Keresés

Részletes keresés

aguc Creative Commons License 2002.04.05 0 0 1
Igazad van, ám én sem vagyok közgazdász, de nem hinném, hogy adóvisszafizetés helyett támogatják a tényleg sok ember számára hasznos terveket, valakit is zavarna... Elnézést a fura fogalmazásért, de késő van... Van valaki, aki perelte volna a Széchenyi tervet?
Előzmény: DANTES (0)
DANTES Creative Commons License 2002.04.05 0 0 0
Te se vagy egy kimondott kozgazdasz...

A 30-as evekben eleg nyilvanvalova valt, hogy a kormanynak igenis bele kell szolnia a gazdasagpolitikaba.

Jelenleg ez azert fontos, mert ha csatlakozunk az EU-hoz, akkor a kozos piacon egy viszonylag tokeeros, versenykepes gazdasagra van szuksegunk.

Előzmény: NMI (-)
NMI Creative Commons License 2002.04.04 0 0 topiknyitó
Az egykor volt szocializmussal (több más mellett) az volt a baj, hogy a gazdaságba beavatkozott a politika, nem hagyták érvényesülni a piaci hatásokat. Ebből a szempontból a Széchenyi-terv ugyanezt teszi, olyan pénzt juttat egyeseknek, ami az összes adózó befizetéséből származik, tehát a többség kárára egyeseket előnyös helyzetbe hoz. Véleményem szerint nem a túladóztatásból befolyt pénz központi elosztására lenne szükség, hanem az adó csökkentésére, és akkor a pénz ott maradna minden egyes vállalkozónál. Igaz, kevesebb, de nem csak egy kiváltságos kör részesülne belőle.
Véleményem szerint az MSZP azért nem támadja a Széchenyi-tervet, mert a benne rejlő lehetőség, a klientúra közpénzzel való támogatása számukra is vonzó perspektíva esetleges választási győzelmük esetére.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!