Keresés

Részletes keresés

zsánpól bemondó Creative Commons License 2007.04.07 0 0 492
Tudja valaki, mi lett ezzel a Csaba Ivánnal?
hamisgyöngy Creative Commons License 2002.04.09 0 0 490
mondjuk inkább azt, hogy félrenevelt, elkényelmesített, elhülyült nép a magyar, mintha egyedei csupa rosszindulatból nagyra nőtt hisztis óvodások lennének
Előzmény: Tappancs (489)
Tappancs Creative Commons License 2002.04.04 0 0 489
Csaba Iván nyilvánvalóvá tette, hogy "képesség nélküli, alkalmatlan, tehetségtelen" népnek tartja a magyart.
Véleményével nem értek egyet.
szelmy Creative Commons License 2002.04.04 0 0 488
Csaba Iván azok közé tartozik, aki személyes ügyei miatt képes tovább szítani egy gyermeteg alapból felfújt országos műfelháborodást. Már várom, hogy "kedvenceink" mikor továbbítják Washingtonba ezt az újabb rágalmat! Ezért szégyellheti magát Csaba Iván, - igaz van egynéhány őrült, aki rajongója az ilyen önmutogató megnyilvánulásnak.
Az egész "mindig más mércével mérő társaság" számára kijózanításul:
A terror háza által bemutatott fasiszta és kommunista szörnyűségekkel bármikor megbékélne ez az őrült társaság (Kovács L.), de Kövér ártatlan és szimbólikus kijelentésével nem tudnak megbékélni... Uraim, hölgyeim, elvtársak elvtársnők tényleg jogos ez a "műfelháborodás"?
Bármennyire is fröcskölnek Önök, ez nagyon, nagyon nevetséges...
dolphin Creative Commons License 2002.04.04 0 0 486
A kötél az épít?iparba való
Csaba Iván nyilatkozik lapunknak

NSZ • 2002. április 4. • Szerz?: Pogonyi Lajos

Most, amikor választásokra készül az ország, jó lenne, ha a fideszesek, ki-ki a kialakult helyzetért való felel?ssége arányában, önvizsgálatot tartana – mondja lapunknak nyilatkozva Csaba Iván 37 éves közgazdász, aki hétf?n kötéllel a nyakában jelent meg a Fidesz születésnapi ünnepségén a Bibó István Szakkollégiumban. Kövér Lászlónak, a Fidesz ügyvezet? alelnökének beszédeire utalva hangoztatja: a kötelet és a szöget hagyjuk meg az épít?ipar szorgos dolgozóinak.

– Miért döntött úgy, hogy eleget tesz a meghívásnak, és részt vesz a Fidesz születésnapi ünnepségén, amelyet húsvéthétf?n tartottak a Bibó István Szakkollégiumban, ahová viszont nem invitálták meg az egykori alapító tagok közül – az ön barátait – sem Fodor Gábort, sem Molnár Pétert? Mint ismeretes, ?k önnel együtt 1993-ban távoztak a Fideszb?l, mondván, a párt konzervatív fordulata párosult azokkal a demokratikus alapértékekkel való szakítással is, amelyeket még az 1988-as Politikai Programnyilatkozatukban valamennyien együtt vallottak.

