Keresés

Részletes keresés

kutato Creative Commons License 2006.01.24 0 0 50
"Vége az üres szavalatoknak."
valoban??
Előzmény: bronzon (-)
ohrana Creative Commons License 2004.07.29 0 0 49
Nem tejföl az, bácsi!

o
Előzmény: Fortissimo (48)
Fortissimo Creative Commons License 2004.07.29 0 0 48
nem hogy tejfel..:(((((
Zsiger Creative Commons License 2002.04.07 0 0 47

Komoly ertekezesnek tunsz ! Analizalj csak nyugodtan.... Barmelyik nyer is, a Fold forog tovabb es remelem a coca-cola ara sem fog valtozni, mert nagyon szeretem !!!
Előzmény: Arnyeklovas (45)
acontrecourant Creative Commons License 2002.04.07 0 0 46
A rendelkezésemre álló, bár kétség nélkül ellenőrizetlen informácioók szerint jól alakulnak a dolgok.
Előzmény: Arnyeklovas (45)
Arnyeklovas Creative Commons License 2002.04.07 0 0 45
Bárcsak már a Medgyessy kormány lenne. Sajnos valószínűbb, hogy bedőltek az emberek a PR-gépnek. A bomberdzsekit is sokan megvették, így a mostani FIDESZféle amerikai stílusú politizálásnak is nagyon örültek. Kár, jó lett volna, ha nálunk az alapokról kezdve egy tudás és teljesítményalapú értékelés honosodik meg, s nem érzelmi politizálás.

Számomra meggyőzőbb az a politikus, akin látom hogy nem tud átverni. Medgyessy senkit sem tudn átverni, Ovi láthatóan a sok embert. Meg sem kérdőjelezik igazát a hívei. Ez a lejobb szó, hívei. És ez baj, mert a kételkedés fontos, hogy a bizalommal egyensúlyban legyen.

Ovi nagyon hatásosan beszél, de amikor elvonul dolgozószobájába rettenetes dolgokat alkot.

A lámpalázat ki lehet nőni, elég jól. Persze, akinek sosem volt, az mindig előnyben marad. Gyakorlás kérdése. MP-n látszik, sosem gyakorolta.
Én is baromi jól megtanultam vizsgázni, pedig eleinte izgulós voltam. Gyakorlás és felkészülés kérdése, és aztán mindent meg lehet magyarázni...

Előzmény: szalonna (42)
Zsiger Creative Commons License 2002.04.07 0 0 44
Aki lampalazas, az tenyleg nem tud olyan jol teljesiteni. Gondolj pl egy vizsgara, ahol a jobb fellepesu, nagyobb dumas, de kevesebb tudassal rendelkezo jobb eredmenyt er el neha, mint aki nagyobb tudasu de felszegebb.

Egy kozgazdasz a szamokban van otthon, egy jogasz pedig a paragrafusokban es a retorikaban.

Ui: semmi.Csak tetszett.

Előzmény: dr_brian (41)
wizes Creative Commons License 2002.04.06 0 0 43
Mohájig jo-jó volt:
Kinek?
Holnaptól fordúl a ... Csendes Óceán!
wizes.
Előzmény: MoJo JoJo (23)
szalonna Creative Commons License 2002.04.06 0 0 42
Gore-ral nagyon igazad van, de Gore is Megyo fölött van kvalitásaiban. Képzettségét, önálló politikai gyakorlatát tekintve feltétlenül. Ez sokkal jobb iskola, mint a Kádári protekciós-bürokrata életutak. Szerintem a politika azért rátermettség kérdése is, és mindenképpen megköveteli a nhyilvános beszéd készségét.

Az tud nyilvánosan beszélni, aki hisz abban, amit csinál. Biztos láttál diákokat, akik hittek abban, amit csináltak - mindjárt jól el is tudták mondani. Medgyessy ezért nem tud jól beszélni, mert szerintem már gyherekkora óta nem hisz abban, amit csinál. Középosztálybeliként jobb volt, mint a Kádári környezetben sokan, és könyöke is patkoltabb volt, mint társaié. De ez nem politikai véna.

A lámpalázat áéll1tólag nemigen lehet kinőni.

