Segítséget szeretnék kérni diplomamunkám elkészítéséhez, amely a kisgyermekkori étkezéssel kapcsolatos. Az alábbi kérdőív kitöltésével nagyban hozzájárulhatnak a munkám előrehaladásához. Segítségüket előre is köszönöm!
sziasztok! Szeretettel varunk minden kismamát, a 2016 ősti-téli baba mama csoportunkba a facera, aki csatlakozna egy friss csoporthoz es van kedve tapasztalatokat es élményeket cserélni. Vagy akar kerdese lenne egy masik mamához 😊
Biztos sokan gondoltatok már rá, vagy tapasztaltátok, hogy szülés után szükségetek lehet speciális tisztasági betétre.
Tena Super Comfort Mini, Lady Extra 28 és 30 db-os, Seni Lady Normal 20 db-os betét és pelenka nadrágok eladók a bolti ár töredékéért. Teljesen új, bontatlan, illetve néhány bontott csomagolásban is. 800 Ft/csomag, több vásárlása estén kedvezményt adok! Átvehető Budapesten az Örs vezér tér környékén, illetve megbeszélés szerint Baján.
Sziasztok, kismamamasszőr vagyok. szeretettel várok minden első trimeszteren túli, de a 8. hónapot még be nem töltött kismamát a kresz géza utcai masszázslakásomba.
itt mindenféle érdekesség és információ várja a szoptatós kismamákat, és szakértő szülésznő válaszol majd a kérdésekre is. ne hagyjuk abba a szoptatást, ha nem feltétlenül muszáj.
Most találtam meg a kérdésedet! Tudom, hogy így hét év után(!) kissé megkésett a válaszom, de hátha jó lesz az újabb csemetéhez: az infra-szaunát nem igazán ajánlanám szoptatós korban. A finn szauna az igazi, minden mellékhatás nélkül használható... Szoptatáskor különösen...
Valaki segítsen mert az én gyerköcömnek olyan mintha kevés lenne a kaja van ilyen szerintetek?
este fürcsi után megevett 150 ml tejpépet és még mindig éhes volt utánna adtam neki 200 ml tápot azt is megette és még mindig éhes volt hát mondom én már több tápot nem adok neki hát mennyit akar enni ez a gyerek még gondoltam adok neki teát és abból megivott 2 dl na utánna elis aludt.
Tegnap este ugyanez 200 lm táp, utánna csináltam 100 ml, és még mindig éhes volt utánna még 100 ml és utánna elaludt.
Ma kezdetem el adni neki először ilyen sárgarépa pürét annyira nem ízlett neki.
Szerintetek van olyan hogy kevés lenne neki már a kaja most lesz 5 hónapos jövő héten és eddig csak tápot evett meg reggelente esténként szopizott de nem sokat mert már nagyon kevés tejem van???????????? Most mit csináljak?
ez egy elsullyedt topik, nem ok nelkul, ha csak kicsit is visszaolvasol, latni fogod, tartsd kerlek tiszteletben, a szuloimunkakozossegben talalsz sok porgos topikot, lesz kozte ugyanilyen temaju tobb is, koszonom
Babaúszás: sokat jártam utána, míg végre a kalovits-féle uszinál maradtam. Mind a higiénia, mind a környezet miatt: itt egy link , ahol informálódhatsz... Mi a Rubinba megyünk 2-ától. Vizcseréről nem tudok, h mikor van, de a higiénia oldalukon nézd meg amit írnak.
A rubinban csak babaúszásra használják azt a medencét.
Amit olvastál a babaúsziról, lényegében ezt gondolom én is. Ha a baba szeret otthon nagykádban sokáig anyával-apával pancsizni, akkor az uszit is szeretni fogja, ha nem akkor elöbb ott kéne próbálkozni. A babauszi izgalmas és érdekes lehet a babáknak, mert nemelég, h anya v apa v mindkettő jót játszik vele, de még ráadásul más gyerekek és szüleik is ott vannak, nagy a nyüzsi és izgalmas a látvány, érzés nekik. Mindenképpen jó program, ha élvezi a baba. H e mellett még hasznos is, az csak dob a dolgon, nem? Plusz anyának-apának sem rossz egy kicsit végre kimozdulni a szürke 7köznapokból...
