Erröl inkább a maszop titkosfegyverét, Katika nénit kellene megkérdezni. Ö ugyanis, mint Horn elvtárs személyes asztrologusa, már tavaly megjosolta, hogy csak azért lesz áprilisban a választás, mert a csillagok kedveznek a fidesznek. Katika néni szerint azért lesz jóidö április 7-én, mert a Nap is bizonyithatóan fideszes.
Április hetedikén eleinte a gyenge szél várható kelet felől, majd délben a napsütés időre számíthatunk a kelet szél mérséklődik, délután viharfelhők várhtók a Köztársaság tér és a Mérleg utca felett, estére orkán erejű szél kerekedhet nyugat felől és tornádó keretében elsodorja a maszop és szadesz választási igéreteit.
Az orvosmeteorológus fronthatásra figyelmeztet, a maszop és szadesz szavazók enyhe fejfájásra panaszkodhatnak.
Bálint gazda előrejelzése: várhatóan kivirágoznak a narancsfák.
Ez a csoport az amelyik kis részvétel mellett idézhet elő nagy előreugrást az SZDSZ-nél (hiszen ők majdnem a biztos szavazókhoz tartozók), de én arra vagyok kiváncsi, hogy az időjárás függvényében szavazók között mi a helyzet. Ilyen felmérés nincs valahol?
Én erre vonatkozóan csak egy felmérést ismerek, ott 89%-os biztos részvételt hoztak ki az SZDSZ-szavazók köréből, ennél csak a MIÉP-nek hoztak ki magasabb értéket: 90%-ot.
Egyébként az MTV időjárás-jelentése 8-13 fok maximumot mondott április 7-re.
Elvileg az is lehet, hogy 4 párt jut be a Parlamentbe: MSZP, Fidesz-MDF, Centrum.
Az SZDSZ szavazói nyíltan vállalják a közvélemény-kutatásokkor, hogy kire szavaznak ellentétben a MIÉP-esekkel. Így nagyjából sejthető, hogy magas részvétel mellett rezeghet a léc az SZdSZ alatt, a MIÉPtámogatottságáról fogalmam sincs.
Tapasztalatom szerint a túl jó idő, vagy a túl rossz idő igenis befolyásolja a válastásokat. Legalábbis a részvételt, ebből kifolyólag az eredményt is. 1994-ben ha jól emlékszem olyan idő volt mint most lesz - nem volt zimankó, bár az évszakhoz képest hüvös volt. Átlagos volt ha jól emlékszem a résztvevők száma. 98-ban nagyon verőfényes idő volt, akkor az átlagnál kevesebben mentek szavazni, így került be a Miép. A hülye SZDSZ szavazók meg nem voltak hajlandók hazajönni időben a kirándulásról, avagy nem hagyták abba a kiskertjeik művelését.
Most ha jó az Eduscho Szilárd előrejelzése, olyan semmilyen idő lesz.
(No persze mindez nem vonatkozik a budai hegyvidék lakóira, mind a két alkalommal 80% fölött volt a megjelentek aránya - már akit ez megvigasztal.)