Előzmény: Derek (38)
dr_brian Creative Commons License 2002.04.06 0 0 41
A simulékony modorú Medgyessy személyeskedett (ráadásul elég bután), amikor arra utalt, hogy Orbán nem praktizált jogászként, mintha a kompetenciáját akarta volna kétségbevonni. Na ezt be is szívta rendesen.
Orbán pengeéles logikával érvelt mondanivalója mellett, és sokszor bizony meg kellett ismételnie saját magát, mert nyilvánvaló volt, hogy Medgyessy nem fogta az adást. Nyilván nem arról volt szó, hogy Orbán támadhatatlan volt, hanem egyszerűen arról, hogy a vita hevében Medgyessy agya nem fogott. Nem csak a beszéde akadozott, hanem a gondolkodása is blokkolt.
Nem akarom Orbánt az egekbe magasztalni, szerepet játszott, ez tény. De mégis ő volt aki magabiztosságot sugárzott az olyan kijelentéseivel, hogy "bízzuk a választókra a döntést", míg Medgyessy többször hangoztatta, hogy "a következő kormány nem Önök lesznek". Az ilyen kijelentéseknek mi keresnivalója van a vitában.
Bár Medgyessy a számok embere, mégis Orbánnak kellett kiigazítania több számadatban.

Ui: Tényleg szeretném tudni, mi bajod volt a hozzászólásommal.

Előzmény: Zsiger (39)
Andy Capp Creative Commons License 2002.04.06 0 0 40
Beszelni tudott, csak az volt a baj,hogy ugy beszelt ,mint egy harvardi tojasfeju.
Nemtom, wolt mar az eletben szerencsem nehany harwardi egghead/prophead/nerd/geek-hez, azok azert hatarozottan intelligensnek szoktak tunni, a Gore meg olyan wolt mint egy nylon/ontottwas robot. (Bush calulator hasonlata ezert is utott rajta akkorat.) Wolt benne walami agyatlan nyomulas; nem tudott riposztozni, etc. (Nader pl. szerintem sokkal inkabb egghead de konnyeden lenyomta wolna Gore-t -- kb. ezert nem is egy merfoldnel kozelebb hozza;-(((
Előzmény: Derek (38)
Zsiger Creative Commons License 2002.04.06 0 0 39
Neminden a karizma sem.
En inkabb azon gondolkodom / pedig nehezemre esik/ , miert van az, hogy kettojuket nezve az volt a benyomasom, az egyik kisse darabos, hatarozott / de most hatarozatlan, pislogo, bunbano arcu kisfiut jatszo / valamifele szerepjatekba belecseppent, hiteltelen, felem bizalmat nem sugarzo / mindig az az erzesem, hogy at akar vagni / ember, a masik nem egeszen gordulekenyen beszelo, de simulekonyabb modoru, neha akadozo, szobeli kifejezokeszsege ellenere a kozgazdasagi elemzesben eles logikaju, megfontolt, jozan, tapasztalt ember.

Azt lattam az egyik 3 lepessel a fold felett jar, a masik pedig szilardan all a talajon.
Az en konkluziom az, hogy mig az elozore nem, az utobbira ra mernem bizni a penztarcamat !

Ha masok ezt maskent lattak, az az en teveszmeimen nem segit, mert ez csak 1 kozvelemeny . Azert jo lenne, ha az almodozasok koranak mar vege lenne, hiszen mi mindnyajan itt elunk a foldon. /Huh, de hosszura sikerultem ! Pfuj !/

Derek Creative Commons License 2002.04.06 0 0 38
"Gore (Megyowal szemben) legalabb a statisztikakat ismerte, csak hat beszelni nem nagyon tudott"

Beszelni tudott, csak az volt a baj,hogy ugy beszelt ,mint egy harvardi tojasfeju. Nekem ez OK, de nem a bibliaov redneckjeinek. Ohozzajuk a Bush fele texasi pioneer all kozel.Es ebbol Gore nem tudott kibujni. Clinton viszont tudott ugy dumalni,mint egy deli predikator harvardi tojasfej letere.
Clinton kulonleges politikai tehetseg volt,ilyen nagyon ritkan szuletik. Majd akkor fogjak igazan ertekelni,ha elmulik meg jopar ev, es az ilyen Monika fele sallangok elvesztik frissesseguket.

