Keresés

Részletes keresés

Dr. Kovász Creative Commons License 2002.04.08 0 0 4
Hát igen, Kupának nem kenyérre kell a képviselőség.
Nyomkereső Creative Commons License 2002.04.08 0 0 3
Ez többet rontott a Centrum megítélésén, mint az elbukott választás.
Egyensúly Creative Commons License 2002.04.08 0 0 2
Inkább ment volna haza, kipihenni magát, ahelyett, hogy káromkodva marhaságokat beszéljen.

E.

Előzmény: Józan Polgár (-)
rOver Creative Commons License 2002.04.08 0 0 1
Nem kene a Kupanak adni a frankot. Van aki ugy szavazott rajuk, hogy azert a regi szimpatia is megmaradt. Es kulonben is okosabb o ennel.
Egyebkent nem tudom mire gondol. Szerinte megosztott part az MSZP? 6 honapig birjak egyutt? Nem hiszem, hogy ennyire vagynanak megint az ellenzeki szerepre.
Előzmény: Józan Polgár (-)
Kovkotel Creative Commons License 2002.04.08 0 0 0
Ez a stílus egy pártelnöktől 0!
Előzmény: Józan Polgár (-)
Józan Polgár Creative Commons License 2002.04.08 0 0 topiknyitó

Index, 2002. április 8., hétfő:

Kupa Mihály laza, de így is megjósolja a jövendőt: "Szeptemberben újra választások lesznek." Ami a közeljövőt illeti, a párt még nem döntött, hogy lesznek e visszalépések.

"Kurvára nem vagyok elégedett ezzel a négy százalékkal!" - nyitotta meg 23 órai sajtótájékoztatóját a Centrum Párt elnöke. Kupa Mihály pártja 3,9 százalékos eredményét mégsem értékelte teljes kudarcként, mivel támogatottságuk "négy hónappal ezelőtt még nulla százalék" volt.

Katasztrófa viszont - mondta - a két nagy párt dominanciája. A maga keresetlen modorában szambázó pártelnök szerint "a magyar társadalmat ennek a két állatnak, a két nagy pártnak sikerült megosztania", így végül nem maradt esély a kis pártoknak. Kupa víziója szerint mindez nem tarthat soká, mivel a bekövetkező áldatlan állapotok már szeptemberben újabb választások kiírását teszik szükségessé. "Szeptemberben találkozunk" - ígérte Kupa Mihály. A Centrum elnöke felvázolta a jövő B variánsát is, amely szerint az MSZP és a Fidesz nagykoalíciót alkot, "de attól az Isten mentsen meg minket".

A Centrum mindenesetre nem hagyja magára azokat, akik eddig bizalmat vagy munkát fektettek a pártba. Jelen lesznek az önkormányzati választásokon, és 2006-ra felépítik a Centrumot. "2006-ban megnyerjük a választásokat", jutott beszédje csúcspontjára Kupa, széles mosollyal nyugtázva a felharsanó vastapsot.

A sajtótájékoztató stílusát végül egy "Centrum 4%" feliratú torta érkezése tolta végleg informális irányba. "Csurkáékat csak megvertük, gyerekek" - tett a MIÉP 4,3 százalékos eredménye ismeterében kissé definiálatlan kijelentést a pártelnök, majd egy bekiabálásra válaszolva az SZDSZ-ről is megmondta a frankót. "Az SZDSZ-t nem is akartuk megverni, mert a Centrum nem liberális, hanem egy normális párt." A támogatók ovációja közepette a pártelnök értékelendő optimizmusról téve tanúbizonyságot, meglepő szavakkal zárta az estét: "Győzni fogunk!"

Ezután már csak a torta megszegése maradt hátra, amely - a Centrum hagyományos családmodell iránti elkötelezettségének bizonyítékaként - a párt alelnöknőjére, Pusztai Erzsébetre hárult. A kitűnő Esterházy-torta fogyasztása közben, már kötetlen beszélgetés formájában kiderült, hogy a párt még nem döntött a visszalépésekről. A téma kedden kerül az elnökség elé, majd, még a hét folyamán, a közgyűlés hozza meg a döntést: visszalépnek-e egyáltalán a Centrum képviselői valamelyik párt javára, és ha igen, melyikük lesz az. Annyit azonban már most is bejelentettek, hogy Kupa Mihály nem indul a második fordulóban.

További részletekre nem derült fény, mert a pártelnök beletörődő mosollyal arcán elvegyült a tömegben. Fejcsóválva figyelte a Millenáris Park-i közvetítést, a mikrofonokkal küzdő jelenlegi miniszterelnök erőfeszítéseit vastapssal támogató tömeg láttán pedig röviden megjegyezte: "Mint Rákosi idején."

A lazaságot ezek után már csak egy WOW felkiáltással lehetett volna fokozni, de miután Orbán Viktor egyik mondatát követően Kupa ezt is meglépte, nem maradt más hátra, mint a távozás. A tagok és támogatók jó hangulatban folytatták az estét.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!