát tök fölösleges.

Én nem céloztam semmire, nálam a mohamedán-keresztány-sintóista-ateista stb. jelző nem értékmérője egy embernek. Arra viszont nem válaszoltál, és ezt most jegyzőkönyvezem, hogy szerinted mi a "magyar értékrend" ? (Nekem pl. melyik nincs meg ebből: a magyar, vagy az értékrend?)

Előzmény: Ms Ego (240)
Ms Ego Creative Commons License 2002.04.10 0 0 240
Póli!

Kicsit összezavarodtál az érvelésedben, először dupla példányszámról beszélsz, utána hatszor annyiról. Visszakérdezek, te honnan veszed ezeket a számokat?

Én a Nemzetről írtam, nem a Fórumról, és abban sem nem zsidóznak, se antiglobalizációs cikkek nem jelennek meg, tehát nem voltál túl meggyőző.

Sejtem mire gondolsz, amikor a baloldal keresztény értékrendjére célzol, égtek a vágytól, hogy jegyzeteket készítsenek a prédikációkról, mint a régi szép időkben, igaz, Póli! Az egyetlen, aki az MSZP-ben felvállalta vallásosságát, az Németh Miklós volt, akit Kovács furkós bottal zavart el a környékről is. A Fidesz nem rekesztett ki senkit a magyar értékrendből, várta, hogy a "konstruktív" ellenzék is felvállalja a nemzeti/ország érdekből hozott intézkedéseket, csak a srácok úgy gondolták, hogy inkább következetesen leszavaznak mindent, kivéve Szűröst és két részeg képviselőt, aki rossz gombot nyomott meg, de ne félj, ők már megkapták méltó büntetésüket.

wupiupi gratula :). Kár, hogy a retorika és a kommunikációs képesség a jobboldal szégyelnivaló, sunyi eszköztárába tartozik, pedig egy összetett mondat helyes megfogalmazása helyett, fontosabb lenne, hogy a mondanivaló "szívből jöjjön".

Előzmény: Póli (237)
Póli Creative Commons License 2002.04.09 0 0 239
wupiupi !

Harmadszor sütöd el ugyanazt, és én harmadszor kacagom könnyesre magam... !
Nagyon jó vagy, wupiupi, de válts néha frappánsan ! Nyomass egy kiss "friss híreket" is, azok is ülnek!

(Jobbító szándékú kiegészítés, mielőtt összezavarodnál: mocsok izraeli imperializmus kontra tisztakezű forradalmár arab barátaink ! Ismételd: mocsok izraeli imperializmus kontra tisztakezű forradalmár arab barátaink ! Mert így mondták az elvtársak 56-ban, 67-ben és 73-ban is ! Ne zökkenj ki, ismételd sokszor !!!)
:)

Előzmény: wupiupi (238)
wupiupi Creative Commons License 2002.04.09 0 0 238
Kedves Póli Elvtárs!

