Keresés

Részletes keresés

Lord Iffy Creative Commons License 2002.04.08 0 0 49
. Én perem 8 éve megy nyerésre állunk
8 éve?????????????? uristen. és akkor még elvárják hogy az ember mindig a törvényes utat válassza!
Előzmény: Strigula es a kave (44)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.06 0 0 48
Lord, megprobaltam megkeresni neked az ugyved nevet, szamat aki nekunk intezett hasonlo ugyet, de sajnos kozvetlen csaladtagjaim mar nem emlekeznek a reszletekre. Egy unokatestverem jart hasonlo modon mint az elottem szolo sztorijaban, totalkaros autot vett tudta nelkul.

Mindenkeppen menj ugyvedhez, az meg nem per de sokat segithet. =O)

Schnitt Creative Commons License 2002.04.06 0 0 47
Lord Iffy:
3 hónapja vetted? Ugye nem a piros-fekete gépjárműről van szó? Nemár... :o(

Egyébként szerintem jó eséllyel indulsz a törvényes úton is.
Elmesélek egy történetet:
A nagybátyám 3 éve vett egy használt puntót, de nem is a típus a lényeg. Aláírták az adásvételit, és "rejtett hiba"-ként annyit sorolt fel a régi tulaj, hogy nem működik a kürt. A kocsi tényleg jó állapotban volt, sehol egy rozsdafolt, a motor bivalyerős, jól indul, nem füstöl, stb. A kürt meg egy biztosítékcserével megoldható, vagy mondjuk meg kell csiszolni az érintkezőket, gondolta ő. (tudni kell, hogy a puntonál a kormánykeréken van a kürt gombja)

Használta egy évig, amikor aktuálissá vált a gumicsere. Csináltak egy futóműbeállítást is, ami után a kocsi erősen balra húzott. Ekkor vitte teljes átvizsgálásra szakszervizbe. Megállapították, hogy a kocsit az előző tulaj totálkárosra törte, huzatópadon kisimította az elejét, de az első felfüggesztés nem került a helyére, ezért addig szórakozott a futóműbeállítással, amíg el nem érte, hogy ne húzzon semerre a gép. A gumiszervizben visszaállították előírásszerűre, és kiugrott a hiba. Kiderült még az is, hogy ütközéskor a légzsák is kinyílt, amit "elfelejtett" pótolni a régi tulaj, inkább kivette az a fémszálat a kormánykerékből, ami a légzsák hiányát jelezné egy műszerfalon virító lámpa segítségével, mellesleg azon a kötegen kapta a kürt nyomógomb is az áramot, aminek hiányától elnémult.

Az adásvételi birtokában beperelték az eladót, és 4 havi huzavona után visszavásárolta a kocsit. Mellesleg akkora ge.i volt a kedves, hogy részegen fának ment, de a biztosítónak nem jelentette be a dolgot, hanem haverral megcsináltatta a lakatosmunkát, és eladta mint 3 éves szép állapotú kocsit.

Szóval fel a fejjel, szerintem simán nyerhetsz. De ártatlan arccal el ne add a járgányt, mert tuti, hogy a vevőd nem lesz szívbajos, és úgy rádveri a balhét, hogy életed végéig emlegetni fogod.

Üdv:

Sch

davidoff light Creative Commons License 2002.04.05 0 0 46
Szegasztok!
1: tök odu vagyok az autókhoz, én is most vettem, mindenkivel megnézettem az autót akivel csak lehetett. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy egy törött/repedt motorblokkot össze lehet ragasztani. Azt meg végképp nem, hogy azt egy hozzáértő szerelő nem veszi észre. (Nem vonom kétségbe, hogy így történt, de hitetlenkedem)
2: Nagyon gyorsan felejtsd el, hogy te megfizetsz embereket. Ha nincs saját magadnak JÓ ismeretséged ilyen körökben, akkor majdnem 100%, hogy te húzod a rövidebbet. Ügyvéddel, szép szóval érdemes megpróbálkoznod, ha csak az összeg töredéke visszajön már az is jó.
3: Én is belegondoltam, hogy mi lenne, ha kijönne valami oltári nagy gáz az autómon. Nos, én azt tenném, hogy bevinném egy autókereskedésbe (márka, pl: Suzuki) és becserélném egy használtra, amire 1-200 ezret rá kell fizetni. Azután azt eladnám vagy szintén elcserélném egy olyanra ami nekem is tetszik. Általában nemigen nézik meg, hogy mit viszel be, bár lehet, hogy ilyen kis összegkülönbségnél igen. Szóval te sem buknál rajta annyit, mintha így adnád el, vagy megcsináltatnád és mégsem "görénykedted" el egy másik gyanútlan hozzá nem értőnek.
4: Nem szép/elegáns/civilizált megoldás, de xerintem nemigen van más. Leginkább azért, mert ha benyeled a buktát, akkor benned lesz az ideggörcs x hónapig -> gyomorfekély, egyebek.