– Kövér László „köteles” beszédei Szombathelyt?l Békéscsabáig úgy szörny?ek, ahogy vannak. A szavak valóban rombolnak a politikában, de nem feledkezhetünk meg arról, hogy a mögöttük rejl? lényeg még szörny?bb. A lényeget ne homályosítsuk el azzal, hogy a szavakon kezdünk el lovagolni, ahelyett, hogy a fontos dolgokkal foglalkoznánk. Nem a nyelvtani elemzés most a lényeg. Kövér László szavai mögött ugyanis egy alapvet?en elfogadhatatlan demokráciafelfogás húzódik meg. Ebben nincs létjogosultsága az ellenzéknek, nem egymással verseng? nézetek vitatkoznak, hanem egyszer?en ellenségek állnak szemben egymással, vagy ha úgy tetszik, nemzetidegen testek vannak. Ez a Fidesz árokásási technológiáját szolgálja, amivel jelenlegi politikáját igyekszik legitimálni. Ez a folyamat nem akkor kezd?dött, amikor egykori barátom, Kövér László néhány napja kötelet és szöget ajánlott azoknak, akik t?le eltér? módon képzelik el Magyarország jöv?jét. Tanúi lehettünk annak is, amikor még az ellenzéki Orbán Viktor „idegenszer?nek” nevezte politikai riválisait. Ennek a közéleti rombolásnak lehettünk tanúi már akkor is, amikor Orbán Viktor miniszterelnök beiktatási beszédében azt mondta, hogy aki a magyar nemzet részének tartja magát, az kormánya programjára szavaz. Ennek az eltévelyedésnek a megnyilvánulása az is, miszerint a parlament m?ködik ellenzék nélkül is. A bibói eszmékkel való gyökeres szembefordulást mutatja a kormányt bírálók lehazaárulózása is. A kötél és a szög csupán a züllés betet?zésének szomorú mementója.

– Amikor ön Fodor Gáborékkal együtt 1993-ban távozott a Fideszb?l, érz?dött már, hogy ez lesz a vége?

– Homályos el?jelei már voltak ennek. 1993-ban kett?s volt a tét. Az egyik kérdés az volt, hogy milyenek lesznek a párttá izmosodott Fidesznek a bels? viszonyai, megmarad-e az a nyitottság, amely a fiatal demokraták alapvet? vonása volt mindig is. Mint annak idején megfogalmaztuk: a Fidesz az elvált szül?k gyermeke, s mint ilyen például nem kíván részt venni a rosszíz? népi- urbánus vitában. Annak idején a Fideszben még sok nézet megfért egymással. Liberális, er?s parlamenti demokrácia mellett szálltunk síkra. A nyitottság egyik fokmér?je volt, hogy a Fidesz vezetése elfogadja-e: Fodor Gábor vezetésével az ? személyében másfajta gondolkodás is teret kaphat-e a Fidesz országos választmányában. Amikor Kövér László és Orbán Viktor kiszervezte a pártot a potenciális vitapartnereik alól, a Fidesz nemcsak utat nyitott magának ahhoz, hogy elmozduljon jobbközép irányba, hanem a jelek szerint a bels? ellen?rz? mechanizmusokat is felszámolta. Ez kés?bb nemcsak a Fidesz bels? viszonyaira nyomta rá a bélyegét, hanem arra is, ahogyan a párt a nagypolitikában megnyilvánult. A Fidesz nagyjából ekkortájt indult el a lejt?n. A Fidesz vitataktikája vagy más szóval propagandatechnikája: a lényegr?l úgy próbálja elterelni a figyelmet, hogy eközben a részletkérdésekr?l nyit vitát. Most is ennek vagyunk a tanúi. Tudjuk, hogy Kövér László országjáró körútja során nemegyszer szólt a kötélr?l, a szögr?l és a gerendáról, az öngyilkosságról meg az akasztásról. Ezekben a beszédekben az ellenzék nemegyszer ellenségként jelent meg. Kövérnek az utóbbi id?ben megtetszett a kötélhasonlat, amelyet Szombathelyen és Békéscsabán is elsütött, de feltehet?en másutt is használta ezt a motívumot. A békéscsabai MSZP-s Tóth Károly jóvoltából megismerkedhettünk a „köteles” beszéd valószín?leg hiteles és borzasztó változatával. A Fidesz ezután megörült, hogy van még egy másik borzasztó változata is ennek a beszédnek, amely a párt szerint „kevésbé borzasztó”.

– Ez a szombathelyi fórumon elhangzott Kövér-beszéd?