Pártunk figyel Téged. Most, amikor az osztályharc olyan méreteket öltött, hogy nekünk is minden erőfeszítésünkre szükség van a helyzet fokozódásának figyelemmel kiséréséhez, különösen fontos a belső egység, elkötelezettség, elvi szilárdság, pártszerű magatartás. Nem engedhetjük meg magunknak a lazítást, frakciózást, különböző elhajlásokat. A reakciós, soviniszta, népnyúzó erőkkel folytatott küzdelmünk gyümölcse hamarosan beérik. Kampányunkban lealáztuk, felőröltük, szétmorzsoltuk a kokárda mögé bújó sakálok hadát. A proletár diktatúra, mint demokratikus diktatúra terén végzett áldozatos munkánk a győzelem felé visz bennünket. Ezen körülmények között minden elvtársunktól határozottan elvárjuk, hogy harcunkban úgy vegyen részt, ahogy az az igaz célért küzdő proletár kötelessége. Nem türjük a langyos érvelgetéseket, áltudományos magyarázkodásokat, a bratyizgatást. Vaszilij Ivanovics Fedorov összekötő elvtárs, internacionalista meggyőződésénél fogva, óriási tapasztalataira támaszkodva felhívta figyelmünket, hogy az ellenség mindig belülről támad. Mi az éberségünket többet nem engedjük kijátszani. Pártunk ereje az éberség! Minden párttagunktól elvárjuk, hogy a Marxista-Leninista Esti Egyetemen számukra áldozatos munkával megtanított elvek szerint küzdjenek. Nem azért vállaltuk az illegalitásban a különböző zászlókat és politikai elnevezéseket, hogy a győzelem küszöbén kitegyük magunkat álviták, pártszerűtlen érvelések adta támadásoknak. A minap egyik elvtársunk meggyőződés nélküli, langyos, a kellő szigort és elszántságot nélkülöző válasszal illetett egy klerikális reakció szította gyülölettel átitatott fehérterrorista véleményt, miszerint Weiss Sámuel elvtárs, az SZDSZ-es pártsejti összekötőnk egy MOSAD ügynök. (Ordított a disznó, amikor megtanítottuk neki, hogy a munkás ököl vas ököl, oda sújt ahova köll. Ez persze a mi dolgunk Póli elvtárs, ezzel nem kell foglalkoznod.) A káderlapodra mi most feljegyezzük, hogy gyengeségről adtál tanúbizonyságot az osztályharcban, de egyenlőre csak ceruzával. Bízakodunk abban, hogy kellő önkritikát gyakorolsz, bizonyítasz és törölhetjük a bejegyzést. Ne feledd: a párt figyel téged, de gondoskodik is rólad.

Előzmény: Póli (237)
Póli Creative Commons License 2002.04.09 0 0 237
A Magyar Nemzet durván dupla akkora példányszámban jelenik meg, mint a M.Hírlap, tényleg hasznos utánanézni a számoknak, mielőtt kögazdász létedre sületlenségeket állítanál. A Magyar Nemzet teletömése kormányzati szervek és állami cégek hírdetéseivel olyan tény, amelyről lassan 4 éve a saját szememmel győződöm meg nap mint nap. A szememnek még hiszek, hiába mossa az agyam a heppiend 4 éve...

A multi legfőbb hírdetési "elve", hogy hány emberhez akarja eljuttatni "üzenetét". Ha egy újságot hatszor annyian olvasnak, akkor valszeg hatszor annyi pénzt is fog rászánni. De ezenkívül olyan "apróságokat" is figyelembe vesz, hogy próbálja nem elcseszi a pénzét. Tehát ha egy lap egyik fő profilja, hogy fikázza a multikat (Magyar Fórum), akkor valószínüleg olyan a célközönsége, amelyet nem érdemes "megcélozni", tehát hírdetni se fog ott. A multik egyetlen "elve" még ma is a profit, a kisvállalkozásokhoz, s pláne a spekulációs tőkéhez képest ráadásul hosszabb távon. (Ismerek multit, mely 98-ig a Népszabit és az M.Hírlapot járatta, utána az M.Hírlapot lecserélte M.Nemzetre - teljesen jogosan. Most valszeg visszacseréli - megint teljesen jogosan. Ennyit az "elvek"-ről...)

Tudod mit, leszarom kit támogat hazánkban az Izraeli nagykövetség (más nagykövetség meg más pártot támogat). Mi'csináljak ? Ezért tartsam hazaárulónak az SZDSZ-t ? Nevetséges. Orbán Viktor mellett pedig az olasz kormányfő kampányolt. Most mondjam azt, micsoda magyar ember az ilyen, aki a macskaevő digoktól kuncsorog segítségért ?!

