Keresés

Részletes keresés

dexter_ Creative Commons License 2005.06.30 0 0 13
Nekem ilyen eszembe sem jutott, pedig az vagyok, de ott volt az egyetem, most meg már nem kell menni.
petike23 Creative Commons License 2002.04.15 0 0 12
Na bejott ?
hapcibeno Creative Commons License 2002.04.04 0 0 10
Köszi a tippet, lehet, hogy ezt ki fogom próbálni.
Előzmény: Marlboro man (9)


Marlboro man Creative Commons License 2002.04.04 0 0 9
Hapcibenő,

kérhetsz maximum 2 év halasztást (ehhez jogod van), amiből többségben egyet megadnak (ritkán kettőt).

Írj egy kérvényt, amiben elmondod, hogy most fejezted be az xy sulit (gondolom így van), és fiatal pályakezdő lévén szeretnéd megalapozni a jövőd annál a cégnél (írd le, hogy melyik), ahol elhelyezkedtél.
Írd bele, hogy törvénytisztelő állampolgár vagy, aki nem akar kibújni a sorkatonai szolgálat alól, de két évvel később szeretnél bevonulni a fent említett okok miatt. Tett hozzá, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben kész csoda, hogy ilyen frankó állást találnád, és az esélyeidet jelentősen csökkentené, ha most vinnének el.

Nem kell cifrázni, mellébeszélni, ezt írd le és kész. Emellé még kérhetsz (kérj) a cégedtől is egy ugyanilyen kérvényt, ahol ecsetelik, hogy szükség van rád, és a rád tervezett munka kb. 1.5 évig eltart. Ezt a cégvezető lepecsételi, aláírja és kész.

A két papírt benyújtod (a sorozótisztnek a sorozáson, vagy postázod a sorozás előtt), majd örömmel konstatálod, hogy kapsz halasztást.

Ha elutasítják, fellebbezhetsz, és kérvényezheted újra. Meglepő, hogy milyen kevesen élnek ezzel a halasztási lehetőséggel/kérvénnyel.

Én annak idején a kettőből egyet kaptam, most kérvényezem, hogy hosszabbítsák meg kettőre. Ne feledd, minden nap halasztás kincs.

Mm

hapcibeno Creative Commons License 2002.04.04 0 0 8
Hello .nyüzüge !
Köszi a hozzászólást. Úgy látom, azért a te helyzeted más, mert nem kellett szimulálnod. Kicsit elbizonytalanodtam a kérdésben. Bár időhúzásnak lehet, hogy jó lenne, ha szimulálnék.
Előzmény: .nyüzüge (5)
hapcibeno Creative Commons License 2002.04.04 0 0 7
Elnézést kérek mindenkitől, elragadtattam magam.
Előzmény: hapcibeno (6)
hapcibeno Creative Commons License 2002.04.04 0 0 6
Nem viselne meg a 6 hónap, de az a probléma, hogy pont most sikerült nagy nehezen munkát találnom. Április 15-től kezdek, semmi kedvem májusban bevonulni. Próbaidő alatt indok nélkül felmondhatnak, és meg is tennék, ha be kellene vonulnom. Nem foglalkozik senki azzal, hogy tiltja a törvény. 1-2 év szakmai gyakorlat nélkül pedig eláshatom magam. Leszerelés után meg még nehebb lenne elhelyezkedni, mindenütt azt mondanák, hogy 6 hónap alatt mindent elfelejtettem, amit eddig tanultam, ráadásul előtte nem volt gyakorlatom. Senki sem akar ilyen munkaerőt. Menjen a katonaság a picsába. Leszarom a hazaszeretetet. Kit érdekekl a hazaszeretet, ha nincs mit ennem?
Előzmény: Törölt nick (2)
.nyüzüge Creative Commons License 2002.04.04 0 0 5
Szia Hapcibenő!

