az emberek tobbsegenek csak az a fontos, hogy tele legyen a hasa, az nem erdekli oket, hogy honnan van a gazdagsag, fenntarthato-e, nemhogy demokracia meg ilyenek.
a kadari konszolidacionak is ugyanez volt a lenyege.
de a gratula, meg a joejszakat meg raer 22-keig. a Fidesz elerte, hogy egyetlen monolit tombbe egyesitette a "jobboldalt". de a tobb reszre szakadt ellenzek nagyobb mint a fidesz, es visszaleptetesekkel a fidesz igenis verheto!
Igen: a demokrácia fejlődése a démosz fejlődésétől függ. Nem nagyrészt.
A választók jó része örülne annak, ha visszajönne a békés Kádár-korszak. Nem kell gondolkozni, nem kell hallgatni az elégedetlen ellenzékiek dumáját, nem hallasz arról, hogy ki mit csinált rosszul és mit lopott el. Ehhez az kell, hogy egy erősen kézben tartott Párt uralkodjon, jelentős vagy kizárólagos befolyása legyen a politikával foglalkozó elektronikus sajtóban, stb. Ne legyen gyakran parlamenti ülés, ha van, ne legyenek vizsgáló bizottságok, interpellációk, stb.
Ez olyan kellemes és megnyugtató. A polgári demokrácia ezzel szemben nagyon kellemetlen: minden egyes nap rossz híreket hall az ember, mindig kiderül, hogy az előző ciklus ünnepelt sikerembere hazudott és csalt. Kell ez nekünk? (Nekem talán igen, mert én polgár vagyok, de a többségnek nem - mire is menne vele?!?)
Kislányok! Pont azon keseregtek, amit a demokrácia adott a kezünkbe. Az nyeri a választásokat, akit megválasztanak. Ez ilyen egyszerű. Ja, hogy ha azok nem ti vagytok (ez még nem biztos, úgyhogy nem csüggedni), akkor mindjárt "nem ér a nevem"? Ez már nem a demokrácia lenne.
...és mi az hogy újnáci? Most akkor provokálsz, hogy pityereghess? Megmondom őszintén, engem az sem zavarna, ha a zsidók a körülmetélés mellett a fülüket is cakkosra vágnák, vagy ha náluk a nyúl jönne karácsonykor. Egy érdekel: nekem az elmúlt 4 évben könnyebb volt az életem, mint előtte. Aki így gondolja ideszavaz, aki nem így gondolja, az oda. Ilyen egyszerű.
(Az, hogy az újnácizóst nem minősítettem, nem jelenti azt, hogy nincs meg a véleményem róla.)
azért ahhoz még nekem is lesz egy-2 szavam, ugyanis én vagyok a választó.
szerintem is jobb volt a marketingjük, sokáig azt hittem, hogy ez csak a botor plebsnek szól.
ma már biztosan tudom, de közben arra is rájöttem, hogy ők vannak többen a tudatosan szavazó, eu kompatibilis, demokráciára érzékeny szavazókhoz képest. (mivel nyilván a balra szavazók jó része sem az)
lehet, hogy a demokrácia fejlődése nagy mértékben a démosz fejlődésétől függ?
Ez a szavazás bizonyítvány lesz, ahova mi írjuk be az érdemjegyet.
mert a fidesz nyer. nem fogjak felelössegre vonni öket.
en is elbucsuzom. jo keresgelest, ujnaci barataim.
jobb volt a profi marketing, több penzetek volt, megszedtetek magatokat. megadom magam, vegül is is, mi is jobban hülyithettük volna a parvenüket, nektek wermer jobban sikerült. gratulalok, mint pr-es. kitünö munka volt.