A keresztény értékrenden sejtem mit értesz, Kövér Lacinak pl. nem ártana követnie. De mi az, hogy "magyar értékrend" ? Ezek szerint a baloldali szavazótábor nem rendelkezik "magyar értékrenddel" ?! Vigyázz, ne ess olyan hibába, hogy elvitatod egy honfitársad magyarságát, mert egy ilyen pofátlanul pimasz sértést nem felejt el egykönnyen az ember ! Erre faragott rá alaposan a Fidesz is ! Hat éve taró (és négy éve vitathatalanul érezhető) gazdasági fellendülés idején, egy karizmatikus, okos fiatalemberrel az élen, állami milliárdokkal végtelenségig (és törvényesen ! lásd avatások, alapkőletételek stb.) megtuningolható reklámlehetőség mellett, csak ezt a sommás, megalázó, cinikus és arrogáns attitüdöt lehet okolni, ha a kormányerők elveszítik ezt a választást !

Előzmény: Ms Ego (227)
pedro870 Creative Commons License 2002.04.09 0 0 236
köszönöm a gratulációt :)
Előzmény: KiváncsiFáncsi (235)
KiváncsiFáncsi Creative Commons License 2002.04.09 0 0 235
gratulálok, hogy 4 év folyamatos lopás-hadjáratából 1et sikerült találnod, amit felkapott a média is, ha jól tudom a Deutsch forszírozta, hogy vizsgálják meg az ügyet. Valószínűleg ez csak a jéghegy csúcsa, valaki bebukta, aztán bukott vele az egész banda.
Előzmény: pedro870 (233)
KiváncsiFáncsi Creative Commons License 2002.04.09 0 0 234
A jelek arra utalnak, hogy - a magas részvételi arány ellenére - a Fidesz potenciális szavazói magasabb arányban maradtak otthon, mint az MSZP tábora. Adataink szerint a kampány finise a baloldalon nagyobb mozgósító erővel bírt, mint a jobboldalon.

Nézzük meg a pártpreferencia-arányokat a választás napján végzett vizsgálatunk déli egy óráig megkérdezett mintarészében. (Ebben a mintában, mivel reggel óta folyamatosan kérdeztük telefonon az embereket, ekkor még többen voltak, akik nem szavaztak, mint akik már szavaztak.)

Pártpreferenciák a Gallup április 7-én készített telefonos vizsgálatának
13 óráig kérdezett részében

Már elment
választani 13 óráig

13 óráig még nem ment el
választani, de tervezi

MSZP
45%
32%

Fidesz-MDF
41%
53%

SZDSZ
4%
7%

MIÉP
3%
2%

Centrum
3%
5%

Munkáspárt
3%
1%

FKGP
1%
0%

Jól látszik, hogy a déli egy óráig leszavazottak között vezetett az MSZP. Ugyanakkor az eddig még nem szavazók között jelentős Fidesz-MDF előnyt regisztráltunk.

Délután háromkor az arányok már a következőképpen alakultak. (Ekkora már a mintába kerültek több, mint fele szavazott.)

Pártpreferenciák a Gallup április 7-én készített telefonos vizsgálatának
15 óráig kérdezett részében

Már elment
választani 15 óráig

15 óráig még nem ment el
választani, de tervezi

MSZP
41%
33%

Fidesz-MDF
44%
51%

SZDSZ
7%
7%

MIÉP
2%
2%

Centrum
3%
5%

Munkáspárt
2%
2%

FKGP
1%
0%

Világosan látható, hogy a még el nem mentek között jelentős a Fidesz-MDF előnye.

Végül nézzük meg a vizsgálat lezárását, a délután öt órát jellemző adatokat:

Pártpreferenciák a Gallup április 7-én készített telefonos vizsgálatának
17 óráig kérdezett részében

Már elment
választani 17 óráig

17 óráig még nem ment el
választani, de tervezi

MSZP
40%
35%

Fidesz-MDF
45%
50%

SZDSZ
7%
7%

MIÉP
2%
2%

Centrum
3%
6%

Munkáspárt
2%
2%

FKGP
1%
0%

A választási eredmények alapján bizonyosra vehető, hogy azon Fidesz-MDF szavazók egy jelentősebb része, akik a választás délutánján azt mondták a közvélemény-kutatóknak, hogy tervezik részvételüket a választásokon, végül nem mentek el szavazni. Az MSZP szavazói ellenben a jelek szerint nem csak ígérték, de nagy arányban valóban el is mentek szavazni.