–Igen. S a Fidesz erre úgy reagált, hogy nem is volt ez olyan borzasztó, mert hiszen a szövegösszefüggést kell nézni, és abban már az olimpia is szerepel. Pokorni Zoltán, a Fidesz elnöke kés?bb már azzal foglalkozott, hogy a szombathelyi beszédet miként is kell értelmezni. Pokorni szavaiból számomra az derült ki, hogy a Fidesz vezet?i szerint Kövér „köteles” beszédei voltaképpen pszichiátriai gyógykezelési módszernek tekintend?k, mert ha valaki elolvassa Kövér szavait, akkor az pesszimistából rögtön optimistává válik. S az ilyen, pesszimista embereknek már nem is kell különböz? drága gyógykezeléseken részt venniük. Magyarán, Pokorni szavaiból az derül ki, hogy a Kövér-beszédek mintegy feldobják a hallgatóságot. És máris vége a magyar népbetegségnek, vége a pesszimizmusnak. A Fidesz egyik prominense már döntött is: beperlik Kovács Lászlót, az MSZP elnökét, amiért bírálta Kövért, igaz, azt még nem tudni, hogy melyik mondatot kifogásolják a fiatal demokraták vezet?i. Ott tartunk, hogy a szavakról kezdünk el vitatkozni és nem a lényegr?l. Választásokra készül az ország, s az lenne a jó, ha a fideszesek, ki-ki a kialakult helyzetért felel?ssége arányában, önvizsgálatot tartanának. A választás nem a jó és a gonosz közötti harcot jelenti, nem is arra való, hogy polgártársaink között gyilkos indulatokat korbácsoljunk fel, hanem a demokrácia ünnepe.

Esbeta férje Creative Commons License 2002.04.03 0 0 485
Miről is szól ez a topic?;-)
LEELOO Creative Commons License 2002.04.03 0 0 482
A könyv címe Robotos Imre: AZ igazi CSinszka. Ettől függetlenül, miért kell egy költő életét a művészetével összehasonlítani? ("mi ez ahhoz képest?")Villon megölt egy papot, Byron vérfertőző viszonyt tartott fenn a féltestvérével, Kodolányi a II. vh alatti megnyilatkozásaiért vezeklésképpen csak a zsidósággal kapcsolatos műveket irt vezeklésképpen. Attól még a műveik csodálatosak.
Előzmény: Törölt nick (475)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.03 0 0 481
Ugyes vagy, hogy megfejtetted. :-)

Viszont Adyrol elhamarkodottan irtal szerintem.
Lehet, hogy a Te ertekeid szerint nem ertekes, de sokak szerint az.
Biztos, hogy a Te ertekeidbe is bele lehet kotni.
Szoval ne itelkezz.
Ha tenyeket irsz, az mas.
Ird le, hogy kurvazott, es mindenki gondolhat, amit akar, akar azt, hogy mocsok alak, akar azt, hogy fasza gyerek.
De azt ne vondd ketsegbe, hogy komoly ertekeket adott at.

Előzmény: Törölt nick (474)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.03 0 0 480
Ugyes vagy, hogy megfejtetted. :-)

Viszont Adyrol bizonyos elhamarkodottan irtal szerintem.
Lehet, hogy a Te ertekeid szerint nem ertekes, de sokak szerint az.
Biztos, hogy a Te ertekeidbe is bele lehet kotni.
Szoval ne itelkezz.
Ha tenyeket irsz, az mas.
Ird le, hogy kurvazott, es mindenki gondolhat, amit akar, akar azt, hogy mocsok alak, akar azt, hogy fasza gyerek.
De azt ne vondd ketsegbe, hogy komoly ertekeket adott at.