Nagyon sajnállak és együttérzek veled. Üdv.

Strigula es a kave Creative Commons License 2002.04.05 0 0 45
Lakos,

itt nem a repedés a kulcskérdés hanem a ragasztó. Mert az már feltételezi a szándékosságot!!!!!

Előzmény: lakos (28)
Strigula es a kave Creative Commons License 2002.04.05 0 0 44
Törvényes ut.

1. Autót eladhatod, a per alapja igazságügyi szakértő véleménye lesz. (Igazold, hogy független a szakértő!!!!) Viszont ebben az esetben nem sózhatod balekra.
2. Én perem 8 éve megy nyerésre állunk, biró utál, ezért nem hoz határozatot, csak halogatja a dolgot. Ha ellenem döntene már az is jó lenne mert másodfokon nyerném a pert.

Ja és még valami. Nagyon fontos. Mielőtt bármit teszel, döntsd el, hogy a törvényes utat járod vagy nem. Menet közben nem gondolhatod meg magad, mert akkor bukni fogsz!!!!

Strigula es a kave Creative Commons License 2002.04.05 0 0 43
Hali,

Rendelkezem némi keserű rutinnal a témában tehát:

1. Törvényes út hosszú és rögös.
2. Ha nagy állattal mész oda, azt ESETLEG fenyegetésnek érezné az illető és lehet, hogy bevédi magát. Innentől viszont az egymással szembeni erősködés végeláthatatlan anyagi csődbe megy át. (feltéve amit mondtál, hogy nem komoly az ember, és nincs testőrsége, mert ebben az esetben gyorsan pontot tesz a végedre)
3. Ami itt elhangzott, hogy megtekintett állapotban vetted át az NEM VONATKOZIK a rejtett hibára. Tehát jogilag igenis felelősségre vonható az illető.

Szóval fogj egy ügyvédet. Tudni fogja mi a teendő. Menjen oda az ügyvéd (hasznos ha az ügyvéd keményen néz ki(direkt nem irok nagydarabot, nem mindig a méret a lényeg), de ha nem akkor valami értelmes, de húzósabb kinézetű ismerősöd menjen az ügyvéddel és mint ügyvédbojtár mutatkozzon be drXYZ) Ha az ügyvéd okos ez hatni szokott.

Lord Iffy Creative Commons License 2002.04.05 0 0 42
a törvényes ut csak azért gáz, mert
- kétes kimenetelü (ugye ismerjük, ha saját házamban leütöm a betöröt mit kapok.:O))
- hosszú (legalább 3 év egy hozzáértő szerint)
- addig nem lehet megválni a jármütől, lévén az a bizonyiték (bár ebben nem vagyok biztos! lehet hogy már nem igy van?)
Előzmény: olajbaro (40)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.04.05 0 0 41
köszönöm. jó ötlet.:O))
Előzmény: Kuldonc (39)
olajbaro Creative Commons License 2002.04.05 0 0 40
A törvényes út gáz?

Értem, egyébként.:)

Előzmény: Infomaker (3)
Kuldonc Creative Commons License 2002.04.05 0 0 39
Szerintem irjal egy emilt a www.totalcar.hu v. az auto2 ujsag jogaszanak.

Kuldonc

Előzmény: Lord Iffy (38)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.04.05 0 0 38
ez ám a biztatás.:O))) köszönöm.

Sigue ha nem nagy gond, elküldenéd annak az ötvenkilós ügyvédkének a számát? :O)) persze csak ha lehet.
vagy valaki, aki ilyen ügyekben jártas jogi embert ismer!
egy telefont télleg megér hogy felvilágosodjak.