Ebben esetleg a jelentős Fidesz-MDF vezetést mutató közvélemény-kutatási előrejelzések is szerepet játszhattak. A szakirodalom jól ismeri "a siessünk, mert lemaradunk" effektust. Nagyon valószínűnek látszik, hogy a baloldalon ez a hatásmechanizmus lépett működésbe. Ugyanakkor számos jobboldali szavazó úgy értékelhette a helyzetet, hogy a biztos győzelmet mutató előrejelzések miatt rá tulajdonképpen "nincs is szükség".

forrás:Gallup
szóval még van remény, fel a fejjel jobboldal!!!!

pedro870 Creative Commons License 2002.04.09 0 0 233
"A sajtóról még: nyilvánvaló a média baloldali beállítottsága, 94-98 között mikor olvashattunk a kormány sötét ügyeiről?"

Mintha Tocsik?

Előzmény: KiváncsiFáncsi (232)
KiváncsiFáncsi Creative Commons License 2002.04.09 0 0 232
A diákhitelről Kovi beszélt a Kov-Pokorni vitán, ő nem tudta mennyi a kamat, hát honnan tudhatná, nem diák ő, csak egy pártelnök...

Amúgy meg Tub, magyar polgar, barka, bojar, Agent Orange a szívemből beszéltek.

Nagyon korlátolt dolog azt mondani, hogy a külföldi magyarok ne szavazhassanak, télleg csak szimbolikus lenne a dolog, és jól esne nekik, dehát az empátia titeket messze elkerül...

Póli te meg ideje, hogy rájöjj, a kereskedelmi tévék és a sajtó nagyobbik része 4 éven keresztül csak a negatívumokkal foglalkozott, mert ugye a pénz beszél mint tudjuk.

Azért mindenesetre nagy örömmel tölt el, hogy rengeteg ember van még akiből nem veszett ki a tisztesség, de főleg a józan ész, és akik különbséget tesznek a folyamatos igérgetések és hazudozások valamint a tények között. Hajrá jobboldal, hajrá Magyarország!

Ha mégis a szocik nyernek, imádkozom, hogy tört része valósuljon meg annak amit előttem leírtak már.

A sajtóról még: nyilvánvaló a média baloldali beállítottsága, 94-98 között mikor olvashattunk a kormány sötét ügyeiről? Max a robbantásokat vagy gyilkosságokat láthattuk a tv-ben, mert arról azért már csk nem lehetett hallgatni. Az elmúlt 4 évben viszont mást se hallottunk csak a közpénzek elherdálásáról szóló híreket, a Magyar Hírlap költségeket nem kímélve azt is kinyomozta, hogy a Fidesz plakátján lévő kisfiú honnan került oda. És talán nem véletlen, hogy a kampánycsend előtt 2 nappal és a választások előtt 3 nappal rukkolt elő a szoci-Népszabi a "tüzijáték-botránnyal".

Ennyit egyelőre.

Előzmény: magyarpolgar (189)
rich.mond Creative Commons License 2002.04.08 0 0 231
Nézd,én biztos vagyok benne.Őszintén szólva,nem teljes az örömöm,mert a Centrumra szavaztam...de orbán megy.Ez tuti.
Előzmény: wilard (229)
promike Creative Commons License 2002.04.08 0 0 230
Te vagy a demokrácia szégyene
Előzmény: magyarpolgar (-)
wilard Creative Commons License 2002.04.08 0 0 229
Sajnos még nincs lefutva. Én azért reménykedem.
Előzmény: rich.mond (228)
rich.mond Creative Commons License 2002.04.08 0 0 228
Amúgy ha valóban átnyálazod a beirásaimat,nem látom be,miért ne lennék demokratikus...elborult az agyam,nem tagadom.Ezért bocsánatot kérek!DE:magyarpolgár nevezetű nemes egyszerűséggel hazaárulónak nyilvánitott cirka 3 milla embert...na látod ebből van elegem,és ezért örülök a váltásnak.Pufajka?22 éves vagyok...