A Rubinban minden a saját ütemedhez igazodik, s ahogy megfigyeltem nem a buvárkodással kezdődik, hanem vizben játékokkal. Mi a kislányommal már jó ideje (3hós korától) rendszeresen fürdünk együtt (akár 3an is) a nagykádban. Neki vannak játékai, favorit a sárga kacsa, amit lehet rágcsálni, és a neki hatalmas vízben fél-1 órákat is vígan elvagyunk. Csak fokozhatja sztem a dolgot, ha medencében, anya és apa is mélyvízben van. Nagyobb a "játszótér".
Mi azért döntöttünk a babauszi mellett, mert nemsokára itt a nyár, s nekem feltett szándékom, h minnél többet legyek a strandon. Ehez azonban nem árt, ha elötte jól megtanulom, h hogyan érdemes a babámmal viselkednem egy medencében. (mondjuk én életmentő tanfolyamos is voltam a bölcső halál miatt, és már elméletben nagyon tudok fulladást elhárítani)
Amugy sztem kedves norb, igen egy kicsit túl aggódod a dolgot... :) Persze ez normális! De gondolj csak bele, h ha mindentől félni fogsz, mennyi mindenről maradhattok le az életben! Nem hiszem h bajt okozna a babauszi nektek (asztma miatt), akkor jeleznék, h ez kizáró ok.
Hivd föl telefonon a kalovits módszer oktatóinak mobilját, s faggasd ki őket. Ha megnyugtattak, és szeretnétek usznimenni, még mindig mehettek máshova is :)
szia ez egy elsullyedt topik, ne itt kerdezz, babauszasrol itt egy regebben aktiv topik, sok mindent talalhatsz a kerdeseidre http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9070325 meg inkabb ott is kerdezz errol, felhoztam neked, de a legtobb kerdes amit leirsz ott ki is lett targyalvA
Sziasztok!
[Más fórumokon is feltettem a kérdést. Elnézést, aki már olvasta.]
Babaúszással kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Ilyen kérdések foglalkoztatnak, mint pl.:
* higiéniai szempontból melyik helyet tartjátok legjobbnak? (Volt ugyanis ismerősöm, aki azért hagyta abba, mert rendszeresen megbetegedett az úszások után.)
* A babaúszós medencéket mindenhol kizárólag csak erre a célra használják?
* Van-e olyan hely, ahol nem hétfőn cserélik a vizet (mi csak hétvégén tudnánk eljárni, és akkorra, már az 1 hetes víz nem biztos, hogy a legjobb)
Illetve összességében is kíváncsi lennék a véleményetekre azzal kapcsolatban, hogy vajon mennyi haszna van és ha igen mi a babaúszásnak?
Amiket olvastam a témáról nekem annyi derült ki, hogy (ha a gyerek is élvezi) ez egy kellemes családi program, és a használ a baba mozgáskultúrájuknak.
Arról hogy a víz megszokását mennyire szolgálja már megoszlik a vélemény, mert ugyanannyira okozhat víziszonyt a kezdeti negatív tapasztalat, mint amennyire vízbiztonságot adhat. Bár szerintem ez utóbbi a jellemzőbb.
De hallottam olyat is, hogy a babaúszásos gyerkőcök a későbbi „igazi” úszásoktatás alkalmával nagyon nehezen vetkőzik le a búvárreflex fenntartásával meglevő beidegződésüket. Az sem egyértelmű, hogy a gyerek számára is ugyanolyan felhőtlen játéknak tűnik, hogy akarata ellenére a víz alá kerül. Amikor ő igyekszik le egy játékért, az más tészta.