Átéltem egy sorozást, ahol azzal álltam elő, hogy meleg vagyok. Ebből nekem semmi problémám nem volt, pedig Sopronban történt ez az egész.
Nos, senki nem fogja tudni, hogy miért mentenek fel téged, csak a pszichológus -ez biztos!
Anno írtam egy cikket a Másokban, hogy hogyan történtek a dolgok. Ha érdekel olvasd el:

Minden férfi életében eljön egy - sokak által kellemetlennek tartott - állampolgári kötelezettség, a sorkatonai szolgálat. A meleg társadalom nagy része eleget tett ezen kötelességének, és nagyon sokan számolnak be kellemes élményekről olyan felhanggal, hogy nem szabadott volna kihagyni az életükből. Sok történetet hallani a zuhanyzók mélyén egymásra talált pillantásokról, egy-egy, a heteró társadalmat gyarapító, de kíváncsiságát kielégítő fiatal fiúról, akik évek múltán gyermeküket sétáltatva egy parkban szemlesütve köszönnek vissza. Mindezek ellenére mikor kezemben tartottam a sorozólapot nekem nem ezek a dolgok jutottak eszembe, és nem a vágytól remegett a kezem.

Ezerszer cikázott végig pár gondolat a fejemen: "Bírom én azt, mikor nálam fiatalabb és műveletlen mitugrászok ugráltatnak? Kibírok 9 hónapot a köztudottan balkáni állapotok között? Tudom majd játszani a hihetetlen vonzódásomat a gyengébbik nem felé, ha bekerülök egy heteró macsó bandába? Tudok-e majd ilyen hosszú ideig uralkodni a testemen, és kiváltképp a szememen? És kell nekem a megalázóan kevés zsold, amit fizetnek hazánk kemény fiai?..." - "Neeeem!!!"
Különösebb ismeretség híján igazán egy biztos dolog maradt, amivel megválthattam a szabadságot, mégpedig ha bevallom szexuális hovatartozásomat. Kerestem azt a fórumot, ahol elmondják nekem, hogy mennyire veszélyes ez a dolog, vajon hol fog visszaütni a későbbiekben, és milyen nyoma marad papíron. Senki nem tudott érdemben segíteni.
Féltem, de kockáztattam: Reggel 40 ifjú várta, mi lesz velük, mi fog történni. Ismerősökkel körülvéve mentem be a hivatalos köszöntőre, ahol már körüllengte a termet a katonás fegyelem. Napi forgatókönyv a következő: kezdjük egy könnyed IQ-teszttel, kaptunk egy lapot, amin 2 oldalnyi kérdés van. Ezután orvosi vizsgálatok (pszichológus, belgyógyász, sebész), és várjuk a sorozóbizottság döntését. Mindent a legjobb tudásom szerint próbáltam kitölteni, míg elérkeztem az önismereti teszt egyik, a szabadidő eltöltésével kapcsolatos kérdéséhez. Az előre megfogalmazott kérdések között rejlett a kulcs: "kicsit másnak érzem magam".
Beikszeltem, és nem volt viszszaút, csak vártam a találkozást a pszichológussal. Egy végtelenül kedves hölgy volt a rettegett lélekbúvár, aki elkezdett beszélgetni velem a munkámról, majd lassan rávezetett a tesztre. Megkérdezte, miben nyilvánul meg a másságom, miben érzem másnak magam. Nehezen, de kimondtam, ez szexuális másság. Ha lehet, még tapintatosabb lett a hölgy, és elmondta a jogállást, mint köztudott - hivatalosan - ez kizáró tényező, viszont bizonyítanom kell, hogy igazat mondok. (Eszembe jutott a pesti srác, aki kisminkelve, szoknyában ment sorozásra.) Ugyanakkor biztosított a teljes diszkrécióról, miszerint semmiféle hátrányom nem származhat abból, ha emiatt kapom meg az alkalmatlan, azaz az "E" minősítést.
Volt fél évem arra, hogy elmenjek egy szakorvoshoz, aki megállapítja a "pszichoszexuális zavar" valódiságát. Ezt is megszereztem minden kellemetlenség nélkül, sőt nagyon jót beszélgettünk a doktornővel.
Eltelt a nyugodt nyár, és óraműpontossággal kaptam meg a következő sorozópapírt. Nem mondhatnám, hogy nyugodtan, de mentem, kezemben az orvosi szakvéleménnyel, és kezdődött minden elölről. A már ujjgyakorlatnak számító kérdéseket ismét kitöltöttem, hiszen mindent ugyanúgy újból végig kellett csinálni. Áldoztunk a bürokrácia oltárán, míg ismét ott ültem a kedves (az előző sorozásról ismert) doktornő előtt, aki végre ráírta a kartonomra a várva várt "E"-t. Búcsúzóul csak annyit mondott: "Azért, tudja, nagyon kár magáért!"

