Keresés

Részletes keresés

ujbubo Creative Commons License 2017.09.12 0 0 40

lézer viterolizis:

https://www.youtube.com/watch?v=rxOzV8zr2u8

PVD indukált FOV:

https://www.youtube.com/watch?v=_4ZY2iVA1uA

Előzmény: Ez a nicknév nem foglalt (36)
ujbubo Creative Commons License 2017.09.12 0 0 39

nem tűnnek el. akkor az más volt

az üvegtestben nincs anyagcsere inert hely és a vér agy gát mögött van semmi gyógyszer nem jut el opda

ha egyszer ott van ott is marad

de kezelhető lézertrel vagy műtéttel

Előzmény: spenótzöld proletár (37)
ujbubo Creative Commons License 2017.09.12 0 0 38

akkor az a szemész hülye

van rá megoldás

lézer vitreolizis illetve ha extrém vagy nem  kezelhető lézerrel akkor PVD indukált vitrektómia

magyarországon kevés szemorvos foglalkozik ezzel de van rá megoldás persze akinek nincs ilyen betegsége az nem érti hiába orvos az ilyen szemészeket messzire kerülni kell

egyébkét a téma ezen a topikon megy:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9070710

spenótzöld proletár Creative Commons License 2017.09.07 0 0 37

Első körben nézz körül a gogliban úgy hogy beütöd ennek a topiknak címét.

http://femina.hu/egeszseg/uszkalo_foltok_a_szemben/

Nekem pl akkor volt ilyen gondom amkor új vérnyomás csökkentőt kaptam.Egy csomó gyógyszernek is lehet ez a mellékhatása.Kb 3-4 hét kellett mire kiürült a szervezetemből és eltűntek a foltok.

Ez a nicknév nem foglalt Creative Commons License 2017.09.07 0 0 36

Nemrég jöttem ki a szemészetről a foltok miatt.Semit sem tudnak ezzel kezdeni.Nincs rá csepp,gyógyszer stb.Együtt kell ezzel élni ami elég nehéz tekintve hogy nyomdász vagyok...

ujbubo Creative Commons License 2017.04.20 0 0 35

erre a problémára már van neminvazív kezeléses megoldás

Ellex Laser Vitreolysis a neve,

keress rá youtube-on

én is járok most ilyen kezelésre

Furnace.Creek Creative Commons License 2014.07.12 0 0 34

Nekem tegnap reggel ébredés után lett egy "légy" a bal szememben. Ha világos nagy egyszínű felületet nézek akkor követi a szemem mozgását ő is. Így repked ez a hülye mindig mindig ide-oda egy halvágy szürke pici paca. De mindig ugyanott van! A képzeletbeli középponttól 1/4 látómezőnyit jobbra és talán picit feljebb is. Kipróbáltam, hogy közel tartok a szememhez egy fehér lapot olyan közel hogy ne legyen már fókuszban a szemem, és akkor ugyanúgy látom, de csak egy tűszúrásnyi fekete mákszemet látok mozogni ahogy nézek ide-ode. Ha becsukom a szemem és úgy belenézek erős fénybe, pl. a napba akkor is ezt a fekete pici mákszemet látom mozogni a narancs/piros színű háttérben ahogy "forgatom" a szemgolyóm.

Remélem nekem is csak ez a kicsapódó fehérje. Bár nekem egyedül van a "légy" de szerencsére felvillanó dolgokat nem látok ami a retina levállásra utalna. És nem is növekszik, nincsenek is egyre többen.

Mindenesetre nagyon idegesítő. Még annyi, hogy az előző éjjelen a bal oldalamon aludtam egész éjjel (és a bal szemem érintett) mert a jobb vállam nagyon fájt ha ráfeküdtem. Lehet, hogy ez előidézhette?

lapebo3 Creative Commons License 2014.04.09 0 0 33

A hozzászólásban olvastam, hogy böjt segitségével csökkent az úszkáló foltok száma. Ez reménykeltő... Szivesen beszélgetnék erről a tapasztalatról.

Előzmény: sip pista (29)
Soldier30 Creative Commons License 2009.11.19 0 0 32
harm szeretnék kérdezni tőled valamit... megadnád az emailod?
deltoid Creative Commons License 2002.06.04 0 0 31
Nem, mer én is elmentem. Igaz, ezt csak mellesleg említettem meg a vizsgálaton, (más aggasztott),de nem is reagált rá a szemész. Megnyugtatott a tény, hogy miután jó alaposan megnéztek, nem mondtak semmi rosszat: fél dioptria hibádzik, de mondd már.
Szóval velem az van, hogy ha a sötétből kimegyek a világos konyhába, és ott rámeredek a tévére, akkor jönnek ezek az amorf, szürke foltok, a jobb szemem elé: ha a balt becsukom, a foltok kitakarják a tévén a szereplők fejit, kezit lábát, éppen ahol járnak, ami persze nem mindig baj, sőt. Balra mennek mindig, kábé tizenöt-húsz másodpercig, aztán elhalványodnak és eltűnnek. Általában kettő-három szokott jönni.
Előzmény: harm2 (28)
Labor Creative Commons License 2002.06.04 0 0 30
Nna, mostan itt szambázik pont középen egy szép kövér darab. Leginkább nem mondom meg, mire hasonlít.
sip pista Creative Commons License 2002.04.06 0 0 29
nekem is a csarnokvízben úszkáló elhalt akármiket mondott a doki néni, meg hogy ne foglalkozzak vele. ez 20+ éve volt. a monitorbámulástól nekem nem szaporodtak. év elején szoktam 10-14 napos koplalást tartani, utána sokkal kevesebb van. 80-100 nap után valószínűleg az összes eltűnne . . .
Előzmény: Újlaki (26)
harm2 Creative Commons License 2002.04.06 0 0 28