Előzmény: Törölt nick (474)
takacsi Creative Commons License 2002.04.03 0 0 479
Lehet, hogy csak egy fészekalja, a fideszfészekbe tojt szadeszesekkel.
Egyszerre keltek ki, de ez a diszpinty kicsit későn bújt ki a tojásból...
Előzmény: Törölt nick (464)
Tiborcsik Creative Commons License 2002.04.03 0 0 477
OK, de ne bántsd Adyt.
Előzmény: Törölt nick (471)
malaclopo Creative Commons License 2002.04.03 0 0 476
én nem vagyok elkeseredett, azt pedig már az előbb elismertem, hogy olvasni tudsz, bár, úgy látszik feleslegesen, továbbra is sajnálat, most az egyszer kivételt teszek, számodra nem keresek mentséget, és nem óhajtom a lelkedet sem ápolni, pá
Előzmény: Törölt nick (475)
malaclopo Creative Commons License 2002.04.03 0 0 473
"Ady egy alkoholista, kurvázó /nemi betegségben meghalt/, ingyenélő lumpen alak volt. Politikailag egy szélkakas, s emberként egy szaralak. Mi ehhez képest az, hogy írt pár verset ?" igazából nem neked válasz, te menthetetlen vagy, az egyetlen emberi érzés, amit küldeni tudok neked, az a sajnálat, pedig nagyon nem szeretem magát a szót sem, azt pedig végképp utálom, ha valakivel kapcsolatban ezt kellene éreznem, mindig keresek számukra mentséget, vagy akörülményeke okolom, vagy azt gondolom, amikor kisiklott az élete, magára hagyták, nem volt közelében ember, aki át tudta volna segízteni a válságon; rád ez nem áll, a betűket ismered, olvasni is tudsz, csak azok közé tartozol, akik a szóképet képesek visszaadni, de érteni nem értik; szerintem kár, hogy csak ennyit akarsz az élettől, nehéz lehet így élni
Előzmény: Törölt nick (468)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.03 0 0 472
A fideszesek szerint (legalabbis itt az indexen) mar mindenki szaralak, aki nem kormanyoldali.
Mar megkopkodtek Brodyt is, pedig nemhiszem, hogy sok embernek artott volna.
A masik oldalrol sokkal kevesebb ilyen mocskolodo tamadast latok. A baloldaliak inkabb csak a fideszt szoktak fikazni, es nem a fidesz-szel szimpatizalokat.
Szerintem ez egy qrva nagy kulonbseg, es ezert nem fogok a jobboldalra szavazni, annak ellenere, hogy sokkal profibbak, es a maszop egyfolytaban benazik.
Csak hat tudjatok: madarat tollarol, embert baratjarol.
Eleg ha vegigolvasom az indexet es maris baloldali leszek a jobboldali mocskolodas miatt.
Akinek nem inge, ne vegye magara.
Van egy par jobboldali ficko is itt, akik normalisan irnak. Csak kevesen.
Tiborcsik Creative Commons License 2002.04.03 0 0 469
Talán valamelyik iradalom tankönyvre emlékezz, ha már a verseit nem tudod értékelni.
kis pimasz Creative Commons License 2002.04.03 0 0 467
CSABA az igazi fiatal demokrata.
A többinek sajnos a hatalomtól elszállt az esze.
Előzmény: Fidélia (466)
Fidélia Creative Commons License 2002.04.03 0 0 466
CSABA IVÁN MOST a Nap Tv-ben!!!
malaclopo Creative Commons License 2002.04.03 0 0 465
egy Ady Endre nevű embernek pedig a múlt század elején meg kellett kérdeznie, Én nem vagyok magyar?
Előzmény: zebUlon (457)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.03 0 0 463
Most ezzel mondani akartal valamit, vagy magyarazni?
Esetleg szerinted elegge ala volt tamasztva a "gerinctelen" jelzo?
Nekem azert nem tetszik, mert tobb topicban talalkoztam mar olyannal, hogy "hazudik", es mikor rakerdezek, hogy "legyszi egy peldat", akkor csak mellebeszeles megy.
Ez nem jo. Az en ertekeim szerint legalabbis.
Előzmény: rinpoce (460)
Tájékoztató Iroda Creative Commons License 2002.04.03 0 0 462
"KL...dolgozószobájában, az interjú alatt egy MIÉP zászló volt!!!!"

Bocs, az egy millenniumi volt. Nem baj, neked nem kell azt ismerned:-(

Előzmény: Törölt nick (375)
BandW Creative Commons License 2002.04.03 0 0 461
Ne szomorkodj.
Kövér-minden paranoiája ellenére- politikus, aki minden körülmények között a pártja érdekeit tartja szem elott. A párt érdeke pedig, hogy tompitsa a Kövér beszéd élét. Kövér saját magát is képes meghazudtolni, ha a Párt érdeke ezt kivánja. Mondhatni, o korunk Rajk Lászlója, csak kisebb veszélyeket vállal.

