Keresés

Részletes keresés

elefantkillah Creative Commons License 2004.01.18 0 0 122
Hitler megtámadta Angliát....
a csatornán nem tudtak volna átkelni, amíg a tengeren és a levegőben Anglia az úr , mégpedig ez volt a helyzet. ha megnézed a normandiai partraszállás mennyire meleg volt, ahhoz képest a németek sehol se voltak túlerőben, meg technikai felszereltséggel. nem voltak hosszútávú vadászgépeik, stratégiai bombázóik, a lelőtt angol pilóták egy nap múlva mehettek harcolni, míg a németek a hadifogolytáborba kerültek, egy pilóta kiképzése pedig nem egy nap.

szerintem logikus volt a szu megtámadása kellett neki a kaukázusi olaj, ha megvan nekik észak afrika, és a közel kelet, akkor működött volna a dolog. azt hiszem.

Előzmény: Uhta B. Bence (80)
Koloman Creative Commons License 2004.01.18 0 0 121
Randolph Brahamnak van egy könyve a romániai zsidóüldözésekröl (is), foglalkozott azzal a kérdéssel is, hogy mi volt a különbség Antonescu és Horthynak a végsö megoldáshoz való hozzáállásán. Lényegében elismeri, hogy addig, amig Horthynak hatalma volt az országban, addig a magyarországi zsidóságot nem érte jelentösebb bántódás. (Azt már csak én teszem hozzá, hogy érte azért, a munkaszolgálat sem éppen cserkésztábor volt, de a véráldozatok nem voltak jelentösebbek, mint a magyar népesség körében.)

U.i. Abban a háboruban mindegyik hatalom benne volt, és mindegyiknek megvolt a maga háborus büne.
Mi ebböl a tanulság? Gyözni kell, akkor nem számit.

VasÖköl Creative Commons License 2004.01.18 0 0 120
Utánanéztem a dolognak.
Igen,igazad van,a románok Transznisztriába deportálták őket,önszántukból,nem mindegy...
Amúgy arra se vették a fáradtságot,hogy legalább eltemessék a hullákat.
Csak úgy kötekedésből,tudod mennyi zsidó él manapság Romániában? 8000.

1910-ben még 900.000 zsidó élt ott.

A román idegengyűlöletnek nagyon mély gyökerei vannak.
Pl. Románia proklamásától 1902-ig nem több,nem kevesebb mint 190 zsidóellenes törvényt hoztak.
1934-től a Vasgárda ,,tisztogatott",aztán következett a második bécsi döntés román utánérzése,egy újabb zsidóirtás a nemzeti frusztráltág miatt-a visszalőni nem tudó védtelen zsidók ellen.A német deportálásokat készségesen elfogadták,jellemző módon először a dél-erdélyi magyar nyelvű zsidókat ,,ajánlották fel" a célra.
A szállításokat az utolsó pillanatban állították le,a németek keleti fronton elszenvedett vereségei miatt.

A háború után,a megszilárduló kommunista érában is megvolt a maguk módszere a zsidók eltüntetésére. 200.000 lej ellenében elhagyhatták Romániát...

Csak hogy tiszta legyen a kép.
Üdv:VasÖköl

Előzmény: Bimbum (119)
Bimbum Creative Commons License 2003.10.15 0 0 119
Deportálás alatt a saját állampolgárságú zsidó lakosság deportálását értem náci koncentrációs táborokba. Ezt a horthista hatóságok Észak-Erdélyből vágrehajtották, a románok Dél-Erdélyből viszont nem.

Az viszont igaz, hogy előzőleg a román vasgárdisták szörnyű pogromokat vittek végbe a saját lakosságuk ellen, illetve a román hadsereg is tömeggyilkosságokat hajtott végre a megszállt területeken.

Előzmény: VasÖköl (117)
Hi Creative Commons License 2003.10.15 0 0 118
Megint 1 (mn) remekmű.
VasÖköl Creative Commons License 2003.10.15 0 0 117
Tévedsz.
1.Romániából voltak deportálások.
2.Akiket nem vittek el,azokat a helyi román lakosság ölte meg pogromokban.
Előzmény: Bimbum (115)
Uhta B. Bence Creative Commons License 2003.03.08 0 0 116
Toth-Nyilas Jutkat idezni forraskent a zsidokerdes temajaban kb. olyan mintha a Vlagyimir Iljics Barati Kor honlapjat idezned azt bizonyitando, hogy Lenin elvtars olyan jo volt, mint a Mikulas, s minden tortenelmi dokumentum, ami ennek ellentmond, aljas ragalom.