Előzmény: Firefly (37)
Firefly Creative Commons License 2002.04.05 0 0 37
Allj!

Meg ne add be olyan gyorsan a derekadat! Szorgos es becsuletes nepunk gyozni fog! [na ez itt a biztatas helye]

6asvadasz irta:

"..."az eladónak rejtett hibáról tudomása nincs"
Szerinted az nem rejtett hiba, hogy a motorblokk el van repedve, és ragasztóval be van kenve, hogy ne folyjon az olaj eladáskor???..."

Amennyiben ez tenyleg benne van a szerzodesben, azert en a helyedben mindenkeppen megkeresnek egy ugyvedet. Nem kell mindenaron pereskedni, vannak olyan esetek, amikor az ugyved egy fizetesi meghagyast hagy valamilyen hivatalos helyen, es diszkreten de hatarozottan ertesitik errol az eladot, hogy itten most visszateriteni valo van. Ha nem profi autosimlis, mint ahogyan irtad, akkor lehet hogy mar ez is eleg a fizeteshez.

Gondolj arra, hogy ha rahagyod a dolgot, akkor ebbol tanulni fog!!!!!! Egy utanad kovetkezo joravalo emberrel is ezt csinalja majd, tehat kozvetve Te is az okozoja leszel annak, hogy egy masik jo ember megszivja! En sem vagyok egy bator alkat, de amikor autotolvajnak kinezo trailereket latok a kornyekunkon, azert elaldogalok ott egy darabig, feltunoen nezem oket, es megjegyzem a rendszamukat [ugye, hogy nem vagyok bator, mert ha az lennek odamennek megkerdezni, hogy mit csinaltok itt, he!], ugyanis ilyenkor mindig arra gondolok, hogy ha nem allitjuk le oket, akkor legkozelebb az en automat viszik el vagy egy masik becsuletes emberet!

Keress meg egy ugyvedet, de tenyleg. O beeri azzal a kis penzzel is honorariumkent, amit a veroembernek adtal volna a megjelenesert. Aztan persze lehet, hogy o is azt mondja, hogy sorry, csak az evekig tarto pereskedes van, de akkor is legfeljebb okosodtal egy kicsit.

UGYVED! Ne felejtsd, ne hajts fejet ilyen konnyen. A p*csaba, hogy ebbe a mai vilagba a szenvedo alanyoknak kell fejet hajtani az agressziv gonoszok elott.

Elore, ne hatra, ra-ra-ra a macskakra!

Firefly

Előzmény: áááááávadász (24)
áááááávadász Creative Commons License 2002.04.05 0 0 36
Nem akarlak elkeseríteni, de ha el van repedve a blokk, akkor jóval a piaciár alatt fogod tudni csak eladni.

Nem tudom milyen típus és mennyi idős, de lehet, hogy érdemesebb bele venni egy használt "új" motort, vagy kintről hozatni alkatrészként egy hasonlót és annak átdobni a motorját.

Előzmény: Lord Iffy (32)
zsánpól bemondó Creative Commons License 2002.04.05 0 0 35
Helyes elgondolás. Ugyanis vagy igazad van, vagy jól érzed magad. A temetők meg főleg olyanokkal vannak tele, akiknek igazuk volt. És a kutyát sem érdekelte rajtuk kívül.

Tőlem egyszer elloptak valamit, aminek a mai árfolyama kábé 10.000 Ft.
AZONNAL félretettem mindent és vettem egy másikat, pont ugyanolyat. És nem rágódtam rajtam csak amíg odaértem a boltba. Azóta ez egyike a szép emlékeimnek ;o)))

Előzmény: Lord Iffy (34)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.04.05 0 0 34
az a baj, hogy már nincs kedvem egyezkedni.:O((( inkább minél elöbb túllenni az egészen...
Előzmény: Kutyafülü Aladár (33)
Kutyafülü Aladár Creative Commons License 2002.04.05 0 0 33
vannak helyzetek, amikor az embernek félre kell tennie az elveit, és nem tehet mást, mint alkalmazkodik a helyzethez. nekem is elég "magasan van a morális lécem" (soxor hülyének is néznek miatta), de ilyen helyzetben nekem sem lenne jobb ötletem, mint megkérni valakit, hogy jöjjön velem egyezkedni.
Előzmény: vapiti (31)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.04.05 0 0 32
az teljesen más dolog hogy pl mittomén elkopott a henger vagy akármi ilyen belső dolog. (nem vagyok szagértő.:O))
de hogy ketté van törve a blokk és ragasztóval van összegányolva???? ezt még a hülye is kiszurná. hogy tárgyilagos legyek, három hónapja vettük kb. tehát ezekszerint három hónap alatt zabálja le az olaj a ragasztót. de nálla nem három hónapig volt, igy ha még nem muszáj akkor is észrevette volna. mint ahogy észre is vette a kis görény. nemde?