Ennyi embernek úszkálnak foltok a látóterében és csak egy ment el szemészetre? Na jó, kettő, mert én is. Legalább 10 éve történt, hogy egyre több fekete pötty és vonal jelent meg a látásomban, és amerre néztem, akkor egy pillanat késeltetéssel megindultak az új irányba. Nosza irány a szemészet, már el is könyveltem magamban, hogy bizony szemüveges leszek. Kb. 2 perces vizsgálat után recept, váltsak ki a patikában aszkorbinsav port és iszogassam. Fertelmes íze volt kérlek szépen. És eltartott egy teljes hónapig!! (30 csomagocska, naponta egyet.) Pár évvel később megint visszamegyek a szemészetre, megint csak evvel a problémával. Tudtam én, hogy ebből nem lesz szemüveg! Megint két perc az egész, és azt mondja a dokinő, hogy C-vitamin, napi 3*2 (100 mg-os). Mondom neki, hogy az nem lesz jó, a multkor valami savat itattak velem, a nevére már nem emléxem, attól múlt el. Megkérdezte, hogy aszkorbinsavat? Mondom valami olyasmit. Aszondja nekem mosolyogva, hogy az a C-vitamin. :-)

Egy hét alatt érezhető volt a javulás, egy hónap után már csak az emléke maradt meg. Napi 500-1000 mg pár hét alatt rendbe hozza.

Előzmény: jack (14)
micu Creative Commons License 2002.04.06 0 0 27
Nekem amióta az eszemet tudom volt, egy helyes kis döntött, nagyjából L alakú kis jószág a bal szememben. De csak akkor látom ha figyelek rá.
Újlaki Creative Commons License 2002.04.06 0 0 26
Ezek a foltok a szemlencsét alkotó folyadékban úszó elhalt fehérje-molekulák. Véelményem szerint a számukat csökkenteni már nem lehet, csak növelni: tévénézés, képernyőbámulás különösen jót tesz nekik, különösen azok vannak előnyben, akik régi típusú monitort bámulnak, amelyből még rendesen jönnek ki nehéz ionok: ezek bombázzák szét a fehérjét. Szintén kedvez nekik a rövidlátás, mert nálunk, mínusz-dipotriásoknál vastagabb a szemlencse. A végső eredmény a szürkehályog.
Ctrl+Alt+Del Pierro Creative Commons License 2002.04.06 0 0 25
Egészség és látás különsége:
lehet, hogy jól látsz, de akkora mégis a szemnyomásod, hogy egyszer kirepedsz. És lehet, hogy nem látsz jól, és életed végéig egy helyes kis szemüveggel elvagy, de semmi egyébre nem szorulsz.
Hasonló példát mondhatunk minden szervre. Lehet, hogy egy bodybuilder erős, de nem egészséges. Mások meg kifáradnak a kapálástól, ám hideg vízben fürödve sem fáznak meg.

Fix-e vagy se a foltocska?
Ha próbálsz odanézni, ahol van, és ezzel elmozdul mint riadt halacska az akváriumban, akkor a szemedben van. Hiszen mikor odapillantasz, akkor elgurítod a szemed, így a benne levő folt is mozdul. Ami pislogástól eltűnik, vagy változtatja az alakját, csak az van a szemgolyón.

C-vitamin okés, farkasvakságot is gyógyították citromlével a középkori hajósok. De azért nem esküdnék erre... Aki dohányzik, az azért szedje a C-vitamint mint állat!

Előzmény: Törölt nick (18)
kaviat Creative Commons License 2002.04.05 0 0 24
ja ilyenem van nekem is, pontosabban néha észreveszem.. van, hogy hónapokig fel se tünik de van amikor belibeg[nek] a látómezőbe.. a stressz mintha ösztönözné őket..