Előzmény: cupák12 (114)
Bimbum Creative Commons License 2003.03.07 0 0 115
Tudjuk, hogy Horthy és bandája halálra izgulta magát a magyar zsidóság sorsáért, még saját érdekeit háttérbe szorította, csak hogy a zsidókon segíthessen.

1943-ban a szövetségesek még 1000-1500 km-re voltak a magyar határtól.

Viszont voltak államok, amelyek bár a németek szövetségesei voltak, mégsem adták ki a saját zsidó polgáraikat a náciknak (Finnország, Bulgária). De még a románok sem egyeztek bele a deportálásokba. Így történhetett meg, hogy míg Észak-Erdély magyarul beszélő zsidósága szinte teljesen elpusztult, Dél-Erdélyben a zsidók többsége túlélte a háborút. Ez különben azzal is járt, hogy az észak-erdélyi lakosságarányok is megváltoztak, a magyar nyelvű lakosság száma (különösen a városokban) jelentősen csökkent.

Előzmény: cupák12 (114)
cupák12 Creative Commons License 2003.03.07 0 0 114
2003. március 7.
Csak ülök és internetezek....
http://pages. total.net/jtoth/0ljul1.html

A magyar nép kártérítést követel címmel olvasható egy cikk a fenti címen, amely a brit külügyminisztérium 1943. október 13-14i jegyzékéből tartalmaz részleteket:

"Helyzet Magyarországon: a zsidók álláspontja

Hivatalos beszélgetés alkalmával Namier professzor a Zsidó Képviselettől azon félelmének adott kifejezést, hogy Magyarországot megszállnák a németek, ha a magyar kormány túl korán hagyná cserbe Németországot, ami 800 000 zsidó megsemmisítését eredményezné, akik jelenleg viszonylagos biztonságban vannak. Randall úr azt mondta, hogy ezt már előterjesztették, mint okot, amiért Magyarország ne álljon át a szövetségesek oldalára. Namier professzor azt remélte, hogy a magyar kormány nem mozdul addig, amíg bizonyos nem lesz, hogy a németek már nem tudnak visszavágni.
Kézírás/ - E kérdést megkülönböztetett figyelemmel kísérjük, és nem követeljük a magyaroktól, hogy nyíltan álljanak ki a németek ellen, amely a német megszállást eredményezné. Úgy véljük, hogy e kockázat jelenleg kicsi. Namier professzor a Zsidó képviselettől tegnap közölte velem, hogy az ő emberei nagyon aggódnak, ha netán a magyar kormány idő előtt cserbenhagyná Németországot, ami Magyarország megszállását
eredményezné, és veszélyeztetné az ott élő 800 000 zsidót, akik jelenleg viszonylagos biztonságban vannak. A zsidók itt - mondta ő - úgy válik, hogy Németország nem engedi meg a magyarok háborúból való kilépését mindaddig, amíg a német hadsereg azt meg tudja akadályozni, sőt nyomban megszállná Magyarországot, amely a legnagyobb számú, Európában még meglévő zsidóság megsemmisítését eredményezné. Azt mondtam, hogy e lehetőség már elő lett terjesztve mint ok, amiért Magyarország ne kezdeményezzen korai átállást a szövetségesek oldalára. Namier professzor azt mondta, hogy az egyetlen remény, ahogy a zsidóság látja, ha a magyarok nem mozdulnak, amíg gyakorlatilag biztosítva
nem lesz, hogy a németek már nem tudnak visszavágni".

A fenti irat szerint a magyar kormány 1943. októberében kéréssel fordult a nyugati hatalmakhoz, hogy Magyarország ki akar lépni a tengely hatalmi szövetségből. A brit válasz szerint a magyar állam, a magyar nép védőfalként lett akkor felhasználva az országban élő zsidók védelmében.
A tengelyhatalmak szövetségéből való kiválás visszautasítása felmérhetetlen károkat és szenvedéseket okozott az országnak. Vajon ki fizet ezért kárpótlást? .