összedugtuk a fejünket és arra jutottunk hogy meghirdetjük. mivel nem vagyok féreg, tájékoztatni fogom a vevőt. sajnos ennyit elbukunk az árból, de legalább nyugtan alszom.
elég szégeny hogy csak kevesen vagyunk _ilyen_ emberek.

vapiti Creative Commons License 2002.04.05 0 0 31
Egtyébként szerintem meg simán működhet, hogy néhány csúnyabácsit visz magával az ember nyomatéknak.
Egyik haverom vett egy lakást, amiben olyan apróságok vltak, hogy a bútorok mögött nem volt tapéta, meg ilyesmi. Egyik haverja jól mozog az alvilágban, és ez látszik is rajta.Egy embert elég volt vinni, hogy visszakapjon egy keveset a pénzéből. Nem volt sem verekedés, sem fenyegetés, csak nem ment egyedül a srác.
Előzmény: Kutyafülü Aladár (29)
áááááávadász Creative Commons License 2002.04.05 0 0 30
Nem kell szétszedetni, gondolom hordod szerelőhöz, mert nem értesz hozzá, és elég koros.
Szóval a szerelőd, ha ért hozzá, akkor már szólt volna, hogy ilyen gondok vannak vele, és mi mibe kerül, hogy rendbe hozd.
Gondolom szokta mondani, hogy pl a bal oldali féltengely eléggé kivan, és ki kéne cseréni, ha nem akarod, hogy útközben otthagyjon meg ilyenek.
Azért ebből nagyjából tudni lehet, hogy milyen állapotban van a kocsid.
Aztán rajtad múlik, hogy ezt elmondod-e a vevőnek vagy nem.

Nekem is mondja az enyém, hogy miket kellene csinálni rajta, aztán én döntöm el, hogy mire van pénzem, ill. tartom szükségesnek.

Kutyafülü Aladár Creative Commons License 2002.04.05 0 0 29
több nehéz lánnyal Lodr Iffy is többre megy!
Előzmény: vapiti (25)
lakos Creative Commons License 2002.04.05 0 0 28
Ok értem. Azt mondod költséges. Mennyire? Mert pl én nemsokára szeretném eladni az autómat (19 éves) és gőzöm sincs milyen állapotban van a motorblokk. Ezek szerint nekem el kéne vinnem szétszedetni, mielőtt kiviszem a piacra vagy meghirdetem? Én tényleg nem szeretnék átverni senkit ezzel az autóval, és nem azért mert félek attól, hogy esetleg később megjelenik két verőemberrel, hanem mert így érzem.
Előzmény: áááááávadász (27)
áááááávadász Creative Commons License 2002.04.05 0 0 27
Veszel egy használt videót, aminek a nyákja (amire az alkatrészek rá vannak forrasztva)az egyik alkatrész alatt (az kitakarja) el van törve, de celuxal és hurkapálcával meg van berhelve hátulról, hogy menjen 2-3 napig.
Kipróbálod megy szépen, megnézed, nem látszik.
Ám 3 nap múlva a cellux elereszt, a hurkapálca leesik, és rájössz, hogy az egész mehet a kukába, mert túl költséges lenne megcsináltatni.

Ha kiszerelted volna a teljes panelt akkor láttad volna.

Te engednéd, hogy a vevő szétszerelje a videódat?
Gondolnád, hogy szét kell szedni a videót, mert valaki ilyet csinál????

Egy kocsi motorját kikapni, hogy minden oldalról megvizsgáld, nem repedt-e a blokk kicsit nagy munka, én meg fejbe lőném a vevőt, hogy szétbelezi a kocsimat.

