Elég nagy ostobaság lenne azt várni, hogy az egész internet megszűnik a magyar választások tiszteletére. Nyilván az sem várható, hogy mindenki eltüntesse az összes olyan anyagát, ami kapcsolatos a választásokkal. Nehezen értelmezhető a kampánycsend, de nyilván fel lehet sorolni dolgokat, amik biztos megsértiuk, meg olyanokat, amik biztos nem sértik meg.
Ha pl. politikai hirdetésekbe botlik a gyanútlan polgár mindenfelé, az nem törvényes.
Az viszont biztos OK, ha valakinek a programja és a jelöltjei megtalálhatók a neten. A régi újságokat se gyűjtik be, és a plakátokat se szedik le a választás napjára!!
Szerintem ez az ajanlas egy kisse bicebocara sikeredett.
Arrol tanuskodik, hogy nincsen tisztaban a kampanycsend lenyegevel, meg az internet alapjaival.
Az, hogy a harmadik szintre javasolja tenni a propaganda-anyagot azzal nem teszi kozze?
Ostobasag.A (14)-ben irtam errol.
A regi informaciok elerhetosege pedig nem serti a kampanycsendet.
A kampanycsend lenyege, hogy uj informacioval nem terheljuk a valasztot, az eddig tudomasara hozott anyagbol dontson.
Uj informacionak szamit a regi informacio megerositese olyan modon, hogy ujbol eljuttatjak hozza. (szorolap, program)
Az internetes informacionak az a sajatossaga, hogy nem juttatjak el a joemberhez, hanem annak kell elmenni az informacioert.
Azzal, hogy a partok ketsegkivul a kampanycsend szellemevel ellentetes tartalmu portaljai elerhetok, nem sertik meg a kampanycsendet, ugyanis azzal paralell, hogy bemegyek valamelyik part szekhazaba es elkerem a programjukat es a korzetem kepviselojeloltjenek eletrajzat. Nem sertenek csendet, ha ideadjak.
Ha ott a kezembe nyomnak egy friss kozvelemeny-kutatasi eredmenyt, akkor csendet sertenek.
Ha en bemegyek egy kozvelemeny-kutatohoz, es elkerem toluk a tegnapi eredmenyuket, a kutato nem serti meg a torvenyt, ha ideadja, am ha en tovabbadom, az mar nem baba.
A partok az internetes honlapjaikkal - ha nincsen rajtuk uj elem - nem sertenek torvenyt, ugyanis az a tegnapelotti ujsag ujraolvasasaval egyenerteku.
Ha a topic cime igaz akkor vaoszinuleg szelsoseges MIEP aktivistak dobaltak tele Obuda postaladait a kampanycsend ideje alatt MSZPs propagandaanyagokkal. Az is csak valami fatalis veletlen lehet, hogy eljaras is indult az ugyben.
Az micsoda, ha az egyik szavazókör oldalán tegnap este 10-kor is MSzP zászló és kampányszövegek feszengtek? Kicsit többen látják mint a netet. Megsérti itt mindegyik...
Az MTE választási tartalomszolgáltatási kódexe a következőket tartalmazza a pártok honlapjainak tekintetében:
Ajánlás a pártok honlapjának üzemeltetésére
Az MTE javasolja, hogy a pártok, illetve a választásokon induló szervezetek internetes
tartalomszolgáltatásuk keretében az MTE Tartalomszolgáltatási Kódexében foglaltakat
tekintsék irányadónak. Ezen túl javasolja ezen szervezeteknek, hogy a választási
kampány során internetes tartalomszolgáltatásuk tekintetében is maradéktalanul tartsák
be az Országos Választási Bizottság állásfoglalásait, határozatait, különös tekintettel a
kampánycsend megsértésével kapcsolatos döntéseire.
Javasolja továbbá, hogy a kampánycsend idején, tartalomszolgáltatásuk keretében az
elso két hierarchikus szintrol ne tegyenek elérhetové semmilyen, a választásokkal
kapcsolatos információt, kivéve a választásokon induló jelöltek neveit,és az indulási
körzeteket.
Valahogyan nem ertjuk egymast.
Egyik sem serti meg a kampanycsendet, mert a regi anyagait nem koteles senki eldugni.
Viszont nem kell ugy tenni, mintha nem lenne a neten a regi anyag.
Ennyi az egesz, nem tobb.
Ha valami egy linken keresztul kozvetlenul elerheto, az ugyanugy a neten van, mintha egybol azt latod.
Ezek szerint, ha a Gallup a legfrissebb kozvelemenykutatasi adatait (amit mindennap keszit) nem a folapjara teszi, hanem egy linken keresztul teszi elerhetove, akkor nem serti meg a kampanycsendet?
Akkor mar korrekt?
Egyaltalan nem lenne korrekt es torvenyt sertene.
Ezert ennek a linken keresztul torteno eleresnek egyetlen celja van, hogy majd elmondhassak, hogy az MSZP lapjarol eltuntek a valasztasi anyagok, mig a tobbi part honlapjan a kampanycsend alatt is ott voltak.
Hogy csak az MSZP volt korrekt, es csak az MSZP tartotta be a kampanycsendet, csakis ok tartottak tiszteletben.
Kell a municio a kovetkezo ket hetre.
Arra mar nem futotta, hogy tenyleg ne lehessen elerni az anyagukat, ennek megelegedtek a puszta, felszines latszataval.
Mielőtt először írtam mindkettőt láttam!
És Te megnézted az Mszp 2.oldalát?
Ajánlom figyelmedbe cipo hozzászólását,ott meg erre klikkelhetsz!
Vagy Te az újságoknál csak a címlapot olvasod el?
Hat persze, igy mar egeszen mas.
Igy mar nem teszik kozze a klippjuket, aminek a bejatszasat az osszes orszagos TV megtagadta.
Igy, hogy egy linken keresztul lehet odajutni, igy mar nem tesznek kozze valasztopolgarokat szavazatukban befolyasolo propagandat.
Alszent, szemforgato, a masikat komplett hulyenek nezo gondolkodasmod.
Eredmenye is lesz. Estere.
Szerintem a kezdőlap korrekt!
De hamár ott jár valaki biztosan belenéz!
És akkor az már egy kicsit érdekesebb,de más pártoknál is mindent meg lehet találni!
Én, mint elkötelezett jobboldali beállítódottságú most megmutatom a másik oldalamat, szólok valamit a maszoposok védelmében is :-)
Sok rágalom ért ugyanis az elmúlt napokban, hogy szélsőséges MIÉP-es vagyok (ami féligazság, mert szélsőséges az NEM, a MIÉP-es mivoltomra pedig büszke vagyok), ezt a hangulatot talán most kicsit enyhíthetem.
Felfigyeltem ugyanis egy érdekes dologra. Ma reggel végigjártam az összes párt weblapját, amelyik hirtelen eszembe jutott, és észrevettem, hogy kizárólag az mszp.hu-n próbálkoztak valamivel, hogy a nyitólap valamelyest a kampánycsendhez igazodjon.