.kav]4t neofittnesspop

zizi Creative Commons License 2002.04.05 0 0 23
A függőleges az a szinkroncsík, amit kontúrosra kell állítani és akkor jó a vétel :-))))

Nekem min. 20 éve ott vannak az úszkáló pöttyök, elég idétlenek néha, de már megszoktam, kontaktlencsét is hordok néha, (alapban szemügét) de jóval a kontaktlencse használat előtt megjelentek és szvsz nem nőtt a számuk és a formájuk sem. 2 v. 3 van, de annyira nyüzsögnek, hogy nem tom megszámolni őket :-)

Előzmény: fityfiritty2 (20)
fityfiritty2 Creative Commons License 2002.04.05 0 0 22
kiszúrták a szemed:)
olajbaro Creative Commons License 2002.04.05 0 0 21
Ha állandóan egy kést látok, az mi?
fityfiritty2 Creative Commons License 2002.04.05 0 0 20
Nekem volt egy autóbalesetem,és azóta csak a bal szememben mintha úszkálna egy függőleges sötétebb csík.Persze ez is csak világosban van,de nagyon kellemetlen.
Van tippetek hogy ez mi lehet?
Az apró pöttyök nekem is vannak ezen kívül.
Labor Creative Commons License 2002.04.05 0 0 19
Namost az enyémek folyamatosan jelen vannak, de nem fixek. Akkor ezexerint a C vitaminnal kezelhető kategóriába esnek?
Előzmény: Ctrl+Alt+Del Pierro (17)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.05 0 0 18
A szemegészség miben tér el a látástól?
Előzmény: Ctrl+Alt+Del Pierro (17)
Ctrl+Alt+Del Pierro Creative Commons License 2002.04.05 0 0 17
Vándormoszaton kívül lehet még megvastagodott ér a szemgolyó belsején. Ezeknek az állapotját szokták a kontaktlencsevizsgálatokon lecsekkolni, mert aki túlhordja a lencséjét, és nem ápolja rendesen, annál kialakulhat. A szem ugyanis oxigént alapjában véve a környezetből vesz (legalábbis a kukkoló körüli részek). Ha erre plasztiksapit raksz, akkor kicsit szivatod a szemed, de ha minőségi a kontaktlencse, és karban is tartod (nem mint anyuka a kisbabát, hanem mint a szerelő a kocsit), akkor nem lesz gond. Viszont ha nincs elég oxigén, akkor vérrel kell odavinni, ahhoz pedig erecskéket kell növeszteni. Ezek nem azonosak a fehét cucban fáradtságnál megvastagodó "hű de véreres a szemed, hol hegesztettél?" erekkel. A gáz ugyanis az, amikor a csarnokban jönnek mennek az erek, mert az ugye a látómeződben van, és belül nincs kismanó dzsungelvágókéssel, aki tisztává teszi a terepet, ha az indák elburjánzanak. (A terelgetés meg a nézésiránnyal oldható meg, tulajdonképpen a szemedhez képest mindig azonos pozícióban vannak a kis foltok, és korántsem a szemgolyón úsznak...)

Sz'al, aki lencsés, az figyeljen oda. Aki lehajolásnál, kaksis erőlködésnél, meg pulzusszámot növelő egyéb tevékenységek után látja, de egyébként nem, az ne aggódjon túlzottan.

Néha érdemes pupillatágitós szemvizsgálatra is elmenni, nem mindig csak a szokásos SZTK kontrollra, mert az szemegészséget nem mér, csak látást.

Előzmény: req999 (16)
req999 Creative Commons License 2002.04.05 0 0 16
jack: Erős köszönetem és radikális hálám ezért a remek hozzászólásért, kéremalássan! :] Olybá tűnik, c vitamin bekebelezésére még hajlandó is lehetek, tehát próbát teszek, amint újra felidegesítem magam a kis vándormoszataimmal.
olajbaro Creative Commons License 2002.04.05 0 0 15
Pár éve nagyobb mennyiségben ettem a C-vitamint.
jack Creative Commons License 2002.04.05 0 0 14
Eccer megkérdeztem egy szemorvos csajt aki egyébként rendkívüli vizuális élménnyel ajándékozott meg a morfológiáját tekintve, szóval megkérdeztem hogy mi a répa ez? Azt felelte, hogy nem, egyáltalán nem répa, még csak nem is zeller vagy manióka, hanem összecsomósodott fehérje szálacskák, de ne foglalkozzak vele. Meg még azt is mondta, hogy súlyosabb esetben C vitamin kúrákat szoktak alkalmazni eme úszkáló moszatok számának csökkentésére. Ennyiben maradtunk, azóta (6 éve) nem törôdöm vele, igaz, C vitamin kúrákat sem tartok, de nem vettem észre hogy "szaporodtak" volna.
Labor Creative Commons License 2002.04.05 0 0 13
:))))))
Most, hogy mondod, lehet!

MEGTALÁLTUK A TITKOT!
:)))

Előzmény: dzsu-li (12)
dzsu-li Creative Commons License 2002.04.05 0 0 12
akkor tényleg a tudatalattit láttyuk?!?!:)))))
Előzmény: Labor (11)
Labor Creative Commons License 2002.04.05 0 0 11
A tudatalattid gyorsabban olvas. :))
Egyébként nekem is vannak, és néha idegesít. Most már lenyugodtam egy kicsit, hogy ennyire elterjedt, de még azért mindig kíváncsi vagyok.

Most éppen egy vaginára hasonlít az egyik.

Előzmény: dzsu-li (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!