Mindez egy nagyon prűd helyen történt - a hűség városában -, de mégis rendkívül diszkréten kezelték a problémát, nem kellett volna ennyire félnem az egésztől. Nektek sem kell!
- á -

Előzmény: hapcibeno (-)
krix_krax Creative Commons License 2002.04.04 0 0 4
"ránézésre is kiszúrja, hogy szimulálsz"

Most sikerült megnevettetned! :DDD

Előzmény: Cs. András (3)
Cs. András Creative Commons License 2002.04.04 0 0 3
Ha jól tudom, egyáltalán nem biztos, hogy felmentenek, ha beköpöd, hogy biszex vagy homo vagy, max. ideiglenesen. De egyébként is elküldenek majd egy pszichológushoz, aki ha minden jól megy, ránézésre is kiszúrja, hogy szimulálsz. Aztán ha nem sikerül, akkor meg 6 hónapig fognak buzizni a katonaságon.

Azért várjuk a beszámolót.

Törölt nick Creative Commons License 2002.04.04 0 0 2
Szerintem kevés az esélye ennek, hogy ha eljátszod a homót akkor felmentenek. De más oldalról megközelítve most ez a 6 hónap ennyire megvisel ? Én 18 hónapot húztam le. Fogd fel egy nagy bulinak azt kész. Lehet túlzottan is hazafiasnak tűnhet amit mondok de mindenki csak a jogairól beszél a kötelességeit meg igyekszik elfelejteni. Ez is egy ilyen kötelesség.
Előzmény: hapcibeno (-)
hapcibeno Creative Commons License 2002.04.04 0 0 1
Hát, szerintem azért a homo-knak sem tetszik minden fiú, aki szintén homo. Én válogatós lennék.
Nyilván megkérdeznék, hogy mikor fedeztem fel eme hajlamomat. Hogy zajlik ez a biszex, homo fiúknál?
Megfelelő lenne, ha azt mondanám, hogy tizenéves koromban a zuhanyzóban titokban nézegettem a fiúkat? Otthon pedig masztizás közben nem csak a lányokról, hanem fiúkról is fantáziáltam, a szexfilmeknél pedig odaképzeltem magam 3-adik félnek, mindkettőjük örömére. Mennyire hihető ez?
Előzmény: coito_erGO (0)
coito_erGO Creative Commons License 2002.04.04 0 0 0
pr0báld meg...hátha bej0n!

bár inkább a homót add elő...és mi lesz, ha épp a szép szál százados vevő lesz a bájaidra?!?!? :))))

hapcibeno Creative Commons License 2002.04.04 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Pénteken megyek sorozásra, és nem sikerült semmilyen orvosi papírt intéznem. Hetero vagyok, de arra gondoltam, mi lenne, ha biszexnek vallanám magam. Homokos nem lennék, mert azt valószínüleg nem tudnám hitelesen eljátszani. A pszichológusnak olyasmiket mondanék, hogy fiukról is szoktam álmodozni, meleg oldalakat is szoktam nézegetni az interneten, de még nem volt kapcsolatom fiuval.
Arra lennék kíváncsi, hogy van-e olyan biszex (vagy hetero, aki eljátszotta) fiu köztetek, akit emiatt felmentettek a katonaság alól.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!