BandW

Előzmény: Nyomkereső (453)
rinpoce Creative Commons License 2002.04.03 0 0 460
Ne ragozz! Az SZDSZ-röl volt szo.
Előzmény: Törölt nick (458)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.03 0 0 459
Ezt a stilust szoktuk hitelesnek venni, amikor jol megalapozottan mondunk velemenyt valakirol.
Egyszeruen csak azt mondjuk, hogy hazudik, vagy hogy mar az apja is gazember volt, azt nem kell mondani, hogy ezt mire alapozzuk, mert a klubtarsainkat ugysem erdekli, a masik oldal meg ugysem hiszi el.
A lenyeg, hogy Te gerinces legyel!
Előzmény: zebUlon (457)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.03 0 0 458
Baratom, a fidesz minden eszkozt felhasznal, olyat is, ami torvenytelen.
Ezt nevezzuk "mindenaron"-nak.
A baloldal erre egyelore nem vetemedett.
Igaz, most nem is tudna, mert a hatalom most a fidesze.
Egy pillanatra kepzeld el, hogy 97-98 tajan a fidesz altal kezdemenyezett vizsgalobizottsagok nem indulnak el, de kozben az mszp tizenpar milliardot elkolt orszagreklamnak alcazott mszp reklamra.
Oszinten, szerinted ki nyert volna?
Tekintve, hogy igy is az mszp-re esett tobb szavazat.
Erted mar, hogy mit mondott Esbeta ferje?
Nos?
Előzmény: rinpoce (456)
zebUlon Creative Commons License 2002.04.03 0 0 457
Ne ess tulzásba kedves pvcpadlo ! Csaba Iván úgy gerinctelen ahogy van . :-)

zebUlon

Előzmény: Törölt nick (-)
rinpoce Creative Commons License 2002.04.03 0 0 456
Ebben is egyetértünk! Én azért szeretem őket, mert nem akarnak mindenáron hatalmat!

Ez nekem nagyon tetszik. Mi lenne, ha hatalmat akarnának? Ugyanez. Igy könnyü...

Előzmény: Esbeta férje (452)
Esbeta férje Creative Commons License 2002.04.02 0 0 455
Hátmég,ha az MSZP-SZDSZ nyer!
Akkor lesznek csak igazán nagy leleplezések!:-)
Előzmény: Fine Tune (378)
Esbeta férje Creative Commons License 2002.04.02 0 0 454
Nem is olyan rossz az az őrült kérdés!
Csak a Csurkát kellene félretenni.
Mondjuk, 2-3 év koalícióban,mint Torgyánnal?!
Előzmény: Törölt nick (375)
Nyomkereső Creative Commons License 2002.04.02 0 0 453
Láttátok Kövért az Aktuálisban? Egészen korrekt volt szerintem. Most nem tudom, hogy ennek örülnöm kellene-e vagy szomorkodjam-e miatta.
Esbeta férje Creative Commons License 2002.04.02 0 0 452
Mindenben szinte tökéletesen egyetértünk.
Én csak ajánlottam egy pártot,aholilyen szimpatikus emberek vannak!;-)
Természetesen az SZDSZ nem tud egyedül győzni,de ez nem olyan nagy baj.

Mit is kérdeztél?

>Azt mondd meg nekem, hogy mikor fognak ok >kormanyt alakitani.
>Merthogy ahhoz, hogy valaki nyerjen, nem eleg >jocsavonak lenni.

Erre már válaszoltam.Egyedül minden valószínűség szerint később sem.

>Ahhoz biza minden eszkozt fel kell hasznalni.
>Milliardokat reklamra, az egyhazat, a nemzeti >erzelmeket, hazudni, igerni, stb.

Ebben is egyetértünk! Én azért szeretem őket, mert nem akarnak mindenáron hatalmat!
Azért nem baj,ha ilyenek is vannak a parlamentben...

>Szerinted a valasztok hany szazaleka gondol >utana, hogy ki is az, aki tenyleg csak fasza >gyerek akar lenni, es nem masokat eltiporva >uralkodni?

A becsült százalékban is egyetértünk!:-)

Előzmény: Törölt nick (373)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!