Előzmény: Andy Capp (37)
Andy Capp Creative Commons License 2002.04.06 0 0 37
Bocsesz: nezted annak idejen az elnokwalasztasi witakat? Mert Gore kb. annyira wolt jo, mint Popike: semennyire (pedig hat inkabb Gore-nak drukoltam -- Nadert sajna kizartak -- mint Bushnak). BTW, egy kulonbseg azert wan: Gore (Megyowal szemben) legalabb a statisztikakat ismerte, csak hat beszelni nem nagyon tudott.
Előzmény: bormester (33)
dr_brian Creative Commons License 2002.04.06 0 0 35
A hasonlat tényleg nem rossz. Ha azonabn Medgyessy Bush, akkor Orbán inkább Clinton, mint a száraz és unalmas Al Gore. Ha Clintont jelölhették volna, talán megnyerte volna az elnökválasztást, még a Lewinsky-ügy után is.

Na most olyat mondtam, amibe sok helyen bele lehet kötni. Tehát előre mondom, hogy kizárólag a me-jelöletek megjelenésére, előadókészségére, "karizmájára" értettem a hasonlatot.

Előzmény: bormester (33)
iporj Creative Commons License 2002.04.06 0 0 34
egy vitában nem a döntést fogod látni (hallani, egyetlen lehetőséged a vitakészség és az érveerő megtapasztalása
Előzmény: Derek (28)
bormester Creative Commons License 2002.04.06 0 0 33
Persze, hogy nem. Bushban sem látott senki semmit - mellesleg személy szerint én most sem -, csak a saját táborától kapta meg a kötelező választási lelkesedést. Aztán elnök lett, és a többiek is valamelyeset elfogadták. Medgyessyről is legfeljebb akkor derül ki, hogy lesz-e, lehet-e neki ilyen "karizmája" - megint csak személy szerint én ezt a jelenséget rühellem -, ha kormányfővé válnék.
Előzmény: dr_brian (31)
Derek Creative Commons License 2002.04.06 0 0 32
"Azért annyira nem kellene túlértékelni (itt most nem kifejezetten Rád gondolok, sokkal inkább a közvéleményre) a Vitya szónoki képességeit"

Irtam en rola szemely sz erintegy szot is ?
Egy dologrol irtam meg a vewlemenyemet es se nem Orbanrol,. se nem Medgyessyrol.
Mellesleg egyaltalan nem tartom Orbant jo eloadonak.

Előzmény: dr_brian (30)
dr_brian Creative Commons License 2002.04.06 0 0 31
Igazad van, én azonban Medgyessyben sem ilyen sem olyan karizmát nem látok sajnos.
Előzmény: bormester (29)
dr_brian Creative Commons License 2002.04.06 0 0 30
Azért annyira nem kellene túlértékelni (itt most nem kifejezetten Rád gondolok, sokkal inkább a közvéleményre) a Vitya szónoki képességeit. MP jól jöhetett volna ki a vitából, ha egyszerűen el tudja mondani amit akar, nem zsonglőrködve a szavakkal, hanem józan paraszti logika mentén.
:)))
Azon vidulok, hogy most itt az jutott eszembe, kinek az előadásmódját hozzam fel példának, Bauer Tamásra gondolok, akit egyébként tényleg nagyra tartok.
De ez a viszonylag egyszerű feladat nem sikerült neki. Erre mondom azt, hogy nem kötelező a miniszterelnök-jelöltség, viszont nagy felelősséggel jár és bizonyos képességeket, adottságokat feltételez.
Előzmény: Derek (28)
bormester Creative Commons License 2002.04.06 0 0 29
Marhaság. Karizma nem csak úgy érhető el, hogy valaki hengerel, és jól alkalmazza a gyárilag előkészített dakotákat. Ott van pl. George W. Bush, aki MINDEN mondata közepére elveszti az elejét, és többnyire csak annyi világos számára, hogy valamit akart mondani a terrorizmusról. Mégis kajálják.
Előzmény: dr_brian (24)
Derek Creative Commons License 2002.04.06 0 0 28
"Nem értek egyet. Egy miniszterelnöknek kell legyen karizmája, kiállása, és ehhez elengedhetetlen a beszélni tudás. "

Tudod volt ido amikor eleg sokat jartam kulonfele tudomanyos konferenciakra es a tapasztalatom a kovetkezo volt, egyetemi emberek akik naponta tartanak eloadasokat hallgatoknak es igencsak jo eloadoi rutinnal rendelkeztek, csodalatosan felepitett eloadasokat tartottak sokszor a nagy semmirol,mig az ipari es mas kutatointezetekbol jovok akiknek ilyen eloadoi rutinja nem volt , sokszor izzadva , dadogva tartottak eloadasokat ,csak eppen a bmutatott munka szakmailag sokkal jelentosebb es ertekesebb volt.
Ezert engem a legkevesbe sem hat meg egy politikus szonoki kepessege, sokkal inkabb az hogy egy konkret kerdesben milyen dontest hoz.