Előzmény: lakos (26)
lakos Creative Commons License 2002.04.05 0 0 26
Mint már említettem nem értek az autókhoz műszakilag, ezért kérdezem, egy ilyen hibát tényleg nem lehet észrevenni? Ha megnézeti az ember szerelővel, csináltat egy olyan állapotfelmérést vagy mit, amit az autópiacon lehet úgy tudom, ott se?
Természetesen én is úgy vélem, aki így adja el a kocsiját ahogy leírtad az egy görény, de hát egy ilyen világban élünk. Én is buktam már nagyot így, pl abban az 1200 esben motort kellett cserélnem miután én megvettem. Balek voltam, ma már tuti nem vennék úgy kocsit, ahogy akkor.
Továbbra is azt mondom, hogy a használtautó vásárlásnak mindig is van egy bizonyos fokú kockázata. És a vevő elemi érdeke, hogy ezt a kockázatát, minél inkább csökkentse, amire megvannak a lehetőségei.
Előzmény: áááááávadász (24)
vapiti Creative Commons License 2002.04.05 0 0 25
Na, ezt én akartam megkérdzni!
Előzmény: Kutyafülü Aladár (0)
áááááávadász Creative Commons License 2002.04.05 0 0 24
"az eladónak rejtett hibáról tudomása nincs"

Szerinted az nem rejtett hiba, hogy a motorblokk el van repedve, és ragasztóval be van kenve, hogy ne folyjon az olaj eladáskor???

Biztos véletlenül csurgott oda a ragasztó, és a pasinak fingja se volt róla.
Meg a szerelő se szól, hogy figyi, ennek a kocsinak annyi, szabadulj meg tőle amilyen gyorsan csak tudsz, most össze pofoztam, 2 hétig még megy, de ne nagyon használd.

Előzmény: lakos (16)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.04.04 0 0 23
érdekes módon hozzám még egyszer sem jöttek vissza, hogy átbasztam őket. hogy miért? mert nem tettem ilyet.
most legyek én is görény, és ártatlan pofával adjam tovább? ebből tanul az emberiség? ??

sajnos a törvényes út járhatatlan (mint annyi más esetben is itt kishazánkban).
kösz mindenkinek a tanácsot, egyenlőre még alszunk rá egy párat. fogalmam sincs melyik utat válasszam.

Zaccc Creative Commons License 2002.04.04 0 0 22
az aránytalanságról van szó. ha veszel pl. egy jó állapotúnak mondott és valamennyire bevizsgált autót 1 milláért, és erre rá kell költeni 200e pénzt, az rendben van, de ha ugyanerre 800e pénzt kell beáldozni, az már szerintem aránytalanság.
Ha a zöldségeskre vonatkoznak szabályok (már amennyire), akkor a használautó-kereskedőkre és magáneladókra is kéne, hogy vonatkozzon, ha meg nem akkor automatikusan az önérdekérvényesítés jut érvényre, kinél-mennyire a jog, avagy az ököljog által megtámogatva. úgyhogy hajrá Iffy! u.i. ha jól értem, akkor első körben úgyis csak nyomatéknak kell a golyófejű "úriember"
Előzmény: lakos (21)
lakos Creative Commons License 2002.04.04 0 0 21
Másrészt a használtautó adás-vételben a jóhiszeműséget szerintem el lehet gyorsan felejteni ha ilyen ügyletbe kezd az ember. Ez mindig is arról szólt - nemcsak most, de régen is - hogy ki, hogy tudja jobban átvágni a másikat, illetve ki, hogy tudja minnél inkább kivédeni, hogy átvágják.
A zöldséges példa meg azért nem jó mert az egy kereskedő akire különböző szabályok, rendelkezések vonatkoznak, vannak felügyeleti szervei, és mindenféle papírok birtokában kell(ene) arusítania amit árul. Ha mérgezett zöldséget ad el az igen is az ő hibája és azért felelős.
fafaj Creative Commons License 2002.04.04 0 0 20
éspersze hivatalosuton bizonyítsd be, hogy már úgy vetted, mert neked kell bizonyítanod az a nagy helyzet!!!

Na, ha széttakarodütni az arcát akkor lefogomneked jó? majd szójjál! :D ...csúnyán nézni is tudok!

Előzmény: Lord Iffy (13)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!