A meccs meg le van futva,ezt te is tudod...

Előzmény: barka (185)
Ms Ego Creative Commons License 2002.04.08 0 0 227
Nézz rá a nickemre, elárulom, hogy nem vagyok úr. A statisztikát olvastam, de utánanézek a kedvedért, hátha találok rá egy jó linket. Viszont akkor neked is el kell árulnod, hogy honnan vetted azt, hogy állami tulajdonú cégeknek kötelező a Nemzetben hirdetni? Ez is csak egy amolyan tényként kezelt rágalom, amivel a szoclib oldal nagyon szeret operálni.

Tény, hogy a jobboldali sajtó - akármekkora is a példányszáma -, állami támogatás nélkül nem élne meg, mert a multi "elvből" nem hirdet ezen az oldalon, nehogy megszólják, tudom, én is egy ilyen cégnél dolgozom. Erre mondtam, hogy a piaci törvényeknek fittyet hánynak, nem a lap iránti kereslet a meghatározó.

A magyar/keresztényi értékrend és jobboldali szellemiség egybeesése kb. annyira véletlen, mint az SZDSZ Izrael általi támogatottsága.

Előzmény: Feyd-Rautha (223)
mAGUS Creative Commons License 2002.04.08 0 0 226
Tenyleg a demokracia szegyene :
"És most ne gyertek a kokárdával, mi azt nem sajátítottuk ki, márc. 15.-én is csak mi szoktuk hordani, a balosok között nem sikk a nemzeti szimbólumok felvállalása."
De nem a vallasztas, az biztos.
mAGUS Creative Commons License 2002.04.08 0 0 225
Kokárdát a Magyarok hordanak, ünnepeljük a forradalmunkat. Mi magyarok. Es nem szavazunk a Fideszre - ezert. Masert lehet, vagy semmiert is lehet. Vagy a vilagert se.
De kokardat meg Mi Magyarok hordunk. Van aki aprilis negyig, van aki aprilis hetig, van aki meg marcius 15. miatt.
Előzmény: Ms Ego (220)
Antisystem Creative Commons License 2002.04.08 0 0 224
Nézd magyarpolgar!

"Hát most szívesen arcul csapnám azokat akik felelőtlenül gondolkodnak, hogy egy kicsit felébredjenek" majd ha a felelősen gondolkodó magyar polgári erők rádöbbennek arra, hogy egy ilyen mondat minimum pártíz elvesztett szavazat
mert benne van, hogy:
1, csak az én gondolkodásom a felelős
2, jogom van inzultálni a másképpen gondolkodókat fizikai vagy lelki síkon
3, a fentiek miatt kirekesztő

és legfeljebb a felmenőit csaphatja joggal arcul, akit egy ilyen kijelentés megengedhető voltára neveltek, akkor sokkal nagyobb esélye lesz a "konzervatív" oldalnak. Mert akkor konzervatív lesz, idézőjel nélkül.

ÜdV

Előzmény: magyarpolgar (19)
Feyd-Rautha Creative Commons License 2002.04.08 0 0 223
Súgd meg nekem is légyszíves, hogy a Magyar Nemzet félmilliós olvasottságát melyik közgazdász kisujjadból szoptad? Azonkívül a Magyar Nemzet hirdetési tarifái közröhej tárgyát képezik az egész reklámtársadalomban. Azért tehetik meg, mert kötelező hirdetni benne azoknak, akik állami tulajdonú cégeknek dolgoznak. Na, ennyit a piac törvényeiről, közgazdász úr.