Előzmény: dr_brian (24)
dr_brian Creative Commons License 2002.04.06 0 0 27
Jól érzem, hogy valami gondod van a hozzászólásommal?
Előzmény: Zsiger (26)
Zsiger Creative Commons License 2002.04.06 0 0 26

Akarcsak egy palyatevesztett politologus ! Oh !
Előzmény: dr_brian (21)
Zsiger Creative Commons License 2002.04.06 0 0 25

OK ! Ez 1 db velemeny.

Es ez utan lehet, hogy jon WATERLO ! .....

Előzmény: szalonna (18)
dr_brian Creative Commons License 2002.04.06 0 0 24
Nem értek egyet. Egy miniszterelnöknek kell legyen karizmája, kiállása, és ehhez elengedhetetlen a beszélni tudás.
Ahogy valaki nagyon helyesen megállapította egy másik topicban: a PM-ben lehet kifogástalan MP személyisége és alkalmassága, azoban ez a miniszterelnökséghez kevés.
Még Horn Gyula is 100x jobb volt ennél. Pedig neki is beletört a bicskája a Viktorral való vitába.
Előzmény: Derek (15)
MoJo JoJo Creative Commons License 2002.04.06 0 0 23
Fiam! Téged megcsapott a huzat. Gondolkodjál mán. Pont az SZDSZ lesz majd az emberi és őszinte? Kuncze? Demszky? Fodor?

Örülnek, ha az ilyen fiatalos és szemtelen és humoros plakátolás után a parlamentben fognak ülni és nem a dutyiban.

Előzmény: bronzon (-)
Fidélia Creative Commons License 2002.04.06 0 0 22
Kedves Derek!

Nem egészen értem,hogyan képzeled azt,hogy egy miniszterelnöknek nem kell feltétlenül jól vitáznia?
Hogyan tudná verbális készség nélkül akár az ország belügyeit,akár külügyeit érdemben képviselni??
Ezt egy falusi önkormányzat vezetőjétől is elvárják,nemhogy az ország első emberétől?

Ez politika,és nem a Máltai Szeretet Szolgálat!

Előzmény: Derek (15)
dr_brian Creative Commons License 2002.04.06 0 0 21
Nem, kedves SzH. Nem viseltettem előítéletekkel a vitát illetően. Én sem szeretem ezt a kormányt és én is azt hiszem, jobb lenne nekünk a váltás.
De én még baloldali szimpatizánsként sem tudom úgy látni, hogy Medgyessy egyáltalán labdába tudott volna rúgni Orbán ellen a vitában.
Nem azt mondom, hogy Orbánnak igaza volt. Inkább úgy értettem a leiskolázást, hogy MP egyszerűen nem tudta sem előadni sem megvédeni rendesen azokat az érveket, melyeket fel kellett volna hoznia a vitában.
Egyszerűen lélektani alapon mondom hogy MP gyenge, sőt harmatgyenge volt. Kitűnt viselkedéséből hogy fél. Hát hogyne félt volna! Egy egész választás kimenetele függött tőle. Én is ilyen vagyok, mikor lámpalázas vagyok. Ismételgetem önmagam, erőltetett, gyenge poénokat mondogatok, nem jutnak eszembe az érveim (amit esetleg nyilvánosság nélkül remekül meg tudnék fogalmazni). Pontosan ez történt MP-vel is.
Orbán sem volt mentes az izgalomtól, erről tanúskodott, hogy néha megremegett a hangja, és a lesütött szeme is erről árulkodott. De viszonylag jól leplezte izgalmát és MP gyengülésével pozíciója egyre csak erősödött.
Nekem kb olyannak tűnt a vita, mintha egy erős hímoroszlán (Orbán) bírkózott volna egy tehtetlen kisegérrel.
Őszintén sajnálom a szocialistákat és különösen MP-t.
Előzmény: SZEMENSZEDETT HAZUGSÁG (17)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.06 0 0 20
A mostanit minek nevezted akkor ? Engem marhara idegesitett hogy egyszeruen hujenek neztek. Az mer reg elfeledtem hogy kiloptak a szemem ...
Előzmény: porhuvely (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!