nofene Creative Commons License 2003.03.07 0 0 113
Nofene, nem ment könnyen, de sikerült. Köszi. Wágner úr a kixkraxban mindenkit arról tájékoztat, hogy sör aztán van bőven. :-)
Észrevettétek, hogy mintha lanyhulna a t. jobboldal érdeklődése? Pedig Szuvorov még más csuda dolgokat is írt. Pl. olyanokat, hogy a szpecnaz csizmái fordítva vannak talpalva, hogy az ellenség ne tudja kiolvasni a nyomokból, merre mennek. (Persze, ha ezt tudjuk, akkor világos, hogy éppen az ellenkező irányba, mint amerre a nyomok.)
Előzmény: renegade (104)
renegade Creative Commons License 2003.03.07 0 0 112
Koszi. Van itt nezni valo boven, ugy latom... :-)
Előzmény: Wágner úr (108)
kalmarpeter Creative Commons License 2003.03.07 0 0 111
A 30-as években Franciaország kivételével, talán az összes európai ország támadó hadjáratra készítette fel a hadseregét.A háborút megelőző lengyel statégiának Pl. az volt a lényege, hogy valahogy majdcsak kivédik a német támadást aztán huszárosan Berlinig hatolnak.A tervben a Berlinig megyünkön volt a hangsúly nem a megállítjuk őketen!(Az eredmény közismert)
Most akkor a lengyelek kérjenek bocsánatot a németektől?
Mindezt csak azért írtam, hogy tudjuk, minden bizonnyal találhatunk olyan lengyel kat. térképet amin a lengyelek Berlin elfoglalását tervezik.:-)
Wágner úr Creative Commons License 2003.03.07 0 0 110
Egyébként meg nagyon fineszesek voltak, mer' úgy akartak támadni, hogy mindenféle fegyvernemi kiképző központokba direkte összevonták a tüzéreket, híradókat, műszakiakat meg hasonlókat, az alakulattól Lyó távolra, persze csak kamuból, hogy becsapják az éppen Lengyelországba' pihenő németeket, oszt' mikor megelőzték őket Lyól a támadásba', akkor hirtelenében nem tudták összeszedni-visszahívni mindenhonnan a saját embereket, aztán ezé' úgy támadtak, hogy rohantak hátrafelé piszkosul, de nagyon. Ez persze nem ill bele a halivudba, de nem baj, majd hozzáköltenek valamit, oszt' akkor semmi gond, elég, ha a koncepcijó stimmel, a történelmi tények meg úgyis csak zavarnak... Nem az a fontos, hogy mi történt, hanem hogy az a Zsugás Vili mit akart, meg mit gondolt, meg mit álmodott, erre ugyanis hiteles szemtanúk vannak, kérem szépen, csupa profi álomfejtő és gondolatolvasó... Á, miafrancnak pofázok én itten, amikor Söröt köll inni... Egészség!
malaclopo Creative Commons License 2003.03.07 0 0 109
ez kiráj, gyárcsunk ilyen transzparenseket és tüntessünk! mit képzeltek ezek az oroszok!
Előzmény: Kiraly (105)
Wágner úr Creative Commons License 2003.03.07 0 0 108
Aztat úgy köll csiná'ni, kérem szépen, hogy elbandukolsz a yandex.ru -ra és ottan beírod, hogy gyiszlókácijá 1941 meg aztat, hogy karta 1941, vagy karty 1941 és hasonlókat, oszt' válogacc meg kutakocc, továbbá iszol közbe' sokk Söröket... Egészség!
Előzmény: renegade (101)
Kiraly Creative Commons License 2003.03.07 0 0 106
Ez csak a te megtevesztesedre talaltak ki a liberalbolsevikok! Azt kell elhinni amit a Magyar Nemzet nevu szennylap hany az arcodra!
Előzmény: Nargile (74)
Kiraly Creative Commons License 2003.03.07 0 0 105
Oroszorszag azonnal kerjen tolunk bocsanatot amiert a Don-kanyarnal megtamadtak bennunket! Tovabba fizessen karteritest mert visszaszoritottak bennunket onnan! Jogtalanul csinaltak! Az hogy a Donig mentunk es kozben falvakat perzseltunk fel az teljesen jogos volt reszunkrol! Mi vedekeztunk ok meg tamadtak mert elvonultak keletre! Es azert is kerjen bocsanatot mert vissza merte verni a nemeteket!
renegade Creative Commons License 2003.03.07 0 0 104
krixkraxul írta ki a gép.

Allitsd at a kodolast cirillre, amig elolvasod.