Ha a FIDESZ győzött volna az első fordulóban, akkor az olasz és a spanyol nagykövet állt volna sorba vállveregetésre Vityánál. Te - komoly közgazdász létedre - komolyan azt hiszed, hogy a komoly pártoknak nincsenek külföldi támogatói? Ne legyél már ennyire naív! Vagy csak az izraeliek zsidó mivolta bánt? Ez a felfogás már pár éve divatjamúlt Európában.

Ti nem egy jelet, jelképet sajátítottatok ki, hanem a magyarság eszméjét és a keresztényi értékrendet. Szerencsére egyiket semm sikerült, kiderült, hogy attól, hogy valaki magyar keresztény, vagy keresztyén, még nem kell feltétlenül szűklátókörűnek lennie. (Ez alatt nem azt értem, hogy aki jobbos, az hülye, csak azt, hogy a pártok értékrendje nem futja be a teljes horizontot.)

Előzmény: Ms Ego (220)
magyarpolgar Creative Commons License 2002.04.08 0 0 222
Nagy a csönd elgondolkodtak az emberek??
Előzmény: magyarpolgar (218)
Tub Creative Commons License 2002.04.08 0 0 221
Elnézést tényleg kimaradt:

- Duna tévé felszámolása, beolvasztása a Magyar televízióba

Előzmény: Póli (217)
Ms Ego Creative Commons License 2002.04.08 0 0 220
Póli, te tényleg nem látsz a szemedtől. Tegyél már egy egyszerű összehasonlítást. Hányan olvasnak ebben az országban Magyar Hírlapot 5-10 ezren? És Magyar Nemzetet? Megsúgom, legalább félmillióan. Ezek után nyisd már ki mindkét újságot és hasonlítsd össze a hirdetési felületeket. Ennyit a piac törvényeiről...(közgazdász lennék, vagy mi)

Már érzem a vérszagot. Közszolgálati médiának, Magyar Nemzetnek, Pannon rádiónak annyi, Duna TV majd megint elkezd küzdeni az életéért és kész is. Nem fogtok ti hallani panamáról, korrupcióról a következő 4 évben, mert nem lesz, aki erről tudósítson, ti meg csak nézzétek a 7i7-est meg lapozgassátok az Index híreit, abból majd megtudjátok milyen szép makulátlan lett a közélet a szocik alatt. Gyönyörű is lesz a "demokrácia" hajnala!

Egyébként, kedves szadeszesek, nem válaszoltatok bojár kérdésére! Mi a bélt keresett tegnap este az izraeli nagykövet az SZDSZ székházban? Persze, tudom, csak véletlen volt és csak az elvakult szélsőjobb von le ebből csúnya következtetéseket. Én eddig mérsékelt jobbos voltam, de most már bánom, hogy nem a MIÉP-re szavaztam, az SZDSZ-t csak velük lehetne semlegesíteni. Az SZDSZ miért sajátította ki az EU szimbólumot? És most ne gyertek a kokárdával, mi azt nem sajátítottuk ki, márc. 15.-én is csak mi szoktuk hordani, a balosok között nem sikk a nemzeti szimbólumok felvállalása.

Előzmény: Póli (187)
Rigor Creative Commons License 2002.04.08 0 0 219
Abból leginkább az derül ki, hogy a Pokorni egy rendkívül intelligens ember, szemben a kováccsal aki nem volt méltó ellenfele. Az autópálya díjak felhozása pedig saját maga alatt vágta a fát, - ez látszott az arcán is.

Ám van egy apróság (bár én sem fidesz sem mszp párti nem vagyok) ami eddig minhta elkerülte volna az ország figyelmét (vagy csak én vettem észre úgy). Mégpedig az, hogy fél magyarországot elmosott nem is egy árvíz, jött egy Dr. Torgyán, és ennek ellenére a magyar gazdaság még sem sűlyedt olyan mélyre mint ahogy az várható volt.
Vitathatatlan hogy a négy év alatt voltak lopások, bűntettek a hatalom részéről, de ez elkerülhetetlen. Én vizsont előnyben részesítem az a fajta lopást , amikor megfontoltabban profitból vesznek el, ugyanakkor támogatják a fejlődést, nem pedig egy terület gyors lerombolásával okozott több száz milliós kárból kanyarítanak gyorsan 10 milliót.