Esetleg a nem katonás rendben (tanfolyam szerűen) látogatott babaúszások, illetve a gyakorlatok szabad, minél játékosabb szinten tartásával elkerülhető a rossz beidegződés?
A párás, baktériumoknak kedvező levegő asztmára hajlamosító hatása állítólag tény, viszont honnan tudja az ember egy 4-5 hónapos gyerekről, hogy bajt okozok-e neki ezzel.
Nekem van egy 10%-os asztmám. A hajlam örökölhető? Vagy túl sokat aggódom? ;-)
Előre is köszi a hozzászólásokat!
Új lap indult, nagyon sok hasznos infóval. http://www. gyonged-szuletes. lap. hu/
A címe önmagáért beszél, én mindkét gyermekem háborítatlanul hoztam a világra, és a harmadikat is így tervezem. Remélem, sokaknak segítek az említett oldal bemutatásával. :-)
Erre a kérdésre sokféle választ kapnál. Kinek mi a fontos, kinek mit enged meg a család pénztárcája. Olvasd végig ezt a topicolt, és ide is érdemes benézni.
Nincs bennük sok hsz, így gyorsan végigfutható, sok kérdésedre találsz választ. Ha valami megválaszolatlan marad, egy most pörgő topicban kérdezz, mindenhol szívesen válaszolnak.
A cim alapjan ez a forum az, ahol talan kapok valaszt a kerdesemre.
Het es fel honapos terhes vagyok, es nem elek Magyaorszagon, szoval nincs senki korulottem, aki sajat nyelvemen tanacsokat tudna adni azzal kapcsolatban, hogy mik azok a dolgok, amik feltetlenul szuksegesek az elso gyermek erkezesehez. Egyenlore nem vettunk semmit, mert nem igazan tudjuk mi jo es mi az, ami csak a reklamok miatt tunik jonak.
Igazandibol gyakrlati tanacsokat szeretnek kerni mind mndenfele dolgok beszerzesevel kapcsolatban, mind praktikus tennivalokkal kapcsolatban olyanoktol, akiknek mar van tapasztalatuk.
kedves orsi, ez egy elvben lesüllyedt topik, tessék visszaolvasni. nem véletlen igyekszünk hagyni elsüllyedni. keressen meg inkább más kismamás topikokat!
Dávid Orsolya vagyok, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karának III. éves Szülésznő szakos hallgatója . Szakdolgozatomat a Szülési fájdalomcsillapítás témaköréből írom. Kutatásom témája a különböző fájdalomcsillapító eljárások hatékonyságának összehasonlítása. Tisztelettel kérném Önöket, hogy amennyiben idejük engedi, kutatásomat segítsék egy rövid kérdőív kitöltésével, amit a következő címről tölthetnek le:
http://www.impulzus.com/~ran/kerdoiv.doc
E gy egyszerű word documentumról van szó, amiben a megfelelő választ eltérő színnel jelölhetik, vagy a pontozott helyek kitöltésével adhatják meg. Semilyen személyes adatot ne írjanak a kérdőívre! A kitöltött kérdőívet email címemre ( orsolya.david@freemail.hu ) szíveskedjenek elküldeni. Nagyon nagy segítség lenne!
Sziasztok! 30 éves kezdő anyuka vagyok, ill. leszek júniusban, és a segítségeteket szeretném kérni! Előre elnézést kérek, ha erről már valamikor volt szó, vagy valakinek ez nem tűnik fontos kérdésnek, de mi a párommal sajna nem minden esetben engedhetjük meg, hogy teljesen új dolgokat vásároljunk születendő babánknak. Nagyon sok minden már megvan, de sok minden hiányzik is. A kérdésem az lenne, hogy közületek valaki nem tud-e bababizományi boltot Budapesten? Ami a Váci úton volt, sajnos megszűnt.