Előzmény: nofene (102)
szatan Creative Commons License 2003.03.07 0 0 103
Na persze ! Egy apró probléma van csak,hogy abban az újságban csak hazugok és hülyék írnak csak.
Előzmény: Personal_Jesus (-)
nofene Creative Commons License 2003.03.06 0 0 102
Nofene, nekem sajnos nem oroszul, hanem krixkraxul írta ki a gép. Durackaja masina!
Amúgy a sör és Wágner úr lelkes híve vagyok, bár a hukkig kicsit ritkábban jutok el. A Hétemeletes Drugicstól viszont óvnálak, sose tudni, mennyit ivott.
Előzmény: Wágner úr (100)
renegade Creative Commons License 2003.03.06 0 0 101
Nem voltal valami segitokesz. Csak egy linket kertem, nem forditast. Azt mar magam is elvegeztem volna, az elso diplomamat tortenelem-orosz szakon szereztem. Na mindegy, tudok aludni a terkepek nelkul is.
Előzmény: Wágner úr (98)
Wágner úr Creative Commons License 2003.03.06 0 0 100
Aha, no akkor - Íč őó˙, çŕňî ĎČÂÎ ĺńňü äî őó˙...
Előzmény: nofene (99)
nofene Creative Commons License 2003.03.06 0 0 99
Nu i nu! Vot atkúda huj braszaljsza. :-)
Előzmény: Wágner úr (98)
Wágner úr Creative Commons License 2003.03.06 0 0 98
Nem adok linket, mindenki küzdjön meg saját maga a sokk cirillkalmas bötüvel..., hukk, bocsánat..., majd hülye leszek rontani a züzletet, amikor mindezé' sokk Egy Pofa Söröt is lehet kapni annak, aki tud odesszaiul...
Előzmény: renegade (97)
renegade Creative Commons License 2003.03.06 0 0 97
Remelem, nurej is olvasta. Linket tudnal adni a terkepekhez?
Előzmény: Wágner úr (96)
Wágner úr Creative Commons License 2003.03.06 0 0 96
Há' mondjuk nemWágnerként én még úgy tudtam, hogy támadni úgy lehet, ha előtte megfelelően díszes lokációt csinálnak, ami annyit tesz, hogy a térképre fölvázolnak mindenféle naaagy krumplikat és azokba' belegyömöszölik az erőket meg az eszközöket, ráadásul megfelelő sürüséggel, ráadásul megfelelő felszreletséggel és ellátottsággal, ráadásul ez nem megy egyik napról a másikra, mer' sokk idő kell hozzá... nem a krumplik rajzolásához, hanem a csapatösszevonáshoz... Nos, mindenféle agyalgások helyett talán érdemes egy pillantásot odavetni a korabeli térképekre (neten is elérhetők, ma már egyik sem titok) és megnézni, hogy kik-mik és mennyien meg hogyan, meg hol is voltak akkoriban, mielőtt kitört volna a csihipuhi. Na ebből, ha meg is érti valaki, akkor saját maga megitélheti, hogy volt-e ruszki "támadó csoportosítás", illetve melyik irányba'. Ez a mószer (nemcsak történelmileg, de bármelyik aktuális szituációban is) többet ér mindenféle hasraütéses kinyilatkozásnál..., ha már annyira bolond valaki, hogy ezzel tölti a zidejét ahelyett, hogy Söröt inna... Egészség!
Előzmény: renegade (89)
nofene Creative Commons License 2003.03.05 0 0 95
Nofene, mekkora az Isten állatkertje?!
Szuvorov ugyanaz a kategória, mint az UFÓ-k, Nostradamus és az, hogy az amerikaiak nem jártak a Holdon. Ahogy meghalnak az igazi szemtanúk, megjelennek a "tényeket" az ujjukból szopó sarlatánok. Szuvorov divatszerző, munkássága gyakorlatilag dokumentumnak álcázott fiction.
Előzmény: Uhta B. Bence (94)
Uhta B. Bence Creative Commons License 2003.03.05 0 0 94
Hat persze, hogy nem tortenesz. Volt katonatiszt, akik hobbibol kezdett irni. Aztan az angol hirszerzesnek dolgozott. Ez utobbi erosen levon ertekebol.

Szerintem igazan jo konyve egy van: a Jegtoro. Magyarul nem tudom, hogy megjelent-e. A tobbi konyve a sikeres Jegtoro ismetelgetese...

De Oroszorszagban nem SZuvorov az egyetlen szerzo ilyen adatokkal. Maga Szuvorov is elimerte, hogy a tobbiek hitelesebbek nala, mert hozzafertek tobb adathoz.

Előzmény: nofene (93)
nofene Creative Commons License 2003.03.04 0 0 93
Nofene, azért azt szögezzük le, hogy Szuvorov úr elsősorban provokátor, másodsorban tehetségtelen szépíró, harmadsorban egy seggfej, de soha, senki nem merte még azt állítani róla, hogy történész lenne. :-)
A Magyar Nemzetnél dolgozik olyan, aki ezt pontosan tudja, annál kellemetlenebb ez a magyar jobboldalra nézve. :-(
Bimbum Creative Commons License 2003.03.04 0 0 92
A kamenyec-podolszki deportáltakat a szuverén magyar állam hatóságai gyűjtötték össze és deportálták külföldre.

Akkoriban Újvidék is Magyarországhoz tartozott.

Előzmény: Uhta B. Bence (90)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!