Nézzünk meg egy jól működő bűnszervezetet:
Nem egyszerűen az éhhalál küszöbére kergeti a kifosztandó egyéneket, hanem támogatja a vállalkozásukat, segít fellendülni, majd a nagyobb haszonból részesedik. Azaz a tulaj bár retteghet, de jól megél, és nem egyszerűen csak meghal.

A fő baj a földön létező államformákkal, hogy a vezetőség irányában mind bizalmat feltételez.
Szerintem az az államforma lenne a nyerő ami a teljes bizalmatlanségra épít, azaz, hogy a vezetőségben alapvetően olyanok ülnek akik lopni, és kiskapukat keresnek. És ezt nem büntetéssel, túlterheléssel kell elérni, mint ahogy az adórendszerben próbálták (úgyis csalni fognak az emberek), hanem megfelelő körülhatárolással, illetve olyan motivációkkal melyek az üzemszerű működést voznóbb alternatívaként vetítik elő.

Előzmény: vic7676 (216)
magyarpolgar Creative Commons License 2002.04.08 0 0 218
Megint megismétlem magam.
Nem a demokráciával van gondom az működik.
Működött régen is amikor azt mondták a zsidók tehetnek mindenről ők csinálták a világválságot stb. Ha kellően sokat mondják el is hiszik.
ha nem hitték volna el akkor nem lett volna 2 világháború. Most másról se volt szó csak mit mondott Kövér az elmúlt 2 hétben (!) és ezt kellően sokat mondták és el is hitte mindenki.
Aztán 4 év munkája itt veszik kárba. Eszembe jut Moldova vasutaskönyve ahol Laposvasnak hívtak -mert vékony volt - egy mozdonyvezetőt. Ez a Laposvas nekiment a mozdonyszínnek amikor először vezetett mozdonyt. Aztán ledolgozta az életét jól aztán amikor nyugdíjazésa volt rábiztak egy mozdonyt úgyis mindegy, hogy álljon be a mozdonyszínbe. Hát szerencsétlen megint nekiment.
Mit mondtak az emberek? Laposvas megint nekiment a mozdonyszínnek. Erről ez jut eszembe.
Előzmény: mAGUS (215)
Póli Creative Commons License 2002.04.08 0 0 217
Kimaradt a Duna tévé felszámolása, Bokros Lajos sugárút felavatása, az ellenzéki pártok betiltása, az egypártrendszer bevezetése, a Simicska, Cshlecht Csaba, Wermer András, Földi László, Káel Csaba, Várhegyi Attila, Kondor Katalin Dunába lövése, valamint a Texaco és a Heineken cég udvari szállítóvá kinevezése a logójukban szereplő vörös csillag miatt...

Mer' akkor már tessék végiggondolni rendesen, mert "ezek" nem fognak megállni félúton !

Előzmény: Tub (210)
vic7676 Creative Commons License 2002.04.08 0 0 216
hello,
nagyon kellene a Pokorni-Kovács vita hanganyaga.
please
köszi
mAGUS Creative Commons License 2002.04.08 0 0 215
DE hat ekkora zsetont ontomjenezesre meg nem nyomtak el itthon az elmult tizenket evben. Ez az a propaganda gepezet amire gondolsz? Ezert van veszelyben a demokracia? De hat mukodik a demokracia - nem jott be a dolog. Most majd rosszabbul fogunk elni.
Előzmény: magyarpolgar (212)
magyarpolgar Creative Commons License 2002.04.08 0 0 214
igen
ettől féltem Magyarországot
Előzmény: Tub (210)
Tub Creative Commons License 2002.04.08 0 0 213
Abban tökéletesen igazad van! Csak a topikcímre reagáltam.
Előzmény: magyarpolgar (212)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!